יבוא אישי של פלזמה/LCD מארה"ב דרך B&H
תודה רבה, אני מעריך את זה!
חבל שיש מכס כל-כך גבוה בישראל, למעשה חבל שבכלל יש מכס. זה מס פרימיטיבי ששייך לתקופות שחלפו מהעולם.
מערכת מס מודרנית בנויה על מיסוי הכנסה ומיסוי צריכה - קרי מע"מ. כל שאר המסים הם פרימיטיבים.
הבנק העולמי מדרג מדינות (בין היתר) לפי שיעור הכנסת המדינה ממסים שאינם מס הכנסה/מע"מ. ככל שאחוז ההכנסה משאר המיסים האחרים גבוה יותר - כך אותה מדינה "מפגרת" יותר.
מצער שבישראל עדיין לא נערכת רפורמה מעמיקה בנושא.
חבל שיש מכס כל-כך גבוה בישראל, למעשה חבל שבכלל יש מכס. זה מס פרימיטיבי ששייך לתקופות שחלפו מהעולם.
מערכת מס מודרנית בנויה על מיסוי הכנסה ומיסוי צריכה - קרי מע"מ. כל שאר המסים הם פרימיטיבים.
הבנק העולמי מדרג מדינות (בין היתר) לפי שיעור הכנסת המדינה ממסים שאינם מס הכנסה/מע"מ. ככל שאחוז ההכנסה משאר המיסים האחרים גבוה יותר - כך אותה מדינה "מפגרת" יותר.
מצער שבישראל עדיין לא נערכת רפורמה מעמיקה בנושא.
להגיד שחבל שיש מכס זה קצת תמים.
לא למדתי כלכלה, אבל למדינה יש תקציב מסויים.
אתה לא יכול לבטל מס ולא לקצץ תקציב - או שאתה ממציא מס חדש במקום המוחלף, או שאתה מקצץ בתקציב.
לגבי קיצוץ, אתה רואה מאיפה מקצצים כשצריך - חינוך, רווחה, בריחת מוחות מהאקדמיה, כיתות צפופות, נכים שמקבלים פחות קצבה וכו'(אולי זה לא בסדר, אבל זה כבר דיון אחר)
לגבי מס אחר במקום - תראה, למדינה לא משתלם כלכלית כשאזרח קונה מוצר מחו"ל.
רוב הכסף עובר לחול (אולי פרט לתשלום זעום יחסית על הובלה בתוך ישראל, אחסון, מסי נמל וכו') וכשכסף עובר לחול, המדינה מפסידה.
הרבה יותר משתלם למדינה אם תוציא את ה10K האלה על מסעדות, נופש, שירותים, מוצרים תוצרת הארץ, שיפוץ דירה ובקיצור כל דבר שמשאיר את המזומנים בתוך ישראל. לכן קיים מכס, כדי להטות את המשוואה לטובת כל אלה.
מצבן הכלכלי של מדינות שצורכות יותר מוצרים מייצור מקומי מאשר ייבוא מחו"ל, בד"כ טוב יותר.
לא למדתי כלכלה, אבל למדינה יש תקציב מסויים.
אתה לא יכול לבטל מס ולא לקצץ תקציב - או שאתה ממציא מס חדש במקום המוחלף, או שאתה מקצץ בתקציב.
לגבי קיצוץ, אתה רואה מאיפה מקצצים כשצריך - חינוך, רווחה, בריחת מוחות מהאקדמיה, כיתות צפופות, נכים שמקבלים פחות קצבה וכו'(אולי זה לא בסדר, אבל זה כבר דיון אחר)
לגבי מס אחר במקום - תראה, למדינה לא משתלם כלכלית כשאזרח קונה מוצר מחו"ל.
רוב הכסף עובר לחול (אולי פרט לתשלום זעום יחסית על הובלה בתוך ישראל, אחסון, מסי נמל וכו') וכשכסף עובר לחול, המדינה מפסידה.
הרבה יותר משתלם למדינה אם תוציא את ה10K האלה על מסעדות, נופש, שירותים, מוצרים תוצרת הארץ, שיפוץ דירה ובקיצור כל דבר שמשאיר את המזומנים בתוך ישראל. לכן קיים מכס, כדי להטות את המשוואה לטובת כל אלה.
מצבן הכלכלי של מדינות שצורכות יותר מוצרים מייצור מקומי מאשר ייבוא מחו"ל, בד"כ טוב יותר.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78934
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
לא מכיר אף מדינה מודרנית שאין לה מערכות מכסtwo-times כתב:תודה רבה, אני מעריך את זה!
מצער שבישראל עדיין לא נערכת רפורמה מעמיקה בנושא....
