שדרוג האקוסטיקה מלב ברירה
-
zion1234
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 867
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 19 פעמים
היי חברה, ניסיתי הכול כדי לשנות את צליל הבאס בחדר אך זה לא עוזר. ולכן אני חושב ששטיח מקיר לקיר יעשה את העבודה וידגיש לי את הנמוכים. היתי רוצה חוות דעת ממישהו שזה עושה אצלו את העבודה וגם מימשהו שיודע. ואם זה יפתור לי את הבעיה. תודה מחכה לתשובה ליפני הקנייה
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46397
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5080 פעמים
לפני שאתה מוציא כסף על פתרונות אקוסטים (שזה תמיד טוב), תוכל לפרט מה בדיוק עשית?
ניסית להריץ כיול עם הסאב או עם הרסיבר?
מה בדיוק הבעיה הנוכחית?
ניסית להריץ כיול עם הסאב או עם הרסיבר?
מה בדיוק הבעיה הנוכחית?
-
zion1234
-
- חבר פעיל במיוחד

כן, נסיתי לעשות כול מה שאני יכול או כיול או להעביר את הסאב למקום שרק יכלתי כי אין לי כול כך הרבה מקום.
הבעיה שלי רשומה בכמה שירשורים לפני זה אבל אני יסביר לך שוב. מדובר בסרווין ווגה 15 אינצ', וכאשר מנגן אצלי שיר שיש בו הרצים נמוכים זאת אומרת יורד נמוך הסאב זז בטרוף אך אני לא שומע את הצליל של הסאב וכאשר יש שיר של הרצים גבוהים אני עף מהכיסא.
לדוד שלי יש את אותו סאב ויש לו שטיח מקיר לקיר אבל גם יש לו חדר אחר אז אני משער שאחד משני הגורמים עושה אצלו את העבודה(חדר או שטיח)
ולכן חשבתי ליקנות שטיח כי אני מרגיש שאני מפספס את הנמוכים. דרך אגב יש לי חדר קטן לעומת הציוד: 3 מטר מרובע ושני מיטות בחדר והציוד הוא רמקולים של סרווין ווגה cls12 + סאב cls15 ורסיבר yamaha 2500 . נתת לך את הפרטים עכשיו תן לי טיפים מה כדי לעשות תודה.
הבעיה שלי רשומה בכמה שירשורים לפני זה אבל אני יסביר לך שוב. מדובר בסרווין ווגה 15 אינצ', וכאשר מנגן אצלי שיר שיש בו הרצים נמוכים זאת אומרת יורד נמוך הסאב זז בטרוף אך אני לא שומע את הצליל של הסאב וכאשר יש שיר של הרצים גבוהים אני עף מהכיסא.
לדוד שלי יש את אותו סאב ויש לו שטיח מקיר לקיר אבל גם יש לו חדר אחר אז אני משער שאחד משני הגורמים עושה אצלו את העבודה(חדר או שטיח)
ולכן חשבתי ליקנות שטיח כי אני מרגיש שאני מפספס את הנמוכים. דרך אגב יש לי חדר קטן לעומת הציוד: 3 מטר מרובע ושני מיטות בחדר והציוד הוא רמקולים של סרווין ווגה cls12 + סאב cls15 ורסיבר yamaha 2500 . נתת לך את הפרטים עכשיו תן לי טיפים מה כדי לעשות תודה.
-
zion1234
-
- חבר פעיל במיוחד

אהה ועוד שאלה קטנה שמעצבנת אותי מאוד. איך יכול להיות שרוב האנשים שאני מכיר שמים את הסאב על כיוון פאזה נורמלי ורק אני חייב להשים על רוורס כדי שיהיה סאב חזק זה רק אומר לי שיש לי בעיה גדולה באקוסטיקה ואני צריך לטפל בה במהירות כי אני לא יכול סובל את זה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

