התלבטות בעניין רכישת מסך LCD לסלון
שלום,
מרחק הצפיה הוא בין 3.5 ל- 4 מטר. איזה גודל מסך מומלץ?
(רוב הצפיה היא בשידורי SD ו- DVD).
ראיתי מסך של סמסונג מסדרה B550 שהתמונה תפסה את כל המסך בלי להרחיב את הדמויות, כאשר במסכים האחרים היו שני פסים שחורים מעל ומתחת לתמונה. לדברי המוכר זה בזכות המעבד החדש.
ראיתי שיש דגם של 100 הרץ (B610). האם יש הבדל משמעותי באיכות הצפיה בגלל ה- 100 הרץ?
איזה דגם מומלץ?
אשמח לקבל חוות דעת והמלצות גם למסכים אחרים באותו התקציב.
תודה ושנה טובה,
מיכל
מרחק הצפיה הוא בין 3.5 ל- 4 מטר. איזה גודל מסך מומלץ?
(רוב הצפיה היא בשידורי SD ו- DVD).
ראיתי מסך של סמסונג מסדרה B550 שהתמונה תפסה את כל המסך בלי להרחיב את הדמויות, כאשר במסכים האחרים היו שני פסים שחורים מעל ומתחת לתמונה. לדברי המוכר זה בזכות המעבד החדש.
ראיתי שיש דגם של 100 הרץ (B610). האם יש הבדל משמעותי באיכות הצפיה בגלל ה- 100 הרץ?
איזה דגם מומלץ?
אשמח לקבל חוות דעת והמלצות גם למסכים אחרים באותו התקציב.
תודה ושנה טובה,
מיכל
מה התקציב שלך?
ולגבי ה"ראיתי מסך של סמסונג מסדרה B550 שהתמונה תפסה את כל המסך בלי להרחיב את הדמויות, כאשר במסכים האחרים היו שני פסים שחורים מעל ומתחת לתמונה. לדברי המוכר זה בזכות המעבד החדש."
אז זה תלוי לאיזה מצב המסך מכוון ואל תקשיב למוכרים בדרך כלל הם לא מבינים כלום אבל כלוםםםם.
ובגלל שהצפיה שלך תיהיה רק בSD אז למה לך לקחת מסך FHD תיקח מסך HDR שיעלה לך הרבה פחות כמו הסמסונג B430 שאני מתכוון גם לקנות לסלון ביום רביעי הקרוב והיא עולה 6000 בערך.
ולגבי ה"ראיתי מסך של סמסונג מסדרה B550 שהתמונה תפסה את כל המסך בלי להרחיב את הדמויות, כאשר במסכים האחרים היו שני פסים שחורים מעל ומתחת לתמונה. לדברי המוכר זה בזכות המעבד החדש."
אז זה תלוי לאיזה מצב המסך מכוון ואל תקשיב למוכרים בדרך כלל הם לא מבינים כלום אבל כלוםםםם.
ובגלל שהצפיה שלך תיהיה רק בSD אז למה לך לקחת מסך FHD תיקח מסך HDR שיעלה לך הרבה פחות כמו הסמסונג B430 שאני מתכוון גם לקנות לסלון ביום רביעי הקרוב והיא עולה 6000 בערך.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
היום יש לך טלוויזיה "רגילה" (CRT)? איך את רואה היום?
רוב הפלזמות הן בעלות ציפוי מבריק (מה שמאפשר צבעים טובים יותר לטעמי בפרט בצפייה בזווית) אבל יש גם פלזמות עם ציפוי מאט.
רוב מסכי ה-LCD הם בעלי ציפוי מאט אבל יש גם יותר ויותר דגמי LCD עם ציפוי מבריק...
רוב הפלזמות הן בעלות ציפוי מבריק (מה שמאפשר צבעים טובים יותר לטעמי בפרט בצפייה בזווית) אבל יש גם פלזמות עם ציפוי מאט.
רוב מסכי ה-LCD הם בעלי ציפוי מאט אבל יש גם יותר ויותר דגמי LCD עם ציפוי מבריק...
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
התקציב שלי הוא עד 10K.uknowmy כתב:מה התקציב שלך?
ובגלל שהצפיה שלך תיהיה רק בSD אז למה לך לקחת מסך FHD תיקח מסך HDR שיעלה לך הרבה פחות כמו הסמסונג B430 שאני מתכוון גם לקנות לסלון ביום רביעי הקרוב והיא עולה 6000 בערך....
מה הכוונה לאיזה מצב המסך מכוון? במסכים האחרים, בהם התמונה לא תפסה את כל המסך, הדמויות היו "מתוחות" לצדיים כלומר שמנות ונמוכות, ואילו בסמסונג היו בפרופורציה נכונה.
האם יש משמעות לנושא של 100 הרץ? האם זה משמעותי גם ב- FHD וגם ב- HDR, או שזה לא קשור?
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
יש מעט מאד דגמי פלזמה עם מסך מאט. ה-PV700 של פנסוניק (מסך מלפני כשנתיים) היתה עם ציפוי מאט.
שוב, היתרון של הציפוי המבריק הוא בצבעים חיים יותר בעיקר בצפייה בזווית.
אני טוען שכל בעיית ההשתקפויות למי שמפריע פתירה (תריסים/וילונות/...). צפייה באור יום גם על LCD אינה חווייה מלבבת...
שוב, היתרון של הציפוי המבריק הוא בצבעים חיים יותר בעיקר בצפייה בזווית.
אני טוען שכל בעיית ההשתקפויות למי שמפריע פתירה (תריסים/וילונות/...). צפייה באור יום גם על LCD אינה חווייה מלבבת...
