זקוק לעזרה בנוגע לבחירת רסיבר + רמקולים לחדר (פרטים בפנים)

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Authorizer פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום, לאחר קריאה, עיון וחיפוש באתר, לא מצאתי את התשובה למה שאני מחפש, אז פתחתי שירשור.

לאחר שקניתי מסך, כל מה שנשאר זה לקנות מערכת קולנוע.
ההמערכת אמורה לשמש גם למשחקים ב XBOX, גם לצפיה בטלוויזיה, וגם תתחבר למזרימדיה שאני עתיד לקנות.

אין לי בעיה לבנות אותה לאט לאט, כלומר לקנות קודם כל רסיבר ו-2 רמקולים, ואחרי כמה חודשים להשלים את השאר.
השאלה אם זה אפשרי מבחינה טכנית ? או שבשביל שיהיה איזון בין הרמקולים, צריך לקנות הכל ביחד?
אני חושב על משהו בסגנן של 5.1, אני רוצה מערכת שתתמוך בכל הפורמטים של הסאונד (DTS-HD\TRUEHD וכו')

אשמח לשמוע המלצות.
תודה מראש.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #2 

שלום,
אם תוכל להשלים מספר פרטים זה יעזור להתיחסות:
- מה התקציב?
- האם מיועד גם למוזיקה ואם כן עד כמה זה חשוב?
- האם יש מגבלה עיצובית (רמקולים בקירות או סטליטים קטנים? האם רמקולים רצפתיים באים בחשבון?)
- האם יד 2 בא בחשבון?
- מה גודל החדר?

ארז

Authorizer פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

כרגע אין תקציב מדויק. אין לי בעיה להתחיל לקנות חלק מהמערכת ולאט לאט להשלים אותה.

גודל החדר הוא 3.5 על 3 בערך (אבדוק באופן מדויק יותר מאוחר)
אפשרי שבעתיד אחבר גם את המחשב למערכת, ואז יהיה מיועד גם למוזיקה, אבל כרגע למחשב מחוברים 2.1 מספיק טובים.

מגבלה עיצובית- יכול להיות שעקב גודל החדר בכלל אין צורך ברמקולים רצפתיים? או שלמרות גודלו הקטן רמקולים רצפתיים עדיפים על רמקולים בקיר\סיטלייטים?

מעדיף לא יד2, מאחר ואני לא חושב שאני יכול לבדוק את הרמקולים בצורה כל כך טובה.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

מציע לך בחום ללכת למספר חנויות ולשמוע רמקולים שונים, להתרשם ולחזור עם חוויות/העדפות.
מה יעזור לך שאני אמליץ על רמקולים מסוג X שאהבתי וקניתי ומישהו אחר ימליץ על רמקולים מסוג Y שהוא אהב ורכש?
בסוף תקבל רשימת מכולת ארוכה ואז מה תעשה עם זה?

לגבי רסיבר שתומך בפורמטי הסאונד החדשים ויש לו מספיק חיבורים למה שאתה רוצה לחבר - כאן המגוון מצומצם יותר אבל גם היה רצוי שתשמע מספר דגמים, תתרשם ותחזור.

ואגב,
בלי תקציב שתגדיר יהיה לך קשה להתקדם...

ארז

Authorizer פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

אני מעדיף חוות דעת שלכם, ואז ללכת לחנות, מהסיבה הפשוטה, שבחנות ינסו לדחוף לי את מה שהם צריכים להעיף ולא בהכרח את מה שאני מחפש.

לכן אני מעדיף לפחות כיוון כללי מצידכם.
תקציב? בגלל שהחדר קטן, אני לא חושב שצריך להשתגע יותר מדי, עכשיו, בקשר לתקציב, ב 2000 ש"ח אפשר למצוא רסיבר שקורא את כל הפורמטים החדשים עם מספיק חיבורים בשביל אקסבוקס\ממיר\מחשב ולקבל אפילו עודף ?

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

Authorizer כתב:אני מעדיף חוות דעת שלכם, ואז ללכת לחנות, מהסיבה הפשוטה, שבחנות ינסו לדחוף לי את מה שהם צריכים להעיף ולא בהכרח את מה שאני מחפש.

לכן אני מעדיף לפחות כיוון כללי מצידכם.
תקציב? בגלל שהחדר קטן, אני לא חושב שצריך להשתגע יותר מדי, עכשיו, בקשר לתקציב, ב 2000 ש"ח אפשר למצוא רסיבר שקורא את כל הפורמטים החדשים עם מספיק חיבורים בשביל אקסבוקס\ממיר\מחשב ולקבל אפילו עודף ?
...
מציע לך לפעול הפוך - קודם ללכת לחנות לשמוע ואז לחזור עם ההתרשמות שלך לפורום.
אפשר לשמוע בחנות ואתה לא מחויב לרכוש ובוודאי לא על המקום.

ארז

Authorizer פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

יש לך הצעות למקומות אמינים עם מגוון של אפשרויות ? או פשוט ללכת למקומות המפורסמים: בסט ביי, שקם אלקטריק, מחסני חשמל ?

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

Authorizer כתב:יש לך הצעות למקומות אמינים עם מגוון של אפשרויות ? או פשוט ללכת למקומות המפורסמים: בסט ביי, שקם אלקטריק, מחסני חשמל ?
...
אלה ממש לא "המקומות המפורסמים"... אולי בתחומים אחרים :-P
יש לך למעלה קישור "איפה קונים?" ובו רשימת חנויות לפי איזורים.

אגב, בשביל רסיבר חדש, ברמת כניסה, הכולל פורמטים חדשים - אני חושב ש 2,800 זה המינימום.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”