כפתור ה Phase כשמו הוא, נועד לשנות את כיוון ה Phase בסאב. אם הרמקולים הראשים והסאב מאוד קרובים אחד לשני וה-Phase הפוך בינהם, הם עלולים לבטל אחד את השני במקומות בהם התדרים חופפים ואז אותם תדרים בדיוק יהיו חסרים במידה מה.
העובדה כי רוב האנשים שהכרת לא משנים את כיוון ה Phase לא אומר שום דבר, ייתכן ואם הם כן היו משנים - הם היו מקבלים תוצאות הרבה יותר טובות...
אצלי לדוגמה, יצא לי לעבוד עם Phase הפוך לזמן ממושך כאשר הסאב היה נמצא במיקום אחר, זה לא גורע מאומה מביצועיו.
הבעיה שתיארת נובעת מ Null-ים בנקודת ההאזנה בתדר מסויים. נסה להאזין לאותם תכנים בעייתים (בהם לא שמעת את הסאב) מנקודת האזנה שונה. במידה והבעיה הסתדרה, אזי הפתרון הוא הצבה מחודשת של הסאב.
פתרון נוח יותר הינו השמה של הסאב בנקודת ההאזנה ואז שיטוט בחדר על הברכיים עד שתמצא את נקודת ההאזנה האופטימלית.
אחרון, ייתכן והסאב שלך לא חזק דיו על מנת להפיק את התדרים שציינת בעוצמה בה ניסית לנגן אותם.
העובדה כי רוב האנשים שהכרת לא משנים את כיוון ה Phase לא אומר שום דבר, ייתכן ואם הם כן היו משנים - הם היו מקבלים תוצאות הרבה יותר טובות...
אצלי לדוגמה, יצא לי לעבוד עם Phase הפוך לזמן ממושך כאשר הסאב היה נמצא במיקום אחר, זה לא גורע מאומה מביצועיו.
הבעיה שתיארת נובעת מ Null-ים בנקודת ההאזנה בתדר מסויים. נסה להאזין לאותם תכנים בעייתים (בהם לא שמעת את הסאב) מנקודת האזנה שונה. במידה והבעיה הסתדרה, אזי הפתרון הוא הצבה מחודשת של הסאב.
פתרון נוח יותר הינו השמה של הסאב בנקודת ההאזנה ואז שיטוט בחדר על הברכיים עד שתמצא את נקודת ההאזנה האופטימלית.
אחרון, ייתכן והסאב שלך לא חזק דיו על מנת להפיק את התדרים שציינת בעוצמה בה ניסית לנגן אותם.
הדבר האחרון שיעזור לך עם הבסים בחדר זה שטיח מקיר לקירzion1234 כתב:היי חברה, ניסיתי הכול כדי לשנות את צליל הבאס בחדר אך זה לא עוזר. ולכן אני חושב ששטיח מקיר לקיר יעשה את העבודה וידגיש לי את הנמוכים. היתי רוצה חוות דעת ממישהו שזה עושה אצלו את העבודה וגם מימשהו שיודע. ואם זה יפתור לי את הבעיה. תודה מחכה לתשובה ליפני הקנייה...
אמצעים אחרים (ולא דקורטיביים במיוחד).
-
zion1234
-
- חבר פעיל במיוחד

ziv_r זה שהסאב לא חזק אני בטוח שלא, כי כמו שהזכרתי זהו סרווין ווגה 15 אינצ' והוא יורד ל25 הרץ אז ככה שהוא מאוד חזק
האמת שאני שוכב במיטה שלי או ביכלל באזור הזה של המיטה יש סאב אדיר שלא ניתן לי בנקודת האזנה.מה שאתה מציע לי זה לשנות את החדר כלומר בימקום המיטה למקם את המערכת שלי ?
האמת שאני מפחד לעשות את זה וכאשר אני ישנה, עוד פעם יהפך המקום שיש בו יש הכי הרבה באס שזה המיטה למרות שהיא נימצאת במקום שבו היתה המערכת קודם
מה אתה מציע לי לעשות ידידי?
האמת שאני שוכב במיטה שלי או ביכלל באזור הזה של המיטה יש סאב אדיר שלא ניתן לי בנקודת האזנה.מה שאתה מציע לי זה לשנות את החדר כלומר בימקום המיטה למקם את המערכת שלי ?
האמת שאני מפחד לעשות את זה וכאשר אני ישנה, עוד פעם יהפך המקום שיש בו יש הכי הרבה באס שזה המיטה למרות שהיא נימצאת במקום שבו היתה המערכת קודם
מה אתה מציע לי לעשות ידידי?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

זה שהוא יורד עד 25Hz לא מבטיח באיזה איכות הוא עושה את זה.
הנקודה שציינת כי דווקא יש באסים טובים באיזור המיטה, רק מחזק את ההנחה כי אצלך זה בעיה של מיקום.
עבור שוב על המדריך למיקום סאב שיש אצלנו באתר, ייתכן והפתרון יגיע רק על ידי שינוי עיצובי של חלל ההאזנה, ללא הוצאה כספית.
הנקודה שציינת כי דווקא יש באסים טובים באיזור המיטה, רק מחזק את ההנחה כי אצלך זה בעיה של מיקום.
עבור שוב על המדריך למיקום סאב שיש אצלנו באתר, ייתכן והפתרון יגיע רק על ידי שינוי עיצובי של חלל ההאזנה, ללא הוצאה כספית.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

שלילי.
עבור לאט לאט ובמדוייק על הכתוב במאמר הבא:
http://www.hometheater.co.il/article000 ... 7%95%D7%9F
עבור לאט לאט ובמדוייק על הכתוב במאמר הבא:
http://www.hometheater.co.il/article000 ... 7%95%D7%9F
-
zion1234
-
- חבר פעיל במיוחד

HazooM ראיתי את התמונות וזה חתיכות של ספוג פשוט. זה לא פרוס על כול החדר. אתה חושב שזה יעשה את העבודה אם אני ישים כמה חתיכות על הקיר זאת אומרת בפינות החדר? ואם כן איפה אני משיג את זה וכמה זה עולה תודה.
זה לא עובד ככה ("ספוג" פה "ספוג" שם). אם אתה רציני בנושא תפנה ליועץ אקוסטיקה מקצועיzion1234 כתב:HazooM אם אני ישים בכול פינה בחדר ספוג פינתי של מטר בערך אבל רק בפינות זה יעזור בוודאות? אני לא מחפש 100 אחוז אלה שיפור....