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
איינשטיין אתה צודק ומיכל ה100 הרץ משפיעה אותו דבר גם בHDR וגם בFHD זה פשוט מנגנון שאפשר להגיד בשפה קלה מריץ את התמונה חלק יותר.
ושהתכוונתי שזה תלוי באיזה מצב המסך היה מכוון אז יש כל מיני מצביים כמו FULL או 16:9 או 4:3 או AUTO וכו', היה פשוט צריך להעביר מצב כי זה לא הגיוני מה שאת אומרת אם בכל הטלויזיות היה משודר באותו התוכן.
ושהתכוונתי שזה תלוי באיזה מצב המסך היה מכוון אז יש כל מיני מצביים כמו FULL או 16:9 או 4:3 או AUTO וכו', היה פשוט צריך להעביר מצב כי זה לא הגיוני מה שאת אומרת אם בכל הטלויזיות היה משודר באותו התוכן.
אני ממליץ לך על פלזמה 50 אינץ' LG. היא עולה פחות מ-6000 ש' וכוללת חיבור סקארט שנותן את איכות התמונה המירבית בחיבור לממיר ומאפשר צפייה בשידור 16:9 (רוב הערוצים לא משדרים כך אבל זה טוב לערוצים שכן משדרים כך). אלא אם כן את צופה בעיקר בשעות היום, אז אולי עדיף LCD.
יש גם פלאזמות של פנסוניק וסמסונג, אך ללא חיבור סקארט.
יש גם פלאזמות של פנסוניק וסמסונג, אך ללא חיבור סקארט.
B430 זה פלזמה, נכון?uknowmy כתב:מה התקציב שלך?
ובגלל שהצפיה שלך תיהיה רק בSD אז למה לך לקחת מסך FHD תיקח מסך HDR שיעלה לך הרבה פחות כמו הסמסונג B430 שאני מתכוון גם לקנות לסלון ביום רביעי הקרוב והיא עולה 6000 בערך....
האם יש מסך LCD מומלץ בגדלים האלה שהוא HDR?
למה סקארט כל כך חשוב?asaf23 כתב:גם ב-CRT היו השתקפויות, הסתדרנו. אם את מתעקשת על LCD את צריכה לדעתי 46 אינץ', ולא סמסונג כי אין להם חיבור סקארט. סוני, שארפ, טושיבה החדשות, או פיליפס. אבל LCD טוב 42 אינץ' עולה כמו פלזמה 50 אינץ'....
יש דגם מסוים שאתה ממליץ של LCD ?
סקארט הוא לא הסיבה לבחור טלוויזיה, אבל הוא עדיף מפני שאם את מחוברת לממיר רגיל (כך הבנתי) תקבלי דרכו את האיכות הכי טובה.michal33 כתב:
למה סקארט כל כך חשוב?
יש דגם מסוים שאתה ממליץ של LCD ?...
סקארט מעביר 3 אותות - RGB, אס-וידאו וקומפוזיט. RGB הוא הטוב ביותר וקומפוזיט הוא הנחות ביותר (זה האות המועבר בכבל RCA הצהוב-אדום-לבן). יתרון נוסף של הסקארט הוא שהוא מזהה שידורי מסך רחב ומעביר את הטלוויזיה אוטומטית לפורמט זה. (כך כאשר יש שידור 16:9 לא תצפי בתמונה מתוחה).
לא כל היצרנים מוכרים בארץ טלוויזיות עם חיבור סקארט. מסכי פנסוניק לדוגמא לא כוללים חיבור סקארט, רק אס-וידאו וקומפוזיט. סמסונג החדשים- רק קומפוזיט. אפשר לחיות בלי זה, אבל עדיף שיהיה. עם הזמן והמעבר לממירי HD הצורך בו פוחת. יש אנשים שמעדיפים גם עם ממיר HD לצפות בערוצים רגילים דרך סקארט.
לגבי דגם מומלץ, זה תלוי בתקציב. אם היה לי תקציב לא מוגבל יחסית הייתי הולך על סדרה W של סוני, דגם 77 של שארפ, מסכים כאלו. תקציב בסביבות 9-10 אלף - סדרה V של סוני, סדרות 8, 7 של פיליפס, סדרה XV החדשה של טושיבה. לסמסונג יש LCD טובים, מלבד המחסור בחיבורים. תקציב עוד יותר מוגבל- פיליפס סדרה 5. זה הכיוון.
עדיין ממליץ לך לראות את הפלזמה 50 אינץ' של LG (או אחרת). יישאר לך הרבה כסף.
במצב דומה הלכתי לכיוון של LCD אבל בסדר גודל קטן יותר 40" ולא 46" כמו שאת רוצה. האם ראית בחנויות LCD טובים מול הפלזמות הסטנדרטיות המומלצות? אם את שמה את ההשתקפות בצד לרגע עד כמה את מבחינה בהבדל באיכות התמונה?michal33 כתב:מה שמטריד אותי זה ההשתקפויות. אני לא יכולה להחשיך את הסלון בזמן הצפיה, ולא יעזרו וילונות או תריסים. הבעיה היא שבאותו זמן שצופים בטלויזיה יש אנשים אחרים בבית שעוסקים בפעילויות אחרות שמצריכות אור (כמו קריאה)....
אם התשובה לשאלה הזאת היא "לא מבחינה כ"כ בהבדל" כמו שהיה המצב אצלי אז לדעתי לכי על LCD ולא תצטרכי להחשיך את כל הבית כמישהו רוצה לראות ערוץ 2.
קחי בחשבון שמסך 50" משקף הרבה יותר פרטים (ומנורות) מאשר טלוויזיה רגילה 29 או 34".