סמולוויל - עונה 9

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73402
שם מלא: ערן
נתן תודות: 649 פעמים
קיבל תודות: 3170 פעמים

שליחה #41 

Huber כתב:מוזר שוויתרו כ"כ מהר על הגיבורים האחרים וחזרו לעלילה הקנדורית, בהחלט ציפיתי לראות אותם מפתחים את הנושא. בכל מקרה, פרק 14 היה לא רע, תככים ומזימות, זואי מסתירה סודות מקלארק, וזוד סופסוף הופך ליריב ראוי לקלארק (ועוד קצת בהנחה שהוא יודע לעוף וקלארק עוד לא). הקטע עם הדם היה מטופש לטעמי, מה הלאה? קלארק רגיש לכסף ולשום? מה לעזאזל אמור לדחוך את הדמות שלו לטפטף דם לפצע של מישהו? ומה ימנע מזוד לטפטף דם לפצעים של שאר הקנדורים ולהפוך אותם לבעלי כוחות כמוהם? הזוי...
...
עופר, כבר כתבתי איך זוד קיבל את הכוחות שלו וגם לי זה היה נראה מטופש, אבל הי, זו סידרת פנטזיה...

ד"א, אני מניח שמיקרוסופט משלמת ליוצרי הסידרה לא מעט כסף אחרת איך תסבירו שיש את הלוגו של ווינדוס תחת כל עץ רענן בסידרה (השיא היה כשהוא הופיע על מסך LCD במגדל השמירה של זואי - אני עד עכשיו מנסה להבין מה הקשר בין המוצר ללוגו).

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #42 

Huber כתב:הקטע עם הדם היה מטופש לטעמי, מה הלאה? קלארק רגיש לכסף ולשום? מה לעזאזל אמור לדחוף את הדמות שלו לטפטף דם לפצע של מישהו? ומה ימנע מזוד לטפטף דם לפצעים של שאר הקנדורים ולהפוך אותם לבעלי כוחות כמוהם? הזוי...
...
נו, אז זה היה קצת צפוי, לא? הבחור שותה דם ומשקה אנשים אחרים בדמו בשביל לקבל כוחות - מישהו אמר ערפדים? :roll:

ד"א, במבצר אחרי שהבחור עם הלב הירוק הציל את קלארק, הוא מכניס מתומן שכזה למכונת הקריסטל ונעלם, מישהו הבין בדיוק מה קרה שם? ומה בדיוק מיוחד בלב האדום? מה היתרון שלו על הלב הירוק שהבחור ההוא כ"כ חושק בו?

"הדת כמדע" הוא משהו שהיית ייכול לאמץ. אולי הגענו לעידן בו נתבגר כמין ונשאף לשיפור עצמי ע"י הוויתור באמונות תפלות וע"י דחיית הצורך הטבוע בנו לקבל הכרה ע"י דת זו או אחרת?

euch
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 95
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #43 

לגבי המתומן, זה מה שמעביר את קלארק מסמולוויל לקוטב ובחזרה מבלי לרוץ לשם. הוא השיג את זה במערה של האינדינים

אולי עם הלב האדום הוא לא צריך להטעין את עצמו כל הזמן

ושאלות משלי
מה קורה עם קארה? הזכרון האחרון שלי ממנה (שידורים חוזרים בהוט) שהיא תקועה בזכוכית בחלל
אני חושב שלאנה היא המלכה האדומה, האיש ממאדים יכול לסמוך עליה והיא יכולה להכנס למקומות מבלי שירגישו בה
מה בדיוק האיש ממאדים לקח מהכספת? לא היה לי ברור מה היה שם

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #44 

לגבי המתומן זה נכון. קלואי מצאה את זה אצל קלארק והיא נתנה אותו לג'ון קורבן כדי שיגיע אל קלארק ויעצור אותו אחרי שנחשף לקריפטונייט האדום.
הלב האדום הוא לב שלא יצטרך הטענה כמו הלב שעשוי מקריפטונייט. בגלל זה רצו לנסות אותו על קורבן.
האיש ממאדים (ג'ון ג'ונס) לקח את מקור הכוח של הטירה ששימשה את ארגון "שחמט". לדעתי הוא הגיע גם מקריפטון.
לא חשבתי על לאנה כ"מלכה האדומה" אבל זה רעיון טוב.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #45 

אבל כל הרעיון מאחורי הלב הירוק הוא שזה הופך אותו ליריב מושלם לקלארק (הא הרי פגיע לקריפטונייט), אם הלב יוחלף לאדום היריב שלו יאבד את נקודת הכח העיקרית שלו. או שהוא רגיש גם לגבישים האדומים איכשהו ופיספסתי את זה (מעבר לזה שזה הופך אותו משום מה לרע)?

