תגובות לביקורת על מנעול ביומטרי - Bio-Lock

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #1 

Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

saar1233
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 40
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

היי אני נזכרתי שראיתי פרק של "מכסחי המיתוסים" ובו בדקו את האכנולוגיה הזו והם פרצו את המנעול בעזרת דף פשוט שהיה בו את טביעת האצבע

avirokach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 571
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #3 

saar1233 כתב:היי אני נזכרתי שראיתי פרק של "מכסחי המיתוסים" ובו בדקו את האכנולוגיה הזו והם פרצו את המנעול בעזרת דף פשוט שהיה בו את טביעת האצבע
...
יוסי, אפילו שציינת שאתה לא רצית להתעסק עם האפשרויות לעבוד על המערכת, לדעתי, הבדיקה לא יכולה להיות שלמה אם לא בודקים או לפחות מבקשים מהחברה להראות שמה שציין saar1233 ודברים דומים לא באמת מצליחים לעקוף את המערכת. כי אם מה ש- saar1233 אמר זה נכון אין משמעות לכל הכתבה שלך.

אם אני מתעלם מהנושא הזה אז הביקורת לכשעצמה היא מעולה.

danielobreja
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 465
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #4 

מכסחי המיתוסים פשוט הראו כמה המנעולים האלה חסרי תועלת אבל אולי זה כבר משהו אחר ויש התקדמות בנושא
how you doin ?

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #5 

saar1233 כתב:היי אני נזכרתי שראיתי פרק של "מכסחי המיתוסים" ובו בדקו את האכנולוגיה הזו והם פרצו את המנעול בעזרת דף פשוט שהיה בו את טביעת האצבע
...
אבל נכתב בביקורת בפירוש שהמנעול הזה מכיל מכיל בדיקת שדה מגנטי המלמד על חיות האצבע (דופק וחום גוף), ע"מ לוודא שהאצבע "אמיתית"...

בכל מקרה - אני אומר למנעול כזה "לא תודה".
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78846
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #6 

אם זה משטח מגע קיבולי, אז נייר לא יעזור כאן, רק מגע יד אדם (או מנגנון מאוד מתוחכם.

האמת שזה מאוד מפתה ולו בגלל שהילדים שלי נוטים רבות לשכוח את המפתחות שלהם. גם כשאני חוזר מחו"ל לקחת מפתחות זה סיפור די נדנודי כשאתה צריך להיכנס הביתה ב-3 בבוקר.

מצד שני, המחיר מאוד מרתיע. טוב. נראה את המאמר לאשתי ונראה מה היא אומרת...

לא הצלחתי להבין כיצד מגיע חשמל לכל העסק בכלל.

levikon
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #7 

בבקשה, החלק ממכסחי המיתוסים:

http://www.metacafe.com/watch/252534/my ... rint_lock/

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #8 

יופי נחמה.

ברור הרי שכל הפורצים ילכו לכיוון הזה... הרי לכל הפורצים יש את טביעת האצבע שלנו, ציוד לשכפול טביעות אצבע וכפפות לייטקס.

הרי הם יפרצו את זה בכלל בדרכים של פריצת מנעול הסטנדרטית...

מה שכן מטריד זה שאפשר להשתמש בטכניקה הזו בשביל לבלף ולשתול טביעות אצבע לאחר פשע, לא?

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #9 

מנגנוני נעילה ביומטרים נחשבים לבטוחים יותר, אמינים יותר וקשים יותר לפריצה. זה אולי נכון עבור הפורץ המזדמן, אבל בוודאי לא עומד במבחן המציאות כאשר מדובר בתוקף ממוקד מטרה.

למנגנון נעילה ביומטרי יש כמה נקודות תורפה מובנות:
1. אי אפשר להחליף מפתחות - אחד הכללים הבסיסיים באבטחה הוא החלפת מפתחות. מפתח/ קוד שלא יוחלף לעולם - יתגלה/יזלוג בסופו של דבר.

2. במקרה של טביעת אצבע: המפתח נמצא גלוי במספר רב של מקומות, וחמור מזה: על המנעול עצמו! (קרי על המשטח בו צריך להניח את האצבע).

