CEATEC: (עודכן) טושיבה מראה מסך הראשון מבוסס CELL
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78864
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 787 פעמים
- קיבל תודות: 5392 פעמים
כבר ראינו מסכי טושיבה מבוססי CELL בשנים האחרונות בתערוכות וכתבתי עליהם במאמר על RESOLUTION+.
מתברר שטושיבה מתכוננת להוציא רשמית מסך כזה בקרוב.
המודל הראשון יוצג בתערוכת CEATEC ביפן (שהשנה תתרכז כנראה בעיקר ב-UHD וב-3D) בחודש הבא.
סביר להניח שזה גם יוצג לקהל הרחב ב-CES בינואר.
המודל הראשון יוצג בתערוכת CEATEC ביפן (שהשנה תתרכז כנראה בעיקר ב-UHD וב-3D) בחודש הבא.
סביר להניח שזה גם יוצג לקהל הרחב ב-CES בינואר.
נערך לאחרונה על ידי oferlaor ב 05/10/2009 11:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
- המהנדס
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
אתה מאשר את מה שאני טוען
זמן רב: resolution+ וגם xde אינם מבוססים על מימוש חומרה עם מעבדיoferlaor כתב:כבר ראינו מסכי טושיבה מבוססי CELL בשנים האחרונות בתערוכות וכתבתי עליהם במאמר על RESOLUTION+.
סביר להניח שזה גם יוצג לקהל הרחב ב-CES בינואר....
cell אלא עם מעבדים זולים יותר ואלגוריתם תוכנה.
מה זה בכלל מסך CELL? (אני יודע מה זה מעבדי CELL)
אפשר לינק למאמר?
אפשר לינק למאמר?
וכתבתי עליהם במאמר על RESOLUTION+....
תחומי עיניין: וידאו דיגיטלי, MPEG2 , MPEG4, H.264
רשימת ציוד: מסך טושיבה, צלחת לווין פרטית, רסיבר משולב טכניקס
רשימת ציוד: מסך טושיבה, צלחת לווין פרטית, רסיבר משולב טכניקס
- המהנדס
-
- חבר פעיל במיוחד

הינה קישור להסבר מתורגם מגרמנית
pop_up כתב:מה זה בכלל מסך CELL? (אני יודע מה זה מעבדי CELL)
אפשר לינק למאמר?וכתבתי עליהם במאמר על RESOLUTION+.......
http://translate.google.com/translate?h ... emid%3D304
השאלה היא איך מממשים בפועל בטלביזיות את אלגוריתם שיפור התמונה.
מעבדי cell ,שהם כנראה יקרים,יתנו כנראה ביצועים משופרים על פני מעבדים
אחרים זולים יותר.
קראתי בעבר שרק ב 2010 טושיבה תשווק לראשונה טלביזיות עם מעבדי
cell.
נערך לאחרונה על ידי המהנדס ב 04/10/2009 11:38, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
oferlaor
- מנהל

pop_up
מסך CELL הוא מסך שכולל יכולות עיבוד ומעבדי CELL בתוכו...
לגבי המאמר - חפש את המאמר האחרון על ה-REGZA. כתבתי על מסך CELL של טושיבה גם במאמר ה-CES שלי מינואר.
מסך CELL הוא מסך שכולל יכולות עיבוד ומעבדי CELL בתוכו...
לגבי המאמר - חפש את המאמר האחרון על ה-REGZA. כתבתי על מסך CELL של טושיבה גם במאמר ה-CES שלי מינואר.
-
oferlaor
- מנהל

