תצוגה דרך מקרן - תמונה קטנה

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
DanDan פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 111
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

אני מקווה שזה הפורום המתאים.

יש לי HTPC שמחובר למסך רגיל 19'' (DVI) וכן למקרן (HDMI למגבר ק"ב שממתג Passthrough את הוידאו למקרן). המקרן הוא FHD והרזולוציה שכרטיס המסך (Sapphire HD4670) מוציא היא 1080*1920.
למרות זאת, התמונה המוצגת על ידי המקרן מתוך חלונות הינה קטנה יותר בשני הצירים (רוחב וגובה).

חשוב לציין שכשמפעילים במקרן תמונת Demo ברזולוציית FHD (יש שם פונקציה כזו) התמונה בגודל מלא (גדולה יותר מאשר מוצגת על ידי המחשב).
יותר מכך, כשהמחשב מודלק (לפני טעינת חלונות) התצוגה גדולה, ורק כשווינדוס עולה התמונה הופכת פתאום קטנה יותר.

ברור לי לכן שזו בעיית תוכנה, ככל הנראה של דרייברים. אבל כאן העניין מסתבך.
מערכת ההפעלה שהייתה מותקנת במקור הייתה ויסטה, ושם שום דבר לא פתר את הבעיה (גם לא התקנה נקיה והתקנת הדרייברים במסודר).
אבל - כששדרגתי לגרסת RC של חלונות 7 הבעיה פתאום נפתרה מעצמה. תקופה מסויימת הכל עבד, ואז לפתע (בלי שום התקנה של תוכנה או עדכון דרייברים או משהו דומה) התצוגה חזרה להיות קטנה, ותקופה מסויימת אחר כך חזרה להיות תקינה (גדולה). אני יודע שזה נשמע "וודו" ושדברים לא קורים מעצמם במחשב, אבל זה תאור הדברים ואין לי הסבר ממשי. שמחתי שדברים הסתדרו למרות שלא הבנתי למה ואיך.

ואז קניתי מחשב חדש והתקנתי עליו חלונות 7 RTM (גרסת נסיון חוקית לשלושה חודשים).
מכיוון שהבעיה נפתרה (למרות שרק בחלק מהזמן) רק בחלונות 7 בגרסת RC, חשבתי שבגרסת RTM יש סיכוי הכי טוב שהתצוגה תהיה תקינה. אבל... התצוגה קטנה.

שום דבר שעשיתי לא פתר את העניין (גם לא התקנה חוזרת של מערכת ההפעלה).
כמובן שכל הדרייברים הותקנו כנדרש, וניהול התצוגות נעשה על ידי Catalyst. הבעיה חזרה גם במערכות הפעלה שונות, וגם על שני כרטיסי מסך שונים (גם עם כרטיס המסך הישן שהיה לי, HD2400, וגם עם הכרטיס החדש - HD4670 כאמור), והיא נעלמה וחזרה בלי שום הסבר. "שיחקתי" גם עם כל הפרמטרים של הדרייבר (כולל שינוי קצבי רענון וכד') וכלום לא עוזר. אני כבר אובד עצות.

אני מבין דבר או שניים במחשבים, אך מעולם לא נתקלתי בדבר כזה. אני לא יודע מה אפשר עוד לעשות.

כל עצה תתקבל בברכה.

תודה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

עשאתה מדבר על תצוגה קטנה למה אתה מתכוון בדיוק ובכמה היא קטנה יותר, שליש, חמישים אחוז?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

DanDan פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

התמונה קטנה, באופן גס, בעשרה אחוז מכל צד (10% משמאל, 10% מימין, 10% מלמעלה, 10% מלמטה).
מבחינת המחשב הוא מציג 1080*1920, והתמונה לא "נחתכת" אלא מוצגת כולה. זה רק על שטח יותר קטן.

חשוב לי גם לציין שהתופעה קרתה גם על התקנה "נקיה", עם הדרייברים שמתקינה חלונות 7, ונשארה אותו הדבר גם אחרי התקנת Catalyst (הותקנה גרסה לחלונות 7).

כזכור הבעיה התחילה בויסטה, כך שזו לא בעיית תאימות של חלונות 7. להפך - שדרוג ויסטה לחלונות 7 בגרסת RC זה מה שפתר בזמנו את הבעיה.

