סמולוויל - עונה 9

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
smallville4r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2056
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #1 

העונה התשיעית החלה ביום שישי שחלף ואני חייב להגיד שהיה פרק פתיחת עונה ממש מעולה, מהטובים של הסדרה.
אהבתי מאוד את הפרק, למרות שהיו כמה דברים שלא הוסברו כמו שצריך, אבל זה רגיל בסמולוויל. הפעם, אירועי סוף העונה השמינית לא נפתרו בפרק אחד וזה עוד יימשך לפרקים הבאים ובנוסף, כרגיל, נוצר story arc חדש ולפי דעתי מרתק.

החליפה החדשה של קלארק ממש יפה ולמעשה קלארק נראה כך הרבה יותר טוב מאיך שנראה פעם (עם השילוב הכחול-אדום הקבוע שלו). למרות שעשו את קלארק יותר אפל מאשר סופרמן האמיתי זה עדיין נראה טוב.

נראה גם שהיחסים בין קלארק לג'ור-אל מעולם לא היו טובים יותר, אך הדרך לקבלת הייעוד עוד ארוכה (ותלויה כמובן במשכה של הסדרה). כוח חדש קלארק יקבל באחד הפרקים הקרובים בעונה (ולא, זו לא היכולת לעוף).

אחד הדברים שאולי הפריעו לי זה הדיבור המאוד מאולץ של קאלום בלו שמגלם את זוד (נראה כאילו הוא ממש מתאמץ להוציא את המבטא הבריטי של זוד למרות שקאלום הוא בריטי במקור). אולי הוא מנסה לחקות את קולו של זוד שגולם ע"י טרנס סטאמפ בסרט סופרמן. סטאמפ למי שלא יודע מופיע גם בפרק (ובמהלך כל הסדרה) בתור קולו של ג'ור-אל.

את מה שקרה ללויס לאחר שנעלמה נגלה רק בהמשך העונה וטוב שכך.

סה"כ פרק מעולה לפי דעתי.

לגבי הרייטינג, אז הרבה גורמים השפיעו על הרייטינג של הפרק שהשיג רק 2.5 מיליון צופים ולא רק שזה הרייטינג הכי נמוך לפרק פתיחת עונה של הסדרה אי-פעם, זהו הרייטינג הנמוך ביותר של פרק בסדרה לכל אורכה וחבל.
שבוע הבא הרייטינג יינזק בצורה חזקה ביותר בגלל שכל ניו-יורק לא תקלוט את שידורי ה- CW ביום שישי ולכן לא יוכלו לראות שם את הפרק וניו-יורק היא אוכלוסיית הצופים הגדולה ביותר של התוכנית, כך שרק כנראה מהפרק השלישי נוכל לראות מה המגמה.

למי שבכל זאת רוצה לדעת, ה- CW מרוצים מהנתון הזה. חבל, הפוטנציאל של סמולוויל גדול יותר ביום שידור אחר, אבל אין מה למהר להרוג את הסדרה. ההיסטוריה הוכיחה שהסדרה יכולה לשרוד גם עם נתוני רייטינג נמוכים שהרי הסדרה ריווחית מאוד ל- Warner Bros במכירות DVD ו- BR וגם ב- iTunes. ואם אפילו ה- CW מרוצים בינתיים אז יכולה להיות גם עונה 10 - אך עוד מוקדם מאוד לקבוע עובדות לגבי זה.

בנוסף, סדרות נוספות שהתחרו באותה משבצת שידור גם הן סבלו מרייטינג נמוך - ביניהן גם Dollhouse שהשיגה בערך אותו מספר צופים ומשודרת ברשת עם חשיפה גבוהה יותר. כך שהיא בהחלט הפסידה באותו ערב.

אז למי שמתנדנד מה קורה עם הסדרה, אני בהחלט ממליץ שיראה את הפרק הזה ויחליט אחרי זה שאולי שווה להמשיך לצפות גם בפרקים הבאים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #2 

אני חושב שהפרק היה חלש. לא הסבירו הכל ברור וזה הרגיש כמו מיש-מש של עלילות משנה.
החליפה והאופל של סופרמן זה יתרון. נקווה שזה מגמה שתתחזק.

mta194
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1286
שם מלא: שי שלוס
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #3 

האמת שאני נטשתי בפרק 20 של עונה 8, יש טעם לסגור פערים?

smallville4r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

אם נטשת רק בפרק 8x20 - אז אני חושב שכדאי לך לראות גם את הפרק 9x01 ואולי דעתך תשתנה (ואולי לא) כי מדובר בסה"כ בפרק אחד כך שלפי דעתי שווה לך לצפות בו. בפרק הזה אין מענה לכל מה שהיה בסוף עונה 8 אבל זה יתגלה כנראה בפרקים הבאים של העונה התשיעית, יחד עם ה- story arc שלה.

mta194
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

סבבה, אני אוריד.
תודה רבה וגמר חתימה טובה.

smallville4r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

תיקון קטן לביקורת בהודעה הראשונה:

Dollhouse לא התחרתה על אותה משבצת שידור של סמולוויל, אלא שודרה במשבצת שאחריה, כך ששתי הסדרות לא התחרו ביניהן.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73314
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3167 פעמים

Smallville - עונה תשיעית

שליחה #7 

צפיתי כרגע בפרק הראשון ואני חייב להגיד שאני ממש לא מאוכזב. לקחו את הדמות של קלארק והמשיכו את הטרנספורמציה מילד טוב ירושליים לדמות אפילה. המעבר מצבעי האדום כחול ולצבע המשפחתי ולסמל המשפחתי בהחלט עוזר, הניסיון התנתקות שלו (שנכשל ברגע שהוא רואה את האישה בה הוא חושק - גבר טיפוסי אחרי הכל) מהאנשים שסביבו והסירוב שלו לעזור למי שתמכה בו הכי הרבה לאורך הדרך והקריבה כ"כ הרבה למענו - בהחלט שופכים אור חדש על הדמות.

