מגן ברקים - יתרונות וחסרונות
- קרוקס44
- חבר ותיק

- תגובות: 2073
- נתן תודות: 153 פעמים
- קיבל תודות: 101 פעמים
אני לא אגדיר את המכשיר קקמייקה אבל גם לדעת חבר שלי (מהנדס אלקטרוניקה עצמאי) שפתח ובדק את הוריסטורים
המכשיר לא יעשה את העבודה כשיצטרכו אותו היות ונקודת הפריצה של הוריסטורים נמצאת רחוק רחוק מאזור שאותו המכשיר שעליו אתה רוצה להגן יכול לספוג ז"א הם נכנסים לעבודה ומנתקים באזור 315-330 וולט
לגבי ברקים אני חושב ששום מכשיר לא מסוגל להתמודד עם עוצמה של ברק ואם אתה גר בבית משלך חשוב שהבית יהיה מאורק מה שאולי משפר את סיכוי המכשיר לשרוד
בכל מקרה שתהיה שנה טובה עם הרבה גשם ומעט ברקים
המכשיר לא יעשה את העבודה כשיצטרכו אותו היות ונקודת הפריצה של הוריסטורים נמצאת רחוק רחוק מאזור שאותו המכשיר שעליו אתה רוצה להגן יכול לספוג ז"א הם נכנסים לעבודה ומנתקים באזור 315-330 וולט
לגבי ברקים אני חושב ששום מכשיר לא מסוגל להתמודד עם עוצמה של ברק ואם אתה גר בבית משלך חשוב שהבית יהיה מאורק מה שאולי משפר את סיכוי המכשיר לשרוד
בכל מקרה שתהיה שנה טובה עם הרבה גשם ומעט ברקים
זה אנדרסטייטמנט חזק.קרוקס44 כתב: לגבי ברקים אני חושב ששום מכשיר לא מסוגל להתמודד עם עוצמה של ברק ואם אתה גר בבית משלך חשוב שהבית יהיה מאורק מה שאולי משפר את סיכוי המכשיר לשרוד...
זה שהבית יהיה מוארק כראוי זו דרישה ממדרגה ראשונה בלי קשר לברקים ובלי קשר לציוד יקר וגם מחויב לפי בחוק.
בנוסף, בנינים מעל גובה מסוים צריכים שיהיה כליא ברק מותקן בהם. אני חושב שגם זו דרישה בחוק.
שנה טובה עם הרבה ברקים:-) זה נורא יפהקרוקס44 כתב: בכל מקרה שתהיה שנה טובה עם הרבה גשם ומעט ברקים...
משה
- ariekarp
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 596
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
אני חושש שהחבר שלך לא מתמצא כל כך בנושא הגנת ברקים ומתחי יתר. האביזר הזה הוא לא מיצב מתח אלא מגן ברקים. 315-330 וולט ככל הנראה הוא נתון שמתיחס לפרמטרים או לMCOV שזה מתח עבודה מקסימלי של האביזר, או TOV שזה מתח יתר רגעי מותר לזמן של כ5 שניות שמכאן ואילך הMOV מתחיל לאבד מתכונותיו.קרוקס44 כתב:אני לא אגדיר את המכשיר קקמייקה אבל גם לדעת חבר שלי (מהנדס אלקטרוניקה עצמאי) שפתח ובדק את הוריסטורים
בכל מקרה שתהיה שנה טובה עם הרבה גשם ומעט ברקים...
מכשירים כאלה מתחילים להגיב באזור ה500 עד 1000 וולט תוך 10 עד 100 ננושניות. נשמע רע, אבל זה מגן על מכשירים ביתיים מנזק בגלל הזמן הקצר שבו לא מתפתחת מספיק אנרגיה כדי להזיק, ובידוד המכשירים צריך להחזיק מתחים כאלה.
לגבי הארקת המבנה ומערכת החשמל: הארקה לא תגן מפני ברק שפוגע במתקן חשמלי איפשהו באזור, כי מתח היתר יגיע דרך הפזה או האפס, אבל הארקה טובה הוא תנאי הכרחי לכך שמגן הברק יצליח לעבוד, כי הוא עובד מול ההארקה, למעשה "מקצר" כלפי האדמה.
שוב, האביזר הזה טוב מלא כלום. אם הוא יגן או לא ברגע האמת ממש קשה לדעת. תלוי במקום הפגיעה של ברק, בעוצמה שלו, והרבה פרמטרים אחרים (מול ספייקים ברשת שלא מברק סביר להניח שיגן טוב). אביזר כזה הוא בדיוק כמו חגורת בטיחות, אי אפשר לדעת אם תציל חיים בתאונה, אבל מסתבר שהרבה פעמים היא עושה את זה.
שנה טובה, סליחות וגמר חתימה טובה!
