מבקש המלצה על מסכים לסלון ולחדר שינה

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
totinka פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

ראשית - כל הכבוד על הפורום הפעיל המושקע, ועל הידע והמומחיות שאתם מפגינים בו. הגיע תורי (לאחר שהופניתי לפורום) לקוות שתוכלו לייעץ לי ולשפוך מעט אור על התלבטויותיי.

אני עובר בקרוב דירה והחלטתי להתחדש במסכים לסלון ולחדר השינה.

נתחיל מהסלון -
א. גודל המסך - מרחק בין קיר הספה לקיר הטלויזיה - 4.2 מ'. אם נהיה ריאלים, מרחק מהעין יהיה בסביבות 3.7-8 מ'. האם נכון שמסך של 42 אינץ' מספק בהחלט, או שהייתם ממליצים על 47? אני אומנם לא קונה את המכשיר לשנה, אבל בחמש השנים הקרובות, מרחק הצפייה לא צפוי לגדול.
ב. שימוש צפוי - אם נודה על האמת - לפחות בהתחלה - בעיקר צפיה בשידורי יס (SD). כמובן שאקח ממיר HD אבל כמה כבר ערוצים יש כרגע...? עם הזמן, כן אראה סרטים באיכות HD, ואולי תצטרף קונסולת משחקים מתי שהוא. כרגע לא מתוכננת מערכת אודיו לסלון, לכן גם איכות הסאונד המובנה של המכשיר חשובה למדי. לא מההתחלה, אבל בעתיד בוודאי שארצה ליישם אפשרוית כמו חיבור המסך לרשת ביתית וסטרימר. אני מעוניין שהמסך יהיה Full HD בכל מקרה.
ג. תקציב - נראה לי שתקציב של עד 7,000 ש"ח הוא סביר במקרה שלי. לא?
ד. אופן התליייה - לא ברור לי מה זה "מתקן תלייה" שעליו מדברים במכירות. האם מדובר במשהו שגורם למכשיר להיות צמוד למסך, או שהוא מאפשר הזזה פנימה והחוצה וימינה ושמאלה? האופציה השניה חשובה לי, לכן אם "מתקן התלייה" לא רלבנטי, אשמח להמלצה על זרוע מתאימה למסך כזה.
ה. אני עשיתי מחקר על ה - 8404 שיש עליה נושאים רבים פה בפורום - ונראה שסה"כ יש עליה הסכמה רחבה לטובה. האם לדעתכם היא עונה על הצרכים שלי (שוב - תוך פזילה לעתיד הלא רחוק שבו כן ארצה להינות יותר מהחיבורים לרשת, הפונקציות האחרות וכו', גם אם עכשיו זה נראה מיותר). איך השירות של אלקטרה בתחום המסכים? כמו כן, אני מודע לעוד שני דגמים של LG - הסקארלט החדשה (70YR) וזו עם ה -200 הרץ (50YR נדמה לי). האם מדובר בדגמים טובים? מה עדיף בין השלושה? מה עם מסכים נוספים טובים שעונים לדרישות, של יצרנים אחרים שאני לא מודע לקיומם?
אודה אם מי שממליץ על דגם גם יכתוב מה המחיר הריאלי שלו היום (בין אם ברשתות החשמל או באתרי המכרזים).

חדר השינה -

המסך ישכב על זרוע (זקוק להמלצה) במרחק אלכסוני של קצת פחות מ- 3 מ' מהעין (מה לקחת - 26? 32?). שם מדובר בצפייה ב - SD נטו, לכן איכות ה - SD שהמסך נותן חשובה. אינני מתעקש כמובן על Full HD ולא רוצה לשלם מעל 3,000 ש"ח. אודה על המלצה לדגם מתאים - צרכיי לגביו צנועים מאוד כאמור (סאונד סביר הוא כן חשוב לי).

זהו בשלב זה - הרבה שאלות, אני יודע, אבל אני ממש זקוק למורה נבוכים :מבולבל: . מצד אחד - לא רוצה לקנות דברים דפוקים שיתנו לי צפייה יותר גרועה ממה שנותן לי ה - CRT של היום. מצד שני, לא רוצה לקנות סתם דגם שמאפייניו (כולל הגודל שלו) מיותרים לצרכיי.

תודה רבה רבה לכל מי שיסייע! אם החסרתי נתונים כלשהם שרלבנטיים להמלצה, שאלו, ואענה מיד.... :)

totinka פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #2 

שלום שוב,

האם יש סיבה מסוימת מדוע דווקא ההודעה שלי זוכה להתעלמות?
האם חסר מידע (אוכל להוסיף)?

אשמח מאוד לקבל איזשהו אינפוט, כי חבל שאעשה סתם טעויות.

תודה מראש!

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #3 

אל תיקח את זה אישית (כי יש מספיק שנוהגים כך), אבל לא לכל אחד יש סבלנות לקרוא "סיפור" כזה ארוך. גם למי שיש סבלנות, לא תמיד באותה פעם בה הוא מתחבר - מתחשק לקרוא ולענות. המלצתי להבא - נסה לנסח יותר בקצרה.

לשאלותיך:
א. אני ממליץ לך על מסך "50 לפחות.
ב. אני לא הייתי רוכש מסך FHD בגדלים האלה למרחק צפייה כזה, הייתי מסתפק במסך 1366x768.
ג. התקציב שהגדרת אמנם מספיק למסך "42 אך לא למסך "50 סביר.
ד. התקנת קיר רגילה כוללת מתקן תלייה קבוע למסך. אם אתה צריך יכולות הזזה - תצטרך לרכוש במיוחד.
ה. מסך טוב אבל "42 קטן לך לדעתי. תשקול פלזמות "50 כמו של פנסוניק, סמסונג או LG (למרות שאני לא מכיר את ה-LG באופן אישי).

חדר שינה - אני עם אותם נתונים ועם פלזמה "42. לא ממליץ לך לרדת מ-"37 (לא ל-"32 ובוודאי שלא ל-"26). שים לב שמדובר באורך האלכסון במסכים רחבים (יחס 16:9).
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”