עופר, יש חדש בקשר לתאורה אחורית למסכים דקים?
אני זוכר שהיה פה שרשור או שניים (אולי בפורום אחר) בנושא והיו כמה פתרונות DIY שחלק מגולשי הפורום
אימצו .
אני זוכר שאמרת גם שאתה במגעים עם חברה בארץ שתייצר תאורה אחורית במיוחד למסכים דקים, מה קורה עם זה?
(אם השאלה לא מתאימה אז נא להעביר לפורום שכן מתאים, תודה)
אימצו .
אני זוכר שאמרת גם שאתה במגעים עם חברה בארץ שתייצר תאורה אחורית במיוחד למסכים דקים, מה קורה עם זה?
(אם השאלה לא מתאימה אז נא להעביר לפורום שכן מתאים, תודה)
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78904
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
הפרוייקט מתארך לצערי.
יש כאן המון קריטריונים שצריכים לעמוד בהם (זה צריך לעמוד במבחן עפר של וידאופילים...)
1. טמפרטורה. החלק האחורי של מסכים חם למדי וזה צריך להיות עמיד לחום הזה. דוגמא נהדרת זה הפאנלים של איקיאה שאחרי שנתיים כמעט ולא ניתן היה להבחין כשהם דלוקים בגלל שהחום קיצר ללדים את החיים.
2. זה צריך להיות מודולרי בכדי שניתן יהיה לחבר כמה פסים בקונפיגורציות שונות.
3. זה צריך להיות אחיד, אסור שפשוט נשים LED לבנים באקראי ושכל אחד יהיה בעוצמה אחרת.
4. זה צריך להיות בטמפ' צבע נכונה, אנחנו אחרי הכל וידאופילים, לא?
כל זה עולה כסף ומאמצים לא פשוטים מצד היצרן ומצידנו. יש פסים בבדיקות שונות ואנחנו ממשיכים לעבוד על זה.
מי שמחפש פיתרון פשוט יכול למצוא פסי לדים ב-EBAY בקלות. המטרה כאן היא לתת את הפיתרון הכי טוב טכנית שאנחנו יכולים.
יש כאן המון קריטריונים שצריכים לעמוד בהם (זה צריך לעמוד במבחן עפר של וידאופילים...)
1. טמפרטורה. החלק האחורי של מסכים חם למדי וזה צריך להיות עמיד לחום הזה. דוגמא נהדרת זה הפאנלים של איקיאה שאחרי שנתיים כמעט ולא ניתן היה להבחין כשהם דלוקים בגלל שהחום קיצר ללדים את החיים.
2. זה צריך להיות מודולרי בכדי שניתן יהיה לחבר כמה פסים בקונפיגורציות שונות.
3. זה צריך להיות אחיד, אסור שפשוט נשים LED לבנים באקראי ושכל אחד יהיה בעוצמה אחרת.
4. זה צריך להיות בטמפ' צבע נכונה, אנחנו אחרי הכל וידאופילים, לא?
כל זה עולה כסף ומאמצים לא פשוטים מצד היצרן ומצידנו. יש פסים בבדיקות שונות ואנחנו ממשיכים לעבוד על זה.
מי שמחפש פיתרון פשוט יכול למצוא פסי לדים ב-EBAY בקלות. המטרה כאן היא לתת את הפיתרון הכי טוב טכנית שאנחנו יכולים.
dizingof,
Ambilight זה החלום
ובשביל ליישם את זה צריך בעקרון להחליט על מקור שיפוענח וכמעט מחשב שלם לעיבוד, אבל לא התכוונתי לזה אלא לסוג היותר פשוט בצבע אחיד, כזה שעופר התכוון אליו.
אני זכרתי שעופר דיבר על זה ובאמת יש כמה פרמטרים שצריך ליישם בתאורה הזאת ועופר מינה את כולם, אני אישית הייתי מוותר על
הגמישות יתר, כלומר לייצר את המערכת ב-2 או 3 תצורות קבועות ואני דיי בטוח שיהיו הרבה שיעדיפו מערכת של 2 פסים בלבד ואחרים שיעדיפו 4
פסים (מסביב למסך).
עופר,
תודה על העדכון אני אמשיך להתעדכן מידי פעם ואשאל בנושא .
Ambilight זה החלום
אני זכרתי שעופר דיבר על זה ובאמת יש כמה פרמטרים שצריך ליישם בתאורה הזאת ועופר מינה את כולם, אני אישית הייתי מוותר על
הגמישות יתר, כלומר לייצר את המערכת ב-2 או 3 תצורות קבועות ואני דיי בטוח שיהיו הרבה שיעדיפו מערכת של 2 פסים בלבד ואחרים שיעדיפו 4
פסים (מסביב למסך).