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
EUoferlaor כתב:לא מכיר אף מדינה מודרנית שאין לה מערכות מכסtwo-times כתב:תודה רבה, אני מעריך את זה!
מצער שבישראל עדיין לא נערכת רפורמה מעמיקה בנושא.......
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78934
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
michael123,
בתור יצואן אני יכול להגיד לך שיש בהחלט מכס ב-EU. אין מכס בין המדינות של ה-EU וזה בכדי לתת להן עדיפות על פני ארה"ב למשל.
זה לא שונה מזה שאין מכס בתוך מדינות ארה"ב.
אבל מה לעשות שאנחנו לא חלק משום הסכם כזה... לכן יצוא ל-EU או לארה"ב כולל מכס.
בתור יצואן אני יכול להגיד לך שיש בהחלט מכס ב-EU. אין מכס בין המדינות של ה-EU וזה בכדי לתת להן עדיפות על פני ארה"ב למשל.
זה לא שונה מזה שאין מכס בתוך מדינות ארה"ב.
אבל מה לעשות שאנחנו לא חלק משום הסכם כזה... לכן יצוא ל-EU או לארה"ב כולל מכס.
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
התכוונתי למכס (חוסר של) בין מדינות חברות ב-EU.
ואם כבר מדברים, אין בארץ מכס על חלק מן הסחורות שמיוצרות ב-EU.
צריך להצטייד בפורמה מסוימת אם הערך של המוצרים מעל 1000 יורו, אבל זה עובד.
כך הבאתי את רוב הפירזול מגרמניה ללא מכס, רק מע"מ - כי זה מיוצר בגרמניה.
נדמה לי שיש משהו דומה גם עם ארה"ב
ואם כבר מדברים, אין בארץ מכס על חלק מן הסחורות שמיוצרות ב-EU.
צריך להצטייד בפורמה מסוימת אם הערך של המוצרים מעל 1000 יורו, אבל זה עובד.
כך הבאתי את רוב הפירזול מגרמניה ללא מכס, רק מע"מ - כי זה מיוצר בגרמניה.
נדמה לי שיש משהו דומה גם עם ארה"ב
תודה על הפירוט.two-times כתב:http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... AQ:US:1123
כמעט כמו כל דבר אחר שקניתי אי פעם באמריקה - קניתי באי-ביי.
כשהסתכלתי לראשונה על המכירה הנ"ל בסך 1400 דולר הייתי קצת סקפטי - אבל שלחתי להם מייל (ל- quickclicksales) ושאלתי כמה הוא עושה משלוח לישראל - הוא אמר 600 דולר פד-אקס מבוטח.
הסתכלתי על הפידבקים שלו והם די טובים. חיפשתי עליו בגוגל, בעיקר בפורומים וקראתי רק דברים טובים מכל מני לקוחות. במקביל יצרתי קשר עם לא מעט אנשים שקנו ממנו מוצרים בסדר גודל כספי גבוה (1000 דולר ומעלה), ושנתנו לו פידבקים (גם כאלו שלא נתנו פידבק חיובי) דרך מערכת ההודעות הפנימית של אי-ביי, הצגתי את עצמי וביקשתי לדעת מה דעתם עליו ועל המוצר ועל השירות והכל. למזלי הרבה נענו, ובין היתר קיבלתי תשובות גם מכאלה שהוא שלח אליהם לאירופה (לצרפת ולספרד).
רמת שביעות הרצון ממנו היתה גבוהה מאוד. פה ושם היו כאלה שטענו שהמשלוח שלו הוא איטי - אבל זה הדבר היחיד שהם התעצבנו ממנו והם מאוד מרוצים מהמוצר ומאופן שילוחו.
במקביל ראיתי שהטלביזיות במכירה הנ"ל נחטפות. כשהתחלתי לעקוב אחריה היו 10 למכירה והם נמכרו בקצב של 2-3 כל יום בערך.
במוצ"ש קיבלתי החלטה לקנות. שלחתי לו מייל ואמרתי לו שאני רוצה לדבר אתם בטלפון - הם נתנו לי ת'מספר. דיברתי אתם בטלפון סתם ככה בשביל לקבל מהם התרשמות בלתי אמצעית - ובין היתר לחדד כל מני סוגיות של "במקרה ודברים מתפקששים".
התרצתי ממה ששמעתי - וביצעתי את ההזמנה, 2000 דולר שולמו דרך פייפל.
את ה DVDO קניתי דרך thenerds שלחתי לכתובת של חבר שהיה בחופשה בארה"ב והוא הביא לי את זה לארץ כשחזר....
אשמח אם תעדכן בשרשור כשיגיע