היי,
איך מומלץ לבצע שיפור תמונה כשהמחשב מחובר לפלאזמה, דרך הגדרות כרטיס מסך, FFdshow או אמצעים אחרים?
אני מתכוון להריץ בעיקר קבצי MKV ו-Divx. סרטי DVD כבר אשאיר לנגן היעודי.
תודה
שיפור תמונה מהמחשב לפלאזמה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
עם סרטי DIVX יש אפשרות להגיע לשיפורים מאוד משמעותיים דרך ffdshow אבל זה אף פעם לא יגיע לאיכות שתתעלה הל DVD
קבצי MKV מכילים בדרך כלל ווידאו שקודד ב H.264 לרזולוציה של 720p או 1080p (MKV זה אריזה ולא פורמט ווידאו) ושם אין הרבה מה לשחק כי איכות המקור היא טובה עד מצויינת מלכתחילה. אפשר להפעיל את ה postprocessing שקצת מרכך את התמונה ומשפר טיפה את דירוג הגוונים אבל יש כאלה שטוענים שזה פוגע להם בחדות.
קבצי MKV מכילים בדרך כלל ווידאו שקודד ב H.264 לרזולוציה של 720p או 1080p (MKV זה אריזה ולא פורמט ווידאו) ושם אין הרבה מה לשחק כי איכות המקור היא טובה עד מצויינת מלכתחילה. אפשר להפעיל את ה postprocessing שקצת מרכך את התמונה ומשפר טיפה את דירוג הגוונים אבל יש כאלה שטוענים שזה פוגע להם בחדות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אלו פרמטרים שמתאימים בעיקר ל DVD. סרטי DIVX זקוקים לפרמטרים שונים ולפעמים גם אגרסיביים יותר כי איכות הבסיס פחות טובה ואילו סרטים באריזות MKV (כדאי שתתיחס אליהם כסרטי HD כי לקרוא לסרט "סרו MKV" לא אומר כלום) כמעט שאינם זקוקים לעיבוד מתקדם.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.