יש באפשרותי לקנות את ה RXV361 במחיר של 1000 שקל בערך - יד שניה .
אני מתלבט בינו לבין ה 363, מה יותר טוב מבינהם באיכות? ומה ההבדלים בסך הכל ?
ואיך הרסיברים האלה ישתלבו עם זוג DIAMOND 9.2 Wharfedale כקדמיים , סנטר של קנטון (מה-100MX)
וזוג SHERWOOD אחוריים קצת פחות מוכרים, אבל איכותיים .
לגבי סאב - אני צריך גם המלצות לסאב במחיר של עד 1000 שקל למערכת הנ''ל .
שלום,
לא הבנתי את ההתלבטות - האם אתה יכול לרכוש גם את ה 363 באותו המחיר?
בכל מקרה, לטעמי, סדרת הכניסה של ימהה (סדרת ה 3XX ) היא ממש ממש בסיסית ולא מספקת . מציע לך בחום לחפש את הסדרה השנייה, סדרת ה 4XX .
יש הבדל באיכות של שתי הסדרות וביד 2 ההבדל במחיר ממש לא גדול.
לגבי הסנטר שלך - נהוג שהסנטר יהיה מאותה החברה ואפילו מאותה הסדרה של הרמקולים הקדמיים על מנת לשמור על אותו גוון צליל במעבר בין הרמקולים.
האם אתה לא שומע הבדל בגוון צליל אצלך?
לגבי סאב, כל סאב של חברה מוכרת יכול להתאים. קשה לי להאמין שבסט אפ הנוכחי תשמע הבדלים משמעותיים אם בכלל.
מה הכוונה בסיסית ולא מספקת? מבחינת מה ?
הרסיבר מיועד למחשב, אני אחבר את הרמקולים לרסיבר ואת הרסיבר לכרטיס קול שבמחשב. היעוד הוא מוזיקה וסרטי HD.
מבחינת איכות בסאונד, מה עדיף:
RXV361
RXV363
RXV463
ומה היית לוקח במקומי?
התקציב שלי לרסיבר הוא 1000שקל, (אפשר יד שניה)
לגבי הסנטר, אין לי תקציב לסנטר אז לקחתי אותו מהמערכת שלא בשימוש, והאמת שאני לא מרגיש שוני בגוון הצליל...
היתרונות של ה 463 לעומת ה 363 הוא בכיול אוטומטי שיש ל 463, אפשרות להתחברות לרדיו לוויני (לא ישים אצלנו), ותפריטים על המסך. בשני המקרים מדובר ברסיברים מאוד בסיסיים בעלי הגברה כמעט זהה (הפרש של 5W לטובת ה 463), שאין להם אפשרות פענוח של פורמטי אודיו חדשים ובעלי אפשרויות מיתוג מצומצמות.
יש רסיברים עדיפים לתקציב של עד 1500 ?
לגבי פענוח של פורמטי אודיו חדשים, הכוונה ל TRUE HD ו HDDTS כמו סרטי HD של 40G או גם רגילים של 1080 ו 720 ?
ומה לגבי האיכות של הרסיברים, האם יהיה הבדל בין 361/363/463 באיכות הסאונד ?
הכוונה שסרטי HD רגילים 720P \ 1080P מסוג קובץ MKV הם 4G\8G בערך, וה BLU-RAY האמיתי הוא בסביבות ה40G לסרט
אז למה אני צריך מפענחים כאלה אם אני לא אראה סרטים כאלה ?
והאם יש רסיבר עדיף\מתחרה בסכום מחיר דומה ?
Catskinner כתב:היתרונות של ה 463 לעומת ה 363 הוא בכיול אוטומטי שיש ל 463, אפשרות להתחברות לרדיו לוויני (לא ישים אצלנו), ותפריטים על המסך. בשני המקרים מדובר ברסיברים מאוד בסיסיים בעלי הגברה כמעט זהה (הפרש של 5W לטובת ה 463), שאין להם אפשרות פענוח של פורמטי אודיו חדשים ובעלי אפשרויות מיתוג מצומצמות.
לפי מה שאני קורא, ל 463 יש ממירי Burr Brown , כניסת USB בחזית לנגינת קבצים MP3/WMA/WAV ,
Direct Stereo Mode , מצב שמיעה מיוחד לאות מקובץ mp-3
(iPod Compatibility (Optional YDS-11
בכל מקרה, מהידוע לי, איכות הרכיבים בסדרת ה 3XX היא הבסיסית ביותר, כלומר, ההבדל הוא לא רק בפונקציות או בחיבורים אלא גם באיכות הרכיבים.
אינני יודע עד כמה זה משפיע על איכות הסאונד והאם ניתן בכלל לשמוע הבדל (לא בצעתי השוואה בהאזנה לשניהם).
djr כתב:הכוונה שסרטי HD רגילים 720P \ 1080P מסוג קובץ MKV הם 4G\8G בערך, וה BLU-RAY האמיתי הוא בסביבות ה40G לסרט
אז למה אני צריך מפענחים כאלה אם אני לא אראה סרטים כאלה ?