עופר,
תודה על העדכון אני אמשיך להתעדכן מידי פעם ואשאל בנושא .
למה לחכות?... הצגתי פיתרון מעולה ובמחיר מגוכך.נדב כתב:dizingof,
Ambilight זה החלוםובשביל ליישם את זה צריך בעקרון להחליט על מקור שיפוענח וכמעט מחשב שלם לעיבוד, אבל לא התכוונתי לזה אלא לסוג היותר פשוט בצבע אחיד, כזה שעופר התכוון אליו.
פסים (מסביב למסך).
עופר,
תודה על העדכון אני אמשיך להתעדכן מידי פעם ואשאל בנושא ....
http://www.hometheater.co.il/vp723427
לפס הלד החדש בו אני משתמש אין TINT (גוון) תכלת עדין כמו לפס הקודם
ומאד קרוב לטמפרטורת לבן שאודיופילים מחפשים.
אני מאד נהנה לצפות בתכנים עם התאורה הזו שהרכבתי ללא עמל רב.
קרא תגובות של אחרים . אני ממליץ.
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.14852
dizingof,
מה דעתך על זה?
להקיף את המסך איתו למעלה ובצדדים ועם השלט לשנות את תאורת האווירה בהתאם לסרט או למשחק?
ידוע לך אם ניתן לקצר את הסרט (כמדומני כל 3 לדים סוגרים מעגל)
dizingof,
מה דעתך על זה?
להקיף את המסך איתו למעלה ובצדדים ועם השלט לשנות את תאורת האווירה בהתאם לסרט או למשחק?
ידוע לך אם ניתן לקצר את הסרט (כמדומני כל 3 לדים סוגרים מעגל)
ironman כתב:http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.14852
dizingof,
מה דעתך על זה?
ידוע לך אם ניתן לקצר את הסרט (כמדומני כל 3 לדים סוגרים מעגל)...
ראה כאן komarto רכש פס צבעוני של מטר אחד:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 177#863177
וזה הוידאו שלו:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 851#907851
לכאורה העוצמה היא כזו חזקה ומרשימה שלא צריך 5 מטר אלא רק מטר אחד.
אתה מדביק אותו למרכז המסך.
אני לא בטוח שיש יתרונות לצפיה בסרט עם צבע מסוים באופן קבוע, מה שכן אולי זה יפתיע את עופר
וכל וידאופיל המחפש פס אור לבן אמיתי בטמפרטורת 6500K מדויק..
הפס הזה לפי היצרן ,ניתן לכוונו בשלט כך שכל צבעי היסוד ידלקו ויחד יפלטו אור לבן אחיד - הכי לבן שיש...
אור לבן אמיתי אשר איתו ראוי לראות סרטים לפי עופר וזאת מכיוון שפס לדים לבן רגיל אינו לבן ממש ועלול לעוות גוונים שונים בסרט הנצפה.
הערה - אני חובב DIY (יש לי הרבה זמן פנוי על הידיים..) ולכן אין בנאמר לעיל ובשאר שירשוריי כל כוונה חלילה להתנגח, לקעקע , לסתור דעות של אחרים ובטח לא של מקצוענים מוכשרים ו/או סתם לעצבן מישהו שאוהב לקנות מוכן. תודה
יש לך המלצה לקונפיגורציה עבורי?
אני רוצה תאורה מסביב לפלזמה שתלוייה בקיר (4 פסים), מדובר בפנסוניק PH9 והמרווח בן הקיר (צבע קרם) למסך הוא כ-5 ס"מ .
אני חושב שאפשרי לשים את הפסים לפני המתקן התלייה (לא בתוך ולא להסתמך על האור שימצא את הדרך החוצה) שכן המרחק בין המסילות
של המתקן תלייה לקצוות המסך (ימין ושמאל) הוא כ-10 ס"מ.
יש לי רסיבר שמוציא 5 או 12 וולט (לא זוכר צריך לבדוק) במקרה הכי גרוע נחבר ישירות לשקע.
אם המרחקים קצרים אז כנראה שזה יהיה לדים בהארה נמוכה יותר מהרגיל.
אני רוצה תאורה מסביב לפלזמה שתלוייה בקיר (4 פסים), מדובר בפנסוניק PH9 והמרווח בן הקיר (צבע קרם) למסך הוא כ-5 ס"מ .
אני חושב שאפשרי לשים את הפסים לפני המתקן התלייה (לא בתוך ולא להסתמך על האור שימצא את הדרך החוצה) שכן המרחק בין המסילות
של המתקן תלייה לקצוות המסך (ימין ושמאל) הוא כ-10 ס"מ.
יש לי רסיבר שמוציא 5 או 12 וולט (לא זוכר צריך לבדוק) במקרה הכי גרוע נחבר ישירות לשקע.
