שאלה:האם HTPC ללא כרטיס מסך יכול לנגן 1080P ?
-
eitangabay
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 250
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 0
שלום,
האם HTPC ללא כרטיס מסך, אלא עם כרטיס המסך OnBoard יכול לתפקד ללא רבב עם קבצי 1080P.
אם לא, אז אילו בעיות יכולות להיות ?
אם כן, אשמח לקבל המלצה ללוח אם כזה המתאים למארז:
http://www.techpowerup.com/reviews/Thermaltake/DH_101
יש עליו ביקורות טובות, מקווה שהוא שווה את זה.
תודה.
האם HTPC ללא כרטיס מסך, אלא עם כרטיס המסך OnBoard יכול לתפקד ללא רבב עם קבצי 1080P.
אם לא, אז אילו בעיות יכולות להיות ?
אם כן, אשמח לקבל המלצה ללוח אם כזה המתאים למארז:
http://www.techpowerup.com/reviews/Thermaltake/DH_101
יש עליו ביקורות טובות, מקווה שהוא שווה את זה.
תודה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
כן. כל לוח אם מבוסס 780G או 785G עבור מעבדי AMD או אנוידיה 9300 ומעלה עבור מעבדי אינטל מסוגל לכך.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
eitangabay
-
- חבר פעיל מאוד

תודה
האם הם יקרים משמעותית ?pixies כתב:כן. כל לוח אם מבוסס 780G או 785G עבור מעבדי AMD או אנוידיה 9300 ומעלה עבור מעבדי אינטל מסוגל לכך....
האם יש איזו הגבלה עם כרטיס Onboard?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

שום הגבלה עבור ניגון תכני HD. כרטיס מסך חיצוני חזק ייתן לך ביצועים טובים יותר עבור משחקים עתירי עיבוד 3D בלבד.
-
eitangabay
-
- חבר פעיל מאוד

מפרט מספר 3 מבוסס 9300 כמו שאני רואה.pixies כתב:כן. כל לוח אם מבוסס 780G או 785G עבור מעבדי AMD או אנוידיה 9300 ומעלה עבור מעבדי אינטל מסוגל לכך....
אני קצת חדש בנושא, וקצת חושש מכרטיס Onboard, שלא יריץ כמו שצריך FHD, אבל זה כנראה נובע מחוסר ידע....
כמו כן, אני מניח שתמיד אני אוכל להוסיף כרטיס מסך אם ארצה.
בכל אופן במפרט מספר 3, יש מספר רכיבים שאין לי צורך בהם:
כונן אופטי: LG GH22NS30 x22 Black
120 ש"ח
כרטיס טלוויזיה + ערכת אינפרה אדום: Hauppauge PVR150 MCE
420 ש"ח
יש משהו אחר שכדאי לשדרג בהפרש המחיר בערך?
כמו כן אני חושב על המארז הזה:
Thermaltake DH-101 HTPC Case ATX VFD+IR+REMOTE+IMON - NO PSU
או זה:
Antec Fusion Remote Max
הם בערך אותו מחיר, חשוב לי שיהיה שלט.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
eitangabay, בלי שום בעיה.
ניגון מקורות HD ברמה גבוהה דורש המון כוח עיבוד אבל הוא לא חייב להתבצע בכרטיס המסך. באותה מידה הוא גם יכול להתבצע על המעבד הראשי אם זה חזק דיו
ניגון מקורות HD ברמה גבוהה דורש המון כוח עיבוד אבל הוא לא חייב להתבצע בכרטיס המסך. באותה מידה הוא גם יכול להתבצע על המעבד הראשי אם זה חזק דיו
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
האם המעבד Athlon II 245 חזק דיו, או שכדאי לבחור במעבד חזק יותר (בהנחה שאני מעדיף פענוח בתוכנה ולא בכרטיס מסך)?Catskinner כתב:eitangabay, בלי שום בעיה.
ניגון מקורות HD ברמה גבוהה דורש המון כוח עיבוד אבל הוא לא חייב להתבצע בכרטיס המסך. באותה מידה הוא גם יכול להתבצע על המעבד הראשי אם זה חזק דיו...
תודה!
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
חזק לרובו הגדול של התוכן.
לדעתי במידה ויחנק (וזה לא בטוח) אז זה יהיה בכותרי BR מלאים עתירי ביטרייט.
לדעתי במידה ויחנק (וזה לא בטוח) אז זה יהיה בכותרי BR מלאים עתירי ביטרייט.
-
eitangabay
-
- חבר פעיל מאוד