מי שזוכר את הלפטופים הראשונים שהגיעו עם מנגנון זיהוי טביעת אצבע, הגיעו עם משטח מגע שאליו מניחים את האצבע. אם לוקחים בלון מלא מים, נושפים אוויר חם על המשטח ומניחים את הבלון - מקבלים העתק של טביעת האצבע אשר פותח את המחשב. זו היתה אחת הסיבות המרכזיות לזה שעברו למנגנון זיהוי אצבע שבנוי מפס סריקה אחד, ומחייב הזזה של האצבע עליו.
You are never fully dressed without a smile

rafi38
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

לגבי מכסחי המיתוסים אני חושב שזה

שליחה #10 

אולי נכון לגבי מנעולים ביומטריים אחרים שהחיישן הביומטרי שלהם הוא אופטי ואז הוא פרוץ לזיופים מהסוג שמדגימים שם- אבל במקרה הזה (או לפחות כך מולטילוק אומרים) הקורא הביומטרי מבוסס על חיישן קיבולי שקורא שדות חשמליים של אצבע אדם, כלומר מזהה דופק וחום גוף וזה ממש לא פשוט לזייף

הפורצים הישראלים הם לא בדיוק מגייוור ולא לכולם יש מעבדה לזיוף טביעות אצבע בבית...

אבל גם אני לא כל כך הבנתי את עניין החשמל, הדלת ננעלת אוטומטית? הנעילה היא חשמלית?
דבר נוסף- המנעול, אתם כותבים, מתריע כשיש ניסיון להתעסק עם המנעול- האם אפשר לחבר
לאזעקה שתתחיל לפעול כשיש ניסיון פריצה כזה?

המחיר אכן גבוה אבל חייב לומר שזה נראה מבטיח..

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #11 

shed,

הגיוני. מעניין למה כאן לא עשו את זה.

avirokach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 571
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #12 

עופר, אני לא יודע אם פרצו לך הביתה או לא (אני מקווה שלא) אבל לא כל הפורצים של היום הם נרקומנים שבאו לחפש את המנה הבאה שלהם.
ישנם פורצים מתוכחמים מאוד, עם ביצים גדולות שמתצפתים ועוקבים ואז מגיעים. כך שלהשיג טביעת אצבע שלך (על הידית של הדלת, על האוטו שלך בחניה, על כוס ששכחת בגינה, על תיבת הדואר וכד') זה לא ממש קשה, לשכפל זה גם לא עד כדי כך קשה וכל זה על מנת להיכנס בחופשיות לבית שלך מבלי להתעסק עם מנעולים כלשהם.

דרך אגב, לנו פרצו פעמיים דרך החלונות ולא דרך הדלת, והם עשו את זה הרבה יותר בקלות מאשר כל פריצה של דלת.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #13 

ביקורת מעניינת (Y)

אבל
1) אפשר בקלות לייבא סנסורים ביומטרים מאתרים בחו"ל, זה עולה הרבה פחות עם משלוח וכל המיסים - ראה smarthome.com
2) איך זה בדיוק מתחבר למערכות "בית חכם"?
3) ללא הערכת עמידות של מערכת נגד פריצה, מה אנחנו צריכים לעשות עכשיו? לרוץ לקנות?

gadget מעניין, אני לא רואה פה שום חידוש טכנולוגי אבל

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #14 

אצלנו בביניין היו שתי פריצות לדירות הגג ואחת לגג שממנה השתלשלו לדירה. באף אחד מהמקרים לא הסתבכו בפריצת המנעול בפלדלת, אלא שלפו את כל הפלדלת - כולל משקוף + עוגנים - מהקיר באמצעות לום. השוטרים טענו שזה לוקח להם כמה דקות בלבד ושלפלדת יש שתי מטרות בלבד. האחת לצרכי ביטוח הדירה והשניה היא להיתקע אחת לכמה שנים ולהשאיר אותך בחוץ.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

Catskinner כתב:השוטרים טענו שזה לוקח להם כמה דקות בלבד ושלפלדת יש שתי מטרות בלבד. האחת לצרכי ביטוח הדירה והשניה היא להיתקע אחת לכמה שנים ולהשאיר אותך בחוץ.
...
:מת מצחוק:

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #16 

דרך אגב אני הייתי שוקל להחליף את התמונה עם האצבע כי זה מזכיר לי יותר מידי קטע של pull my finger
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #17 

michael123 כתב:
Catskinner כתב:השוטרים טענו שזה לוקח להם כמה דקות בלבד ושלפלדת יש שתי מטרות בלבד. האחת לצרכי ביטוח הדירה והשניה היא להיתקע אחת לכמה שנים ולהשאיר אותך בחוץ.
...
...