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
קרוקס44 כתב:
זה בדיוק ערכי הרכיב שקיימים בתוך מגן הברקים/נחשולי מתח.
כך שהמסקנה המהירה שהמכשיר קקמייקה היא לא נכונה וערכי הוריסטורים בהחלט נכונים.
גמר חתימה טובה. ט.ל.ח.
אם אני מתייחס לערכים 315-330V אזי הם ה-PEAK VOLTAGE של הסינוס אשר מעבר לו המכשיר מרסן את המתח ולא מאפשר לו לעלות (פעולה של דיודות זנר גב אל גב). אם נבדוק מה ה-PEAK VOLTAGE של מתח רשת 230VRMS אזי מגלים שהוא (כפול שורש 2) 230X1.41=324V.אני לא אגדיר את המכשיר קקמייקה אבל גם לדעת חבר שלי (מהנדס אלקטרוניקה עצמאי) שפתח ובדק את הוריסטורים
המכשיר לא יעשה את העבודה כשיצטרכו אותו היות ונקודת הפריצה של הוריסטורים נמצאת רחוק רחוק מאזור שאותו המכשיר שעליו אתה רוצה להגן יכול לספוג ז"א הם נכנסים לעבודה ומנתקים באזור 315-330 וולט...
זה בדיוק ערכי הרכיב שקיימים בתוך מגן הברקים/נחשולי מתח.
כך שהמסקנה המהירה שהמכשיר קקמייקה היא לא נכונה וערכי הוריסטורים בהחלט נכונים.
גמר חתימה טובה. ט.ל.ח.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
-
רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
בואו ואחדד קצת את שאלתי המקורית:
המגן שהצגתי בתחילת השירשור הינו מגן אחד משרשת הגנות בביתי כדלקמן:
1. בארון חשמל התקנתי מגן ברקים :
http://img143.imageshack.us/i/10454970.pdf/
2. ליד שקע המערכת התקנתי מגן נוסף :
http://img190.imageshack.us/i/99942083.pdf/
3. כל מכשירי המערכת מחוברים למגן נוסף שמחובר למגן שהצגתי בשרשור באמצעות המכשיר הר"מ :
http://www.aviyaffe.com/product/1171/21 ... owerBank-8
4. קו החשמל הינו נפרד לארון החשמל.
שאלתי המקורית היא : האם כדאי להוריד את מגן הברקים הזול מאחר ושאר המגינים הינם איכותיים ביותר
אבל יתרונו היחיד של המגן הזול הוא בכך שיש בו מנגנון השהייה ש"מחזיר " את החשמל לאחר מספר שניות
- ובזה יתרונו !!!
אבל ייתכן ואם הוא משפיע לרעה על הצליל - יתרון קיומו בשרשרת ההגנות - מהווה חסרון גדול בפגיעה בצליל ...
המגן שהצגתי בתחילת השירשור הינו מגן אחד משרשת הגנות בביתי כדלקמן:
1. בארון חשמל התקנתי מגן ברקים :
http://img143.imageshack.us/i/10454970.pdf/
2. ליד שקע המערכת התקנתי מגן נוסף :
http://img190.imageshack.us/i/99942083.pdf/
3. כל מכשירי המערכת מחוברים למגן נוסף שמחובר למגן שהצגתי בשרשור באמצעות המכשיר הר"מ :
http://www.aviyaffe.com/product/1171/21 ... owerBank-8
4. קו החשמל הינו נפרד לארון החשמל.
שאלתי המקורית היא : האם כדאי להוריד את מגן הברקים הזול מאחר ושאר המגינים הינם איכותיים ביותר
אבל יתרונו היחיד של המגן הזול הוא בכך שיש בו מנגנון השהייה ש"מחזיר " את החשמל לאחר מספר שניות
- ובזה יתרונו !!!
אבל ייתכן ואם הוא משפיע לרעה על הצליל - יתרון קיומו בשרשרת ההגנות - מהווה חסרון גדול בפגיעה בצליל ...
ומה היתרון בזה?רונן כתב: אבל יתרונו היחיד של המגן הזול הוא בכך שיש בו מנגנון השהייה ש"מחזיר " את החשמל לאחר מספר שניות
- ובזה יתרונו !!!
......
אגב, לא כתבת מספר שניות לאחר מה בדיוק... אם אתה מתכוון מספר שניות לאחר נחשול מתח גבוה, הרי שהמתח לא יחזור לעולם. המגן חד פעמי.
-
רונן
- חבר מכור קשה

