רונן,
כל אביזר שלא נמצא בנתיב האות לא ישפיע על הצליל.
כל ציוד אלקטרוני מתוכנן כך (לפחות זה אלף בית של המקצוע) שהספק בתוך הציוד מבודד את כל ההשפעות ההחיצונית והוא מהווה מאגר זמין של אנרגיה נקיה של DC למעגלים הפנימיים.
יש הטוענים שיכולים לשמוע הבדלים מהחלפת כבל החשמל של המכשיר. זוהי איוולת גמורה. להדם.
אין מצב שתוכל לשמוע הבדל, אלא אם כן ציוד האודיו שלך באמת *** גמור (מה שקרוב לוודאי שלא), או שהציוד החיצוני מרעיש מאד ומייצר RFI ו/או EMI ברמות גבוהות (לא המקרה של מגן הברקים שלך)
נסה עם ובלי והווכח בעצמך.
מגן ברקים- כמובן שמועיל להגנת ציוד אלקטרוני
(אבל לא המגן קקמייקה שצויין בשרשור הזה,אלא מסוגים יותר איכותיים/מקצועיים)
תעשה חיפוש,דובר על זה רבות בפורום
כמעט כל מגיני הברקים מתבססים על רכיב שנקרא Metal Oxide Varistor או בקיצור MOV ורכיבים אלו נמצאים גם ברוב מייצבי המתח ומכשירי האלפסק המפרסמים שיש להם הגנה בפני נחשולי מתח.
ה MOV הוא רכיב מאוד זול, פשוט ויעיל ולכן לא הייתי קופץ ישר למסקנה שמה שפורסם בראשית השירשור זה "קקמייקה" כי ייתכן מאוד שהוא שווה ערך או אפילו זהה למה שתמצא במכשירים הרבה יותר יקרים.
מה שכן, רכיבי MOV מתכלים עם הזמן וכל פעם שהם סופגים מכת חשמל כך שסביר להניח שהמגן הקטן יהפוך ללא שמיש יותר מהר ממכשירים גדולים יותר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
אני בהחלט יודע ממה מורכב מגן הברקים ואני רק סקרן להבין למה המגן הזה קקמייקה ואם למצהיר יש מידע שאני לא יודע. כולם קונים את ה-MOVים מאותם היצרנים ואין כל כך הרבה.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
אני בהחלט יודע ממה מורכב מגן הברקים ואני רק סקרן להבין למה המגן הזה קקמייקה ואם למצהיר יש מידע שאני לא יודע. כולם קונים את ה-MOVים מאותם היצרנים ואין כל כך הרבה.
...
בהמשך למה ש Catskinner כתב-
אני(שוב) מציע לך לבדוק את הקרביים של מכשיר ייעודי ומקצועי נגד ברקים ולהיוודע להבדלים
אם אינני טועה-ל רונן יש מכשיר כזה
הייתי מצפה ממי שמגדיר "קקמייקה" מכשיר מסוים שידע גם למה הוא קקמייקה לפרטים או לפחות להצביע מקצועית על ההבדלים בין משהו איכותי לקקמייקה.
כשאני אומר על משהו שהוא "לא טוב" - אני גם מביא נימוקים פרמטריים/מספריים וכו' ביחס למשהו שהוא טוב יותר. מראה עיניים לא בהכרח מצביע על איכות טובה יותר.
חנן,
תחי המחרשה !!!
chalmh כתב:הייתי מצפה ממי שמגדיר "קקמייקה" מכשיר מסוים שידע גם למה הוא קקמייקה לפרטים או לפחות להצביע מקצועית על ההבדלים בין משהו איכותי לקקמייקה.
כשאני אומר על משהו שהוא "לא טוב" - אני גם מביא נימוקים פרמטריים/מספריים וכו' ביחס למשהו שהוא טוב יותר. מראה עיניים לא בהכרח מצביע על איכות טובה יותר.
...
לא רק מראה עיניים
אני אישית הייתי עד לשני מקרים בהם מסכים דקים שחוברו לרשת החשמל דרך מגן מהסוג הזה,חטפו ספייק ונדפק להם מעגל ספק הכוח(ביחד עם ה"מגן"..)
ומי אמר שאם הברק היה פוגע כשהמכשירים היו מחוברים למגן האיכותי, הם לא היו נדפקים? ניסית באותם תנאים? ולהזכירך, גם ספקי כוח של ציוד אלקטרוני (איכותי) מכילים מגן ברקים מובנה (TRANZORB-MOV). ישנם ברקים ש"אוכלים" כל מגן ברקים שתייצר (עניין של אנרגיה) "בלי מלח".
חנן,
תחי המחרשה !!!
chalmh כתב:ומי אמר שאם הברק היה פוגע כשהמכשירים היו מחוברים למגן האיכותי, הם לא היו נדפקים? ניסית באותם תנאים? ולהזכירך, גם ספקי כוח של ציוד אלקטרוני (איכותי) מכילים מגן ברקים מובנה (TRANZORB-MOV). ישנם ברקים ש"אוכלים" כל מגן ברקים שתייצר (עניין של אנרגיה) "בלי מלח".
yosifon , נכון שיש אביזרים אמינים וטובים יותר, למשל כמו זה שבלינק כאן (שעושה שימוש גם בMOV וגם שפופרת פריקה בגזים), ויש עוד טובים אחרים, אבל גם מה שרונן שאל עליו הוא יותר טוב מכלום. http://www.dehn-usa.com/dehn-DEHNrail-pid9.html
ולגבי ספייק עשית השוואה של שני המוצרים באותם תנאי ספייק? עשית השוואה פרמטרית ביניהם מתוך ספרות היצרן? האם אתה מסתמך על מראה עיניים? האם אתה מתרשם מכמות הרכיבים בכל מכשיר? עדיין לא ירדתי לסוף דעתך למה האחד "קקמייקה" והשני טוב ממנו? לפעמים "גאונות" של מכשירים היא במיעוט רכיבים.
בכל מקרה אני יורד מהוויכוח. דשנו די.
גמר חתימה טובה.
חנן,
תחי המחרשה !!!