קניית PS3 SLIM - בדיוטי פרי, איך זה עובד?
שלום לכולם,
אני חדש בפורום וקראתי פה הרבה תגובות ודיונים של אנשים וזה ממש עזר לי.
אני לפני קנייה של ה-PS3 SLIM החדש ולאחר הרבה בירורים החלטתי שאני מוכן לשלם את המחיר שדורשים פה בארץ רק עקב העובדה שאני מעוניין שהמכשיר שלי יהיה PAL בכדי שאני אוכל לגשת לספריית הסרטים הקרובה ולהביא סרט BR לצפייה (כך שהוא יהיה עם תרגום עברית ומתאים ל-ZONE שלנו)
ד"א - הבנתי שעם משחקים זה לא משנה PAL או NTSC כי זה מולטיזון, נכון?
עכשיו.. אני רוצה לדעת משהו נוסף: ראיתי שהמחיר של הקונסולה בארץ הוא 440$ בדיוטי פרי אבל אי אפשר להשאיר אותה בארץ, אלא חייבים לקחת אותה למשך הנסיעה.
איך זה עובד בדיוק? אין עם זה בעיות בכניסה למדינה שאליה טסים או בחזרה במעבר במכס?
מישהו ניסה את זה ויודע איך זה עובד? או שיש לו מושג כלשהו מבלי שניסה את זה?
אשמח מאוד לייעוץ עקב העובדה שחבר קרוב טס ממש עכשיו לצרפת...
תודה לכל העוזרים.
אני חדש בפורום וקראתי פה הרבה תגובות ודיונים של אנשים וזה ממש עזר לי.
אני לפני קנייה של ה-PS3 SLIM החדש ולאחר הרבה בירורים החלטתי שאני מוכן לשלם את המחיר שדורשים פה בארץ רק עקב העובדה שאני מעוניין שהמכשיר שלי יהיה PAL בכדי שאני אוכל לגשת לספריית הסרטים הקרובה ולהביא סרט BR לצפייה (כך שהוא יהיה עם תרגום עברית ומתאים ל-ZONE שלנו)
ד"א - הבנתי שעם משחקים זה לא משנה PAL או NTSC כי זה מולטיזון, נכון?
עכשיו.. אני רוצה לדעת משהו נוסף: ראיתי שהמחיר של הקונסולה בארץ הוא 440$ בדיוטי פרי אבל אי אפשר להשאיר אותה בארץ, אלא חייבים לקחת אותה למשך הנסיעה.
איך זה עובד בדיוק? אין עם זה בעיות בכניסה למדינה שאליה טסים או בחזרה במעבר במכס?
מישהו ניסה את זה ויודע איך זה עובד? או שיש לו מושג כלשהו מבלי שניסה את זה?
אשמח מאוד לייעוץ עקב העובדה שחבר קרוב טס ממש עכשיו לצרפת...
תודה לכל העוזרים.
אתה עונה ללא ידע !TANDBERG כתב:משחקים הם ללא איזור - כן.
אני משער שאם הדיוטי פרי מחייב אותך לקחת את המכשיר איתך, אם אתה לוקח את הקבלות איתך (של הרכישה בדיוטי) הם יתנו לך לעבור בלי בעיות....
הכל תלוי בכללי המכס של המדינה אליה אתה נוסע.
באם יש מכסים על מוצרי אלקטרוניקה בשווי הזה , ויתפסו אותך, תצטרך לשלם מכס/קנס וכו', הכל עפי תנאי המדינה אליה אתה טס !
בחזרה לארץ - אתה אמור להצהיר במכס, ואם לא ויתפסו אותך - שוב , מכס /קנס וכו'.
כלומר במקרה הכי גרוע, אתה תשלום פעמיים מכסים/קנסות וכו'.
mayeast שלום,
מותר לשאול אם אתה מכיר מישהו שזה קרה לו במקרה?
או שזה מתוך שיחה שערכת עם הח'ברה בבאג בדיוטי פרי?
אם כך - זה פשוט רמאות מסויימת להגיד שזה המחיר, לא חושב? כי הרי אתה משלם על משהו שרק אם תצליח לעבור פעמיים במכס (אחד של כל מדינה) מבלי להיתפס אז הכל תקין - אחרת המחיר הוא בכלל גבוה בהרבה?
