התלבטות ברכישת רמקולים ובעיית הגדרות
-
siboni
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 257
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
שלום חברים ,
אני מתכנן להחליף את הרמקולים הישנים שלי בחדשים (יש אישור עקרוני מההנהלה).
יש לי הרמן-קרדון AVR45 ואני מתכנן להשקיע לכל היותר 2000 ש"ח בזוג קדמי.
מאחר והתקציב לא גדול אני מתלבט כרגע בין כמה אופציות (ואשמח לשמוע עוד המלצות):
1. וורפידייל XARUS 2000
2. וורפידייל XARUS 4000
3. JBL E60
מאחר וההנהלה לא ממש תומכת ברעיון של 2 רצפתיים החלטתי לבדוק את האופציה של 2 מדפיים עם אפשרות להוסיף סאב . בכל חדרי ההשמעה שבהם ביקשתי לחבר את ה2000 עם סאב זה היה נשמע כאילו הבאס "מאחר" ולא מתוזמן כמו שצריך..
השאלה שלי , האם מדובר בהגדרה לא נכונה של המפעיל בחדר הסטריאו או שתמיד כשאחבר סאב ארגיש את הdelay המעצבן זה ?
הבעיה היא שאני ממש אוהב את באסים טובים (וה4000 נותנים באס הרבה יותר טוב מרמקולים שעולים גם פי 3 ..רק שההנהלה לא השתכנעה עדיין בנחיצות של זה..)
אז בקיצור , האם ניתן לחבר 2 מדפיים עם סאב ולא לקבל delay ?
האם מישהו יכול להמליץ על 2 מדף שישמשו כראשיים בתקציב של עד 2000 ש"ח ? ואולי גם יתנו באס טוב ללא עזרת סאב ? (בסה"כ ה2000 נתנו צליל מאוד נעים כולל באס לא רע אבל השאלה היא האם יש מדפיים שיתנו יותר..)
אשמח לשמוע כמה שיותר תגובות כי זה ממש עוזר.
תודה לכולם.
ערן.
אני מתכנן להחליף את הרמקולים הישנים שלי בחדשים (יש אישור עקרוני מההנהלה).
יש לי הרמן-קרדון AVR45 ואני מתכנן להשקיע לכל היותר 2000 ש"ח בזוג קדמי.
מאחר והתקציב לא גדול אני מתלבט כרגע בין כמה אופציות (ואשמח לשמוע עוד המלצות):
1. וורפידייל XARUS 2000
2. וורפידייל XARUS 4000
3. JBL E60
מאחר וההנהלה לא ממש תומכת ברעיון של 2 רצפתיים החלטתי לבדוק את האופציה של 2 מדפיים עם אפשרות להוסיף סאב . בכל חדרי ההשמעה שבהם ביקשתי לחבר את ה2000 עם סאב זה היה נשמע כאילו הבאס "מאחר" ולא מתוזמן כמו שצריך..
השאלה שלי , האם מדובר בהגדרה לא נכונה של המפעיל בחדר הסטריאו או שתמיד כשאחבר סאב ארגיש את הdelay המעצבן זה ?
הבעיה היא שאני ממש אוהב את באסים טובים (וה4000 נותנים באס הרבה יותר טוב מרמקולים שעולים גם פי 3 ..רק שההנהלה לא השתכנעה עדיין בנחיצות של זה..)
אז בקיצור , האם ניתן לחבר 2 מדפיים עם סאב ולא לקבל delay ?
האם מישהו יכול להמליץ על 2 מדף שישמשו כראשיים בתקציב של עד 2000 ש"ח ? ואולי גם יתנו באס טוב ללא עזרת סאב ? (בסה"כ ה2000 נתנו צליל מאוד נעים כולל באס לא רע אבל השאלה היא האם יש מדפיים שיתנו יותר..)
אשמח לשמוע כמה שיותר תגובות כי זה ממש עוזר.
תודה לכולם.
ערן.
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4966
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 452 פעמים
היי ערן,
מה גודל החדר? איזה רמקולים יש לך כרגע?
אם החדר לא גדול(15 מ"ר בערך) עדיף ללכת על מדפיים,גם בגלל התקציב
אני מאמין שמדפיים ייתנו תוצאה יותר טובה.
אני אישית הייתי מוסיף את התקציב של הסאב ועולה ברמה של הקדמיים...
מה גם ששילוב סאב עם קדמיים אינו פשוט כלל,סאב שישתלב טוב עם קדמיים
יעלה אלפי שקלים
.
לדעתי סידרת הקסרוס לא להיט....די סתומים ובומיים,שוב אומר, תוסיף את
התקציב של הסאב ותעלה בכמה רמות בקדמיים,זו המלצתי.
מה גודל החדר? איזה רמקולים יש לך כרגע?
