הי,
תופעה מוזרה שאני לא יודע איך להתמודד איתה:
אני מפעיל סרט ב -VMC, ואוטומטית הוא מנגן אותו עם הכתוביות שמגיעות עם הסרט (לרוב הן אנגלית). בשלב הזה אני מצמצם את VMC לחלון (במקום מסך מלא) ומהתפריט הנפתח של FFD Video אני בוחר להוסיף כתוביות, וכן בוחר את הכתוביות שאני רוצה (קובץ srt חיצוני). בשלב זה הכתוביות המובנות אכן נעלמות והכתוביות בעברית מופיעות.
ברגע שאני מגדיל את VMC חזרה למסך מלא, הכתוביות המובנות מופיעות שוב. אם אני בודק בתפריט של FFD Video, הן אכן מסומנות שם (למרות ששניה לפני כן הורדתי את הסימון מהן).
אותו דבר קורה עם התפריט של Matroska - אני מבטל ממנו את הכתוביות, אבל בהגדלה למסך מלא הסימון חוזר ואני נשאר שוב עם כתוביות מובנות שאני לא רוצה בהן.
מעבר לפתרון של הטמעת הכתוביות בעברית בתוך ה-MKV, איך אני גורם ל-VMC להציג רק את הכתוביות שלי (עברית)?
תודה!
מקור הכתוביות משתנה בעת ניגון על מסך מלא
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
האם הגדרת את ה-FFDShow על פי המדריך לסדר התקנה מומלץ בראש הפורום?
כתוביות: ברירת המחדל של FFDShow היא שהכתוביות לא מאופשרות, לכן מומלץ אחרי ההתקנה לסמן את הריבוע של Subtitles ב-FFDShow Video decoder configuration, ובתת התפריט של Font לשים את ה-Charset על Hebrew, לסמן את הריבוע Auto Size, ואז לקבוע את הגודל הרצוי של הכתוביות.
כמו כן, על מנת שה-FFDShow לא ייקח כתוביות המובנות בקבצי ה-MKV (קיימות בעיקר בשפה האנגלית בקבצי סרטים שהם Rip מ-Bluray), כבו בתפריט הראשי של ה-Subtitles את הריבוע Accept embedded subtitles....
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
Trip
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 952
- נתן תודות: 27 פעמים
- קיבל תודות: 91 פעמים
תודה רבה!
עברתי בזמנו על ההגדרות במדריך, אבל כנראה פספתי את זו.
בכל מקרה, בינתיים זה נראה בסדר אבל אני צריך לנסות לראות איך זה פועל עם כל מיני סרטים ותרגומים כדי להגיד "הבעיה נפתרה".
האם זה אומר שכעת לא ינוגנו שום כתוביות מוטמעות אלא רק כתוביות חיצוניות?
עברתי בזמנו על ההגדרות במדריך, אבל כנראה פספתי את זו.
בכל מקרה, בינתיים זה נראה בסדר אבל אני צריך לנסות לראות איך זה פועל עם כל מיני סרטים ותרגומים כדי להגיד "הבעיה נפתרה".
האם זה אומר שכעת לא ינוגנו שום כתוביות מוטמעות אלא רק כתוביות חיצוניות?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
חיובי. שמח שנפתר לך.
תמיד אפשר להדליק מחדש אם תרצה להפעיל כתובית מובנית.
תמיד אפשר להדליק מחדש אם תרצה להפעיל כתובית מובנית.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"