היי
יש לי רסיבר של Yamaha htr 6030 ו 5 רמקולים (5.1) קניתי אותו לפני שנה וחצי בערך.
אני צופה בסרטים של 1080p דרך הtvix ואני מחובר לרסיבר בכבל אופטי
דבר ראשון אין לי מושג איזה תוכנית הכי טובה לשים את הרסיבר בסרטים כאילו stereo 5ch או sur.decode או משהו אחר?
ודבר שני אני לא יודע איך לכוון את המערכת כאילו מה שיהיה יותר חזק 2 הרמקולים מקדימה או מאחורה או כולם באותו חוזק?
ועוד משהו שכנראה קשור לזה שאני שם ב sur.decode אז הדיבורים בסרט חלשים (אני בקושי שומע אותם) והמוסיקה בסרט חזקה זה בדרך כלל ככה? או שאני צריך לכוון אותם?
ממש תודה
יש לי בעיה וכמה שאלות לגבי הרסיבר שלי
-
diabolo
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 27
- harari
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
לרוב השאלות ששאלת יש תשובה בספר שקיבלת עם הרסיבר.
אני לא סגור על מה SUR.DECODE עושה בדיוק (תסתכל בספר) אבל ההגיון שלי אומר שהוא מעבד ומפצל אות סטריאו לכל הערצים בדומה לPRO LOGIC של דולבי.
5CH STEREO זה לא סראונד, זה שני ערוצים שמושמעים מכל הרמקולים יחד.
אלה האופציות היחידות שיש ברסיבר? אם לא - מה יש עוד?
צריך להיות אפציה של DIRECT או משהו דומה (שוב - תתייעץ עם הספר) - זה משאיר את הערוצים בדיוק כמו שהם (אם הסרט הוא סטריאו תשמע סטריאו ואם הוא 5.1 אז תשמע 5.1)
לגבי הדיבור החלש - רוב הדיבורים בסרטים מושמעים מרמקול הסנטר - אתה יכול להגביר אותו (לגבי איך - בספר)
אני לא סגור על מה SUR.DECODE עושה בדיוק (תסתכל בספר) אבל ההגיון שלי אומר שהוא מעבד ומפצל אות סטריאו לכל הערצים בדומה לPRO LOGIC של דולבי.
5CH STEREO זה לא סראונד, זה שני ערוצים שמושמעים מכל הרמקולים יחד.
אלה האופציות היחידות שיש ברסיבר? אם לא - מה יש עוד?
צריך להיות אפציה של DIRECT או משהו דומה (שוב - תתייעץ עם הספר) - זה משאיר את הערוצים בדיוק כמו שהם (אם הסרט הוא סטריאו תשמע סטריאו ואם הוא 5.1 אז תשמע 5.1)
לגבי הדיבור החלש - רוב הדיבורים בסרטים מושמעים מרמקול הסנטר - אתה יכול להגביר אותו (לגבי איך - בספר)