כוונתי :ZiggyMan כתב:ומה היתרון בזה?רונן כתב: אבל יתרונו היחיד של המגן הזול הוא בכך שיש בו מנגנון השהייה ש"מחזיר " את החשמל לאחר מספר שניות
- ובזה יתרונו !!!
......
אגב, לא כתבת מספר שניות לאחר מה בדיוק... אם אתה מתכוון מספר שניות לאחר נחשול מתח גבוה, הרי שהמתח לא יחזור לעולם. המגן חד פעמי....
לעיתים החשמל נפסק ושוב חוזר לאחר מספר שניות ( אולי גם כחצי דקה )
ושוב נפסק ושב,
"נסיונות" חזרת החשמל מספר פעמים עלולות לדעתי לגרום נזק למכשירים רגישים ,
כוונתי איפה , שהמגן "מחזיר את החשמל" לאחר כ 5-7 דקות השהייה ,
ובעצם "מנתק את המכשירים מהחשמל" בעת נסיונות חזרת החשמל שתיארתי לעיל .
קרה לי גם מקרה שטרנספורמטור גדול של חברת החשמל נשרף באזור הקרוב לביתי , והזרם ירד מתחת ל 220V .
ׁכל המנורות בבית נהפכו לנרות ...
המגן לא איפשר לחשמל לחזור כל עוד הזרם לא עלה לסביבות 220V ....
-
רונן
- חבר מכור קשה

יש מין הצדק בדבריך ,yosifon כתב:שרשרת ההגנות שבנית הינה מוגזמת למדי.
צא מזה......
אבל אני מפחד מנזק חשמלי שאולי חברת החשמל / חברת הביטוח
לא תתלהב לפצות אותי .
-
רונן
- חבר מכור קשה

חשבתי על משהו ואודה על התייחסות לשאלתי הבאה :
אם יש לי ( ויש לי ) מספר מוצרי הגנה מספייקים ונחשולי מתח המותקנים מארון החשמל ועד לשקע רכיבי המערכת.
אם ח"וח קורה ספייק / נחשול מתח רציני :
האם המגן הראשון ייפגע / יישרף . ובכך ייגן על המערכת - או המגן הרגיש ביותר מהשאר המותקן ב " שרשרת " ?
רוצה לומר : אם קיים מגן / רכיב הגנה שתכונותיו ומהירות תגובתו נמוכה ממגן אחר בשרשרת , אולי הוא מיותר ?
אני מודה מראש לעונים
אם יש לי ( ויש לי ) מספר מוצרי הגנה מספייקים ונחשולי מתח המותקנים מארון החשמל ועד לשקע רכיבי המערכת.
אם ח"וח קורה ספייק / נחשול מתח רציני :
האם המגן הראשון ייפגע / יישרף . ובכך ייגן על המערכת - או המגן הרגיש ביותר מהשאר המותקן ב " שרשרת " ?
רוצה לומר : אם קיים מגן / רכיב הגנה שתכונותיו ומהירות תגובתו נמוכה ממגן אחר בשרשרת , אולי הוא מיותר ?
אני מודה מראש לעונים
הקטע שאין כאן שום "ראשון" ו"אחרון", כי ההגנות מחוברות במקביל לפאזה. (למרות שאתה חושב שחיברת בטור... זה לא. החיבור הפנימי הוא מקבילי) הרכיב בעל התגובה המהירה ביותר הוא זה שישרף, יקצר את הפאזה, ויגן על כל היתר.רונן כתב: האם המגן הראשון ייפגע / יישרף . ובכך ייגן על המערכת - או המגן הרגיש ביותר מהשאר המותקן ב " שרשרת " ?
רוצה לומר : אם קיים מגן / רכיב הגנה שתכונותיו ומהירות תגובתו נמוכה ממגן אחר בשרשרת , אולי הוא מיותר ?![]()
אני מודה מראש לעונים...
-
רונן
- חבר מכור קשה