קצת מטופש המתומן הזה, הרי גם ככה הוא יכול להגיע לשם בשניות בודדות...

הפרקים האחרונים בהחלט שיפור לעומת הפרקים שלפניהם.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #46 

הכוונה ההתחלתית לא הייתה להפוך את ג'ון קורבן ליריב של סופרמן. הוא היה תוצר של ניסוי מעבדה. טס גילתה את הפוטנציאל שלו אחרי שהבינה שקריפטונייט הוא נקודת התורפה של הקריפטונים.
המתומן לא היה מיועד ספציפית לקלארק לדעתי. אם אני זוכר נכון הוא שימש את האינדיאנים הקדומים כדי להכין את השטח "לשליח" שיגיע מהשמים.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #47 

בסידרה אולי, בעולם הרישמי של סופרמן זוהי דמות די שונה עם ייעוד שונה:

http://en.wikipedia.org/wiki/Metallo

בכלל ה"רשעים" בסידרה הזו הרבה פחות "מפחידים" מהרשעים האורגינליים.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #48 

כל הקונספט של הקומיקס כבר שונה לגמרי ב"סמולוויל" בערך מהעונה השנייה והכותבים גם הדגישו את זה כמה פעמים בראיונות איתם. זו גם הסיבה שהם עדיין מתעקשים לא לתת לקלארק את היכולת לעוף ואת החליפה המפורסמת.

l33cher
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1896
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #49 

יש לו את היכולת לעוף,הוא פשוט לא יודע (מפחד או יותר נכון לא רוצה לנסות,כבר קארה דחפה אותו פעם-פעמיים והוא לא רצה).
th1s 1s my d1st0rt3d r34l1ty

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #50 

פרק 19 היה לא רע, אני עדיין מנסה להבין כמה דברים:

1. בסוף הפרק היו שם מולו כ 20 קנדורים עם כוחות זהים לשלו, למה הם פשוט לא נפטרו ממנו אחרי שהוא "הכריז עליהם מלחמה". יתרה מזה, איך הוא מתכוון להביס צבא עם כוחות כמו שלו?

2. היה לו את זוד בידיים לבד (כשהוא בא להציל את המנהיגה השחורה של שחמט) והוא פשוט נתן לו לחמוק משם עם הקנדורית ההיריונית? למה? מגוחך...

3. זואי מסירה את הקירור של המחשב של מגדל השמירה וכל המידע נעלם? ממתי קירור שומר על מידע? מה הקשר בין המידע שיושב על הדיסקים הקשיחים לבין הקירור של המעבד? ומה עם גיבוי למידע?

4. זוד השמיד את קריפטון? זה משהו שגילינו רק הפרק או שפיספסתי משהו בפרקים הקודמים?

5. זואי מצילה את החיים של טס? אחרי כל המידע שהיא גילתה? החבורה הזו לא לומדת לקח אף פעם?

לא יודע, מציירים פה תמונה של קלארק כגיבור די אימפוטנט, אפילו את הקרובים ביותר אליו הוא לא מצליח להציל, איך הוא אמור להיות הדמות שתציל את הכוכב ואת המין האנושי?

romanch
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 458
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #51 

נדמה לי שלמדנו שזוד השמיד את קריפטון עוד בעונה 5-6 כאשר ג'וראל אמר לקלארק על כך במבצר הבדידות שלו.
אני זוכר שזה היה קרוב וסמוך לעונה שהתעסקה עם הפאנטום זון כאשר זוד ניסה לצאת משם.

l33cher
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #52 

Huber - זאת קלואי (כמו קליאו ספורט? :P ) לא זואי :)

1) לדעתי יעשו משהו עם חברה שלו לאנה (שיש לה כוחות כמו שלו,רק שהיא מלאה בקריפטונייט והוא לא יכול להתקרב אליה,משמע שהיא בכאפה אחת יכולה להוריד כל אחד :D) או שיערבו גם את קארה בת דודתו וג'ון מהמאדים.