טוב, עדכון לידיעה הזו, יום לפני התחלת CEATEC, טושיבה הציגה לעיתונאים את המסכים החדשים ויש חידושים לא קטנים כאן.
1. הם הציגו מסך 55", מבוסס LED (בשיטת הארה אחורית LOCAL DIMMING) עם 512 סגמנטים (כיום נהוג בין 96 לכ-200 לכל היותר!). קצב העדכון שלו הוא 240HZ אמיתי (לא מעבר לשחור), ניגודיות 1:5,000,000 (למספרים האלה אין לזה משמעות מעשית).
הם הוסיפו למסך יכולות זיהוי של בעיות בקצוות (שהן נקודת כשל בד"כ במנגנוני הכיווץ ולכן פחות איכותיות).
המסך יכלול עיבוד תמונה מבוסס CELL (אותו מעבד לדעתי כמו ה-PS3 SLIM).
למסך עוצמת הארה מקסימלית של 1250cd/m2 שזה מטורף (פי 2 לפחות מהסמסונג הכי בהירה שאי פעם ראיתי). זה לא רק מדהים בפני עצמו אלא גם בהקשר לזה שמדובר במסך LED שעוצמות ההארה שלו בד"כ חלשות יותר.
הייתי אומר שכל מספר מעל 400 זה הגזמה פראית, אבל לדעתי הרעיון כאן הוא להאריך את אורך החיים של המסך על ידי שיפור העוצמה המקסימלית ובכך להגיע ל-HALF BRIGHTNESS הרבה יותר מאוחר.
עד כאן יפה מאוד, אבל השוס הוא שיהיה למסך דפדפן אופרה מובנה, דיסק קשיח 3TB. מתוך הדיסק הזה 2TB מיועדים להקלטות TIME SHIFT (לדבריהם מדובר על כ-26 שעות של תוכן, אני מעריך שב-HD), כולל יכולות לא רק להקליט 8 תוכניות במקביל (כולל HD) אלא גם לשתף את התוכן הזה ב-DLNA! שאר המקום יאפשר אכסון תוכן מקומי (לא ברור אם זה שירות שטושיבה תשיק, אני מעריך שכן) וכן תוכן של המשתמשים. כאמור, המסך גם יהיה קליינט DLNA וגם שרת DLNA לתכנים שהוא הקליט.
המחיר הצפוי למכשיר הוא כ-11,000$ (לא פחות מ-50,000 ש"ח בארץ במקרה הטוב). זמין ביפן לקראת דצמבר.
מדובר על מכשיר יחסית נדיר - הם לא מתכננים לייצר יותר מאלף יחידות לחודש.
2. חוץ מזה החברה הציגה מסכי קונספט :
א. מסך 4K
ב. מסך תלת מימדי
ג. מסך עם מעבד CELL חיצוני
ד. מסך שיכול להפוך לשרת DLNA ולהקליט תכנים.
תמונות ווידאו כאן:
http://www.engadget.com/2009/10/05/tosh ... -to-japan/
1. הם הציגו מסך 55", מבוסס LED (בשיטת הארה אחורית LOCAL DIMMING) עם 512 סגמנטים (כיום נהוג בין 96 לכ-200 לכל היותר!). קצב העדכון שלו הוא 240HZ אמיתי (לא מעבר לשחור), ניגודיות 1:5,000,000 (למספרים האלה אין לזה משמעות מעשית).
הם הוסיפו למסך יכולות זיהוי של בעיות בקצוות (שהן נקודת כשל בד"כ במנגנוני הכיווץ ולכן פחות איכותיות).
המסך יכלול עיבוד תמונה מבוסס CELL (אותו מעבד לדעתי כמו ה-PS3 SLIM).
למסך עוצמת הארה מקסימלית של 1250cd/m2 שזה מטורף (פי 2 לפחות מהסמסונג הכי בהירה שאי פעם ראיתי). זה לא רק מדהים בפני עצמו אלא גם בהקשר לזה שמדובר במסך LED שעוצמות ההארה שלו בד"כ חלשות יותר.
הייתי אומר שכל מספר מעל 400 זה הגזמה פראית, אבל לדעתי הרעיון כאן הוא להאריך את אורך החיים של המסך על ידי שיפור העוצמה המקסימלית ובכך להגיע ל-HALF BRIGHTNESS הרבה יותר מאוחר.
עד כאן יפה מאוד, אבל השוס הוא שיהיה למסך דפדפן אופרה מובנה, דיסק קשיח 3TB. מתוך הדיסק הזה 2TB מיועדים להקלטות TIME SHIFT (לדבריהם מדובר על כ-26 שעות של תוכן, אני מעריך שב-HD), כולל יכולות לא רק להקליט 8 תוכניות במקביל (כולל HD) אלא גם לשתף את התוכן הזה ב-DLNA! שאר המקום יאפשר אכסון תוכן מקומי (לא ברור אם זה שירות שטושיבה תשיק, אני מעריך שכן) וכן תוכן של המשתמשים. כאמור, המסך גם יהיה קליינט DLNA וגם שרת DLNA לתכנים שהוא הקליט.
המחיר הצפוי למכשיר הוא כ-11,000$ (לא פחות מ-50,000 ש"ח בארץ במקרה הטוב). זמין ביפן לקראת דצמבר.
מדובר על מכשיר יחסית נדיר - הם לא מתכננים לייצר יותר מאלף יחידות לחודש.
2. חוץ מזה החברה הציגה מסכי קונספט :
א. מסך 4K
ב. מסך תלת מימדי
ג. מסך עם מעבד CELL חיצוני
ד. מסך שיכול להפוך לשרת DLNA ולהקליט תכנים.
תמונות ווידאו כאן:
http://www.engadget.com/2009/10/05/tosh ... -to-japan/
-
oferlaor
- מנהל

