אפשר לקבל סטריאו איכותי מרסיבר ק"ב?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #21 

bossgt6 כתב:השאלה היא מה גורע יותר ,הקופסא או העברה של סיגנל בפרה נוסף - עיבוד כפול ? לא ניסיתי את זה
...
משום הסיבה שציינת ממליצים על חיבור פאואר ושימוש בפרה של הרסיבר. זה גם חוסך את נושא התאמת הווליום.
נכון שהפרה של הרסיבר יכול לקלקל בהשוואה לחיבור אינטגרייטד - אין מנוס מניסיונות....

ארז

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #22 

ארז_וחני כתב:
bossgt6 כתב:למה לא לפנות לחנויות המתמחות ?
...
פניתי ומצאתי ב"פיוז" קופסת מיתוג שאני לא זוכר כרגע את היצרן שלה.
לא ניסיתי אותה היות והחיבורים שלה היו פשוטים ולא אפשרו לחבר כבל עם מחבר בננה.
אם החיבורים הפשוטים מעידים על טיב הקופסא אז זה לא מה שאני מחפש.

ארז
...
נזכרתי - מדובר בקופסת מיתוג של NILES .
ראו בלינק לאתר שלהם:
http://www.nilesaudio.com/product_selec ... catcdID=10

ארז

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2045
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #23 

לא כל כך הבנתי למה צריך קופסת מיתוג ?

אינטגרייטד מחובר לרסיבר דרך preuout של הרסיבר
DVD מחובר דיגיטלית לרסיבר (גם מחשב, סטרימר....)
CD (או הDVD לסטראו) מחובר אנלוגית לאינטגרייטד
רמקולים לאינטגרייטד

סרט רב ערוצי רסיבר ואינטגרייטד עובדים יחד
CD סטראו רק האינטגרייטד עובד לבד

לא רוצה תאום ווליומים ברב ערוצי (צודק גם אני לא רציתי :P ) רכוש אינטגרייטד עם חיבור ByPass שלא מצריך תאום זה

כך הכול עובד אצלי ללא קופסת מיתוג וללא תאום ווליומים

יש לא מעט רסיברים מסוג זה בכול טווח מחירים

ירון

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #24 

ירון,
קופסת מיתוג נחוצה למי שאין PRE-OUT ברסיבר שלו.

יש עוד מקרה שמוכר לי - מה יעשה מי ששומע גם מוזיקה רב-ערוצית ( SACD או הופעות ב DVD ) וגם מוזיקה בסטראו?

כאחד ששומע די הרבה מוזיקה רב-ערוצית, הייתי רוצה שאת הקדמיים ואת הסנטר ידחוף אותו מגבר על מנת שלא יהיה שינוי בגוון הסאונד במעברים בין הקדמיים לסנטר. ברוב הדיסקים של אודיו רב ערוצי שיש לי הזמר נשמע גם מהסנטר וגם מהקדמיים.
כאן הפתרון של קופסת מיתוג יכול להיות עדיף.

ארז

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2045
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #25 

ארז_וחני כתב:ירון,
קופסת מיתוג נחוצה למי שאין PRE-OUT ברסיבר שלו.

יש עוד מקרה שמוכר לי - מה יעשה מי ששומע גם מוזיקה רב-ערוצית ( SACD או הופעות ב DVD ) וגם מוזיקה בסטראו?

כאחד ששומע די הרבה מוזיקה רב-ערוצית, הייתי רוצה שאת הקדמיים ואת הסנטר ידחוף אותו מגבר על מנת שלא יהיה שינוי בגוון הסאונד במעברים בין הקדמיים לסנטר. ברוב הדיסקים של אודיו רב ערוצי שיש לי הזמר נשמע גם מהסנטר וגם מהקדמיים.
כאן הפתרון של קופסת מיתוג יכול להיות עדיף.

ארז
...
לפותח הדיון יש ימהה RVX 3800 - אני לא מאמין שאין לו PRE-OUT (אני בטוח שיש)

אני אוהב ורואה הרבה הופעות חיות וגם בהם אני מעדיף את המצב שהאינטגרייטד דוחף את הקידמיים
לפחות בצורה חלקית הRC של הרסיבר אמור לטפל גם "בבעיה" של צליל שונה בגלל ההגברה השונה

מה עדיף שכול הרמקולים ישמעו זהים או שהקדמיים ישמעו טוב יותר אבל טיפה שונים ?