2) מגוחך זה לא מילה,כל פעם קלארק מסתבך בגלל היותר_מדי_יושר שלו,ויותר מדי נאיבי שכולם טובים ואין דבר כזה שנקרא רוע :roll:

3) באמת קטע הזוי,עם כל הצעצועים היקרים שם בטוח היה גיבוי.

4) לא הם לא לומדים לקח כי ה"טוב" תמיד נדפק ע"י ה"רע" :twisted: (אחרת איך יריבו לאורך כל העונה? :lol: )
Huber כתב: לא יודע, מציירים פה תמונה של קלארק כגיבור די אימפוטנט, אפילו את הקרובים ביותר אליו הוא לא מצליח להציל, איך הוא אמור להיות הדמות שתציל את הכוכב ואת המין האנושי?
...
מחזק.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #53 

הסדרה עשתה אותו אימפוטנט. הוא היה צריך כבר לפני כמה עונות לקבל עליו את הייעוד שלו כמגן האנושות וסמל השלום והתקווה (אחרי האימונים שג'וראל העביר לו במבצר הבדידות), להכיר את לויס ליין, להתחתן איתה ולהמשיך הלאה. הבעיה היא שאז הייתה נגמרת הסדרה בתכל'ס, כי היא אמורה להראות את סופרמן בנעוריו לפני שהוא הופך להיות הגיבור שכולנו מכירים מהקומיקס.

mta194
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1286
שם מלא: שי שלוס
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #54 

toxin כתב:הסדרה עשתה אותו אימפוטנט. הוא היה צריך כבר לפני כמה עונות לקבל עליו את הייעוד שלו כמגן האנושות וסמל השלום והתקווה (אחרי האימונים שג'וראל העביר לו במבצר הבדידות), להכיר את לויס ליין, להתחתן איתה ולהמשיך הלאה. הבעיה היא שאז הייתה נגמרת הסדרה בתכל'ס, כי היא אמורה להראות את סופרמן בנעוריו לפני שהוא הופך להיות הגיבור שכולנו מכירים מהקומיקס.
...
הם אמרו מתישהו שהם עוזבים את קו העלילה שיוביל אותו להיות סופרמן שאנחנו מכירים מהקומיקס/הסרטים

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #55 

פרק סיום העונה היה מדהים, הקרב הסופי בין זוד לג'ור אל היה מעולה, אבל הפרק השאיר אותי עם כמה שאלות שכנראו יענו רק בעונה הבאה:

1. מי זו הסבתא סורגת שנכנסה לחדר של טס אחרי שהיא מתה?

2. מי היו הנקודות האדומות שעטו על החץ הירוק במנהרות מיזוג? הרי הוא אומר לה "זה לא הקנדורים" למרות שהראו שיש להם כוחות על.

3. אפא האקסית הספוגת קריפונייט של קלארק? הנחתי באופן די מובן מאליו שהיא תצוץ בשבי לעזור לו מול הקנדורים. אפא היא נעלמה?

עכשיו שלואיס יודעת שקלארק הוא הטישטוש - הסידרה סופסוף תוכל להתקדם בכיוון הנכון. ד"א, כשהוא אומר לקלארק "יש עוד מישהו אחד אחרון שאתה צריך להיפרד ממנו" מייד חשבתי על אמו, אתם לא?

כשקלואי אומרת לאולי "תשמור על פרופיל נמוך" והוא עונה לה "זה יהיה קצת קשה לבחור שלבוש בעור ירוק" התפוצצתי מצחוק.

יש משהו שלא הבנתי, כשהקנדורים התעלו, זוד לא התעלה בגלל שהיה לו ביד קריפטונייט כחול (מה הקשר לא הבנתי אבל ניחא), אבל למה קלארק לא התעלה?

בנוסף, קלארק מציין שהוא גרם למות אביו מכדור הארץ - מישהו מוכן להזכיר לי על מה מדובר?

smallville4r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2056
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #56 

אכן פרק מדהים וכמו שאמרתי בשרשור השני - אחת הסיבות העיקריות לכך - היא הבימוי המדהים של גרג בימן, לדעתי.