מה אומרים על זה בבאג כשאתה קונה מהם בדיוטי פרי ?
אם כך - זה פשוט רמאות מסויימת להגיד שזה המחיר, לא חושב? כי הרי אתה משלם על משהו שרק אם תצליח לעבור פעמיים במכס (אחד של כל מדינה) מבלי להיתפס אז הכל תקין - אחרת המחיר הוא בכלל גבוה בהרבה?
מה אומרים על זה בבאג כשאתה קונה מהם בדיוטי פרי ?
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
למכור דברים בכזה מחיר בדיוטי פרי, זה שקר.
הפטור ממס הוא עד 200$. כל דבר שעולה יותר מ200$ אינו פטור ממס, וזה שמוכרים אותו בדיוטי פרי, זאת רמאות. זאת גם הסיבה שמכריחים אותך לקחת אותו לחו"ל - כדי שלא תעקוף את רשויות המס בדרך חזרה.
הפטור ממס הוא עד 200$. כל דבר שעולה יותר מ200$ אינו פטור ממס, וזה שמוכרים אותו בדיוטי פרי, זאת רמאות. זאת גם הסיבה שמכריחים אותך לקחת אותו לחו"ל - כדי שלא תעקוף את רשויות המס בדרך חזרה.
טוב אם ככה אז אין לי הרבה ברירות אני מבין - כי בסופו של דבר בישראל מחיר הקונסולה בלבד נע בסביבות ה-2,000 ש"ח...
בארה"ב אני יכול להשיג את הקונסולה + שלט נוסף + שלט ל-BR + מטען מעמד ל-4 שלטים במחיר שנע סביב ה-400$... ואז כמובן שהקונסולה היא NTSC.
מה שמביא אותי לשאלה הבאה:
האם מישהו שיש לו קונסולה NTSC או מישהו שמרבה לראות סרטי BR מבלוקבאסטר למשל יודע אם יש סרטים שהם NTSC בארץ עם מבחר גדול יחסית ועם תרגום עברי?
בארה"ב אני יכול להשיג את הקונסולה + שלט נוסף + שלט ל-BR + מטען מעמד ל-4 שלטים במחיר שנע סביב ה-400$... ואז כמובן שהקונסולה היא NTSC.
מה שמביא אותי לשאלה הבאה:
האם מישהו שיש לו קונסולה NTSC או מישהו שמרבה לראות סרטי BR מבלוקבאסטר למשל יודע אם יש סרטים שהם NTSC בארץ עם מבחר גדול יחסית ועם תרגום עברי?
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
סרטי בלו ריי NTSC עם תרגום בעברית ? לא זכור לי בזמנו שהיה דבר כזה בDVD. בכל אופן - יש כמה שרשורים על מחירי קונסולות PS3 וגם גרסת הSLIM, המחירים ירדו.
אני לא יודע אם כדאי לך לצאת לסבב בדיקות על נושא שאתה יכול להמנע ממנו - דהיינו רכישה בארץ. הסכומים לא כל כך שונים.
מה שכן הייתי עושה: רכישת אביזרים = שלטים וכדומה. בהחלט כדאי לרכוש בחו"ל.
אני לא יודע אם כדאי לך לצאת לסבב בדיקות על נושא שאתה יכול להמנע ממנו - דהיינו רכישה בארץ. הסכומים לא כל כך שונים.
מה שכן הייתי עושה: רכישת אביזרים = שלטים וכדומה. בהחלט כדאי לרכוש בחו"ל.
Vocare Ad Regnum
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
אם הצפייה בסרטי בלוריי חשובה לך, אין לך ברירה אלא לרכוש קונסולת PAL, ואז לא יעזור שבארה"ב הרבה יותר זול.
מה שכן, הרבה אנשים פה העבירו PS3 שמן במכס, אני בטוח שתצליח להעביר גם את הסלים.
מה שכן, הרבה אנשים פה העבירו PS3 שמן במכס, אני בטוח שתצליח להעביר גם את הסלים.
אין פה שום רמאות.KoSh5 כתב:mayeast שלום,
מה אומרים על זה בבאג כשאתה קונה מהם בדיוטי פרי ?...