theAman,
אני חושב שזה כרגע יותר מסך קונספט כמו QUALIA של סוני בזמנו.
זה כמו מכוניות קונספט - מראה איך טושיבה רואה את העתיד.
הם כבר אמרו שהם מתמקדים כרגע בכל נושא הזרמת תוכן, העברת תוכן HD דרך האינטרנט וכו'.
לדעתי הם מכינים לנו הפתעה רצינית לשנה הבאה בדמות מתחרה חדש לבלוריי ביחד עם לפחות עוד חברה גדולה אחת (אני מהמר על מיקרוסופט דווקא, ולא על אפל).
אני חושב שזה כרגע יותר מסך קונספט כמו QUALIA של סוני בזמנו.
זה כמו מכוניות קונספט - מראה איך טושיבה רואה את העתיד.
הם כבר אמרו שהם מתמקדים כרגע בכל נושא הזרמת תוכן, העברת תוכן HD דרך האינטרנט וכו'.
לדעתי הם מכינים לנו הפתעה רצינית לשנה הבאה בדמות מתחרה חדש לבלוריי ביחד עם לפחות עוד חברה גדולה אחת (אני מהמר על מיקרוסופט דווקא, ולא על אפל).
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
אתה חושב שמישהו עוד ישקיע במדיות פיסיות?oferlaor כתב:לדעתי הם מכינים לנו הפתעה רצינית לשנה הבאה בדמות מתחרה חדש לבלוריי ביחד עם לפחות עוד חברה גדולה אחת (אני מהמר על מיקרוסופט דווקא, ולא על אפל)....
לא יודע, אני חושב שגם אם כן, הם לא ייכנסו לזה בתקופה הקרובה, הם עוד לא התאוששו מהתבוסה הקודמת.
-
oferlaor
- מנהל

theAman,
זה לא העניין, העניין הוא שהם בזמנו אמרו שהם לא נכנסים לבלוריי (בסוף הם נכנעו לטרנד) בגלל שהם מכינים משהו שיעקוף אותו.
אנחנו הנחנו שהם מדברים על RESOLUTION+ אבל לאחרונה ההדלפות משם מדברות על כיוונים של הורדות וכו'.
זה לא העניין, העניין הוא שהם בזמנו אמרו שהם לא נכנסים לבלוריי (בסוף הם נכנעו לטרנד) בגלל שהם מכינים משהו שיעקוף אותו.
אנחנו הנחנו שהם מדברים על RESOLUTION+ אבל לאחרונה ההדלפות משם מדברות על כיוונים של הורדות וכו'.
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
אז אם אני מבין נכון, לא מדובר בעוד מדיה פיסית הדורשת נגן ייעודי, אלא סוג של stream, או משהו בסגנון.oferlaor כתב:theAman,
אנחנו הנחנו שהם מדברים על RESOLUTION+ אבל לאחרונה ההדלפות משם מדברות על כיוונים של הורדות וכו'....
עופר - אם זה לא לפחות 2206 לדים כמו במסך של sim2 (מדולבי) אני לא קונה 
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
-
oferlaor
- מנהל

שימו לב שזה לא 512 לדים אלא 512 סגמנטים.
ככל שהמספר של הסגמנטים גבוה יותר כך שמים לב פחות לעובדה שזה תאורה איזורית וזה הופך להיות כמו SED או פלזמה - כל איזור עומד בפני עצמו. כך שבפועל יש לזה השפעה דרמטית על ניגודיות ה-ANSI
ככל שהמספר של הסגמנטים גבוה יותר כך שמים לב פחות לעובדה שזה תאורה איזורית וזה הופך להיות כמו SED או פלזמה - כל איזור עומד בפני עצמו. כך שבפועל יש לזה השפעה דרמטית על ניגודיות ה-ANSI
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73314
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3164 פעמים
לשם הבהרה - המסך שנסקר פה באתר לא היה מבוסס CELL, נכון?
- המהנדס
-
- חבר פעיל במיוחד

לא המסך שנסקר באתר ולא
המסכים הטובים יותר מסדרות ZV ו SV.Huber כתב:לשם הבהרה - המסך שנסקר פה באתר לא היה מבוסס CELL, נכון?...