בעיה בהשמעת קבצים במחשב

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
ariane פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 374
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #1 

חג שמח,
לאחרונה אני נתקל בבעיה מרגיזה אשר למעשה הפכה את המחשב שלי לחסר תועלת בהשמעת מוסיקה. הבעיה מתבטאת בקולות " פופ " כמו מעין שריטות בתקליטים אך חמור מזה הוא שהמחשב " מגמגם " בהשמעת הקבצים - הוא נתקע לרגע, מאט ומהסס באותה נקודה בקטע המושמע ואז חוזר לנגן, כל כמה שניות התופעה חוזרת על עצמה. התופעה מופיעה בכל קובץ המכיל שמע - קבצי מוסיקה בפורמטים שונים המאוחסנים על הדיסק הקשיח, קבצי וידאו השמורים במחשב, בהאזנה לרדיו באינטרנט ו - YOUTUBE, וגם בנגינת דיסקים רגילים דרך המחשב.
אני מאזין למוסיקה במחשב או דרך יציאת האוזניות שלו או ע"י ניתוב השמע דרך יציאת USB לממיר DA במערכת הסטריאו. התופעה קיימת בשני המקרים ( אני מבין ששמע USB אינו עובר דרך כרטיס הקול, כלומר הבעיה איננה שם? )
המחשב הוא מדגם HP Pavikion a6050.is , הכולל כרטיס קול Realtek High Definition. ניסיתי להריץ בדיקה של תוכנת הדיאגנוסטיקה של המחשב והיא לא גילתה בעיות בדיסק הקשיח. ( חשבתי שאולי קבצים העוברים STREAMING או דיסק שמע המושמע במחשב מאוחסנים תחילה בדיסק הקשיח ואז הבעיה בו? )
אודה לכם אם יש לכם הצעות לפתרון הבעיה שנמשכת כבר כמה חודשים .

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10073
נתן תודות: 574 פעמים
קיבל תודות: 592 פעמים

שליחה #2 

מה עם איחוי לדיסק הקשיח?
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

ariane פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

הדיסק מאוחה כל שבוע ע"י תוכנת Defraggler. העובדה שהתקנת תוסף WASAPI סייעה מעידה לדעתי שזו בעית תוכנה ולא חומרה, אך בדקתי את כל ההגדרות וגם הדרייבר של כרטיס הקול הוא המעודכן ביותר שיש. הבעיה קיימת גם כשמנגנים CD דרך המחשב, ואני חושב שבמצב זה הקובץ כלל לא עובר דרך הדיסק הקשיח.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #4 

הייתה לי בעיה דומה, ורק פרמוט המחשב עזר לבעיה.
זה משהו שבא בחשבון?

נסה לחבר כרטיס קול נוסף.
נסה לבדוק האם בביוס הכרטיס קול מוגדר כ ENABLE
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

ariane פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

:oops: זה אולי יבוא בחשבון כאמצעי אחרון, אך אם כן ארצה קודם לוודא שכל האפשרויות האחרות מוצו. זה גם יהיה סיפור כי BUG לא ציידו אותי בדיסק של מערכת ההפעלה שהותקנה במחשב כשנרכש אצלהם ( אני לא היחיד, דרך אגב ). אין לי כרטיס קול נוסף, אולי אצליח להשיג . תודה...

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #6 

המחשב לא באחריות?
במידה ולא, תשיג כרטיס קול, תחבר ותבדוק האם הבעיה שוב חוזרת על עצמה.
אם זה לא חוזר, הבעיה כנראה בכרטיס המובנה.

בהצלחה ותעדכן.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

מותקנת אצלך במקרה הAV החדש של מיקרוסופט? Security Essentials.
אצלי היתה בעיה דומה עד שהסרתי אותה.

ariane פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

לא, במחשב מותקן נורטון מיום הוולדו. לאחר שעות של נסיונות עם הגדרות בתוכנת JRIVER ( ותודה ענקית ליאיר ולמתן ) המסקנה היא שכנראה ישנו באג בסיסי שמחייב התקנה מחדש של מערכת ההפעלה. כמו כן זיכרון ה - RAM של המחשב ( 1 ג'יגה ) אינו מספיק לויסטה ועשוי לגרום לבעיות. אני מתחיל להערך לגיבוי קבצים ומברר לגבי אפשרויות שדרוג הזיכרון, בתקווה שהבעיה תפתר. אם לא, כנראה שידרש מחשב חדש.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”