האם צריך ראש+חדשים ל78 RPM?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
Shtirlitz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4970
נתן תודות: 321 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #1 

יש לי פטפון DUAL 1219, עם ראש של SHURE M99E.
תקליטים רגילים הוא מנגן מצוין, רק שאני הבנתי (בטעות לחלוטין מצפייה באיזה פורום נוכרי), שצריך מחט ספיציפית לתקליטי 78. כמובן שהמחט הקיימת עובדת גם, אבל היא לא בנוייה לסלד כ"כ גבוה.

האם אני צודק?
האם צריך מחט שונה ומה הדגמים המומלצים?

תודה.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 13 פעמים

זה נכון.

שליחה #2 

צריך מחט שמתאימה ל - 78 סיבובים בדקה, ושהיא, כמובן, מונו ולא סטראו.

לרוב החברות הגדולות יש דגמים כאלה.
איל פור

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 157
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

ל-78 זה יותר מסמר מאשר מחט...

שליחה #3 

אבל כן, בהחלט דרושה מחט מיוחדת. אם אתה מנגן תקליטי בקליט עם המחט הרגילה אתה גורם נזק לשני הצדדים.

Shtirlitz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

איפה ניתן להשיג מחט מתאימה?
האם המחט של SHURE שונה מהמחט של אורטופון או שכולם זהים?

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

ברור שלכל חברה יש מחטים שונות. לדעתי בארץ יהיה לך קשה מאד להשיג מחט ל-78. מה שהייתי ממליץ לך זה לקנות ראש נפרד לתקליטי 78 כמו SHURE M78S, למשל מאחד מהמוכרים שלהלן:

http://cgi.ebay.co.uk/NEW-IN-BOX-SHURE- ... .m63.l1177

http://cgi.ebay.co.uk/Shure-M78S-Wide-G ... .m63.l1177

http://cgi.ebay.co.uk/SHURE-M78S-Cartri ... .m63.l1177

יעלה משהו כמו $60. במקרה כזה רצוי גם שתהיה לך שלה נפרדת לראש הזה, כדי שתוכל להחליף ביניהם בקלות ובמהירות (רק יהיה צורך לכוון מחדש את המשקל). אני בטוח שאפשר להשיג גם שלה מתאימה לדגם שלך, חפש אצל המוכר שנקרא Dualparts (בלינק הראשון שלעיל), הוא מוכר כל מיני חלקים לדואלים ישנים.

Shtirlitz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

ואוו !!! תודה ענקית (Y)
רק מה זה שלה? המחזיק של הראש?

נ.ב. ראיתי שDUALPARTS שולח גם לארץ, האם זה מגיע למכס או ישירות לסניף דואר שלי?
האם זוהי שלה?
 האם זוהי שלה?

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

שלה זה אכן מחזיק הראש, מה שסימנת (באנגלית - headshell). פריטים קטנים מגיעים ישירות לסניף הדואר שלך, אבל זה לא אומר שהמכס לא עובר עליהם בדרך. לעתים הם מחויבים במכס, בעיקרון אם הערך הוא מעל $50 אז זה חייב במכס אבל לא תמיד זה באמת קורה. אגב, גם ה-M99 שלך נראה כאילו ידע ימים טובים יותר... הוא מחומצן לאללה. זה אמנם לא אומר שהוא כבר לא שמיש, אבל צריך לשים לב גם למצב המחט (את זה קשה לראות בתמונה).

Shtirlitz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

לדעתי המחט פיקס... עד שהראש לא מתפרק מחלודה, לא מחליף :D

Shtirlitz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

קצת באיחור, אבל קניתי את ראש המדובר מDUALPARTS.
שרות כזה מבריק לא ראיתי בחיים - תוך 4 יום זה כבר היה אצלי בבית אחרי משלוח אוירי, מכס, משלוח דואר וכו'. חדש בקופסה, בדיוק כמו בתמונה.

