HDMI vs Optical
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
אופטי (וקואקסיאלי, שאין הבדל ביניהם) לא תומכים בפורמטים החדשים, רק HDMI.
Silence speaks louder than words
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
כבל אופטי וקואקס הם שני המדיות שבהם משתמש תקן S/PDIF להעברת אודיו והם מוגבלים לרוחב פס של 1.5MBps בקירוב. מסיבה זו ניתן להעביר ב S/PDIF רק Dolby Digital או DTS או Dolby ProLogic אודיו דו ערוצי.
HDMI נהנה מרוחב פס הרבה יותר גבוה ולכן הוא יכול להעביר את כל הפורמטים הנ"ל + פורמטים חדשים כמו LPCM 7.1 או DTS-HD או Dolby TrueHD המאפשרים העברת יותר ערוצים (עד 14) וללא דחיסה Lossy.
HDMI נהנה מרוחב פס הרבה יותר גבוה ולכן הוא יכול להעביר את כל הפורמטים הנ"ל + פורמטים חדשים כמו LPCM 7.1 או DTS-HD או Dolby TrueHD המאפשרים העברת יותר ערוצים (עד 14) וללא דחיסה Lossy.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

סטרימרים אינם מסוגלים להוציא אנלוגית יותר מ 2 ערוצים
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
Falcon1
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 527
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
תודה לכולם על התשובות, ובבקשה תסבירו לי את זה:
יש לי מחשב נייד עם יציאת HDMI וכרטיס GEFORCE 9600 שהוא די מתקדם, ומגיע עם דרייבר ל HD AOUDIO.
המחשב מחובר ל HARMAN KARDON 355 רק על ידי HDMI.
כל סרטי ה MKV שלי כולל הופעות חיות הרסיבר מקבל סיגנל LOGIC ומראה מתוך חמישה רמקולים שרק הקדמיים פעילים.
כשחיברתי WDTV עם HDMI לתמונה ואופטי לקול פתאום הרסיבר ידע לזהות את אותם קבצים בפורמטי אודיו יותר טובים כמו DD ו DTS וכו...
אז משהו לא טוב בכרטיס קול שלי? מישהו יודע איך בודקים את זה.
יש לי מחשב נייד עם יציאת HDMI וכרטיס GEFORCE 9600 שהוא די מתקדם, ומגיע עם דרייבר ל HD AOUDIO.
המחשב מחובר ל HARMAN KARDON 355 רק על ידי HDMI.
כל סרטי ה MKV שלי כולל הופעות חיות הרסיבר מקבל סיגנל LOGIC ומראה מתוך חמישה רמקולים שרק הקדמיים פעילים.
כשחיברתי WDTV עם HDMI לתמונה ואופטי לקול פתאום הרסיבר ידע לזהות את אותם קבצים בפורמטי אודיו יותר טובים כמו DD ו DTS וכו...
אז משהו לא טוב בכרטיס קול שלי? מישהו יודע איך בודקים את זה.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
Falcon,
כנראה עניין של הגדרות פענוח - עיין במדריך הנעוץ בפורום HTPC על חיבור מחשב לרסיבר.
Catskinner,
זה בסדר, גם אני שוכח שה Dune הם גם סטרימרים...
http://www.tvix.lt/files/1223399985_dun ... e_back.jpg
יש ל Prime את ה Multi Channel Audio Output - הוא מפענח את הפורמטים החדשים ומעביר כל ערוץ בנפרד (לרסיברים תומכים - חיבור 6-8 כבלים אנלוגיים).
כנראה עניין של הגדרות פענוח - עיין במדריך הנעוץ בפורום HTPC על חיבור מחשב לרסיבר.
Catskinner,
זה בסדר, גם אני שוכח שה Dune הם גם סטרימרים...
http://www.tvix.lt/files/1223399985_dun ... e_back.jpg
יש ל Prime את ה Multi Channel Audio Output - הוא מפענח את הפורמטים החדשים ומעביר כל ערוץ בנפרד (לרסיברים תומכים - חיבור 6-8 כבלים אנלוגיים).
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אופס...שכחתי ממנו.ronentr כתב:אתה בטוח?Catskinner כתב:סטרימרים אינם מסוגלים להוציא אנלוגית יותר מ 2 ערוצים...
במפרט של ה- BD PRIME מצוין שיש לו 7.1...
אז יש אחד כזה וזה כנראה כדי להשתלב בנוף נגני ה BD.
הסיבה לזה שאתה מקבל רק אודיו דו ערוצי בכרטיס ה 9600 שלך היא בגלל הגדרות שגויות. רוב הסיכויים שאם תעבור שוב על המדרכיכים ותתיחס ליציאת ה HDMI כאל יציאת S/PDIF דיגיטלית נוספת תקבל גם ממנה DTS ו Dolby Digital. אבל זה כל מה שתקבל ממנה.
הוצאת Dolby TrueHD ו DTS-HD דרך HDMI במחשבים כרגע מוגבלת למסםר כרטיסי קול ייעודיים כמו ה XONAR של ASUS