קודם כל, אני מניח שרק התבלבלת - הקרב הוא בין זוד לקאל-אל, לא ג'ור אל. לא נורא. :P

לשאלות 1-2 - ממה שקראתי בפורום Kryptonsite ישנן ספקולציות שזה כנראה [התשובה נמצאת למטה כי היא למעשה ספוילר]. אופציה מס' 2 לזקנה בלבד היא "המלכה האדומה" רק שהפעם לא אנט או'טול שיחקה את מרת'ה. האפשרות הזו פחות סבירה.

שאלה 3 - אתה מתכוון ללאנה - אם כן, אז תמשיך לחלום - תפקידה בסדרה הסתיים.

לגבי לויס יודעת את סודו של קלארק - אל תדאג, היא תשכח את זה איכשהו (כנראה).

הקריפטונייט הכחול הופך קריפטוני בכדוה"א לבן אדם רגיל (אין כוחות - אפשר למות) ולכן כאשר הסכין נעלמה מידו של זוד - הוא הפך שוב לקריפטוני לכל דבר ונשאב. קלארק נדקר ע"י הסכין שמזוהמת בקריפטונייט כחול ולכן הוא עכשיו כמו אדם רגיל ולא קריפטוני ולכן הוא לא נשאב. ד"א - מה שמותח פה זה איך הוא יצא מזה - אם הוא ייפול לקרקע כשהסכין נעוצה בו - הוא מת. אם הוא ישלוף את הסכין הוא יישאב לנצח למימד אחר. דילמה...

לגבי האבא שמת - קלארק דיבר על האבא המאמץ שלו - ג'ונת'ן קנט. הוא מאשים את עצמו במוות של אביו המאמץ כי הוא זה שקיבל את ההחלטה להשיב את הזמן לאחור כדי להציל את לאנה בידיעה שמישהו אחר ישלם את המחיר וימות במקומה - וזה היה ג'ונת'ן.

כאן נמצא :ספויילר:

והתשובה היא: כנראה שמדובר ב- דארקסיד.

euch
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 95
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #57 

הזקנה תחזיר לחיים את טס, שניה לפני שקלארק מתרסק טס תוציא את ה"ספר" והוא יוציא את הסכין
ידעתי שיהיה קריפטוניט כחול שיגרום לקלארק להשאר בכדור הארץ אבל איך לעזאזל לזאד יש אותו, הייתי בטוח שאיכשהו לקס ישתרברב לסיפור ויתן לו קצת כי הוא רוצה לחזור ולהיות "נחמד"

אולי הזקנה זה לקס :lol:

עוד רעיון, קלארק יכול להוציא את הסכין ולזרוק אותו כלפי מעלה, בזמן שהוא יתרפא הוא גם ישאב, אבל אז הסכין תחזור אליו,, עד שהוא ינחת בריא ושלם
תלוי אם הסכין תהיה רחוקה ממנו בזמן ההתרסקות

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #58 

smallville4r כתב: לשאלות 1-2 - ממה שקראתי בפורום Kryptonsite ישנן ספקולציות שזה כנראה [התשובה נמצאת למטה כי היא למעשה ספוילר]. אופציה מס' 2 לזקנה בלבד היא "המלכה האדומה" רק שהפעם לא אנט או'טול שיחקה את מרת'ה. האפשרות הזו פחות סבירה.

לא הגיוני לשניהם - הראו את הידיים שלה והיא הייתה הרבה יותר זקנה מאימו המאמצת בסידרה, בנוסף הרבה יותר נמוכה, ככה שזה לא יסתדר עם שתי האופציות שהצעת כולל הדמות בספוילר למטה אלא אם כן הוא יכול לשנות צורה.

שאלה 3 - אתה מתכוון ללאנה - אם כן, אז תמשיך לחלום - תפקידה בסדרה הסתיים.

אני מקווה שלא, אפשר לעשות די הרבה עם הדמות שלה כפי שהם פיתחו אותה בסוף.

לגבי לויס יודעת את סודו של קלארק - אל תדאג, היא תשכח את זה איכשהו (כנראה).