כן, אך לפי הבנתי לא כל הנגנים יודעים לעבוד עם האצת החומרה של הלוחות אם, גם מדיה סנטר לדוגמא...pixies כתב:כן. כל לוח אם מבוסס 780G או 785G עבור מעבדי AMD או אנוידיה 9300 ומעלה עבור מעבדי אינטל מסוגל לכך....
כלומר יש להשתמש בנגנים שיודעים לנצל את ההאצה.
האם אני מגביל את עצמי מראש כאשר אני לא רוכש כרטיס מסך ?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

המגבלה הזאת שי יכולת הפעלת פענוח החומרה כוללת כרטיסי מסך חיצוניים. כלומר, לא תקבל שום יתרון של תמיכה בתוכנה כזו או אחרת אם הכרטיס הוא חיצוני או מובנה לוח אם.eitangabay כתב:כן, אך לפי הבנתי לא כל הנגנים יודעים לעבוד עם האצת החומרה של הלוחות אם, גם מדיה סנטר לדוגמא...
כלומר יש להשתמש בנגנים שיודעים לנצל את ההאצה....
-
eitangabay
-
- חבר פעיל מאוד

לא הבנתי כל כך את מה שכתבת....pixies כתב:המגבלה הזאת שי יכולת הפעלת פענוח החומרה כוללת כרטיסי מסך חיצוניים. כלומר, לא תקבל שום יתרון של תמיכה בתוכנה כזו או אחרת אם הכרטיס הוא חיצוני או מובנה לוח אם.eitangabay כתב:כן, אך לפי הבנתי לא כל הנגנים יודעים לעבוד עם האצת החומרה של הלוחות אם, גם מדיה סנטר לדוגמא...
כלומר יש להשתמש בנגנים שיודעים לנצל את ההאצה.......
האם אני יכול להשתמש במדיה סנטר של ויסטה על מנת לצפות בתכני 1080P ? האם המדיה סנטר יודע "לעבוד" עם מאיץ החומרה של של הכרטיס מסך Onboard ?
תודה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

זה לא המדיה סנטר עושה את זה אלא הקודקים. אין שום הבדל מהבחינה הזו בין כרטיס מסך מובנה לוח אם לכרטיס מסך חיצוני.
-
eitangabay
-
- חבר פעיל מאוד

OK, הבנתי,pixies כתב:זה לא המדיה סנטר עושה את זה אלא הקודקים. אין שום הבדל מהבחינה הזו בין כרטיס מסך מובנה לוח אם לכרטיס מסך חיצוני....
האם הקודקים הנפוצים היום יודעים לעבוד על האצת החומרה של לוח האם? כמו Coreavc ?
האם אפשר לנתב את המדיה סנטר לעבוד עם קודקים שאני בוחר? כאלו שמתאימים?
אני עובד היום במחשב נייד עם Coreavc והוא מעולה.
תודה.
נערך לאחרונה על ידי eitangabay ב 24/09/2009 13:08, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

מספר הקודקים שיודעים לעבוד עם האצה גרפית מלאה תחת Windows הוא מאוד מצומצם, אתה יכול לספור אותם על אצבעות יד אחת ועדיין יישאר לך עודף של אצבע אחת או שתיים. יש את PowerDVD (אבל ללא כתוביות עד כמה שאני זוכר) יש את MPC-HC ויש את Total Theater.
-
eitangabay
-
- חבר פעיל מאוד