כל כוון או מחשבה יעזרו, כי אני מיואש.

חשבתי אפילו לפרמט שוב (בפעם השלישית) ולהתקין ויסטה, ואח"כ לשדרג ממנה לגרסת RC ולראות אם הבעיה תפתר (לראות אם תהליך דומה למה שבוצע בזמנו יעזור, או שזה היה מקרי). כוון אחר היה להתחיל עם RC בהתקנה נקיה, ולראות אם זה יעזור.
הבעיה שלי (חות מזה שזה המון עבודה ושוב מחייב למחוק כל מה שכבר התקנתי) היא שגם אם מי מאלה יעבוד, לא ניתן להשאר עם RC לאורך זמן, והיא גם פחות יציבה.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #4 

תחפש בהגדרות המחשב OVERSCAN - תשחק עם הערך שם - תראה אם זה משפיע. יש מצב שגם במקרן יש ערך דומה - בדוק גם שם.
בנוסף במקרן - בדוק איפה פונקציית הINFO - שתגיד לך איזה רזולוציה הוא באמת מקבל. אולי שם הבעייה

DanDan פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

הבעיה לא נראית לי במקרן. כאמור, כשהמחשב עולה (לפני טעינת חלונות) התצוגה היא גדולה. רק כשנטענים הדרייברים, התמונה פשוט "קופצת" להיות קטנה יותר.

המקרן נמצא ברזולוציה הנכונה (הוא עובר למצב הנכון וגם לתדר הסריקה הנכון - למשל 1080P 60Hz), פשוט התמונה שמשודרת אליו קטנה יותר (למרות שהמחשב מראה 1080*1920).

לגבי Overscan - אם אני מפעיל Overscan במקרן, התמונה גדלה (יש כמה רמות של Overscan) עד שהיא מגיעה לגודל שהיא אמורה להיות (עם או בלי חיתוך בצדדים). את זה גיליתי כבר מזמן, אבל כל הרעיון הוא לקבל תמונה Native (ללא Overscan) ולא לבצע עליה מניפולציות, ולכן זה כמובן לא פתרון.
אני גם מזכיר שהבעיה נפתרה בעבר בלי Overscan כאשר שדרגתי מ"ה (כפי שפרטתי בפוסט המקורי) ולכן המקור לבעיה נראה לי שם.

Overscan דרך המחשב לא מצאתי. אין לי פרמטר כזה לשינוי בשום מקום. אני גם מזכיר שהבעיה קורית עם מחשב "נקי" - רק עם הדרייברים הבסיסיים של מערכת ההפעלה.
נערך לאחרונה על ידי DanDan ב 14/09/2009 12:18, נערך פעם 1 בסך הכל.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #6 

נו - אז יש מצב שבמחשב מוגדר OVERSCAN - והוא מקטין את התמונה לא?

DanDan פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

איתי - אם במחשב מוגדר Overscan וזה המקור לבעיה - אני מוריד את הכובע ואתה מלך!

אבל - אני לא מוצא שום מקום ששולט על זה במחשב (אין כזו הגדרה בשום מקום שיש לי גישה אליו דרך הדרייברים או Catalyst).
בכל מקרה אני מזכיר שזו התקנה סטנדרטית לחלוטין וגם שהבעיה קורית עם מחשב "נקי" - רק עם הדרייברים הבסיסיים של מערכת ההפעלה.
איך אני בודק את התיאוריה שלך?

אגב - לא ברור לי החשד שלך גם מן הפן התיאורטי. למיטב הבנתי Overscan אמור "לחתוך" את קצוות התמונה ולבצע זום קטן כדי לפצות על זה. אצלי לא נחתך כלום והתמונה קטנה ולא גדולה. לכן, לא כך אמור היה להתנהג Overscan דרך המחשב.

לעומת זאת, השפעת ה- Overscan דרך המקרן על התקלה שלי - ברורה לי, כי הוא "חותך" את "החלק השחור" שמקיף את התמונה המוקטנת, ואז מבצע זום, ואני רואה תמונה גדולה יותר. כך בכמה רמות, עד אשר ה"חיתוך" כבר מגיע לחלק שכולל את התמונה עצמה, ואז אני מתחיל לאבד מהקצוות.