אם החדר לא גדול(15 מ"ר בערך) עדיף ללכת על מדפיים,גם בגלל התקציב
אני מאמין שמדפיים ייתנו תוצאה יותר טובה.
אני אישית הייתי מוסיף את התקציב של הסאב ועולה ברמה של הקדמיים...
מה גם ששילוב סאב עם קדמיים אינו פשוט כלל,סאב שישתלב טוב עם קדמיים
יעלה אלפי שקלים
לדעתי סידרת הקסרוס לא להיט....די סתומים ובומיים,שוב אומר, תוסיף את
התקציב של הסאב ותעלה בכמה רמות בקדמיים,זו המלצתי.
-
siboni
-
- חבר פעיל מאוד

הי , תודה על התגובה המהירה..
מדובר על סלון מממוצע בגודל של בערך 20 מ"ר .
התקציב שלי מאוד קשיח ולא יכול לעבור את ה2000 ש"ח לכל היותר , לצערי..
כרגע יש לי רמקולים ישנים של peerless (מתוצרת דנמרק, לא המדבקה שיש היום) 3way ששופצו (לא על ידי) לפני מספר שנים (הוחלפה יחידת הבאס).
חשבתי לשפץ אותם שוב (להחליף מיד + טוויטר) אבל התיבה שלהם כבר בת 16 שנה ומתחילה להראות סימני עייפות...
אגב , בקשר לשיפוץ וסתם לידע כללי , איפה ניתן לרכוש דרייברים ?
בתקציב הזה ראיתי שאני יכול לרכוש רק זוג קדמיים כמו ה4000 או הE60 (או כל מיני מוצרי מדבקה ...) או ללכת על תצורה של שניים מדפיים איכותיים ולהוסיף סאב לתדרים הנמוכים..
(בהקשר הזה ראוי לציין גם את הסרווין ווגה שלצערי אני לא זוכר את הדגם שלו אך הוא היה מרשים מאוד רק המחיר היה גבוה לתקציב 1900 ש"ח לזוג מדף..)
מה דעתכם ?
מדובר על סלון מממוצע בגודל של בערך 20 מ"ר .
התקציב שלי מאוד קשיח ולא יכול לעבור את ה2000 ש"ח לכל היותר , לצערי..
כרגע יש לי רמקולים ישנים של peerless (מתוצרת דנמרק, לא המדבקה שיש היום) 3way ששופצו (לא על ידי) לפני מספר שנים (הוחלפה יחידת הבאס).
חשבתי לשפץ אותם שוב (להחליף מיד + טוויטר) אבל התיבה שלהם כבר בת 16 שנה ומתחילה להראות סימני עייפות...
אגב , בקשר לשיפוץ וסתם לידע כללי , איפה ניתן לרכוש דרייברים ?
בתקציב הזה ראיתי שאני יכול לרכוש רק זוג קדמיים כמו ה4000 או הE60 (או כל מיני מוצרי מדבקה ...) או ללכת על תצורה של שניים מדפיים איכותיים ולהוסיף סאב לתדרים הנמוכים..
(בהקשר הזה ראוי לציין גם את הסרווין ווגה שלצערי אני לא זוכר את הדגם שלו אך הוא היה מרשים מאוד רק המחיר היה גבוה לתקציב 1900 ש"ח לזוג מדף..)
מה דעתכם ?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
siboni
-
- חבר פעיל מאוד

האמת שאני שומע כמעט הכל (אולי למעט טכנו ודברים כאלו...)
הפירלס בהחלט נותנים צליל טוב גם אחרי כל השנים הללו אבל תמיד קיים החשק לעבור למשהו חדש עם טכנולוגיה יותר מתקדמת (בכל זאת עבר דור..) .
זאת הסיבה שאני כ"כ מתלבט , כי חבל לי למצוא את עצמי מוציא 1.5-2K ש"ח על משהו שיתן לי תוצאה מאוד דומה למה שיש לי היום....
מה דעתכם על הJBL E60 ?ראיתי אותו במחיר 1950 ש"ח , איך הוא בהשוואה לוורפידייל 4000 ?
שניהם נשמעו טוב , כל אחד בדרכו , ולכן חשוב לי לשמוע גם את דעתכם .
הרמקולים עתידים לשמש 70% למוזיקה ו30% לסרטים.
בסה"כ אני די מרוצה מהתצורה של 2 קדמיים וסנטר (של SONY) אחוריים לא נראים לי כ"כ קריטיים בשלב זה ואני מעדיף להתמקד בהשקעה בקדמיים מבית טוב ועם הזמן להשלים את הסט כמו שצריך.
אגב , מה הכוונה בתוקפניים ? האם הכוונה היא לכך שהם מוציאים באס מאסיבי יחסית לאחרים ?