ירון

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #26 

אתה אכן צודק - לפותח השרשור יש PRE-OUT ולכן זה לא המקום לדיון על קופסת מיתוג (שהועלתה כאופציה בשלב כלשהו ומכאן התגלגלה הלאה).

לפי הידוע לי, ל RC של רסיבר יש יכולת מוגבלת לטפל בגוון צליל שונה אבל בכל מקרה , לשאלתך בסוף,
זה עניין של טעם אישי...

ארז

partner11 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 488
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

הוספת מגבר כח

שליחה #27 

קיבלתי המלצה ממישהו שאני מאד תופס מנסיונו, להוסיף מגבר כח לרסיבר של ימהה. לטענתו הפרה של ימהה 3800 הינו ברמה גבוהה יחסית לרסיבירם וק"ב ולטענתו הרמה של הפרה הנה ברמה שך מגבר אינטגרייטד סטראו מהשורה השניה (שזה גם לא רע בכלל)

דעות? האם מישהו התנסה?

eladarussi
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 49
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #28 

בעבר הרחוק היה לי את ה A1 של ימהה שהיה ממש גרוע בסטריאו .
אין מנוס מהפרדה בין קולנוע ביתי למגבר נטו סטריאו.

אובססיבי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 222
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #29 

סליחה אם אני מדבר שטויות, אבל...חשבת להחליף את הרמקולים הקדמיים?
קשה לי מאוד להאמין שהפרה בק"ב שלך גרוע, ולמעשה אני די בטוח שהוא ברמה יותר מסבירה + ואני אופתע אם במגבר שלך אין אופציה של האזנה בסטריאו.

יותר מכך: האמור תקף לדעתי גם לגבי במגבר עצמו כספק כח: לפני שאתה מתחיל לבנות מגדלים של קומפוננטים משורשרים אחד לשני (מה שבהכרח מוריד מאיכות הצליל), כן יציאת פרה/לא יציאת פרה - למה לא לנצל עד הסוף את מה שכבר יש? מניסיוני המועט עם ק"ב של ימאהה (אני עצמי משתמש ב RX-V420 עתיק יומין - פשוט מעולה, ואני לא רואה שום צורך לשדרג אותו) החברה הזו שמרה על המוניטין שלה כי היא מקפידה.

אני הייתי בודק את התוצאות עם שני רמקולים קידמיים טובים, ויש מצב שבכך העניין היה בא לקיצו.

partner11 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 488
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #30 

אובססיבי כתב:סליחה אם אני מדבר שטויות, אבל...חשבת להחליף את הרמקולים הקדמיים?
קשה לי מאוד להאמין שהפרה בק"ב שלך גרוע, ולמעשה אני די בטוח שהוא ברמה יותר מסבירה + ואני אופתע אם במגבר שלך אין אופציה של האזנה בסטריאו.

יותר מכך: האמור תקף לדעתי גם לגבי במגבר עצמו כספק כח: לפני שאתה מתחיל לבנות מגדלים של קומפוננטים משורשרים אחד לשני (מה שבהכרח מוריד מאיכות הצליל), כן יציאת פרה/לא יציאת פרה - למה לא לנצל עד הסוף את מה שכבר יש? מניסיוני המועט עם ק"ב של ימאהה (אני עצמי משתמש ב RX-V420 עתיק יומין - פשוט מעולה, ואני לא רואה שום צורך לשדרג אותו) החברה הזו שמרה על המוניטין שלה כי היא מקפידה.

אני הייתי בודק את התוצאות עם שני רמקולים קידמיים טובים, ויש מצב שבכך העניין היה בא לקיצו.
...
"הקטע" בכל הסיפור שיש לי רמקולים איכותיםם הם פשוט מאד לא נצילים ומקשים על הימהה לספק צלית סטריאו איכותי. בחיבור למגבר סטריאו יעודי הם נותנים איכות חבל"ז

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”