בסדר, אז להמשך שאלתי, ואני מקווה שהפעם אני מבין נכון...Catskinner כתב:מספר הקודקים שיודעים לעבוד עם האצה גרפית מלאה תחת Windows הוא מאוד מצומצם, אתה יכול לספור אותם על אצבעות יד אחת ועדיין יישאר לך עודף של אצבע אחת או שתיים. יש את PowerDVD (אבל ללא כתוביות עד כמה שאני זוכר) יש את MPC-HC ויש את Total Theater....
אם יש מספר מצומצם של קודקים יודעים לעבוד עם לוחות אם מסוג זה
אז אני די מוגבל בניגון FHD ללא כרטיס מסך חיצוני, עם הלוחות הנ"ל.כל לוח אם מבוסס 780G או 785G עבור מעבדי AMD או אנוידיה 9300 ומעלה עבור מעבדי אינטל מסוגל לכך....
- Catskinner
- חבר במועדון HT

הסתמכות על האצת חומרה בכרטיס ווידאו היא במהותה מוגבלת מאוד
-
eitangabay
-
- חבר פעיל מאוד

תודה על ההסבר,Catskinner כתב:הסתמכות על האצת חומרה בכרטיס ווידאו היא במהותה מוגבלת מאוד...
באתר אחר יש מפרט ב-5000 ש"ח מייועד לקולנוע ביתי
מעבד AMD Phenom II X4 920 (AM2+) Quad Core 2.8GHz - Box 1150
גוף קירור למעבד Scythe Shuriken CPU Cooler 160
לוח אם ASUS M3A78-EM - AMD 780G Socket AM2+ - HDMI - mATX 500
זיכרון פנימי DDR2 4GB Dual Channel kit 2X2048MB PC6400 OCZ\G. Skill etc... - Life Time Warranty - CL5 320
דיסק קשיח Silent 500GB - SATA-II - 7200RPM - 16MB - Western Digital WD5000AACS 340
דיסק קשיח - שני Silent 500GB - SATA-II - 7200RPM - 16MB - Western Digital WD5000AACS 340
צורב ASUS DRW-2014L1T SATA DVD-RW X20 - Lightscribe 160
כרטיס מסך Onboard - מובנה על הלוח אם 0
כרטיס קול Onboard - מובנה על לוח האם 0
כרטיס טלוויזיה Hauppauge WinTV-PVR-150 MCE-Kit for use with Windows Media Center Edition 420
כרטיס רשת Onboard - מובנה על הלוח אם 0
מארז Thermaltake DH-101 HTPC Case ATX VFD+IR+REMOTE+IMON - NO PSU 1200
ספק כח Antec NeoPower 430W 420...
זהו מחיר גבוה לשימוש FHD, ואני מניח שהמפרט איכותי (ללא קשר אם אני צריך את זה...)
אבל אני רואה שם שכרטיס המסך הוא OnBoard.
האם זה אומר שמפרט זה מוגבל בהצגת תכני FHD ?
תודה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
עריכה:
מעבד:
[..] AMD PHENOM II X4 810 (2.6GHz) - BOX ₪961
לוח אם:
[..] GIGABYTE GA-MA78GM-UD2H ₪427
זיכרון:
[..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 1000 CL5-5-5-15 - F2-8000CL5D-4GBPQ ₪354
צורב DVD:
[..] LG DVDRW GH-22NS50 X22 - BLACK - SATA ₪122
מארז:
[..] ANTEC FUSION REMOTE BLACK w/o PSU ₪865
ספק כוח:
[..] ENERMAX PRO82+ 425W ₪438
וידאו וטלוויזיה:
[..] HAUPPAUGE PVR-150 MCE KIT ₪434
קרור למעבד:
[..] SCYTHE SHURIKEN REV.B - 3 HEAT PIPES CPU COOLER ₪158
דיסק קשיח:
[..] SAMSUNG ECOGREEN F2EG 1TB 32MB SATA2 5400 RPM - HD103SI ₪404
מחיר סופי: ₪4567
המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il
זה המפרט שאני ההיתי ממליץ עליו בתור חלופה למה שאתה הרכבת.
העובדה שהכ.סמך הוא O\B לא צריך להשפיע עליך מאחר והמעבד שיש במערכת חזק מספיק כדי לפענח כל תוכן HD שתזרוק עליו ללא שום קושי.
במידה ותרצה אי-פעם להתעסק עם זה אז הכרטיס המובנה תומך באפשרות הנ"ל.
מעבד:
[..] AMD PHENOM II X4 810 (2.6GHz) - BOX ₪961
לוח אם:
[..] GIGABYTE GA-MA78GM-UD2H ₪427
זיכרון:
[..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 1000 CL5-5-5-15 - F2-8000CL5D-4GBPQ ₪354
צורב DVD:
[..] LG DVDRW GH-22NS50 X22 - BLACK - SATA ₪122
מארז:
[..] ANTEC FUSION REMOTE BLACK w/o PSU ₪865
ספק כוח:
[..] ENERMAX PRO82+ 425W ₪438
וידאו וטלוויזיה:
[..] HAUPPAUGE PVR-150 MCE KIT ₪434
קרור למעבד:
[..] SCYTHE SHURIKEN REV.B - 3 HEAT PIPES CPU COOLER ₪158
דיסק קשיח:
[..] SAMSUNG ECOGREEN F2EG 1TB 32MB SATA2 5400 RPM - HD103SI ₪404
מחיר סופי: ₪4567
המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il
זה המפרט שאני ההיתי ממליץ עליו בתור חלופה למה שאתה הרכבת.
העובדה שהכ.סמך הוא O\B לא צריך להשפיע עליך מאחר והמעבד שיש במערכת חזק מספיק כדי לפענח כל תוכן HD שתזרוק עליו ללא שום קושי.
במידה ותרצה אי-פעם להתעסק עם זה אז הכרטיס המובנה תומך באפשרות הנ"ל.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

