מה עדיף ? כרטיס מסך מבוסס ATI או nVidia ?
-
IProgrammer
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 389
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
לשני החברות כרטיסי מסך תומכים DXVA לפיענוח וידאו דחוס בחומרה. אולם CoreAVC תומך לדוגמא ב- Cuda של nVidia ולא ב- ATI.
אז מה הדעות ?
אז מה הדעות ?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
למי שרוצה לעבוד עם לינוקס, חד משמעית - אנוידיה.
מצד שני, ל-ATI ו-AMD פתרונות משתלמים יותר מבחינת תמורה לעלות הכספית הכוללת (לוח אם + מעבד + כרטיס מסך מובנה).
אז זה דילמה...
מצד שני, ל-ATI ו-AMD פתרונות משתלמים יותר מבחינת תמורה לעלות הכספית הכוללת (לוח אם + מעבד + כרטיס מסך מובנה).
אז זה דילמה...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
IProgrammer
-
- חבר פעיל מאוד

הבנתי.
יש לי 2 מחשבים. האחד עם כרטיס ATI HD3650 והשני מבוסס nVidia Gefore 7500 nForce 630i (מובנה על ה mother board). אני חייב לציין שאני מקבל תוצאות הרבה יותר טובות מה- nVidia.
במחשב עם ATI אני יכול להשתמש רק ב- MPC-HC בפיענוח חומרה וה- deocder הזה לא נתמך כלכך טוב (לפחות אצלי) בכדי לצפות בתכני TS מוקדדים H264 (עבור הקלטות HD מהלווין).
לעומת זאת, במחשב השני, אני משתמש ב- CoreAVC, ואני חייב לציין שאני מקבל ביצועים מעולים, עם האצת חומרה, הכל בעזרת ה- CUDA של nVidia.
יש לי 2 מחשבים. האחד עם כרטיס ATI HD3650 והשני מבוסס nVidia Gefore 7500 nForce 630i (מובנה על ה mother board). אני חייב לציין שאני מקבל תוצאות הרבה יותר טובות מה- nVidia.
במחשב עם ATI אני יכול להשתמש רק ב- MPC-HC בפיענוח חומרה וה- deocder הזה לא נתמך כלכך טוב (לפחות אצלי) בכדי לצפות בתכני TS מוקדדים H264 (עבור הקלטות HD מהלווין).
לעומת זאת, במחשב השני, אני משתמש ב- CoreAVC, ואני חייב לציין שאני מקבל ביצועים מעולים, עם האצת חומרה, הכל בעזרת ה- CUDA של nVidia.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

למה הכוונה תוצאות יותר טובות? איכות התמונה? חלקות התנועה בוידאו?
כמו שנאמר: עבור לינוקס - רק nvidia.
לדעתי האישית, גם בחלונות nvidia נותנת היום ביצועים טובים יות ר(והמצב עוד ישתפר בעתיד, שכן הם מתכוונים להוציא חבילת API שתהיה זהה ל-VDPAU בלינוקס).
לדעתי האישית, גם בחלונות nvidia נותנת היום ביצועים טובים יות ר(והמצב עוד ישתפר בעתיד, שכן הם מתכוונים להוציא חבילת API שתהיה זהה ל-VDPAU בלינוקס).
You are never fully dressed without a smile
-
IProgrammer
-
- חבר פעיל מאוד

תמיכה בהאצת חומרה.
כשאני מפעיל MPC-HC בשני המחשבים אז באמת אין שום בעיה ובשניהם הוא משתמש בהאצת חומרה.
כשאני מנגן MKV מתוך MediaPortal או Sage אז גם אין בעיה. משתמש בהאצת חומרה.
כשאני מנגן TS (הקלטת ערוץ HD של Yes) על MediaPortal או Sage אז הוא לא מצליח להשתמש במקודד של MPC-HC ואז על המחשב מבוסס ATI אין האצת חומרה. המחשב מבוסס nVidia הוא משתמש ב- CoreAVC ויש האצת חומרה.
כשאני מפעיל MPC-HC בשני המחשבים אז באמת אין שום בעיה ובשניהם הוא משתמש בהאצת חומרה.
כשאני מנגן MKV מתוך MediaPortal או Sage אז גם אין בעיה. משתמש בהאצת חומרה.
כשאני מנגן TS (הקלטת ערוץ HD של Yes) על MediaPortal או Sage אז הוא לא מצליח להשתמש במקודד של MPC-HC ואז על המחשב מבוסס ATI אין האצת חומרה. המחשב מבוסס nVidia הוא משתמש ב- CoreAVC ויש האצת חומרה.
-
IProgrammer
-
- חבר פעיל מאוד