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #18 

בעיני זה די מגוחך!
זה אפילו לא רלוונטי כמה זה עמיד בפני פריצות או לא!
קוראים ביומטריים נמצאים בשימוש בקרות כניסה במקומות גדולים בדר"כ מסווגים, שם יש צורך בעיקר לייצר אישורי כניסה לאזורים פר "מבקר" על פי רמת הסיווג שלו! אגב, בדר"כ נדרש שם יותר מרכיב אימות אחד על מנת להיכנס לאזור מסווג. עכשיו לקחו את הטכנולוגיה הקיימת ועשו לה "כאילו הסבה" לשוק הביתי!
מה היתרון של זה למעט עלות גבוה מאוד, גימיקיות ושויצריות משהו! אין לי באמת מושג. כל זה על מנת לחסוך שימוש במפתח :roll: אם ככה אז למה לא לחבר מערכת זיהוי פנים למנעול החשמלי ככה יחסך הצורך לשים את היד על הקורא! או שאולי אפשר לשים שומר 24 שעות, ככה הוא יוכל לפתוח לנו את הדלת בלי צורך אפילו לחכות שזיהוי הפנים יבצע את בדיקתו ובזמנו החופשי השומר יוכל גם לשמור ולהגן על הבית :roll:

טוב כל הנאמר הוא כמובן על דעתי בלבד :)
ואגב, אחלה ביקורת, באמת נהנתי לקרוא (Y)

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #19 

ה היתרון של זה למעט עלות גבוה מאוד, גימיקיות ושויצריות משהו!
...
זה עולה 200 דולר בחו"ל (brand name) או פחות

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #20 

michael123 כתב:
ה היתרון של זה למעט עלות גבוה מאוד, גימיקיות ושויצריות משהו!
...
זה עולה 200 דולר בחו"ל (brand name) או פחות
...
1. אני מניח שהמנעולים שמחירם 200$ הם ברמת הגנה זהה לסתאם איזה צילינדר פשוט וישן שעולה 50 ש"ח!
2. ממחיר של 200$ בחו"ל ועד להתקנה על דלת הבית שלי ברור שיתווסף עוד "קצת" כסף לסך הכולל

עכשיו ברצינות:
אם במקרה האבולוציה הייתה מייצרת לנו עולם בו כל המנעולים הם ביומטריים שעובדים רק על טביעות אצבע ופתאום היה מגיע מישהו ומציג לנו טכנולוגיה חדשה בה ניתן לפתוח את הדלת בעזרת משהו שנקרא מפתח!!
אני אומר לכם שכולנו היינו רצים ועוברים לטכנולוגיה "החדישה" והפשוטה הזאת!
אנחנו מסונוורים ממשהו ומניחים שהוא פיצוץ רק בגלל שהוא נראה לנו מגניב ואנחנו לא מכירים אותו!
1. איזה false acceptance ו false rejection יש למכשיר הזה, האם יכול להיות מצב שטביעת האצבע לא תעבור בכלל!
2. מה אם במקרה אני מעוניין שהשכן ייכנס אלי לבית, האם אני יכול להשאיר לו טביעת אצבע בתוך ארון החשמל :wink: (זה שהמוצר המסוקר מכיל גם מפתח זה דבר מוזר בפני עצמו)
3. האם טביעת אצבע של ילדים לא יכולה ליצור בעיות זיהוי (במשך הזמן)
4. מה אם במקרה חמותי (בעלת זיכרון הקצר), שמגיעה פעם בחודש תשכח באיזה אצבע להשתמש על מנת לפתוח את הדלת?!
5. איך המכשיר מתמודד עם זיעה, עם יד שמנונית שבדיוק אכלה המבורגר מזין! האם המכשיר יודע להתמודד עם רטיבות, נניח גשם או משקה שנשפך עליו?!
6. האם ליכלוך על החיישן יכול לגרום לבעיות בזיהוי?!
..............................................................................
תגידו לא נראה לכם שיותר פשוט להשתמש במפתח :roll:

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”