עזרה בבחירת מפרט ל-HTPC

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
eitangabay פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 250
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

אני מחפש מפרט ל-HTPC כמערכת קולנוע ביתית.
הכוונה הא לנגן 720 וגם 1080 ללא כל בעיה, אין לי רסיבר , אבל אולי בעתיד כן (לא בתכנון) .

אני רואה את המפרטים פה:
http://www.hometheater.co.il/vt84633.%D ... D7%9C-HTPC

מה בדיוק ההבדל בין מפרט 2 ל-3? כלומר אני רואה שיש הבדל, אבל מה זה אומר מבחינת הניגון, התמיכה לעתיד ?
מה זה אומר שהוא יוכל להריץ את -רוב- תכני 1080P ? יש כאלה שלא? ואם אני רוצה משהו שיריץ את -כל- התכנים אז מה לשנות שם?
בקיצור, מה אני מקבל תמורת ההפרש בין מפרט 2 ל-3 ?

תודה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

הבדל אחד שאולי יש זה שמפרט מספר 3 תומך ב-LPCM 7.1, בעוד מפרט מספר 2 לא תומך.
מבחינת יחס עלות-תועלת מפרט מספר 2 נותן תמורה גבוהה יותר בעד הכסף.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

eitangabay פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

תודה על התשובה

שליחה #3 

pixies כתב:הבדל אחד שאולי יש זה שמפרט מספר 3 תומך ב-LPCM 7.1, בעוד מפרט מספר 2 לא תומך.
מבחינת יחס עלות-תועלת מפרט מספר 2 נותן תמורה גבוהה יותר בעד הכסף.
...

אני רואה שאתה כתבת את המפרטים, כל הכבוד על ההשקעה.

1. אך אני לא מבין דבר נוסף, מפרט 2 זול יותר ב 550 ש"ח בערך ועדיין נותן יכולות טובות יותר מ-3 ?
2. 2 המפרטים לא כוללים כרטיסי מסך, האם גם עם כרטיס מסך OnBoard אני אוכל לנגן 720P ו-1080P ללא כל בעיה ?
3. האם המפרטים האלו חד משמעיים, כלומר אם אני רוצה להחליף את הזיכרון למהיר יותר, או מעבד מהיר יותר, האם זה יכול לפגוע במשהו אחר, או "כל המרבה הרי זה משובח" ?

תודה על העזרה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #4 

1. ה-AMD 5600 קצת יותר חלש מה-E7400, אבל יצא מעבד AMD Athlon II 245, שהוא שווה בעוצמתו ל-E7400, ועולה בערך כמו ה-AMD 5600.
2. כן.
3. המפרטים הם המלצה בלבד, ותמיד ניתן לשים רכיבים חזקים יותר. אבל, לא תמיד זה שווה את הכסף, ולעיתים זה אף מיותר בשביל HTPC. כמו כן, מעבד חזק מדי עלול לפלוט יותר חום (יכול להיות בעייתי במארזים קטנים) ולצרוך יותר חשמל. באופן כללי, יזיק זה לא...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

eitangabay פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

pixies כתב:1. ה-AMD 5600 קצת יותר חלש מה-E7400, אבל יצא מעבד AMD Athlon II 245, שהוא שווה בעוצמתו ל-E7400, ועולה בערך כמו ה-AMD 5600.
2. כן.
3. המפרטים הם המלצה בלבד, ותמיד ניתן לשים רכיבים חזקים יותר. אבל, לא תמיד זה שווה את הכסף, ולעיתים זה אף מיותר בשביל HTPC. כמו כן, מעבד חזק מדי עלול לפלוט יותר חום (יכול להיות בעייתי במארזים קטנים) ולצרוך יותר חשמל. באופן כללי, יזיק זה לא...
...
המון תודה על התשובה, אני אבנה מפרט ואפרסם אותו פה, נראה מה תהיה דעתך.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”