בקיצור התשובה ברורהShed כתב:התמיכה של nvidia בהאצת חומרה כוללת גם post process כגון רינדור כתוביות ו-OSD, ביצוע deinterlacing ועוד....
במדריך השידרוגים של pixies הוא המליץ בעיקר על כרטיסים של ATI. אני גם רכשתי את הכרטיס של ATI ובדיעבד אני קצת מצטער (בגלל מה שאמרת כאן). לכן, אני מציע אולי, להוסיף להוסיף למדריך את האינפורמציה הזאת בכדי שאנשים יוכלו לבחור איזה כרטיס מסך מתאים להם.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

במפרט של אינטל (3) ההמלצה היא על אנוידיה.
אין לוחות אם למעבדי AMD עם כרטיס מסך מובנה של אנוידיה (יש רק את ה-8200 הישן).
ובמפרט הגיימינג ATI ידועים כעדיפים בתחום הזה.
אין לוחות אם למעבדי AMD עם כרטיס מסך מובנה של אנוידיה (יש רק את ה-8200 הישן).
ובמפרט הגיימינג ATI ידועים כעדיפים בתחום הזה.
-
IProgrammer
-
- חבר פעיל מאוד

הבנתי
טוב אצלי זה באמת Core2duo... לוח אם מובנה עם יציאת HDMI. אבל אתה צודק, AMD הולך יותר טוב עם ATI
טוב אצלי זה באמת Core2duo... לוח אם מובנה עם יציאת HDMI. אבל אתה צודק, AMD הולך יותר טוב עם ATI
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אני דווקא הייתי שמח לראות לוח אם תומך AMD עם כרטיס מסך מובנה של אנוידיה 9300/9400. הבעייה היא שפשוט אין...
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
IProgrammer תמיכה בCUDA נוספה רק בכרטיסים מסדרת 8000 ומעלה. סדרת 7000 לא תומכת בזה בכלל.
האם האצת חומרה זה מה שחשוב?
האם שתי החברות נותנות פתרונות זהים מבחינת איכות התמונה כך שהגורם המבדיל הוא האצת החומרה?
לעניות דעתי המטרה היא תמונה מהממת ולכן איכות הוידאו היא התכונה החשובה משום שאת המעבד ניתן לשדרג. מה עוד שענין האצת החומרה מגביל אותך בבחירת התוכנה, המפענחים, כתוביות וכו'. היום יש מעבדים חזקים מספיק שמאפשרים להתרכז במה שחשוב באמת - התמונה.
my $0.02
יום נעים
לעניות דעתי המטרה היא תמונה מהממת ולכן איכות הוידאו היא התכונה החשובה משום שאת המעבד ניתן לשדרג. מה עוד שענין האצת החומרה מגביל אותך בבחירת התוכנה, המפענחים, כתוביות וכו'. היום יש מעבדים חזקים מספיק שמאפשרים להתרכז במה שחשוב באמת - התמונה.
my $0.02
יום נעים
Re: האם האצת חומרה זה מה שחשוב?
אתה מפספס כמה דברים:tzotz כתב:האם שתי החברות נותנות פתרונות זהים מבחינת איכות התמונה כך שהגורם המבדיל הוא האצת החומרה?
my $0.02
יום נעים...
1. שידרוג מעבד גורר איתו כמה דברים שלא ממש מתיישבים בסלון: חום, רעש וצריכת חשמל גבוהה.
2. מעבד ייעודי לפריסת וידאו תמיד יתן איכות גבוהה יותר עבור משאבים נתונים מאשר מעבד כללי. לכן, תמיד עדיף להשתמש בפענוח בחומרה (כאשר הוא קיים, יציב ואיכותי) מאשר שימוש במעבד בעל פחות יחידות מתימטיות ייעודיות.
זו גם הסיבה לכך שכל הסטרימרים/נגני DVD/ נגני בלו ריי/ ממירים בעולם עובדים עם צ'יפ ייעודי לפריסת וידאו.
You are never fully dressed without a smile
-
IProgrammer
-
- חבר פעיל מאוד

אני רכשתי היום למחשב Gefore 9400GT של nVidia ואני חייב לציין שאני מאושר ביותר. הכל עובד לי. MPC-HC מנגן מעולה כולל כתוביות בהאצת חומרה (MKV 1080P). כמוכן, Sage מציג לי תכני HD של YES עם CoreAVC בתמיכה של CUDA (רואים אותו מופיע מיד ב- taskbar ברגע שמשתמשים בו) והכל עובד חלק.
סוף סוף יש לי פיתרון מלא לכל הצרכים שלי.
בקיצור, חווית המשתמש שלי (כמובן שהיא לא מוסמכת) היא ללכת על nVidia.
סוף סוף יש לי פיתרון מלא לכל הצרכים שלי.
בקיצור, חווית המשתמש שלי (כמובן שהיא לא מוסמכת) היא ללכת על nVidia.