שלום,
שותפה שלי חוזרת עוד כמה שבועות מארה"ב, ואמרה לי שתביא לי PS3 SLIM. אני חושש שתעצר במכס כשתנחת בארץ.. השאלה שלי היא מה הנזק הכספי שיבוא במקרה שהיא תתפס?האם מדובר על קנס כספי או השלמת סכום המכס למכשיר??? שווה את הסיכון?
מישהו יודע??
sagioto כתב:איך הם יכולים להוכיח שלא קנית אותו בארץ ולקחת אותו לשחק בחו"ל?
עשיתי את זה עם WII, למרות שלא בדקו,
בכל מקרה זה עדיף מלהראות את זה ארוז חדש...
...
מה שאני יודע זה שבמקרה ואתה לוקח מכשיר איתך מהארץ אתה אמור להצהיר עליו כדי לא להצטרך לשלם עליו מכס אם ובמקרה בודקים אותך כשאתה חוזר.עשיתי ככה עם הPS2 שלי לפני המון שנים כשלקחת את המכשיר איתי לארה"ב כדי שאחי יתקין לי ציפ. רשמתי את הפרטים של המכשיר,כולל קוד סידורי וככה לא צריך להתעסק עם המכס כשחוזרים.
sagioto כתב:איך הם יכולים להוכיח שלא קנית אותו בארץ ולקחת אותו לשחק בחו"ל?
עשיתי את זה עם WII, למרות שלא בדקו,
בכל מקרה זה עדיף מלהראות את זה ארוז חדש...
...
מה שאני יודע זה שבמקרה ואתה לוקח מכשיר איתך מהארץ אתה אמור להצהיר עליו כדי לא להצטרך לשלם עליו מכס אם ובמקרה בודקים אותך כשאתה חוזר.עשיתי ככה עם הPS2 שלי לפני המון שנים כשלקחת את המכשיר איתי לארה"ב כדי שאחי יתקין לי ציפ. רשמתי את הפרטים של המכשיר,כולל קוד סידורי וככה לא צריך להתעסק עם המכס כשחוזרים.
...
לדעתי זה נכון בתאוריה. לא יודע לגבי PS אבל לגבי לפטופ, לא בודקים.
אף אחד לא מצהיא על לפטופ ביצאיה מהארץ.
אני כבר 5-6 שנים טס מטעם העבודה ואף פעם לא הצהרתי.
אגב - גם עם לפטופ עושים בעיה ...
אם אין לך עברית צרובה על המקלדת והדגם הוא חדש הם יכולים לדרוש הוכחת קנייה מהארץ. אני מכיר גם מישהו שנתפס עם מקבוק חדש כשחזר לארץ.
sagyle כתב:אגב - גם עם לפטופ עושים בעיה ...
אם אין לך עברית צרובה על המקלדת והדגם הוא חדש הם יכולים לדרוש הוכחת קנייה מהארץ. אני מכיר גם מישהו שנתפס עם מקבוק חדש כשחזר לארץ.
...
אמרת שאחיך נתפס כשחזר עם PS3 מחול.הוא שילם קנס 1000שח בנוסף לסכום שנדרש ממנו להשלים את המכס על המכשיר,או רק 1000 שח קנס?
הבנתי,תודה על התשובה.אז במקרה שלי, אם ותופסים ,וזה הוא סכום הקנס בערך (למרות ששוי המכשיר הוא 300 עכשיו ולא 400 ) אז הכי גרוע זה מגיע למחיר של המכשיר בארץ כחדש...בערך...טוב..ניקח סיכון
הסיכון קצת יותר גדול. תלוי ברוע ליבו של המוכס, אתה יכול לשלם: כפל מכס + קנס + ביטול הפטור של 200 דולר (=מכס גם על זה) + מכס על כל דבר שלא יצא מהארץ כולל בגדים. ראיתי את זה קורה במו עיני. אני מניח שזה תלוי בשאלה כמה אתה נתפס "עמוס". אולי אם יש לך רק PS3 בתיק, אז זה רק קנס וכפל מכס, אבל אם יש הרבה סיגריות, משקאות וכו', הם נכנסים בך בלי רחמים. עדיף למצוא חבר דיפלומט (זר) שיביא לך. יש להם חסינות ולא בודקים להם כלום.
sagyle כתב:אגב - גם עם לפטופ עושים בעיה ...
על מחשבים אין מכס בישראל. יש רק מע"מ.
אם אתה רוצה להיות צדיק אתה הולך לאדום ומשלם את ה- 16.5% מע"מ ובזה נגמר הסיפור.
אם תופסים אותך אני מניח שזה כפול.
לגבי קונסולות ייש מע"מ + מכס - זה יוצא שלושים ומשהו אחוז.