שאלה:כיבוי פופקורן A110

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
eitangabay פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 250
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

הבנתי שכאשר לוחצים על כפתור כיבוי בשלט, הוא מכבה רק את התצוגה ולא באמת מבצע כיבוי, ובאמת המכשיר ממשיך להיות חם גם הרבה לאחר כיבוי.

בהוראות כתוב שאם לוחצים כיבוי + Delete אז הוא באמת מבצע כיבוי.

השאלה:
לא תמיד זה מצליח לי כאשר אני לוחץ על כיבוי + Delete, האם יש סדר כל שהוא או זמן שיש ללחוץ על הכפתורים ?
ואיך אחרי כיבוי כזה מדליקים אותו שוב?

תודה.

shlomki
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 341
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #2 

אתה אמור ללחוץ על כיבוי, לחכות כשניה עד שתי שניות ואז ללחוץ על Delete. אני אפילו לוחץ על Delete כמה פעמים כדי להיות בטוח שזה נקלט, זה לא מזיק.
תהליך הכיבוי לוקח זמן (כחצי דקה עד דקה), ובסופו כל הנורות נכבות (כולל הנורה האדומה).

לא נראה לי שאפשר להדליק אותו מחדש דרך השלט, אבל אתה יכול לנסות ללחוץ על כפתור הריסט בחזית המכשיר, או לחילופין לכבות ולהדליק עם המתג האחורי שנמצא ליד החיבור לחשמל.
קח בחשבון שכשאתה מכבה אותו בצורה כזו, תצטרך להמתין כדקה נוספת עד שיתאתחל בפעם הבאה שתרצה להדליק אותו.

eitangabay פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

תודה

שליחה #3 

תודה על התשובה,
אני מבין שאין אפשרות להעיר אותו ממצב כיבוי+ Delete.

sky1sky10
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3357
נתן תודות: 874 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #4 

זה לא פרקטי לכבות אותו כיבוי טוטאלי בצורה הזו.

כיבוי רגיל וכך הפופקורן בעת ההדלקה הוא מייד זמין.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #5 

יש ב DEALXTREME שקע נשלט IR - חברו אותו ותוכלו לכבות את המכשיר בקלות - עולה משהו כמו 5-10 דולר.

eitangabay פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

תודה

שליחה #6 

Itay_Pollak כתב:יש ב DEALXTREME שקע נשלט IR - חברו אותו ותוכלו לכבות את המכשיר בקלות - עולה משהו כמו 5-10 דולר.
...
מה זאת אומרת? מה צריך לקנות ?

ewolf
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 578
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #7 

לדעתי גם ה-power+delete זה לא כיבוי אמיתי ועובדה שהמכשיר ממשיך לפלוט חום במצב הזה (גם אחרי ימים).
הפתרון - כפתור ה-on/off מאחור. או שקע IR שנאמר פה, זה בעצם שקע שמופעל ע"י שלט במקום להוציא/להכניס מהשקע בקיר.

Falcon1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 527
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #8 

מישהו יודע אם ב C200, יש לזה פתרון?

zackie
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14
נתן תודות: 0

שליחה #9 

ewolf כתב:לדעתי גם ה-power+delete זה לא כיבוי אמיתי ועובדה שהמכשיר ממשיך לפלוט חום במצב הזה (גם אחרי ימים).
הפתרון - כפתור ה-on/off מאחור. או שקע IR שנאמר פה, זה בעצם שקע שמופעל ע"י שלט במקום להוציא/להכניס מהשקע בקיר.
...
למיטב ידיעתי, ה power+delete הוא למעשה ביצוע תהליך shutdown מסודר שאחריו אפשר לכבות ידנית עם המתג בלי לגרום נזק. אם לא מכבים עם המתג, אז זה חסר משמעות ללחוץ על power+delete.

ewolf
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 578
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #10 

zackie,
נשמע הגיוני מה שכתבת.

אני זוכר שקראתי על זה מזמן שרכשתי את המכשיר ומצאתי שהבעיה היא בצ'יפ של sigma שנמצא ב-a110. אין לו את התכונה wake on IR כלומר לא ניתן "להעיר" אותו ממצב standby ע"י השלט ולכן הוא פועל רצוף מהפעלת המכשיר ועד לניתוק הזרם. סטרימרים שיצאו אחרי ה-a110 הוסיפו מעגל חיצוני שמנתק את הזרם ונשלט ע"י השלט. לדעתי ב-C200 יש צ'יפ חדש של sigma שתומך ב-wake on IR. השאלה רק אם מפתחי ה-NMT הטמיעו את השימוש בזה.

dizingof
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2518
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #11 

Itay_Pollak כתב:יש ב DEALXTREME שקע נשלט IR - חברו אותו ותוכלו לכבות את המכשיר בקלות - עולה משהו כמו 5-10 דולר.
...
קח בחשבון שהשקע IR הזה צורך 12 וואט .. ואילו הA110 במצב שינה צורך רק 5 וואט ... אז אין טעם ממש לכבות אותו 8)

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1666
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #12 

dizingof כתב:
...
קח בחשבון שהשקע IR הזה צורך 12 וואט .. ואילו הA110 במצב שינה צורך רק 5 וואט ... אז אין טעם ממש לכבות אותו 8)
...
אני הייתי קצת מפחד להשאיר בחשמל כל היום איזה מכשיר סיני שכזה שעולה 5$.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”