חיבור DVD

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
scout פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

יש לי נגן משולב V281 LG. (מקליט)

הוא היה מחובר באמצעות כבל RF (מהטלוויזיה לנגן) וכבל צהוב, לבן אדום גם הוא בין הטלוויזיה לנגן.

ניתקתי אותם לצורך שינוי מקום וכעת אני לא זוכר איך לחבר.

מישהו יכול להנחות אותי (יש לי טלוויזיה LG 37 אינץ)?

תודה

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

נראה לי שכבל ה RF היה מחובר משקע הכבלים או האנטנה בקיר, אל כניסת האנטנה (Ant \ Antenna In) ב DVD.
הכבל הצהוב / אדום / לבן נקרא composite.
כפי הנראה הוא היה מחובר מיציאת הוידאו (Video Out או AV out) בנגן אל כניסת הוידאו בטלויזיה (AV in) לפי הצבעים בהתאם.

scout פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

תודה על התשובה המהירה.

אני לא כל כך מבין בתחום, אבל כשניתקתי את הנגן, ניתקתי רק את הכבלים המחוברים אליו וכך אני יודע ש ה - RF מחובר לטלוויזיה, ולא לקיר.

כשהתקינו לי את הטלוויזיה אמרו שבמקום ה - RF אפשר לקנות כבל קומפוננט ולקבל איכות טובה יותר. הכוונה לאיכות ב - DVD או בוידאו?

ומה תפקידו של כבל הקומפוזיט? (יש לציין שחיבור ה - RF בנגן קצת התעקם לי, זה אמור להפריע לי בחיבור, או שעדיף כבר לקנות קומפוננט?)

תודה:D

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

אוקיי.
RF מעביר גם אודיו וגם וידאו, אבל באיכות הנמוכה ביותר.
אצלך הוא מחובר לצורך הקלטת תכנים מהטלויזיה.
אני לא יודע איזה מקור יש אצלך (ממיר רגיל? ממיר HD? חיבור אנלוגי / RF) - אבל מדובר במקור כלשהו שאינו RF, אתה אכן "מפסיד" איכות בהקלטה.
כדאי לקנות לפחות composite, ועדיף component לצורך העברת הסיגנל מהטלויזיה אל ה DVD (שים לב שקומפוננט הינו שלושה חיבורים - כחול / אדום / ירוק, שמעבירים וידאו בלבד. אליהם צריך לצרף חיבור קומפוזיט אדום / לבן בשביל האודיו).
חשוב כמובן לוודא שבטלויזיה יש סט חיבורי Component Out.

באותה צורה, כדאי לחבר את ה DVD אל כניסות הקומפוננט בטלויזיה, לצורך צפייה איכותית יותר בתכנים.

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”