תודה.ZiggyMan כתב:הקטע שאין כאן שום "ראשון" ו"אחרון", כי ההגנות מחוברות במקביל לפאזה. (למרות שאתה חושב שחיברת בטור... זה לא. החיבור הפנימי הוא מקבילי) הרכיב בעל התגובה המהירה ביותר הוא זה שישרף, יקצר את הפאזה, ויגן על כל היתר.רונן כתב: האם המגן הראשון ייפגע / יישרף . ובכך ייגן על המערכת - או המגן הרגיש ביותר מהשאר המותקן ב " שרשרת " ?
רוצה לומר : אם קיים מגן / רכיב הגנה שתכונותיו ומהירות תגובתו נמוכה ממגן אחר בשרשרת , אולי הוא מיותר ?![]()
אני מודה מראש לעונים......
אם אני מבין נכון , אז למרות שחיברתי את 4 המגינים לאותו קו חשמל אחד אחרי השני ( בטור ) ,
אזי הם בעצם מחוברים במקביל לפאזה , והמהיר מבינהם הוא "הקובע " ...
בדיוק.
למרות שלא בדקתי אישית את המגן עם ההשהיה, אני מניח שמדובר באותו מגן בתוספת מעגל השהייה השולט על ממסרים/טראייקים, ועדיין ההגנה היא מקבילית. אגב, אם המגן בעל ההשהייה אכן מבוסס ניתוק של טראייק/SSR, יש פגיעה מזערית בסינוס הרשת במכשירים המחוברים דרכו.
למרות שלא בדקתי אישית את המגן עם ההשהיה, אני מניח שמדובר באותו מגן בתוספת מעגל השהייה השולט על ממסרים/טראייקים, ועדיין ההגנה היא מקבילית. אגב, אם המגן בעל ההשהייה אכן מבוסס ניתוק של טראייק/SSR, יש פגיעה מזערית בסינוס הרשת במכשירים המחוברים דרכו.
..
-
רונן
- חבר מכור קשה

אם כך , כיצד / באיזה פרמטר בנתוני המגנים ניתן לדעת מי המהיר ביותר ומי האיטי ביותר - המיועד להסרה מאחר והוא "מיותר" ?
אני מחפש נתון מספרי כלשהו המשותף לכל המגנים ע"מ להשוות .
אני מחפש נתון מספרי כלשהו המשותף לכל המגנים ע"מ להשוות .
-
רונן
- חבר מכור קשה

-
רונן
- חבר מכור קשה

עדכון / שאלה:
הוצאתי את מגן הברקים הזול (GPT) ונדהמתי לגלות שיפור ניכר באיכות הצליל של המערכת ( דינאמי, עומק, פירוט , נכיון , במה וכו' )
מה שכן , לחלק אחר של המערכת שלי ( A/V ) אני צריך הגנה מלאה , כלומר הגנה גם על כניסות כבלי ממיר YES
( אחרת / אם אין הגנה על כל הכניסות - ההגנה איננה מושלמת )
התפלאתי כי רוב מוצרי ההגנה הטובים / יקרים לא מצויידים במגן על ממיר לווין ,
את הקטע הזה אני לא מבין , מוכרים מוצרי הגנה במאות דולרים ללא הגנה ( הנדרשת) על כבלי לווין / ממיר ,
האם אני טועה ?
הוצאתי את מגן הברקים הזול (GPT) ונדהמתי לגלות שיפור ניכר באיכות הצליל של המערכת ( דינאמי, עומק, פירוט , נכיון , במה וכו' )
מה שכן , לחלק אחר של המערכת שלי ( A/V ) אני צריך הגנה מלאה , כלומר הגנה גם על כניסות כבלי ממיר YES
( אחרת / אם אין הגנה על כל הכניסות - ההגנה איננה מושלמת )
התפלאתי כי רוב מוצרי ההגנה הטובים / יקרים לא מצויידים במגן על ממיר לווין ,
את הקטע הזה אני לא מבין , מוכרים מוצרי הגנה במאות דולרים ללא הגנה ( הנדרשת) על כבלי לווין / ממיר ,
האם אני טועה ?