הבעיה היא כמובן מדוע מלכתחילה תמונה שמשודרת מהמחשב ב- 1080*1920 לפי הדרייבר, מופיעה מוקטנת. אני כמובן מתייחס לשידור "שולחן העבודה" עצמו - המסך הבסיסי של חלונות.

kalinium
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1315
נתן תודות: 63 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #8 

ניסית לחבר רק את המקרן, ולא במקביל למסך מחשב?

ניסית לחבר לא דרך הרסיבר?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #9 

למיטב הבנתי - המחשב בעצם יודע שהמכשירים עושים OVERSCAN - ולכן - בכדי שתראה את כל התמונה - משדר את התמונה כדי שתראה את כל התמונה - כביכול.
מוזר - גם אצלי בCATALYST אני לא מוצא את הOVERSCAN - אבל אני דיי זוכר שבNVIDIA שיחקתי עם זה.

נסה את מה שכתוב פה
http://forums.snapstream.com/vb/beyond- ... fixed.html

DanDan פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

תודה על כל התשובות, אבל אני חושש שזה לא מה שאני צריך.

קודם כל אני לא רואה מדוע המחשב יחשוב שמכשיר חיצוני עושה Overscan ומדוע הוא יעשה מיוזמתו Underscan כדי "לפצות" על זה. כאמור - אין שום דבר חריג בקונפיגורציה או בהתקנה. מבחינת המחשב זה פשוט חיבור לעוד מסך.

שנית, הלינק ששלחת לי מיועד לתיקון קל של Over/Underscan על ידי עיבוד של התמונה.
זה טוב לתופעות קלות, לא להוספת עשרות אחוזים לגודל התמונה.
זה בדיוק כמו שאשתמש בפונקציית ה- Overscan במקרן כדי להגדיל את התמונה שוב.

הרי דבר כזה יצור עיבוד מאסיבי של התמונה (כווץ וניפוח של פיקסלים) ובהכרח יפגום באיכות התמונה.
לא בשביל זה רכשתי מקרן FHD איכותי בסכום עתק. מדובר במערכת מאד מושקעת (עם חדר יעודי, מסך קבוע וכו').
הרעיון הוא לצפות בסרטים כמו שהם (פיקסל מול פיקסל - 1:1) בלי איבוד איכות.
יש כאן תקלה, ואני רוצה לפתור אותה ולא "לעקוף" אותה.

לגבי חיבורים ישירים - אנסה בערב ואראה אם משפיע. בכל מקרה אני כמובן צריך את החיבורים ככה, אבל אני מסכים שאם משהו ישתנה באמצעות חיבור ישיר - זה יתן כוון לפתרון.

תודה שוב על כל המאמץ. כל כוון מחשבה נוסף יתקבל בברכה. כמו שהבנתם - אני די מיואש, וכבר השקעתי בנסינות לפתור את העניין המון זמן.

tzotz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 214
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #11 

האם זה
http://www.xpmediacentre.com.au/communi ... entre.html

פותר לך את בעית כיוון ה-overscan ב-catalyst?

DanDan פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

גאון, גאון !!! (i)

עשיתי Google עוד לפני שפניתי לפורום, אבל לא הגעתי ללינק הזה, שמתייחס בדיוק לבעיה שלי !
תודה רבה לכולכם - קודם כל לאיתי שנתן את הכיוון (צדקת!) וכמובן ל- tzotz !

באמת יש מסך שנכנסים אליו, שבו ניתן לראות שהדרייבר מבצע Underscan, ואפשר להזיז את המכוון ל- 0, וכך לבטל זאת.
באופן הזה (אני מקווה) אקבל תמונה 1:1 בלי עיבוד שפוגע באיכות.

עכשיו כשהבעיה נפתרה, נותר לי לחקור מדוע ברירת המחדל של Catalyst הייתה להפעיל Underscan. אני מנחש (בדיעבד) שכנראה שהמגבר לא נותן EDID. מה שמעניין הוא שאין אפשרות ל- Overscan אלא רק ל- Underscan.

בנוסף מסתבר שיש שם מסכים נוספים מאד מעניינים, עם כל מיני אופציות שאני לא מכיר.
יש שם גם מצבי תצוגה נוספים לקצבי רענון שמתאימים לסרטים, ועוד.
אולי משהו שם יכול אפילו לשפר את איכות התמונה.

תודה רבה. אתם נהדרים. (f) (Y) (f) (Y) (f) (Y)

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”