משהו מוזר קורה במערב ראשל"צ. לפני כחודש הייתי קולט את השידורים כמעט ללא בעיה ועוד בחדר ממ"ד,
ופתאום נהרסה הקליטה. מהסיבה הזאת אני מעוניין באנטנה גדולה יותר.
היום אני משתמש באנטנה הסטנדרטית שמגיעה עם הדונגל.
האם אנטנה עם GAIN גבוה יותר אמורה לשפר את הקליטה?
האנטנה שלי עם GAIN של 5dB.
אשמח לקבל המלצה לדגם ספציפי.
אנטנה עם GAIN גבוה יותר תשפר את הקליטה DDT?
- dvb-acavish
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
ממליץ לך לנסות אנטנת UHF שהיתה בשימוש בעבר עבור ערוץ 2 האנאלוגי הישן (שמגיע מתחנת איתנים שליד ירושלים),
או לנסות לקנות אנטנה בהום סנטר (פשוטה, עולה כ- 90 ש"ח),
או לנסות לבנות אנטנה בעצמך (יש הוראות פה בפורום, חפש תחחת DIY)
או לנסות לקנות אנטנה בהום סנטר (פשוטה, עולה כ- 90 ש"ח),
או לנסות לבנות אנטנה בעצמך (יש הוראות פה בפורום, חפש תחחת DIY)
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78903
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
7ariel7,
כדאי דבר ראשון לפנות לרשות השניה (הם מאוד נחמדים ועונים בדואל). יתכן מאוד שיש תקלה במשדר ספציפי והוא כבוי (ככה זה נשמע) או שהם שינו שם משהו באיזור.
לגבי הגברה, העיקרון פשוט.
ככל שמגבירים את האות יותר, כך גובר גם הרעש.
כשמדובר ב-DTT, המשוואה מסתבכת - איכות האות מדרדרת ככל שההגברה גדלה. DTT כולל אלמנטים רבים של תיקון שגיאות, מה שאומר שגם ב-80% איכות קליטה (לא עוצמה, איכות קליטה) אתה יכול לקבל אות מושלם שזהה ל-100% קליטה.
בד"כ יש לך אינדיקטור במקלט שמציג עוצמת אות ואיכות אות. אם העוצמה נמוכה, אז מגבר יעזור. כאמור, אתה רוצה להגיע לאיכות אות של כ-80% ומעלה (אפשר לחיות גם עם 70% אבל זה יהיה רגיש לתופעות מזג אוויר וכו').
כדאי דבר ראשון לפנות לרשות השניה (הם מאוד נחמדים ועונים בדואל). יתכן מאוד שיש תקלה במשדר ספציפי והוא כבוי (ככה זה נשמע) או שהם שינו שם משהו באיזור.
לגבי הגברה, העיקרון פשוט.
ככל שמגבירים את האות יותר, כך גובר גם הרעש.
כשמדובר ב-DTT, המשוואה מסתבכת - איכות האות מדרדרת ככל שההגברה גדלה. DTT כולל אלמנטים רבים של תיקון שגיאות, מה שאומר שגם ב-80% איכות קליטה (לא עוצמה, איכות קליטה) אתה יכול לקבל אות מושלם שזהה ל-100% קליטה.
בד"כ יש לך אינדיקטור במקלט שמציג עוצמת אות ואיכות אות. אם העוצמה נמוכה, אז מגבר יעזור. כאמור, אתה רוצה להגיע לאיכות אות של כ-80% ומעלה (אפשר לחיות גם עם 70% אבל זה יהיה רגיש לתופעות מזג אוויר וכו').