תודה מיוחדת לDRAGON על הכתובת (Y)

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

מוטב מאוחר וגו' (Y) (Y) (b)
.Anything can be done, but it's only done if it's done

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #11 

Shtirlitz,

תתחדש ותהנה מה-78ים. איך נשמע רעש החיכוך של המחט בבקליט? :roll:
זה כמו לשמוע מוזיקה עם רעש לבן מובנה :lol:
התקליטים הללו והמחט מוגדרים ברמת "השמדה עצמית" גבוהה ביחס לאריכי נגן :(
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

beller
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 519
שם מלא: beller
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #12 

אני אוסף שנים רבות תקליטי 78. יש מחט+ראש של SHURE, לא יקרים ודי טובים. אני מתרכז באוסף בתקופה 1898-1917 ו שנות השלושים. הצלחתי לחלץ צלילים אפילו מתקליטים שנראו חסרי סיכוי.

אם תרצו,
אפרט יותר.

דני
דני בלר

Shtirlitz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

קניתי את ראש למטרת העברה לHDD (אפילו שזה נשמע כמו פשע באזני כמה אנשים :D ) פעם אחת ולתמיד. אצלי ישנם תקליטים, שרק הניקוי שלהם זה חצי יום ולכן החלטתי אחרי התלבטות קשה...
בפעם האחרונה, לפני הכעשור, כשהשתחררתי, ביצעתי פרויקט ענק בהמרת תקליטים פרטיים, הצטיידתי בHDD גדול במיוחד לימים ההם - 200 GB, ואחרי כחצי שנה של המרות, ניקיונות, מחשב תפוס כל הימים (להזכיר לכם, אז הדבר הכי מהיר היה פנטיום4 עם חצי ג'יגה זכרון), באה ההפסקת חשמל הפתאומית בה נפטר לי הדיסק :lol: :evil: . כמעט קפצתי ממגדל המים בקיבוץ :קיבינימט: לקח לי הרבה זמן להתגבר על הטראומה. כמעט כמו נישואין וגירושין :roll:

לחנן:
אוי הרעש, הרעש... ועוד מנגנון הרוורס נתקע מדי פעם וצריך להיות בהיכון לשלוף את הזרוע :roll: תענוג צרוף

לבלר:
אשמח אם תשתף מניסונך.

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #14 

זו הבעיה במדיה הדיגיטלית. אמינות שואפת לאפס ואורך חיים קצת ביותר...
אין כמו המדיה הפיזית...

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #15 

roypeles כתב:זו הבעיה במדיה הדיגיטלית. אמינות שואפת לאפס ואורך חיים קצת ביותר...
אין כמו המדיה הפיזית...
...
(Y) (Y)
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

Shtirlitz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

תכלס כן, כל דיסק שאני אוהב, אני צורב אותו שיהיה לי "גיבוי". כבר יש לי יותר מאלף ועוד 500 מחכים במחשב. רק חסר לי טיפה מקום בדירה ה23 מ"ר שלי :cry:

robo7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #17 

Shtirlitz כתב:יש לי פטפון DUAL 1219, עם ראש של SHURE M99E.
תקליטים רגילים הוא מנגן מצוין, רק שאני הבנתי (בטעות לחלוטין מצפייה באיזה פורום נוכרי), שצריך מחט ספיציפית לתקליטי 78. כמובן שהמחט הקיימת עובדת גם, אבל היא לא בנוייה לסלד כ"כ גבוה.

האם אני צודק?
האם צריך מחט שונה ומה הדגמים המומלצים?

תודה.
...
לגבי מחט אתה צודק.
מלבד מחט צריך הגברה עם תיקון הענות אבל שונה מאשר RIAA למהירות 33.3.

מצורף לינק
http://www.diyaudio.com/forums/analogue ... post360020

בכל מקרה האיכות הפוטנציאלית היא לא מי-יודע-מה.
תהנה.
(f)