אם המרחקים קצרים אז כנראה שזה יהיה לדים בהארה נמוכה יותר מהרגיל.
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
סליחה שאני מתפרץ..
לא מבין מה כל כך יפה באורות שמאירים מאחורי המסך כמו עץ חג המולד (יש שיפור בתמונה לעין ? עד כדי כך?) ,צופים בסרט בערב וכל הבית מואר באורות....לא נראה לי ...זה אפילו (לדעתי) יכול להפריע ...או שאולי אני מפספס פה משהו ?
לא מבין מה כל כך יפה באורות שמאירים מאחורי המסך כמו עץ חג המולד (יש שיפור בתמונה לעין ? עד כדי כך?) ,צופים בסרט בערב וכל הבית מואר באורות....לא נראה לי ...זה אפילו (לדעתי) יכול להפריע ...או שאולי אני מפספס פה משהו ?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

אני כעיקרון ממש לא מתלהב מצבעים כפיתרון. זה לדעתי בעיקר היה פיתרון של פיליפס שחיפש סיבה ולא בעיה שזה פותר בה משהו.
אור קבוע בעוצמה קבועה ובטמפ' נכונה זה הפיתרון היחיד שיכול להתקבל.
dizingof,
מי שזקוק לזה כרגע בהחלט יכול לרכוש. אני מבחינתי ממשיך את המאמץ להגיע לפיתרון שמרצה אותי (הפיתרון שלך יהיה בוודאות זול יותר, אך לא יתן לי את כל הפתרונות שאני אישית מחפש כאן). אני כבר 8 שנים עם תאורת מסך אחורית, ועדיין לא מצאתי פיתרון שנותן לי 100% ממה שאני מחפש.
"די קרוב" לטמפ' צבע (וללא שום בקרה) זה לא מספק אותי אישית...
אור קבוע בעוצמה קבועה ובטמפ' נכונה זה הפיתרון היחיד שיכול להתקבל.
dizingof,
מי שזקוק לזה כרגע בהחלט יכול לרכוש. אני מבחינתי ממשיך את המאמץ להגיע לפיתרון שמרצה אותי (הפיתרון שלך יהיה בוודאות זול יותר, אך לא יתן לי את כל הפתרונות שאני אישית מחפש כאן). אני כבר 8 שנים עם תאורת מסך אחורית, ועדיין לא מצאתי פיתרון שנותן לי 100% ממה שאני מחפש.
"די קרוב" לטמפ' צבע (וללא שום בקרה) זה לא מספק אותי אישית...
עופר
בפס הלדים הצבעוני, יש לך שלט בקרה - כשאתה לוחץ על כפתור "WHITE" הרכיב הפנימי מחשב במדויק את עוצמת הזרם לכל צבע יסוד על מנת להפיק אור לבן , יותר לבן מכל פס לד רגיל הקיים היום.
אני מניח שעם מכשירי הכיול שלך תוכל לדעת בבירור אם הפס לדים הזה אכן מפיק אור לבן "הכי קרוב" ל6500K
ואם כן זו תהיה בשורה לכולנו, מחירו בהחלט שווה לכל נפש ולאלו עם מסכים גדולים מאד ישנו פס זהה באורך 5 מטר
שניתן להקיף איתו את 3 או 4 הצלעות של המסך.
לגבי אורך חיים... ב$25 לפס של מטר אין לי בעיה שיתקלקל כל שנה או שנתיים
נדב,
מקווה שהנאמר לעיל עזר לך - עם השלט המגיע עם פס הלדים (המטר או 5 מטר) אתה גם קובע את עוצמת התאורה.
בפס הלדים הצבעוני, יש לך שלט בקרה - כשאתה לוחץ על כפתור "WHITE" הרכיב הפנימי מחשב במדויק את עוצמת הזרם לכל צבע יסוד על מנת להפיק אור לבן , יותר לבן מכל פס לד רגיל הקיים היום.
אני מניח שעם מכשירי הכיול שלך תוכל לדעת בבירור אם הפס לדים הזה אכן מפיק אור לבן "הכי קרוב" ל6500K
ואם כן זו תהיה בשורה לכולנו, מחירו בהחלט שווה לכל נפש ולאלו עם מסכים גדולים מאד ישנו פס זהה באורך 5 מטר
שניתן להקיף איתו את 3 או 4 הצלעות של המסך.
לגבי אורך חיים... ב$25 לפס של מטר אין לי בעיה שיתקלקל כל שנה או שנתיים
נדב,
מקווה שהנאמר לעיל עזר לך - עם השלט המגיע עם פס הלדים (המטר או 5 מטר) אתה גם קובע את עוצמת התאורה.
