לא מצליח להגדיר את הרשת הקווית באקסטרימר
שלום למומחים,
עד עכשיו האקסטרימר היה מחבר לשרת הביתית שלי באלחוטי וזה עבד טוב (כולל גישה לאינטרנט, יו-טיוב, לשיתוף וכל השאר), אבל היה איטי העברת הנתונים.
אז החלטתי לחבר אותו קווית ישירות לראוטר, וכאן נוצרה הבעיה אני לא מצליח להגדיר את הרשת הקווית:
בDHCP (AUTO) הוא מבקש להגדיר DNS מה זה?
ניסתי גם בSTATIC IP (MANUAL) הגדרתי את הנתונים הבאים שלקחתי מביצוע הipconfig:
IP Address - יש
Subnet Mask - יש
Default Gateway - יש
DNS - אין - שוב מבקש את הDNS - מה זה? איך אני מוצא את הDNS המתאים.
צריך את עזרתכם נואשות - תודה
עד עכשיו האקסטרימר היה מחבר לשרת הביתית שלי באלחוטי וזה עבד טוב (כולל גישה לאינטרנט, יו-טיוב, לשיתוף וכל השאר), אבל היה איטי העברת הנתונים.
אז החלטתי לחבר אותו קווית ישירות לראוטר, וכאן נוצרה הבעיה אני לא מצליח להגדיר את הרשת הקווית:
IP Address - יש
Subnet Mask - יש
Default Gateway - יש
צריך את עזרתכם נואשות - תודה
תנשום עמוק, זה לא נראה לי בעיה בכלל.sBaB כתב:שלום למומחים,
IP Address - יש
Subnet Mask - יש
Default Gateway - יש
צריך את עזרתכם נואשות - תודה...
כשאץה מריץ ipconfig /all לא רשום לך DNS במחשב שלך שמחובר לראוטר??
ואם לא רשום זה אומר שאולי המחשב עובד מול הראוטר ושהראוטר הוא זה שעובד מול הDNS (אני לא בקיא בכל רזי פרוטוקלי התקשורת והשכבות).
אם תיכנס לתפריט של הראוטר, אז שם חייב להיות רשום מה הכתובת DNS שהראוטר קיבל מהספק
הסבר קצת וחובבני -
DNS זה משהו שמתקבל מהספק אינטרנט, זה פשוט שרת שאתה נותן לו כתובת של אתר והוא נותן לך את הכתובת IP של אותו האתר. בעקרון אפשר להשתמש בכל שרת DNS לדעתי, אבל הכי מהיר להתשמש בשרת שיושב אצל הספק שלך...
תנסה פה
http://www.ohc.co.il/modules.php?name=Web_link2
MrMoris תודה על העזרה,
אבל זה לא עבד
כתבתי ipconfig/all ושם כן רשום לי DNS Servers (שהוא זהה לdefault Gateway, האם זה הגיוני?)
הכנסתי אותו גם בAUTO וגם בMANUAL - אבל ללא הצלחה.
ניסתי גם את הכתובות באתר שצירפת - גם כאן לא הועיל.
הצעות נוספות??? רעיונות??? ממשהו שכבר הגדיר את הרשת הקווית וזה עבד.
אבל זה לא עבד
כתבתי ipconfig/all ושם כן רשום לי DNS Servers (שהוא זהה לdefault Gateway, האם זה הגיוני?)
הכנסתי אותו גם בAUTO וגם בMANUAL - אבל ללא הצלחה.
ניסתי גם את הכתובות באתר שצירפת - גם כאן לא הועיל.
הצעות נוספות??? רעיונות??? ממשהו שכבר הגדיר את הרשת הקווית וזה עבד.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
בהחלט נהוג שראוטר יספק את השירות של ה-DNS עבורך (הוא פשוט מעביר הלאה את הבקשה).
אין שום בעיה להגדיר הכל ידנית - פשוט תגדיר עם ה-IP שקיבלת אוטומטית, GATEWAY שקיבלת אוטומטית ו-DNS זהה ל-GATEWAY.
לא סיפור בכלל.
נראה כמו שיבוש ב-DHCP, כבר ראיתי דברים כאלה בעבר. בד"כ זה נגרם בגלל איזו בעיה בפיענוח התקשורת בין מכשיר לבין ראוטר (כל אחד מבינהם כעיקרון עובד נכון, אבל משהו בהבנה ההדדית שבינהם לא משהו).
אין שום בעיה להגדיר הכל ידנית - פשוט תגדיר עם ה-IP שקיבלת אוטומטית, GATEWAY שקיבלת אוטומטית ו-DNS זהה ל-GATEWAY.
לא סיפור בכלל.
נראה כמו שיבוש ב-DHCP, כבר ראיתי דברים כאלה בעבר. בד"כ זה נגרם בגלל איזו בעיה בפיענוח התקשורת בין מכשיר לבין ראוטר (כל אחד מבינהם כעיקרון עובד נכון, אבל משהו בהבנה ההדדית שבינהם לא משהו).
בחו"ל המועד סוכות, בעזרת השם, המכשיר כבר יגיע להורים שלי, אני אגיע לשם, ותהיה לך תשובה...sBaB כתב:עופר אם אני מבין נכון, אתה אומר שההגדרות הם נכונות, רק יש בעיה בקשר בין במכשיר לראוטר? איך אני פותר זאת?...
רגע, מאיפה לקחת את הIP ADRESS??????????
אם העתקת את הIP ADDRESS של המחשב, אתה עושה פה כפילות באותה הרשת!
אתה צריך לתת לDHCP לקבוע מה הכתובת IP של הסטרימר, או לתת לו כתובת IP חוקית שעדיין לא בשימוש ברשת שלך !
ואתה צריך לוודא שהראוטר שלך לא חסום לכתובות חדשות או משהו בסגנון, ואולי בגלל שהDHCP מופעל בראוטר אצלך, אתה צריך להכניס איפשהו את הכתובת שאתה נותן ולשמור אותה כקבועה עבור הסטרימר!
בקיצור, קח את החוברת של הראוטר שלך, קח את החוברת של הסטרימר, ו RTFM !