בקשר לאיכות מקור השידור בארץ
בוקר טוב אנשים יקרים.
דובר כאן רבות , בשירשורים שונים על האיכות הזוועית של שידורי ה -SD בארץ.
האם זה הולך להשתנות בקרוב ? ז"א האם הרשות השנייה מתכוונת או בתכנון שלה לעשות משהו בכדי לשפר את מקור השידור ?
ומה לגבי חברות הכבלים ?
שאלה נוספת אם מישהו יודע , מה המצב בנושא הנ"ל בארה"ב ואירופה ?
דובר כאן רבות , בשירשורים שונים על האיכות הזוועית של שידורי ה -SD בארץ.
האם זה הולך להשתנות בקרוב ? ז"א האם הרשות השנייה מתכוונת או בתכנון שלה לעשות משהו בכדי לשפר את מקור השידור ?
ומה לגבי חברות הכבלים ?
שאלה נוספת אם מישהו יודע , מה המצב בנושא הנ"ל בארה"ב ואירופה ?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
האיכות לא תשתנה כל עוד חלק מהשידורים מוקלטים גרוע והשידורים עוברים 20 ידיים עד שהם מגיעים למקלט שלך בבית.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
למה שזה ישתנה?
בשביל לשנות את זה צריך להחליף אין ספור נקודות שבהן האיכות נקבעת - מצלמות, עמדות עריכה, קלטות, ציוד הקלטה וניגון, ציוד תרגום, נקודות מעבר של וידאו, חיבורים, מתגים, משדרים, מקלטים, רוחב סרט בלויין, חיבורי SDI וכו'.
השקעות של עשרות מיליוני דולרים. בלי מעבר ל-HDTV לא נראה שום שינוי בחזית הזו. שינוי ל-HDTV יקרה אבל בעוד לא מעט שנים, כשהציוד יהיה יותר זול מאשר להמשיך ולשדרג את שידורי ה-SDTV.
בשביל לשנות את זה צריך להחליף אין ספור נקודות שבהן האיכות נקבעת - מצלמות, עמדות עריכה, קלטות, ציוד הקלטה וניגון, ציוד תרגום, נקודות מעבר של וידאו, חיבורים, מתגים, משדרים, מקלטים, רוחב סרט בלויין, חיבורי SDI וכו'.
השקעות של עשרות מיליוני דולרים. בלי מעבר ל-HDTV לא נראה שום שינוי בחזית הזו. שינוי ל-HDTV יקרה אבל בעוד לא מעט שנים, כשהציוד יהיה יותר זול מאשר להמשיך ולשדרג את שידורי ה-SDTV.
היי עופרoferlaor כתב:למה שזה ישתנה?
השקעות של עשרות מיליוני דולרים. בלי מעבר ל-HDTV לא נראה שום שינוי בחזית הזו. שינוי ל-HDTV יקרה אבל בעוד לא מעט שנים, כשהציוד יהיה יותר זול מאשר להמשיך ולשדרג את שידורי ה-SDTV....
לא הבנתי את ההבדל בין מעבר ל HDTV , לבין הפסקה הראשונה שכתבת ( החלפת נקודות מצלמות וכ"ו ).
תוכל לפרט מעט ?
תודה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
עפר כנראה מתכוון לכך שכדי לשפר את איכות שידורי ה SD הם יזדקקו לאותה השקעה שהיו זקוקים לה אילו היו הולכים עד הסוף ומבססים תשתית לשידורי HD. אין טעם לעשות מהלך כזה רק בשביל שידורי ה SD. באיזה שההוא שלב, אולי עוד בימינו, יעברו השידורים למסך רחב ול HD ואם יהיה לנו טיפת מזל ואף אחד לא יחר*ן את העסק בדרך אולי גם נזכה לשידור באיכות נורמלית.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- oferlaor
- מנהל

בדיוק.
ההשקעה של מעבר לשידור איכותי ולשידור HDTV הוא דומה מאוד כיום. לא שווה לעשות מהלך כשמראש ידוע שבעוד כמה שנים יצטרכו לעשות שדרוג נוסף.
ערוץ 1 לא במצב כלכלי שיש לו יכולת בכלל לחשוב על HD. המקסימום שיכולים לעשות שם זה לרכוש ציוד מערוץ 10 במידה והוא יפורק.
בערוץ 2 המצב עוד יותר סבוך כי יש בעצם 3 חברות שונות (חברת החדשות היא לוגיסטית נפרדת, ויש עוד שתי זכייניות).
חוץ מאלה יש את הרשות השניה שממתגת את הכל והחיבורים ליס, הוט, DTT ולעמוס. כל אלה צריכים יהיו להשתדרג במקביל.
זו השקעה עצומה ואין מי שיכול לעשות אותה כרגע.
ההשקעה של מעבר לשידור איכותי ולשידור HDTV הוא דומה מאוד כיום. לא שווה לעשות מהלך כשמראש ידוע שבעוד כמה שנים יצטרכו לעשות שדרוג נוסף.
ערוץ 1 לא במצב כלכלי שיש לו יכולת בכלל לחשוב על HD. המקסימום שיכולים לעשות שם זה לרכוש ציוד מערוץ 10 במידה והוא יפורק.
בערוץ 2 המצב עוד יותר סבוך כי יש בעצם 3 חברות שונות (חברת החדשות היא לוגיסטית נפרדת, ויש עוד שתי זכייניות).
חוץ מאלה יש את הרשות השניה שממתגת את הכל והחיבורים ליס, הוט, DTT ולעמוס. כל אלה צריכים יהיו להשתדרג במקביל.
זו השקעה עצומה ואין מי שיכול לעשות אותה כרגע.
- oferlaor
- מנהל

qsysopr,
בכל מדינה סיפור אחר. המצב שלנו שונה לחלוטין ממדינות אחרות בגלל המבנה האנומלי של תחום התקשורת בישראל.
בכל מדינה סיפור אחר. המצב שלנו שונה לחלוטין ממדינות אחרות בגלל המבנה האנומלי של תחום התקשורת בישראל.
זה לא כזה סיפור כמו שאתם אומרים. מספיק שיעברו למסך רחב וזה כבר ישפר הרבה. רוב התוכן הקנוי מצולם ככה, גם הספורט. גם תכניות מקומיות לא בעיה. הוא לא שאל על מעבר ל-HD אלא על שיפור השידורים הרגילים. כמובן יש ערוצים שצריכים שדרוג של הציוד כמו ביפ שנראה זוועה אבל ברוב הערוצים האיכות בסדר ומעבר לרחב ישפר משמעותית. דחיסה של הרבה ערוצים זה בעייתי אבל אל תשכחו שגם במדינות אחרות יש כבלים ולווין עם 100 ערוצים. והאיכות טובה.