מדוע עם כרטיס טלוויזיה לא ניתן להקליט ערוץ אחד ולראות אחר ?
-
eitangabay
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 250
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 0
אני מדבר על הכרטיס מסך הזה:
Hauppauge WinTV PVR150 MCE w/Microsoft Remote
איך בכל זאת ניתן להקליט אחד ולראות אחר?
Hauppauge WinTV PVR150 MCE w/Microsoft Remote
איך בכל זאת ניתן להקליט אחד ולראות אחר?
- smallville4r
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
לא ניתן מפני שהמכשיר לוכד את הוידאו מאחת מהיציאות שלו. אז כמו שאתה לא יכול לצפות ב- 2 ערוצים במקביל על אותה הטלוויזיה, אתה לא יכול להקליט 2 ערוצים במקביל.
אתה יכול לחבר 2 ממירים שונים ל- 2 כרטיסי לכידת וידאו שונים ולהקליט 2 תוכניות מ- 2 ערוצים שונים.
את מה שאתה רוצה ניתן לעשות זאת רק ע"י הקלטה דיגיטלית בעזרת קורא כרטיסים (רק אם אתה מנוי ל- yes). ניתן לקרוא על כך כאן.
אתה יכול לחבר 2 ממירים שונים ל- 2 כרטיסי לכידת וידאו שונים ולהקליט 2 תוכניות מ- 2 ערוצים שונים.
את מה שאתה רוצה ניתן לעשות זאת רק ע"י הקלטה דיגיטלית בעזרת קורא כרטיסים (רק אם אתה מנוי ל- yes). ניתן לקרוא על כך כאן.
-
eitangabay
-
- חבר פעיל מאוד

האם הקלטה אנלוגית משמעותית נמוכה יותר מצפייה בשידור מממיר של HOT?
האם זו איכות צפיה סבירה לאחר הקלטה?
האם זו איכות צפיה סבירה לאחר הקלטה?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
מטבע הדברים איכות ההקלטה תהייה נמוכה יותר מהאיכות המקסימלית שאתה מסוגל לקבל בצפיה ישירה מהממיר.
הוט משדר אליך ב RGB וזה גם מה שתקבל במסך אם אתה מחובר עם SCART ומעביר דרכו RGB, כרטיס הלכידה לעומת זאת מסוגל להתחבר לממיר ב s-video לכל היותר, מה שכבר גורם להנחתה של איכות האות. בנוסף גם מתבצעת דחיסה כדי לשמור את התוכנית המוקלטת על דיסק המחשב והתוצאה הסופית היא איבוד מידע של ההקלטה לעומת השידור המקורי.
אם איבוד המידע משמעותי זה כבר סיפור אחר. רוב השידורים ב SD הם באיכות בינונית מלכתחילה וחלקם באיכות נוראית. המחשב גם מסוגל להפעיל אלגוריטמים לשיפור איכות התמונה כך שבהרבה מקרים לא ניתן להבחין בהבדלים משמעותיים לעומת המקור.
הוט משדר אליך ב RGB וזה גם מה שתקבל במסך אם אתה מחובר עם SCART ומעביר דרכו RGB, כרטיס הלכידה לעומת זאת מסוגל להתחבר לממיר ב s-video לכל היותר, מה שכבר גורם להנחתה של איכות האות. בנוסף גם מתבצעת דחיסה כדי לשמור את התוכנית המוקלטת על דיסק המחשב והתוצאה הסופית היא איבוד מידע של ההקלטה לעומת השידור המקורי.
אם איבוד המידע משמעותי זה כבר סיפור אחר. רוב השידורים ב SD הם באיכות בינונית מלכתחילה וחלקם באיכות נוראית. המחשב גם מסוגל להפעיל אלגוריטמים לשיפור איכות התמונה כך שבהרבה מקרים לא ניתן להבחין בהבדלים משמעותיים לעומת המקור.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
eitangabay
-
- חבר פעיל מאוד

