שלום לכולם,
רכשתי סט מקלדת ועכבר אלחוטי בתדר רדיו של חברת TEAC דגם SMX10 במחיר 180 ש"ח שלימוש HTPC. הסט נראה סביר.
לאחר שחיברתי אותו למחשב וניסיתי לעבוד איתו, שמתי לב שבמרחק שעבדתי (2.5-3 מטר) היו קיטועים בכתיבה וגם קיטועים, קפיצות והפסקות בתזוזת העכבר (בהוראות רשום שזה למרחק של עד 10 מטר). פשוט סיוט לעבוד כך. רק כשהתקרבתי בערך ל-1.80 מטר הסט עבד טוב יותר. ניסתי להחליף את ה-DONGLE בחיבורי USB אחרים, אך זה שינה רק במעט, החלפתי סוללות, אך כל זה ללא הועיל. ניסיתי למצוא תמיכה של החברה באינטרנט, אך לא הצלחתי בכך. היות וזה לא עשה את העבודה לשמה נקנה, פניתי לחנות בה קניתי והופניתי למעבדה שלהם. שמה דווקא הסט כן עבד בסדר במרחקים שציינתי. התעקשתי להחזיר סט זה ולאחר המתנה ארוכה, נעניתי בחיוב עם הפסד של 10% וקיבלתי תמורתו זיכוי. איני יודע מדוע זה לא עבד אצלי וכן עבד במעבדה, אך לדעתי עם מוצר איכותי לא היה קורה שפעם זה עובד ופעם לא. כמו כן לא היו מכשירים אלקטרונים מיוחדים ליד המחשב כך שההסבר שלדעתי יכול להיות זה שלשכנים יש מכשירים שמשדרים בתדר של הסט (מקלדת+עכבר) ושהמוצר הנ"ל כנראה לא מקודד בצורה ראויה את המידע המשודר כך שלא יושפע מהשידורים שבסביבה.
מצאתי תגובות חיוביות על המקלדת של , XGENE למרות שזה כפול במחיר. אני כנראה אקנה אותה.
מקווה שהמידע מוצא לכם לעזר.
חוות דעת על מקלדת אלחוטית TEAC SMX10
-
eyal2007207
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 36
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
-
eyal2007207
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 36
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
קניתי את המקלדת של X-GENE. עובדת יפה ללא בעיות. העכבר המובנה פחות נוח למשחק לעומת עכבר רגיל (נעשה בעזרת האגודל), וכן החלק הימני של המקלדת (המספרים) איננו. אך תמורת זאת מקבלים מקלדת-עכבר אלחוטית קומפקטית שבהחלט אפשר להסתדר איתה. כמו כן שמתי לב שכנראה יש לה תכונה אוטומטית של חסכון בסוללות, זה אומר שאחרי זמן מה המקלדת צריכה שילחצו על לחצן ESC כדי שתחזור לפעולה-יתרון. ראיתי הערה של אחד הגולשים באחד הפורומים שמידי פעם צריך לשחק עם מקלט ה- USB , אולם המקלדת אצלי כבר שבוע וזה לא קרה לי.
- Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 278 פעמים
היי, יש לי מקרה דומה עם IONE (שנמכר ע"י יבואי XGENE)
בבית, אני ב2 מטר מתחיל לסבול מקיטועים בכתיבה, כפתורים לא עובדים וכדומה.
כשאני מתקרב, הכל עובד פיקס.
הלכתי ליבואן, ואצלו בבית הכל עבד פיקס.
אני נוטה לחשוב על התנגשות בין תדרי הרשת האלחוטית אצלי בבית אך ניסיתי להחליף תדרים הן ברשת האלחוטית והן במקלט של המקלדת ללא הועיל.
אני כרגע עם המצב הזה עדיין, אך מקווה בקרוב להחליף ללוג'יטק הקקטנה.
בבית, אני ב2 מטר מתחיל לסבול מקיטועים בכתיבה, כפתורים לא עובדים וכדומה.
כשאני מתקרב, הכל עובד פיקס.
הלכתי ליבואן, ואצלו בבית הכל עבד פיקס.
אני נוטה לחשוב על התנגשות בין תדרי הרשת האלחוטית אצלי בבית אך ניסיתי להחליף תדרים הן ברשת האלחוטית והן במקלט של המקלדת ללא הועיל.
אני כרגע עם המצב הזה עדיין, אך מקווה בקרוב להחליף ללוג'יטק הקקטנה.
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
בעיות טווח במקלדות RF נובעות בדר"כ מהספקי שידור נמוכים (Output Power) של המקלדת ורגישות קליטה (Sensitivity) גרועה של המקלט... מה אפשר לעשות בנושא? כלום.
הדרך היחידה שניתן לשפר את טווח המקלדת היא ע"י חיבור המקלט (USB) באיזור בו אינו יהיה ממוסך.
אמנם זה מאוד מפתה לדחוף את המקלט באחד ממחברי הUSB הפנוים בגב המחשב, אך המארז המתכתי וקירבתו לקיר אינה מאפשרת קליטה תקינה של הסיגנל.
הפתרון שישמתי אצלי (נתקלתי בבעיה אתמול , מקלדת אחלוטית של perixx) - בכדי לא לקלקל את המראה הנקי של קדמת המארז (Antec fusion), חיברתי את המקלט לאחד ממחברי ה USB האחוריים בעזרת כבל USB קצר, כך יכולתי למקם את המקלט לצידו של המארז.
השיפור היה מיידי ויכולתי להסתובב כמעט בכל הבית ועדיין לשמור על Link תקין.
הדרך היחידה שניתן לשפר את טווח המקלדת היא ע"י חיבור המקלט (USB) באיזור בו אינו יהיה ממוסך.
אמנם זה מאוד מפתה לדחוף את המקלט באחד ממחברי הUSB הפנוים בגב המחשב, אך המארז המתכתי וקירבתו לקיר אינה מאפשרת קליטה תקינה של הסיגנל.
הפתרון שישמתי אצלי (נתקלתי בבעיה אתמול , מקלדת אחלוטית של perixx) - בכדי לא לקלקל את המראה הנקי של קדמת המארז (Antec fusion), חיברתי את המקלט לאחד ממחברי ה USB האחוריים בעזרת כבל USB קצר, כך יכולתי למקם את המקלט לצידו של המארז.
השיפור היה מיידי ויכולתי להסתובב כמעט בכל הבית ועדיין לשמור על Link תקין.