בפירוש כתוב בחנות במקום בולט כי הפטור ממכס בכניסה לישראל הוא 200$ לאדם.
יש מוצר, יש מחיר, ויש את התנאים. מתאים לך ? סבבה. לא מתאים ? אל תקנה.
אנלוגיה למוצר אחר - סיגריות.
אתה יכול לקנות בדיוטי חבילה של 5 פאקטים.
קח אותם לטיסה לתאילנד. נראה אותך מה תעשה שהמכס יתפוס אותך, כי בתאילנד מותר להכניס רק 200 סיגריות ! (פאקט אחד). לא רימו אותך. באג לא אמורים לדעת לאן אתה טס ומה התוכניות שלך.
נושא ה "פטור ושמור" הוא בדר"כ לעד 200$ או מוצרים שהמכס כבר מגולם בהם ואתה אפילו מקבל את זה הביתה (טלוויזיות, פעם היו מכונות כביסה וכו).
הם לא מסכימים לשמור , כי אלו הוראות המכס, שברור להם שהכל יכנס כהברחה חזרה לארץ.
כפי שכתבתי - זה לא רמאות ולא שקר.Malcontent כתב:למכור דברים בכזה מחיר בדיוטי פרי, זה שקר.
הפטור ממס הוא עד 200$. כל דבר שעולה יותר מ200$ אינו פטור ממס, וזה שמוכרים אותו בדיוטי פרי, זאת רמאות. זאת גם הסיבה שמכריחים אותך לקחת אותו לחו"ל - כדי שלא תעקוף את רשויות המס בדרך חזרה....
אותו דבר אתה יכול לאמר על מי שקונה 10 בשמים. בכניסה ישלם מכס כי אסור להביא מעל 200 או 250 מ"ל (לא זוכר).
יש מחיר, יש תנאים, ויש חוקי מכס. כל אחד שיעשה את החישוב בעצמו.
- jaksirak
- חבר ותיק

- תגובות: 1397
- שם מלא: קובי כהן
- נתן תודות: 139 פעמים
- קיבל תודות: 68 פעמים
חברה, אני קורא את כל השירשור הזה ואני חושב שיש פה טעות מהיסוד.mayeast כתב:אתה עונה ללא ידע !TANDBERG כתב:משחקים הם ללא איזור - כן.
אני משער שאם הדיוטי פרי מחייב אותך לקחת את המכשיר איתך, אם אתה לוקח את הקבלות איתך (של הרכישה בדיוטי) הם יתנו לך לעבור בלי בעיות....
באם יש מכסים על מוצרי אלקטרוניקה בשווי הזה , ויתפסו אותך, תצטרך לשלם מכס/קנס וכו', הכל עפי תנאי המדינה אליה אתה טס !
כלומר במקרה הכי גרוע, אתה תשלום פעמיים מכסים/קנסות וכו'....
ברגע שקונים מוצר אלקטרוני מעל 200$ אתה אינך ראשי לקחת את זה איתך, אלא להשאיר את זה בארץ, רק מהסיבה שלא תצטרך להצהיר על זה בכניסה למדינה אליה אתה נוסע.
לגבי החזרה? אני חושב שצריך להצהיר, אבל אני לא בטוח, אולי?
דרך אגב,
פעם קניתי מסך LCD וביקשתי שישלחו לי את זה הבייתה, ככה שלא הייתי צריך להצהיר שום כלום.
אני כנראה שבוע הבא בדיוטי, אני יכול לברר אם תירצה.
בברכה קובי כהן
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
משחק בממוצע עולה למעלה מ150 שקלים (אני מתייחס לחדשים), שלט עולה משהו כמו 200 שקלים. העובדה שסרטים ינגנו רק בNTSC + אפשרות להיתפס במכס + אין אחריות בארץ (אני לא מדבר על איכות האחריות) = עדיף לקנות בארץ. גם אני בחרתי לקנות כאן. העלויות של הדברים מסביב יעלו לך כסף.KoSh5 כתב:TANDBERG,
לא הבנתי משהו אחד או שאולי אני מפספס פה משהו...?
מחיר בארץ בסביבות ה-560 דולר רק לקונסולה
מחיר בארה"ב 300 דולר רק לקונסולה
אז זה די משמעותי, לא?...