מישהו פעם ניסה לחבר 2 רמקולי מדף + סאב לטובת מוזיקה (כלומר , להגדיר אותם במגבר כSMALL ולתת לסאב לעשות את העבודה על התדר הנמוך) ?במידה ומישהו ניסה את זה אשמח לשמוע תגובות.
הפירלס בהחלט נותנים צליל טוב גם אחרי כל השנים הללו אבל תמיד קיים החשק לעבור למשהו חדש עם טכנולוגיה יותר מתקדמת (בכל זאת עבר דור..) .
זאת הסיבה שאני כ"כ מתלבט , כי חבל לי למצוא את עצמי מוציא 1.5-2K ש"ח על משהו שיתן לי תוצאה מאוד דומה למה שיש לי היום....
מה דעתכם על הJBL E60 ?ראיתי אותו במחיר 1950 ש"ח , איך הוא בהשוואה לוורפידייל 4000 ?
שניהם נשמעו טוב , כל אחד בדרכו , ולכן חשוב לי לשמוע גם את דעתכם .
הרמקולים עתידים לשמש 70% למוזיקה ו30% לסרטים.
בסה"כ אני די מרוצה מהתצורה של 2 קדמיים וסנטר (של SONY) אחוריים לא נראים לי כ"כ קריטיים בשלב זה ואני מעדיף להתמקד בהשקעה בקדמיים מבית טוב ועם הזמן להשלים את הסט כמו שצריך.
אגב , מה הכוונה בתוקפניים ? האם הכוונה היא לכך שהם מוציאים באס מאסיבי יחסית לאחרים ?
מישהו פעם ניסה לחבר 2 רמקולי מדף + סאב לטובת מוזיקה (כלומר , להגדיר אותם במגבר כSMALL ולתת לסאב לעשות את העבודה על התדר הנמוך) ?במידה ומישהו ניסה את זה אשמח לשמוע תגובות.
- אילפור
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1029
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
מדפיים + סאב
בתקציב שלך הייתי יורד מהרעיון. סאב שיכול להשתלב במוזיקה טוב זה דבר יקר ומעבר לתקציב שלך.
גם רמקולים רצפתיים בתקציב הזה לא יהיו טובים במיוחד. הייתי מציע לך להסתפק במדפיים, או לחרוש את הלוחות ולחכות בסבלנות רבה מאוד מאוד (רמקול רצפתי סביר, גם משומש, יעלה יותר מ- 2000).
כדאי לך לדעתי לחכות שנה שנתיים ולחסוך עוד קצת, עדיף מאשר לקנות עכשיו משהוא שלא יהיה שיפור אמיתי.
גם רמקולים רצפתיים בתקציב הזה לא יהיו טובים במיוחד. הייתי מציע לך להסתפק במדפיים, או לחרוש את הלוחות ולחכות בסבלנות רבה מאוד מאוד (רמקול רצפתי סביר, גם משומש, יעלה יותר מ- 2000).
כדאי לך לדעתי לחכות שנה שנתיים ולחסוך עוד קצת, עדיף מאשר לקנות עכשיו משהוא שלא יהיה שיפור אמיתי.
איל פור
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
מצטרף לאילפור בנושא הזה.
איזו התקדמות טכנולוגית אתה חושב שעשו בתחום הרמקולים?
אני אומר לך שב-2000 ש"ח, אתה לא מקבל שום קפיצה טכנולוגית....
אל תקנה לפני שאתה משווה ראש-בראש, חבל לי על הכסף שלך.
אין שום בעיה ברמקולים ישנים, להיפך.
במפגשי המועדון הבאים עלינו לטובה, אתה תוכל לשמוע בעצמך רמקול בן 40 שיכול להתמודד עם הרבה רמקולים מודרניים באלפי ש"ח רבים.
איזו התקדמות טכנולוגית אתה חושב שעשו בתחום הרמקולים?
אני אומר לך שב-2000 ש"ח, אתה לא מקבל שום קפיצה טכנולוגית....
אל תקנה לפני שאתה משווה ראש-בראש, חבל לי על הכסף שלך.
אין שום בעיה ברמקולים ישנים, להיפך.
במפגשי המועדון הבאים עלינו לטובה, אתה תוכל לשמוע בעצמך רמקול בן 40 שיכול להתמודד עם הרבה רמקולים מודרניים באלפי ש"ח רבים.
- ofir-harlev
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
שמע אחי, יש מישהו שמוכר זוג קדמיים PERFECT 709 של אומגה אודיו ב2400 שקל!
יד שניה כמובן. לך לאתר YAD2 ותעשה חיפוש "מורל".
לדעתי זה שווה בדיקה
יד שניה כמובן. לך לאתר YAD2 ותעשה חיפוש "מורל".
לדעתי זה שווה בדיקה