eitangabay, אין לי ניסיון עם ה AMD Phenom אבל לא צריך להיות לו שום בעיה לפענח ולהציג תכנים כמו קבצי MKV עם וידיאו המקודד ב H.264 ברזולוציה של 1080p גם בלי להיעזר בכרטיס המסך.
כשאני טוען שהאצת וידיאו בחומרת כרטיס המסך היא מוגבלת במהותה אני מתכוון לכך ש:
1. זה לא עובד על כל המקורות. קיום ההאצה דורש שהוידיאו יקודד ל mpeg-2 או ל VC-1 או ל (mpeg-4 AVC (H.264 בפרופיל קידוד התואם ל DXVA2 . האפשרות השניה היא שימוש ב CUDA שלה יש מגבלות אחרות
2. זה לא עובד עם כל כרטיסי המסך: רק כרטיסי מסך מדורות אחרונים תומכים באופן מלא ב DXVA2 - כמו כרטיסים מבוססי NVIDIA מדורות ה 8XXX והלאה ו ATI המסומלים ב HD. ה CUDA בכלל נתמך רק בכרטיסים של NVIDIA.
3. זה לא עובד עם כל הנגנים: מספר הנגנים התומכים ב DXVA2 מאוד מצומצם ומלבד המקרה של MPC-HC גם מוגבל למוצרים מסחריים בתשלום. גם אז יש מכשולים העלולים למנוע את ביצוע ההאצה בכרטיס המסך - כמו למשל הצגת כתוביות במקרים מסויימים. התמיכה ב CUDA כרגע מוגבלת רק למפענח ה CoreAVC
4. זה לא נותן בהכרח תמונה טובה יותר: ביצוע פענוח וידאו בחומרת כרטיס המסך חייב להסתמך על היכולות המובנות בכרטיס בלבד ולכן מוגבל מטבעו לעומת פענוח וידאו בתוכנה.
5. זה לא דורש פחות כוח עיבוד. זה שגרף העומס על ה CPU לא מסוגל להציג מה קורה ב GPU לא אומר שהעבודה מתבצעת בחינם. ל GPU יש כיום לא פחות טרנזיסטורים מל CPU, הוא צורך אותה כמות של חשמל (אם לא יותר) ומכפיל את הדרישות לאיוורור וקירור ה HTPC
6. זה חסר טעם לחלוטין: זו כבר דעה אישית שלי. לנוכח כל המגבלות האמורות לעיל, ולאור העובדה שכיום כל התכנים ב HD הזמינים למשתמשים ביתיים ניתנים לפענוח במעבד Quad Core רגיל לחלוטין, אני לא רואה טעם לדחוף למחשב כרטיס מסך המכיל מעבד העולה יותר מ CPU וכל זאת כדי להגיע למצב שבו בגרף העומס על ה CPU יציג מספר חד ספרתי.
ומה אמור לעשות ה CPU עם כל המשאבים שהתפנו לו בזמן שאתה צופה בסרט? במקרה שלי לפחות כשאני צופה בסרט ב HTPC זה כל מה שהוא עושה ברגע זה. אז מה איכפת לי אם העומס על המעבד הוא 30%, 50% או אפילו 70%?
