חילוק דיסק למחיצות

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Bzini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 197
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

קודם כל תודה רבה לכל מי שעזר בבחירת ה HTPC החדש שלי שהגיע היום. בסופו של דבר עם הלוח של Gigabyte E7AUM-DS2H שמצאו לי. נראה מעולה ושקט שקט שקט.
אני מבטיח תמונות כשהכל יהיה גמור אבל זה נראה מעולה, נקווה שיעבוד טוב כמו שהוא נראה.

שאלה קטנה לפני התקנה - מה אתם עושים עם דיסק של 1T, מחלקים לשתי מחיצות (מערכת הפעלה וקבצי מדיה) או פשוט מחיצה אחת גדולה?
חשבתי על משהו כמו 100G ל - System והיתרה לקבצים.
מה אתם אומרים?

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #2 

אני חיי עם מחיצה של 50 גיגה למערכת הפעלה והשאר לאחסון
אבל בגדול אפשר גם לא לחלק וזהו... אצלי זה מטעמי נוחות בלבד בשביל יצירת הגיבויים שלי למחשב

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20184
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

אלא אם כן אתה מתכנן להשתמש במערכת ליותר מHTPC אני לא חושב שתזדקק ליותר מ30GB
אצלי בHTPC מותקן WINDOWS 7 ואני משתמש ב7MC. ואני הקצתי ל :C כ-10GB. ביטלתי את ה PAGE FILE, אפשר להסתדר מצויין בלעדיו עם 4GB (כ-3.3GB שמיש) וביטלתי את הHIBERNATION.

מומלץ לחלק, מאחר ואם תרצה בעתיד התקנה נקיה, לא תצטרך להתעסק עם גיבויים והזזה של חומרים, מגבים מקסימום את הUSRE לתיקיה במחיצה השניה ואז פשוט מפרמטים.

Bzini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

OK - הבנתי שנסחפתי עם 100GB אבל האם אתם לוקחים בחשבון את כל אותן תוכנות קטנות (וכן אולי איזה משחק או שניים) שארצה להתקין בהמשך? ללכת על 50G? פחות?

עוד שאלה קטנה - אני לא מוצא בתהליך ההתקנה של ויסטה חלוקה למחיצות. מה אני מפספס?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #5 

יש לי שני חוקי אצבע שאני פועל לפיהם.

הראשון הוא להפריד במיקומים של מערכת ההפעלה וקבצי המידע והשני הוא לא לחצץ דיסקים. הסיבה לחוק האצבע הראשון די ברורה והיא מסתכמת בשתי מילים: שרידות וגמישות. הסיבה לחוק האצבע השני פחות ברורה מאליה ונעוצה בעובדה שלא הרבה אנשים מודעים אליה: הגישה לקבצים בדיסק עם מחיצה לוגית איטית יותר כשהדיסק צריך לבצע "דילוג" בין מחיצות. סיבה נוספת היא שפגם פיזי בדיסק עלול לפגוע בשתי המחיצות.

כפועל יוצא משני חוקי אצבע אלו ההמלצה שלי היא לא לחצץ דיסקים אלא להתקין דיסק נפרד למערכת ההפעלה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Bzini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

OK - החוק הראשון ברור ואני פועל לפיו בכל מחשב שהתקנתי בעשור האחרון, אני רק רציתי לדעת אם זה מה שנהוג לעשות גם במחשבי מדיה ומה גודל המחיצה המומלץ.

לגבי החוק השני - אם היה מדובר במחשב ביכולת השרידות הגבוהה שלו קריטית, אני לגמרי איתך אבל אין לי שום דבר על המדיה סנטר שאני לא יכול להרשות לעצמי לאבד (זה חוק שלי אגב - רק מחשב אחד מכל המחשבים בבית הוא MASTER, עלי יש הכל ואותו אני מגבה, כל השאר הם עותקים).
לא יודע לגבי מהירות הגישה אבל נראה לי שיהיה בסדר - עד היום היה לי דיסק 5400 מחולק ולא הרגשתי בעיות והיום עם 7200 אני חושב שלא תהיה השפעה (מורגשת) על הביצועים.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #7 

בוודאי שבמחשבי HTPC יש חשיבות להפרדה בין הקבצים לבין מערכת ההפעלה. את מערכת ההפעלה + תוכניות תוכל לשחזר בכמה שעות אם אתה מסודר קבצי המדיה לעומת זאת ייתכן והם יחידים במינם, ללא גיבוי ומה עוד שהנפח שהם דורשים גורמים לכל שחזור להארך הרבה מעבר למה שנדרש רק כדי להעמיד את המחשב בחזרה על הרגליים.

אני חי כבר שנים עם דיסק נפרד למערכת הפעלה בנפח של 80GB ויש שם עוד המון מקום פנוי. אישית אני מעדיף פתרונות של ריבוי דיסקים על פני דיסק אחד גדול כי זה מאפשר לי לבצע RAID או להגדיל את נפח האיחסון באופן דינמי. זה לא צריך להדאיג אותך שפיספת משהו כי אני מכיר גם הרבה אנשים שחיים מצוין עם דיסק אחד בודד במחשבי HTPC.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Bzini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

תודה!

אני ממש לא מודאג - זה כבר בשלב הפיינשמקריות המתקדם ;-)

danielby
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 472
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #9 

לי יש גם HTPC מבוסס על הלוח אם המדובר כאן והוא מצויין. ה-Chipset מתחמם הרבה אבל הבנתי שזה די שכיח. הוא מגיע עד 58C.

לא מזמן החלטתי לנסות את Windows 7 במחיצה נפרדת של 50GB על הדיסק וכרגע יש לי את Vista על מחיצה אחת של 50GB, במחיצה השניה Windows 7 ובשלישית 900GB בערך, או מה שנישאר, למדיה.

ניראה לי שבקרוב אפרד מהויסטה כי אני מאוד מרוצה מה 7 ואז אספח את ה-50GB למדיה.

Bzini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

עם איזה מארז ועם איזה קרור אתה מגיע ל - 58C?
כרגע (עדיין בלי עומס אבל אחרי שעתיים עבודה) אני עומד על 37C - 38C טמפרטורת מערכת בחדר לא ממזוג.

danielby
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

קודם כל אני בודק זאת בעזרת SpeedFan.
המארז הוא Antec Fusion כאשר מאוורר אחד על עוצמה נמוכה והשני על עוצמה בינונית בחדר לא ממוזג.
המדידה של הטמפרטורה הזאת היא כאשר אני צופה בסרט 1080P.

איך אתה מודד את טמפרטורת ה-Chipset? אתה בטוח שזה ה-chipset ולא הטמפרטורה של ה-CPU?

danielby
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

אתמול העלתי את מהירות הסיבוב של המאוורר השני לעוצמה בינונית וזה הוריד משמעותית את הטמפרטורה של ה-GPU.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”