האם אני צריך CODEC בשביל לנגן HD, אם יש לי לוח אם שתומך בזה?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
tranquil פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 58
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,

יש לי לוח אם E7AUM-DS2H מבית GIGABYTE. (יש לו G-FORCE 9400 ONBOARD) ותומך ב DIRECT X10
הלוח מציין שהוא תומך ב BLU-RAY

כמה שאלות:
1. אני מניח שהלוח תומך חומרתית בHD, איך זה בא לידי ביטוי בCODEC? (למשל מה לבחור ב MEDIA PORTAL).
2. אם הוא תומך, האם אני צריך להשתמש בCODEC כמו COREAVC או POWER DVD 7?
3. רשום שהוא תומך ב NVIDIA PUREHD, האם זה אומר שה DRIVER מתקין את הCODEC הזה?

תודה!

(אני מודה שאולי השאלות מעידות שאני לא מתמצא מאוד בתחום, סליחה מראש).

staticx
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6697
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 275 פעמים

שליחה #2 

1+2. הכוונה היא שכרטיס המסך יכול לפענח בלוריי בחומרה, כלומר בלי עומס על המעבד, אתה צריך להשתמש בקודקים של MPC-HC, כלומר או להוריד ANTI-PACK שמטרתה היא לאפשר האצת חומרה , או להוריד SHARK007 ולקנפג אותו להשתמש בקודקים של MPC-HC.
במדיה פורטל אתה בוחר את הקודק בו אתה משתמש במערכת, בין אם זה MPC-HC לבין FFDSHOW או COREAVC. תעבור על המדריך למדיה פורטל, זה מוסבר גם שם. go.to/mediaportal

3. אם אני לא טועה, PUREHD זה בשביל MPEG2 כלומר DVD , אבל שוב, אין לי נבידיה אז אני דיי מנחש פה.

tranquil פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 58
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

staticx כתב:1+2. הכוונה היא שכרטיס המסך יכול לפענח בלוריי בחומרה, כלומר בלי עומס על המעבד, אתה צריך להשתמש בקודקים של MPC-HC, כלומר או להוריד ANTI-PACK שמטרתה היא לאפשר האצת חומרה , או להוריד SHARK007 ולקנפג אותו להשתמש בקודקים של MPC-HC.
במדיה פורטל אתה בוחר את הקודק בו אתה משתמש במערכת, בין אם זה MPC-HC לבין FFDSHOW או COREAVC. תעבור על המדריך למדיה פורטל, זה מוסבר גם שם. go.to/mediaportal

3. אם אני לא טועה, PUREHD זה בשביל MPEG2 כלומר DVD , אבל שוב, אין לי נבידיה אז אני דיי מנחש פה.
...
תודה רבה על התשובה המפורטת, אני אבחן את הדברים.

דבר נוסף ששמתי לב אתמול,
הורדתי סרט בפורמת HD-DVD, בגודל של 8 גיגה בערך.
כשניסיתי לנגן אותו (גם מחוץ למדיה פורטל וגם בפנים) הוא לקח יותר מ80% מעבד, ודיי נתקע. (גם שניסיתי להחליף ביו COREAVC ל POWER DVD או FFDSHOW).

יש CODEC שמתאים לזה?

שוב תודה.

staticx
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6697
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 275 פעמים

שליחה #4 

צריך לבדוק באיזה קובץ בדיוק מדובר, תגרור אותו לתוכנה MEDIAINFO ותראה מה סוג הקידוד
אני חושב שאתה מתבלבל במושגים, כיוון שסרטי HD-DVD או בלוריי באים בד"כ בגודל של 40 גיגה.
מה שאתה הורדת זה כנראה RIP של HD-DVD והקובץ שלך הוא קובץ MKV סטנדרטי. העיבוד הרב נובע כנראה משתי סיבות
- או שלא אפשרת האצת חומרה -> COREAVC או FFDSHOW לא תומכים האצת חומרה, נסה עם ARCSOFT TOTALMEDIA THEATER 3 או עם MPC-HC הנגן עצמו.
- סיבה שנייה זה שאולי הקובץ MKV לא נמצא בפרופיל L4.1 שהוא פרופיל שמאפשר האצת חומרה, אז זה תבדוק עם MEDIAINFO.

danielby
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 472
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #5 

אם אכן מדובר ב-MKV אז CoreAVC תומך בהאצת חומרה. צריך לאפשר את אופצית "CUDA Preferred", וב-FFDSHOW צריך לבטל אפשרות עיבוד של h264.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”