לכן לדעתי זה חסר כל טעם במחשב HTPC ויש לזה הצדקה רק במחשב שישמש גם ליישומים גרפיים בתלת מימד או למשחקים.
כשאני טוען שהאצת וידיאו בחומרת כרטיס המסך היא מוגבלת במהותה אני מתכוון לכך ש:
1. זה לא עובד על כל המקורות. קיום ההאצה דורש שהוידיאו יקודד ל mpeg-2 או ל VC-1 או ל (mpeg-4 AVC (H.264 בפרופיל קידוד התואם ל DXVA2 . האפשרות השניה היא שימוש ב CUDA שלה יש מגבלות אחרות
2. זה לא עובד עם כל כרטיסי המסך: רק כרטיסי מסך מדורות אחרונים תומכים באופן מלא ב DXVA2 - כמו כרטיסים מבוססי NVIDIA מדורות ה 8XXX והלאה ו ATI המסומלים ב HD. ה CUDA בכלל נתמך רק בכרטיסים של NVIDIA.
3. זה לא עובד עם כל הנגנים: מספר הנגנים התומכים ב DXVA2 מאוד מצומצם ומלבד המקרה של MPC-HC גם מוגבל למוצרים מסחריים בתשלום. גם אז יש מכשולים העלולים למנוע את ביצוע ההאצה בכרטיס המסך - כמו למשל הצגת כתוביות במקרים מסויימים. התמיכה ב CUDA כרגע מוגבלת רק למפענח ה CoreAVC
4. זה לא נותן בהכרח תמונה טובה יותר: ביצוע פענוח וידאו בחומרת כרטיס המסך חייב להסתמך על היכולות המובנות בכרטיס בלבד ולכן מוגבל מטבעו לעומת פענוח וידאו בתוכנה.
5. זה לא דורש פחות כוח עיבוד. זה שגרף העומס על ה CPU לא מסוגל להציג מה קורה ב GPU לא אומר שהעבודה מתבצעת בחינם. ל GPU יש כיום לא פחות טרנזיסטורים מל CPU, הוא צורך אותה כמות של חשמל (אם לא יותר) ומכפיל את הדרישות לאיוורור וקירור ה HTPC
6. זה חסר טעם לחלוטין: זו כבר דעה אישית שלי. לנוכח כל המגבלות האמורות לעיל, ולאור העובדה שכיום כל התכנים ב HD הזמינים למשתמשים ביתיים ניתנים לפענוח במעבד Quad Core רגיל לחלוטין, אני לא רואה טעם לדחוף למחשב כרטיס מסך המכיל מעבד העולה יותר מ CPU וכל זאת כדי להגיע למצב שבו בגרף העומס על ה CPU יציג מספר חד ספרתי.
ומה אמור לעשות ה CPU עם כל המשאבים שהתפנו לו בזמן שאתה צופה בסרט? במקרה שלי לפחות כשאני צופה בסרט ב HTPC זה כל מה שהוא עושה ברגע זה. אז מה איכפת לי אם העומס על המעבד הוא 30%, 50% או אפילו 70%?
לכן לדעתי זה חסר כל טעם במחשב HTPC ויש לזה הצדקה רק במחשב שישמש גם ליישומים גרפיים בתלת מימד או למשחקים.