זו דעתי. בכל אופן - הקונסולה מעולה, אתה תיהנה ממנה.
jaksirak,
אף על-פי שאני להוט לקנות את המכשיר, אני אשמח אם תוכל לברר לי את העיניין הזה בדיוטי פרי...
האמת שכרגע אני יותר ממבולבל, כי גם מה ש-mayeast כתב נשמע הגיוני לגמרי.
בוא נגיד שאני אשמח לדעת שיש "טעות מהיסוד" ופשוט אסור לקחת את זה אל מחוץ למדינה - אבל אז זה כאילו אני לוקח משהו בארץ ולא משלם עליו מכס (למרות שדיוטי פרי מוגדר "איזור ניטרלי" לכשעצמו - אבל זה כבר דיון אחר...)
אף על-פי שאני להוט לקנות את המכשיר, אני אשמח אם תוכל לברר לי את העיניין הזה בדיוטי פרי...
האמת שכרגע אני יותר ממבולבל, כי גם מה ש-mayeast כתב נשמע הגיוני לגמרי.
בוא נגיד שאני אשמח לדעת שיש "טעות מהיסוד" ופשוט אסור לקחת את זה אל מחוץ למדינה - אבל אז זה כאילו אני לוקח משהו בארץ ולא משלם עליו מכס (למרות שדיוטי פרי מוגדר "איזור ניטרלי" לכשעצמו - אבל זה כבר דיון אחר...)
ולגבי מה ש-TANDBERG כתב - אז זה בדיוק מה שיושב לי בראש מצד שני ולמרות המחיר הגבוה בארץ...
אני בטוח אקח את זה לתשומת ליבי
מה שכן - בכל פעם שאני שומע שאני אהנה מהקונסולה אני יותר מרוצה שהיא כבר תהיה אצלי...
אני בטוח אקח את זה לתשומת ליבי
מה שכן - בכל פעם שאני שומע שאני אהנה מהקונסולה אני יותר מרוצה שהיא כבר תהיה אצלי...
נערך לאחרונה על ידי KoSh5 ב 23/09/2009 18:59, נערך פעם 1 בסך הכל.
אני לא יודע מאיפה אתה מביא את הקשקושים הללו.jaksirak כתב:חברה, אני קורא את כל השירשור הזה ואני חושב שיש פה טעות מהיסוד.mayeast כתב:אתה עונה ללא ידע !TANDBERG כתב:משחקים הם ללא איזור - כן.
כלומר במקרה הכי גרוע, אתה תשלום פעמיים מכסים/קנסות וכו'....
ברגע שקונים מוצר אלקטרוני מעל 200$ אתה אינך ראשי לקחת את זה איתך, אלא להשאיר את זה בארץ, רק מהסיבה שלא תצטרך להצהיר על זה בכניסה למדינה אליה אתה נוסע.
לגבי החזרה? אני חושב שצריך להצהיר, אבל אני לא בטוח, אולי?
דרך אגב,
פעם קניתי מסך LCD וביקשתי שישלחו לי את זה הבייתה, ככה שלא הייתי צריך להצהיר שום כלום.
אני כנראה שבוע הבא בדיוטי, אני יכול לברר אם תירצה....
אני נוסע המון לחול מהעבודה, ומכיר את כל החוקים.
מה זה "אינך ראשי לקחת את זה איתך". ואם אני תייר מפנמה שרוצה לקנות את המוצר ? אז לא יכול ?
לפני שאתה כותב דברים, בדוק את עצמך.
אתה יכול לקנות את כל הדיוטי פרי ולסחוב על הגב שלך לחול.
בכניסה למדינה בחול עליך לעמוד בתנאי המכס של אותה מדינה.
כנל בכניסה לארץ.
שים לב שקבלת המוצרים בארץ מהפטור ושמור זה *לפני* המכס. כלומר זה כאילו הגעת עם זה מחול ! ועליך לעמוד בדרישות המכס של הארץ.
בקשר לטלויזיה שהזמנת וקיבלת בבית - אתה פשוט שילמת מחיר+מכס ומעמ ואז יכלו להביא לך את זה הביתה. בדיוק כמו שהיית קונה בחנות רגילה בארץ, וגם לזה התייחסתי בתגובה הראשונה שלי.