הגדלת קיבולת של +Readynas NV

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
MDK פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 287
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

הי,

אני משתמש ב +Ready NAS כשרת הקבצים שלי.

תצורה נוכחית היא 4 דיסקים של 750 מגה ב Raid - X.

אני רוצה להגדיל את הקיבולת ולהכניס 4 דיסקים של 1.5 ג'יגה.

רציתי לדעת אם יש דרך לעשות זאת בלי להעתיק את כל החומר (2 ג'יגה) למקור חיצוני, התקנת הכוננים והעתקת החומר בחזרה לכוננים החדשים.

תודה רבה.

esloan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2796
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #2 

אתה יכול להחליף את הדיסקים אונליין, אחד אחרי השני. לאחר כל החלפה של דיסק, אתה צריך לתת לו לסיים את שלב הסריקה והבניה. לאחר סיום כל בניית דיסק, עבור לדיסק הבא.

ראה עוד כאן:
[left]
X-RAID supports replacing each of your disks with larger capacity disks while keeping your data intact, whether you have 2, 3, or 4 disks. Simply replace each of your disks one by one with a larger disk. Each time you replace a disk, the ReadyNAS will initialize it, scanning to make sure the disk is good. This can take anywhere from 30 minutes to several hours, just like in the horizontal expansion process. After the init process, the disk will be sync’d to restore data redundancy. Again, this process can take 30 minutes to several hours. Both these processes occur in the background, so you can continue using the ReadyNAS as usual.[/left]

http://www.readynas.com/?cat=54

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78893
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5396 פעמים

שליחה #3 

עשיתי זאת בעצמי לאחרונה. שדרוג של 4 דיסקים של חצי טרה ל-1TB.

הפרוצדורה פשוטה.

מוציאים את הדיסק הראשון והמכשיר מתחיל להתעצבן. מכניסים במקומו דיסק חדש וריק וזה מסתנכרן לבד (אתה רק צריך להיכנס לתפריטים ולוודא זאת).

כשהוא מפסיק להבהב בעצבנות ומודיע לך שהדיסק הוטמא, אתה עושה את זה שוב לדיסק השני.

כשזה מסתיים עם הדיסק הרביעי, אתה מסונכרן לחלוטין - ואז תוכל להיכנס לתפריטים והוא יראה לך שיש לך מקום שעדיין לא הוגדר כ-VOLUME. אתה מרחיב את ה-VOLUME לכל שטח הדיסק והוא ירצה לעשות REBOOT. אחרי ה-REBOOT הוא עושה VERIFY והכל סבבה.

עבור מכשיר שהיה מלא כמעט לחלוטין (1.3TB) לקח לי בערך 20 שעות לסיים את כל הפרוצדורה (כולל זה שהלכתי לישון באמצע כך שנטו זה לוקח פחות). הכי הרבה זמן לוקח הסינכרון של כל דיסק ודיסק.

MDK פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 287
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #4 

תודה על התשובות. מתחיל בשידרוג עעעעעעכשיו. תחזיקו לי אצבעות.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78893
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5396 פעמים

שליחה #5 

זה RAID5, אין לך מה לדאוג :)

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”