אני עדיין מנסה להביו איך זוד וחבורתו הגיע לכדו"הא ולמה איך להם כוחות כמו לשאר הקריפונים שהיגעו - יש למישהו מושג?

smallville4r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

אני גם מסכים שהפרק היה טוב. האפלת הדמות של קלארק הייתה מצוינת ואני ממש אוהב את הצד האפל שבנו לו (כולל החליפה, שלפי דעתי לוקחת את החליפה המסורתית שלו).

לגבי זוד, הגעתו נראתה כבר בסוף העונה השמינית שלמעשה כדור הבדולח שיחרר אותו (איך בדיוק, לא נראה לי שיהיה מענה על כך). אבל הזוד שהגיע הוא לא הזוד המוכר כג'נרל זוד, אלא הוא למעשה מייג'ור זוד - לפני שהוא הפך לאויב קריפטון המושבע. אין לי מושג למה אין לו כוחות ואני מניח שאת ההסברים נקבל במהלך העונה. בכלל העונה הזו אמורה להראות כיצד זוד הפך ממישהו שטרם בחר את דרך חייו לזה שיתעתד להשמיד את קריפטון.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #9 

זומביז?

במטרופוליס?

mta194
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

oferlaor כתב:זומביז?

במטרופוליס?
...
איפה ראית זומבים בסמולוויל?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #11 

חחח,

כנראה שלא ראית את הפרק האחרון...

mta194
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

לא ראיתי שכבר יש את פרק 3 :)

cRaZy-BoY
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 384
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #13 

אחד הפרקים הכי גרועים שראיתי מאז עונה 7 (שהתחלתי לראות רציני).... פשוט פרק לא מעניין ולקראת האמצע פשוט חיכיתי שהוא יגמר כבר....

romanch
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 458
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #14 

מה פתאום זומבים בסמולוויל נו באמת :roll:

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73314
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3167 פעמים

שליחה #15 

פרק 7 - רק אני השתעשעתי מהעובדה שאוליבר מטיס אותו במטוס פרטי? היה נראה לי הזוי לחשוב על "סופרמן" כדמות שזקוקה להסעה ממקום למקום :lol:

החזירו את אבא שלו לחיים וחיסלו אותו באותו הפרק - WTF?! מה עובר להם בראש? יכלו לשחק עם האופציה הזו כ"כ הרבה, כנראה שהתסריטאים העונה החליטו לזרוק *** :|

כשהוא גילה את אבא שלו והבחור מת לו בידיים רציתי לצעוק "הלו - פחות קישקושים ויותר ריצה מהירה לביה"ח". אבא שלו גוסס לו בידיים והוא לא חשב לרגע לרוץ איתו לבי"ח?

פרק הזוי.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #16 

שבוע הבא סרט על justice league שמציג לראשונה את הצוות המלא של הליגה לצדק.

mta194
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

oferlaor כתב:שבוע הבא סרט על justice league שמציג לראשונה את הצוות המלא של הליגה לצדק.
...
מז"א?
כחלק מסמולוויל או סרט נפרד?

smallville4r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

חלק מסמולוויל. הסרט למעשה מורכב משני פרקים שאוחדו.

kidney_stone
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 152
שם מלא: אריק. ט.
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #19 

הסדרה הזו הפכה לכ"כ משעממת ומפוזרת \ מבולבלת
אני מוצא את עצמי תוהה במשך 2-3 או יותר העונות האחרונות למה אני ממשיך לצפות בה בכלל.
אני לא מתפלא שהריטינג יורד ויורד.
איפה הימים הטובים של ליונל ולקס לותור?
מה יש לנו בעונות האחרונות? פרקים של friends עם זוד הצעיר וחבורתו, טבעת חזרה בזמן (שמושמדת כמה פעמים ועדיין משתמשים בה)
מכוניות מעופפות ונינג'ות מהעתיד \ עבר
בריטני ספירס
ממש כמו ב heroes הכותבים כבר לא יודעים מה לעשות עם עצמם, העלילה נמרחת all over the place.
עדיף לראות כבר פאוור פאף גירלס - לפחות יש שם אקשן ועלילה נורמלית.
Think for yourself, question authority
סיפורי תמיכה שקרו באמת - http://is.gd/s4IM

דודיפלצת
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2183
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #20 

אני מרגיש בדיוק אותו דבר.
הסיבה שאני ממשיך לצפות היא כי אני ממש אוהב את סופרמן ואני חושב שלסדרה יש הרבה פוטנציאל, אבל תסריטאים די גרועים.
תוקם לאלתר קטגורית אודיו חד-ערוצי!

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”