beller
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

Shtirlitz ושאר חברי הפורום המשתתפים בדיון - קודם כל התנצלות גדולה. רציתי להשיב לפני אבל תוך שבוע נשרף לי המזגן הנייד המסכן בבית, הייתה לי תקלה במחשב והחתולה אכלה לי את המחברת...
אני אוסף שנים תקליטי 78 סל"ד, בעיקר של מוסיקה מארגנטינה-אורוגואי, בעיקר מתקופת ההקלטות האקוסטיות (1899-1926), אבל גם מתקופות מאוחרות יותר וכמובן, גם וינילים, CD ולא עלינו - קבצי שמע או וידאו (אותם אני צורב לשם גיבוי לפורמט פיזי).
תקליטי 78 סל"ד, בעיקר מהתקופה וחבל העולם שאני חוקר, הם מסע קסום לצלילים ולמוסיקה מארץ הקפה ועד ארץ האש, בעיקר בימים שלפני מלחמת העולם הראשונה, עת ארגנטינה חגגה 100 שנות עצמאות. מבחינה חברתית - 1910 הייתה נקודת המפנה בה בואנוס איירס הפכה מ"הכפר הגדול" ל"עיר של נהר הפלאטה".
מבחינה טכנית, ההקלטות היו מוקלטות באולפנים (יותר נכון - מחסנים), באמצעות ציוד אקוסטי-מכני: המחט הייתה חורטת מסטר משעווה מוקשת בהליך בו ממברנה הייתה נעה מתנודות האוויר. בלי מיקסר: פשוט היו מזיזים את המוסיקאים קדימה-אחורה-הצידה מהשופר שקלט את הצליל. מנוע מכונת ההקלטה הייתה נעה במגנון מכני, שהפיק מהירות של 78 סל"ד (אבל גם כל מיני מהירויות מוזרות גם). בהתחלה, חברות כמו קולומביה ו-ויקטור היו מקליטות רפרטואר שלא כ"כ שיקף את התרבות המקומית כי הןו חיפשו "מוצר אקזוטי שניתן יהיה לשווק גם במקומות אחרים בעולם".
ב-1910 הגרמני (ממוצא שוודי) קארל לינדסטרום, מבעלי הפליפון (איגוד היצרנים הזעירים העצמאיים של תקליטים בגרמניה) הציע לארגנטינאים להקליט תקליטים לפי בקשה או אף להדביק תוויות בספדרית עם שמות של חברות מקומיות על הלקטות קיימות של מארשים, וואלסים, מזורקות או פוקס טרוטים או לחילופין, אריות קלאסיות.

תעשיית התקליטים המקומית פרחה. כולם הקליטו, כולל אסירים, זונות, כמרים, רבנים ואפילו נפחנים (בצרפת היה הנפחן המפורסם ג'וזף פוז'ול, שהיה מחכה בנפיחות קולות של רכבות, תינוקות בוכים, חתולים מייללים ועוד).

לענייננו: להעברה לקבצים ושיחזור, אני משתמש בפטיפון של STANTON SRT8 100, שהוא בנוי מסיבי מאוד, עם זרוע אחרת מהמקורית. הפטיפון הזה ניחן בפיץ' נדיב ביותר וכך אני יכול להגיע גם ל-90 סל"ד, שזו המהירות של תקליטי PATHE CENTER START. הראש שלי הוא SHURE, אבל סטריאו ותכף אסביר. הפטיפון הזה הוא גם נהדר להאזנה רגילה, עם ראש אחר, פשוט שולפים את השלה וזהו.

אני מעביר את התקליט בהקלטה סטריאופונית. לעיתים, אני גם מקליט אותו ב-33 ורק אחרי זה מכפיל את מהירות ההשעה באמצעים דיגיטליים, על מנת לקלוט את כל המידע.

התוצר הסופי הוא כמובן הקלטת מונו היא מיקס של שני הערוצים. לעיתים, צד אחד נשמע יותר טוב. לעתים תמהיל של שני הצדדים.

יש תקליטים שלא היו זקוקים לשיפוץ בכלל. אחרים דרשו עבודה של שעות. לפעמים, הקלטה סופית גם מורכבת מכמה עותקים של אותו תקליט.

קרה לי, למשל, שבאמצעים מודרניים התגלו בהקלטה רעשים שונים (דלת נפתחת, רגל רוקעת, רגלית של פסנתר לא משומנת וחורקת).

יש הקלטות שמלחתכילה היו גרועות: EDUARDO AROLAS, אחד המלחינים החשובים בטנגו המוקדם, הוקלט לא טוב. תקליט MINT שלו, שיש לי מהלייבל TOCASOLO, נשמע כאילו הוקלט ברשלנות. בסוף הצלחתי להוציא ממנו משהו שמיע.

דבר דומה קרה לי עם השיר הנהדר TORNA A SURRIENTO, בהקלטה משנת 1909 של חברת ERA.

מאותה חברה, יש לי הקלטה מדהימה מ-1912, של ה-RONDALLA RELAMPAGO.