כן, הגיוני, למרות שבסידרה הזו ניווטו את העלילה לכיוונים מעט שונים מסידרת הסופרמן המקורית ותיאורטית אפשר לפתח גם את הנושא הזה, אבל גם אני חושב שאישכהו היא "תשכח" את זה או תשכנע את עצמה או תשוכנע שזה לא נכון.

הקריפטונייט הכחול הופך קריפטוני בכדוה"א לבן אדם רגיל (אין כוחות - אפשר למות) ולכן כאשר הסכין נעלמה מידו של זוד - הוא הפך שוב לקריפטוני לכל דבר ונשאב. קלארק נדקר ע"י הסכין שמזוהמת בקריפטונייט כחול ולכן הוא עכשיו כמו אדם רגיל ולא קריפטוני ולכן הוא לא נשאב. ד"א - מה שמותח פה זה איך הוא יצא מזה - אם הוא ייפול לקרקע כשהסכין נעוצה בו - הוא מת. אם הוא ישלוף את הסכין הוא יישאב לנצח למימד אחר. דילמה...

אבל כשכולם שוגרו לא היה לקלארק ביד קריפטוניט כחול, רק לזוד, אז למה הוא לא שוגר מיידית עם השאר? הרי רק אחרי הקרב זוד תוקע בו את הקריפטוניט הכחול ככה שמעשית הוא היה אמור להיות משוגר לפני הקרב. לדעתי קלארק יוציא את הסכין מייד בתחילת הנפילה (שניה אחרי שראינו אותו נופל) ועד הקרקע כבר יחלים. בגלל שהסכין תהיה ביד שלו הוא לא ישוגר או שתהליך השיגור כבר הסתיים.

לגבי האבא שמת - קלארק דיבר על האבא המאמץ שלו - ג'ונת'ן קנט. הוא מאשים את עצמו במוות של אביו המאמץ כי הוא זה שקיבל את ההחלטה להשיב את הזמן לאחור כדי להציל את לאנה בידיעה שמישהו אחר ישלם את המחיר וימות במקומה - וזה היה ג'ונת'ן.

פספסתי חלק מהעונות, תודה.

[/].
...

smallville4r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2056
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #59 

מקרא: התשובה המקורית בכתב רגיל. התגובה שלך מודגשת. התגובה שלי לתגובה שלך מודגשת ונטויה.
Huber כתב: לגבי לויס יודעת את סודו של קלארק - אל תדאג, היא תשכח את זה איכשהו (כנראה).

כן, הגיוני, למרות שבסידרה הזו ניווטו את העלילה לכיוונים מעט שונים מסידרת הסופרמן המקורית ותיאורטית אפשר לפתח גם את הנושא הזה, אבל גם אני חושב שאישכהו היא "תשכח" את זה או תשכנע את עצמה או תשוכנע שזה לא נכון.

דווקא הכיוון של לשכנע את עצמה נראה לי פחות הגיוני בגלל שני דברים:

1) כשזוד נגע בה בכתף והיא נגעה ביד שלו היא מיד הרגישה שזה לא ה- blur שהיא הכירה (כנראה בגלל החום של היד או מבנה היד) וזה מה שמיד הרתיע אותה והיא הבינה שמדובר במתחזה.

2) כשהיא נישקה לבסוף את ה- blur היא מיד ידעה שזה קלארק כי היא נישקה גם אותו והיא קישרה ביניהם.

פספסתי חלק מהעונות, תודה.

אם אתה מעוניין בפרק הספיציפי שזה קורה - זה פרק ה- 100 של הסדרה (פרק מס' 12 בעונה 5 בשם Reckoning) שגם הוא בוים ע"י גרג בימן והוא אחד היפים והטובים שבסדרה. אני ממליץ עליו בחום רב.
...

l33cher
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #60 

אני דווקא קיוויתי שיחזירו את לאנה(למרות שהיא עלוקה בפני עצמה :(,אבל בכל זאת ספוגת קריפטונייט - יתרון משמעותי נגד הקנדורים :)) להופעת אורח בפרק האחרון+בת דודתו קארה - היה יכול להיות מעניין :P
th1s 1s my d1st0rt3d r34l1ty

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”