תודה על התשובה, פשוט תהיתי אם לקנות בכלל כרטיס טלוויזיה, כי לא ידעתי מה האיכות של ההקלטה.Catskinner כתב:מטבע הדברים איכות ההקלטה תהייה נמוכה יותר מהאיכות המקסימלית שאתה מסוגל לקבל בצפיה ישירה מהממיר.
אם איבוד המידע משמעותי זה כבר סיפור אחר. רוב השידורים ב SD הם באיכות בינונית מלכתחילה וחלקם באיכות נוראית. המחשב גם מסוגל להפעיל אלגוריטמים לשיפור איכות התמונה כך שבהרבה מקרים לא ניתן להבחין בהבדלים משמעותיים לעומת המקור....
אבל אתה אומר לההקלטה תהיה באיכות סבירה בהחלט ואין הבדלים משמעותיים מהמקור.
תודה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
את זה תצטרך לשפוט בעצמך. אני רואה הבדלים מהותיים אבל רוב האנשים לא מבחינים בשינוי משמעותי.
לדעתי, הבעיה העיקרית עם כרטיסי לכידת טלביזיה היא לא באיכות התמונה אלא בתפעול ובשימושיות. זה מעמיד אותך במצב שבו אתה נתון לחסדי הורדת EPG תקין (המצב טוב היום אלף מונים ממה שהיה לפני שלוש שנים אבל עדין רחוק מלהיות מושלם), העברה איטית ונתונה להתקפות שגעון רגעי של הערוצים (באדיבות ה IR Blaster שחייבים למקם בדיוק מעל לעינית ה IR של הממיר) ולכך שלא ניתן להקליט מעבר לערוץ בודד בו זמנית או להקליט ולצפות בערוץ נוסף.
מי שיכול לחיות עם המגבלות האלו יקבל פתרון זול וסביר. מי שלא יכול כבר מזמן עבר ליס ויש לו YesMax.
לדעתי, הבעיה העיקרית עם כרטיסי לכידת טלביזיה היא לא באיכות התמונה אלא בתפעול ובשימושיות. זה מעמיד אותך במצב שבו אתה נתון לחסדי הורדת EPG תקין (המצב טוב היום אלף מונים ממה שהיה לפני שלוש שנים אבל עדין רחוק מלהיות מושלם), העברה איטית ונתונה להתקפות שגעון רגעי של הערוצים (באדיבות ה IR Blaster שחייבים למקם בדיוק מעל לעינית ה IR של הממיר) ולכך שלא ניתן להקליט מעבר לערוץ בודד בו זמנית או להקליט ולצפות בערוץ נוסף.
מי שיכול לחיות עם המגבלות האלו יקבל פתרון זול וסביר. מי שלא יכול כבר מזמן עבר ליס ויש לו YesMax.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
חבל ל"הפחיד" ללא סיבה...Catskinner כתב:את זה תצטרך לשפוט בעצמך. אני רואה הבדלים מהותיים אבל רוב האנשים לא מבחינים בשינוי משמעותי.
מי שיכול לחיות עם המגבלות האלו יקבל פתרון זול וסביר. מי שלא יכול כבר מזמן עבר ליס ויש לו YesMax....
1. פתרונות EPG למנויי YES (לצערו של השואל...) דרך הלויין קרובים למושלמים. ב-HOT אכן יש בעיות...
2. העברת ערוצים עם USB-UIRT לדעתי מושלמת עם בעיות העברת ערוץ שמגיעה (אולי) אחת למספר רב של מאות!!! הקלטות.
3. ניתן כמובן לשים מספר כרטיסי לכידה להקלטות רבות בו זמנית - כמעט ללא הגבלה.
אורן.
-
eitangabay
-
- חבר פעיל מאוד

תודה על התשובות,
מה גודל של דקת הקלטה בקונפיקורציה רגילה ?
מה גודל של דקת הקלטה בקונפיקורציה רגילה ?
-
eitangabay
-
- חבר פעיל מאוד

תודה,oshapir כתב:כ- 3-4 GB לשעה באיכות טובה....אפשר גם יותר (עד 6)
זה תלוי גם בתוכנה בה משתמשים - אם היא יודעת לנצל את האיכות המקסימלית של הכרטיס.
אורן....
על איזו תוכנה אתה ממליץ ?
- IProgrammer
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 389
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
תן לי לנחש איזו תוכנה הוא ממליץeitangabay כתב:תודה,oshapir כתב:כ- 3-4 GB לשעה באיכות טובה....אפשר גם יותר (עד 6)
זה תלוי גם בתוכנה בה משתמשים - אם היא יודעת לנצל את האיכות המקסימלית של הכרטיס.
אורן....
על איזו תוכנה אתה ממליץ ?...
יש לי הרגשה שהוא הולך להגיד SageTV (וגם אני ממליץ)
-
eitangabay
-
- חבר פעיל מאוד

oshapir כתב:זהו...אין לי לאן להמלט...כבר כולם מכירים אותי...![]()
זה נכון, SAGETV....![]()
אורן....
תודה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
אני משתמש כמה חודשים ב-GBPVR. חינמית, יציבה, ונוחה מאוד.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
ויסטה 32 ביט.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"