למה ההבדלים באיכויות? ל-ERA לא היה אולפן, אלא היו מביאים את מכונת ההקלטה למשרד של מנהל הלייבל, CARLOS NASCA, בצומת הרחובות GARAY ו-PICHINCHA, קרוב לפארק פטריסיוס בבואנוס איירס. פעם היו משיגים אקוסטיקה טובה - ואחרת לא. המכונה הייתה ממוקמת בחדר אחד והשופר המקליט היה מושחל דרך חור בקיר מחדר אחר, כדי שלא יקלוט את רעשי המכונה.

בקליפ הזה, מתוך הסרט "זמר העם האחרון", משנת 1950, בכיכובו של הוגו דל קאריל, משוחזרת אחד לאחד, ההלקטה ההסטורית של "אימי המסכנה" שיר העם של זמר העם חוסה בטינוטי, באולפני הלייבל "אטלנטה" בבעלות אלפרדו אמנדולה, בשנת 1911.

והינה תמונה של תקליט מהחברה, אם כי לא התקליט הזה, יש לי אותו בבית, לא במקום בו אני נמצא כרגע ושותה בו קפה (עם סוכרזית אחת וקרואסון בצד - ארגנטינאי או לא?)
תקליט של חברת ATLANTA של הזמר JOSE BETINOTI, שנת 1911.
 תקליט של חברת ATLANTA של הזמר JOSE BETINOTI, שנת 1911.

Shtirlitz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

אני מצטער על העיכוב, הייית בחו"ל, כן, ללא אינטרנט וטלויזיה עם 6 תחנות ללא שלט :wink:
הייתה לי תקופה שאספתי הקלטות של CARLOS GARDEL (אני הרוסי הארחטינאי הראשון :D ) מכל הסוגים. חיפשתי בבוידמים, אינטרנט ואנשים שלא הבינו את הערך של 78. מצאתי וכיום יש בחמור אוסף ענק של CARLOS כולל הטקסטים למי שאוהב. אני תרמתי רק כמה שירים באיכות טובה.

הקליפ של הקלטת שופרים של BETINOTI הוא פשוט ענק (Y) אל ידעתי על קיומו בכלל.

נ.ב. עם איזו תוכנה אתה מכפיל את מהירות ההרצה אחרי ההקלטה ב33 ?

beller
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

Shtirlitz

יש לי באוסף תקליטים בהקלטה אקוסטית של גרדל, מ-1917. יש גם כמה תקליטים של סאול סלינס, אשר יש הסבורים שהקול השני בתקליט היא של גרדל. מי שמופיע בקליפ הוא הוגו דל קאריל. למעשה, הרבה תזמורות בארגנטינה ואורוגואי הקליטו בלדות רוסיות וזמרים כמו איגנסיו קורסיני ואגוסטין מגלדי הקליטו דברים שנשמעים כמו בלדות רוסיות.
אישית, אני מאוד אוהב את פיוטר לשנקו ואת יוטיוסוב (בצ'ורניייה מוריה...) ויש המון תזמורות טנגו מעולות שפעלו במזרח אירופה בין שתי המלחמות. אגב, אני עצמי נכד למהגרים מאוסטרו-הונגריה (למברג, כיום לבוב...)

אם אתה מקליט תקליט 78 סל"ד ב-33 סל"ד, תקבל פירוט טיפה יותר טוב. כל שיוותר לך זה להכפיל את המהירות כפול 2.34234234234 (וזה הולך הלאה, תלוי כמה דיוק אתה רוצה...).

אפשר לעשות את זה אפילו ב-AUDIGY החינמית.

העברת תקליטי 78 סל"ד לפורמט דיגיטלי דורשת חוש וניסיון, אבל אם אידיוט כמוני עושה את זה, כל אחד יכול.

לסיום, כמה צ'ופרים:
המבצע הגדול של 1915: אתה קונה את התקליטים של חברת ERA ואנחנו נותנים לך את הגראמופון מתנה. אני חושש שהמבצע כבר לא בתוקף...
 המבצע הגדול של 1915: אתה קונה את התקליטים של חברת ERA ואנחנו נותנים לך את הגראמופון מתנה. אני חושש שהמבצע כבר לא בתוקף...
מפעל חברת ODEON, בבואנוס איירס, בבעלותו של מקס גלוזמן.
 מפעל חברת ODEON, בבואנוס איירס, בבעלותו של מקס גלוזמן.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”