- oferlaor
- מנהל

dizingof,
אתה מתאר מצב טיפה אידאלי שהוא רחוק מהמציאות. בכדי לייצר אור לבן הם פשוט לוקחים PRESETS של עוצמות זרם. יש עם זה המון בעיות - לכל צבע LED יש אורך חיים שונה ולכן הצבע ישתנה עם הזמן. למי שאין חשיבות לטמפ' צבע של האור כנראה שזה לא יטריד.
בעיה נוספת עם RGB LED זה אחידות - מדובר על גופי תאורה שאין עליהם בקרת איכות מספקת ולכן שתי יחידות יפיקו טמפ' צבע מעט שונה (במיוחד אם זה נרכש מסדרות שונות של ייצור).
אחת הסיבות שחברות כמו סוני וסמסונג יורדות מ-RGB LED זה בדיוק מהבעיות הללו.
לגבי אורך החיים, אני מבחינתי רוצה שזה לא ידעך כמו שהלדים מאיקיאה דעכו לי.
אתה מתאר מצב טיפה אידאלי שהוא רחוק מהמציאות. בכדי לייצר אור לבן הם פשוט לוקחים PRESETS של עוצמות זרם. יש עם זה המון בעיות - לכל צבע LED יש אורך חיים שונה ולכן הצבע ישתנה עם הזמן. למי שאין חשיבות לטמפ' צבע של האור כנראה שזה לא יטריד.
בעיה נוספת עם RGB LED זה אחידות - מדובר על גופי תאורה שאין עליהם בקרת איכות מספקת ולכן שתי יחידות יפיקו טמפ' צבע מעט שונה (במיוחד אם זה נרכש מסדרות שונות של ייצור).
אחת הסיבות שחברות כמו סוני וסמסונג יורדות מ-RGB LED זה בדיוק מהבעיות הללו.
לגבי אורך החיים, אני מבחינתי רוצה שזה לא ידעך כמו שהלדים מאיקיאה דעכו לי.
עופר אם אני זוכר נכון הלדים מאיקיאה גם עלו לא מעט... בסביבות ה-400 ש"ח?.. לפי דעתי זה המון בשביל משהו שנהנית ממנו בקושי שנה (?) (ובוא נוסיף גם עלויות נסיעה וקנייה של דברים אחרים "אם כבר היית שם"
)
לפי מה שאתה אומר לכל צבע ב-RGB יש אורך חיים שונה ולכן יהיה צורך לפתח לד לכל צבע יסוד עם אורך חיים זהה ככל האפשר וארוך מספיק וגם לדאוג שהוא יהיה באותה טמפרטורת צבע מסויימת (או אולי שונה לכל צבע) שיאפשר בסופו של דבר אור לבן בטממפרטורת צבע 6500K .
אם זה ככה אז לדעתי לארגן דבר כזה לתאורה אחורית (שימוש בהרבה לדים אחידים) יהיה מסובך כמו שציינת ועלול
לעלות כמו פלזמה אם לא יותר.
למיטב הבנתי לא קיים לד יחיד בעל יכולת להאיר באור לבן אמיתי 6500K.
אז אני מבין שכרגע בעצם לא קיימת טכנולוגיית לד שתבטיח לנו את התאורה הרצוייה, לפחות לא במחיר שפוי.
לפי מה שאתה אומר לכל צבע ב-RGB יש אורך חיים שונה ולכן יהיה צורך לפתח לד לכל צבע יסוד עם אורך חיים זהה ככל האפשר וארוך מספיק וגם לדאוג שהוא יהיה באותה טמפרטורת צבע מסויימת (או אולי שונה לכל צבע) שיאפשר בסופו של דבר אור לבן בטממפרטורת צבע 6500K .
אם זה ככה אז לדעתי לארגן דבר כזה לתאורה אחורית (שימוש בהרבה לדים אחידים) יהיה מסובך כמו שציינת ועלול
לעלות כמו פלזמה אם לא יותר.
למיטב הבנתי לא קיים לד יחיד בעל יכולת להאיר באור לבן אמיתי 6500K.
אז אני מבין שכרגע בעצם לא קיימת טכנולוגיית לד שתבטיח לנו את התאורה הרצוייה, לפחות לא במחיר שפוי.
- oferlaor
- מנהל

פלורסנט מהבהב, ולרוב בעל טמפ' צבע גבוהה מ-6500. ההבהוב יכול לשגע ברווזים.
אגב, הפרוייקט מתעכב כי מוביל הפרוייקט כרגע בחופשה, אז כשהוא יחזור, נמשיך.
אגב, הפרוייקט מתעכב כי מוביל הפרוייקט כרגע בחופשה, אז כשהוא יחזור, נמשיך.