הצגת 1920x1080 באמצעות מזרים מדיה ופסים אופקיים שחורים

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
charly0 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

חברים אולי הנושא כבר נישאל אבל מכיוון שלא מצאתי אותו בחיפושי בפורום הנה השאלה.

בתכנים 1080p שאני מנגן דרך מזרים מדיה (Popcorn A110) על פלזמת פיוניר 5090 אני מקבל תמיד פסים אופקיים שחורים הן למעלה והן למטה. בפופקורן הגדרתי את המסך כ 16:9

אז נכון שגם תכנים של 1080p לפעמים הינם 1920x800 אבל על חלקם כתוב 1900x1080 וגם אז אני מקבל פסים שחורים(בין אם עבים יותר ופחות)

משהו לא ברור לי בעניין זה, עם מסך הפלזמה שלי הינו FULL HD כלומר 1920X1080 , ואני מנגן תוכן ממזרים המדיה שלפחות עפ"י המתואר בו הינו 1920X1080 האם לא כל פיקסל במסך אמור לקבל את הייצוג הנכון ומכאן מסך מלא, ללא פסים שחורים ?
(אני במסך נימצא הן במוד FULL והן במוד DOT BY DOT) ולפחות עפ"י מה שציפיתי הייתי אמור לקבל בשניהם מסך מלא לחלוטין.

בהמשך לשאלה זו, אם רואים הרבה תכנים מסוג זה יוצא מצב שבו כמעט תמיד קיימים פסים שחורים אופקיים למעלה ולמטה, באם אין סכנה של Retention או BURN IN של הפסים הנ"ל בפרק זמן קצר יחסית ?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #2 

מרבית הסרטים כיום לא מצולמים ביחס 16:9 אלא ביחסים גבוהים יותר (קרי: מלבניים יותר).

כאשר אתה צופה בסרט כזה, אם היחס שלו הוא 1.85:1, אז תראה פסים שחורים דקים למעלה ולמטה. זה חלק מהסרט וזה מכוון.

אם יש לך סרט עם יחס קיצוני יותר (1.35 או 1.40 שנכנס לאחרונה יותר) אז הפסים יהפכו עבים יותר.

זה לא תקלה במסך, זה לא תקלה בנגן, זה לא בעיה קבוץ - ככה זה הסרט.

יש מכשירים רבים שמאפשרים לעשות ZOOM IN ולהוריד את הפסים. זה כבר תלוי בנגן או בהעדפות שלך.

charly0 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה על התגובה,

לגבי אופציית ZOOM מה שקורה זה שמאבדים אינפורמציה מצידי התמונה.

הבנתי שכניראה ככה זה צריך להיות (למרות שחשבתי שברגע שתצפה בפורמט של 16:9 המסך כהגדרת המשורר, היה צריך להיות מלא.

לדבי נושא ה image retention או ה Burn in מניסיונך עם ה 5090 או ה 5090H האם יש סכנה ?, אתמול בלילה בחושך מוחלט הבחנתי לאחר צפיה ממושכת באיזשהו IMAGE RETENTION כללי במסך שחור לגמרי (לאחר שהסרט ניגמר והמקור היה כבוי).

יש המלצות בכדי למנוע מצבים כאלה (האם להריץ VIDEO PATTERN של שעה בתום כל צפיה ממושכת) או שיש להתיחס אליהם כטבעיים וכל עוד מדובר ב IMAGE RETENTION ולא ב BURN IN פשוט להתעלם ולהמשיך כרגיל ?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #4 

charly0,

ROUND PEG SQUARE HOLE

אין דרך להציג תוכן ביחס 1.85 על גבי מסך 16:9 בלי פסים שחורים, עיוות או מידע חסר.

הסרטים בקולנוע לא מצולמים ב-16:9 שזו פשרה (אמצע הדרך בין 4:3 ל-1.35). זו הסיבה למשל שיצרו את מסך ה-21:9 של פיליפס.

לגבי 5090, אין מה לדאוג. אם אתה מדי פעם גם רואה תכנים רגילים (לא רק סרטים עם פסים), זה לא צריך להטריד את מנוחתך.

charly0 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

תודה על ההבהרות !

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”