והאם יש רסיבר עדיף\מתחרה בסכום מחיר דומה ?
...
אתה מייחס תכונות ומשמעויות לגודל הקבצים שפשוט לא נמצאים שם. אין קשר בין סוג פס הקול לגודל הקובץ או לאופן האריזה של הסרט. ההנחה שלך שכל הסרטים הארוזים ב MKV הם HD (רגיל או לא רגיל) אינה נכונה, כנ"ל לגבי ההנחה שבקבצים אלו תמצא רק פסי קול מסוג Dolby Digital או DTS
אני מניח שאתה מתכוון שאין לך שום כוונה לנגן קבצים שיש בהם פס קול שאינו DTS רגיל או Dolby Digital, זה לגיטימי לחלוטין, רק שלדעתי חבל שאתה משלם היום כסף עבור מוצר השייך כבר לעבר וייתכן שתצטער על החלטה זו בעתיד.
אוקיי בואו נעשה סדר,
USB אני לא אצטרך
Direct Stereo Mode - לא הבנתי מזה ...
iPod Compatibility גם לא אצטרך .
עוד משהו שרציתי לשאול, לגבי המפענחים, האם זה רלוונטי בשבילי איזה מפענחים יש ברסיבר ? כי הוא בעצם יתחבר לכרטיס קול שבמחשב והוא זה שיעבד את האודיו... וזה מה שמביא אותי לעוד שאלה, מה עדיף - לחבר את הכרטיס קול בכבל דיגטלי (אופטי) או אנאלוגי (3X2RCA TO STEREO)
ואיך הרסיבר:
DENON AVR1709 לעומתם ?
לגבי הסאב, מצאתי כמה מכירות .
מה הטוב ביותר מבין אלה:
Infinity - HCS-1
Pure Acoustics - SUB 200
Koda - AS-105W
JBL- ATX100S
Infinity- BU-1
KODA - SW-1001
djr כתב:לגבי הסאב, מצאתי כמה מכירות .
מה הטוב ביותר מבין אלה:
Infinity - HCS-1
Pure Acoustics - SUB 200
Koda - AS-105W
JBL- ATX100S
Infinity- BU-1
KODA - SW-1001
מה הכוונה מוצר מדבקה ?
והאם JBL ו Pure Acoustics הם מוצרי מדבקה ? כי האמת הסאבים האלה עולים 1500 ש''ח+ חדשים , אז שווה לקנות אותם ב-500 לא ?
או שהJAMO עדיף עליהם? ולא מצאתי את הדגם של הסאב.. המוכר טוען E6 אבל באתר שלהם אין דבר כזה .
לגבי הכרטיס קול, קניתי חדש לפני שלושה ימים, הוא חיצוני ואיכותי (ASUS XOANR D1)
אולי במקרה הזה הכי טוב פשוט לנסות גם אנאגלוגי וגם דיגיטלי ולראות שינויים ?
ורציתי לומר לך תודה רבה על כל העזרה, באמת שזה נורא קשה לבחור...
djr כתב:מה הכוונה מוצר מדבקה ?
והאם JBL ו Pure Acoustics הם מוצרי מדבקה ? כי האמת הסאבים האלה עולים 1500 ש''ח+ חדשים , אז שווה לקנות אותם ב-500 לא ?
או שהJAMO עדיף עליהם? ולא מצאתי את הדגם של הסאב.. המוכר טוען E6 אבל באתר שלהם אין דבר כזה .
לגבי הכרטיס קול, קניתי חדש לפני שלושה ימים, הוא חיצוני ואיכותי (ASUS XOANR D1)
אולי במקרה הזה הכי טוב פשוט לנסות גם אנאגלוגי וגם דיגיטלי ולראות שינויים ?
ורציתי לומר לך תודה רבה על כל העזרה, באמת שזה נורא קשה לבחור...
...
קראת את הלינק על מוצרי מדבקה שצרפתי בתגובה הקודמת? יש שם הסבר מהו מוצר מדבקה ומי כלול בקטגוריה הזאת.
לגבי הJAMO , כנראה מדובר בדגם שכבר לא נמכר ולכן אתה לא מוצא אותו. ניסית לחפש בארכיב ?
מבחן השמיעה תמיד חשוב ואפילו החשוב ביותר.
נסה לשמוע ולתת לאוזניך להחליט.
ארז
המוכר של ה JAMO אומר שהסאב בשימוש 6 שנים, האם זה יורגש ? מומלץ ?
איזה דגם מקביל לסאב הזה יש קיום ? כי אני לא רוצה לנסוע עד לחיפה מירושלים ובסוף להתאכזב...
גבי הרסיבר, הלכתי סופית על ה 461 הדגם החדש יותר עם ה HDMI ב 1000 שקל .