מתלבט בין LCD, פלאזמה או מקרן
שלום רב,
יש לי תקציב של 6K פלוס מינוס, ואני מעוניין לקנות אמצעי תצוגה שישדרג את חווית הצפייה שלי.
ב 80% מהזמן אני צופה בסרטים
מרחקי הצפייה שלי בסלון נעים בין 3.4 מטר ל 3.8 מטר
בתקציב הזה חשבתי על שני מסכים: פלזמה 50" LG PQ300R
או 47" FHD LCD LG LH35 האופציה השלישית שלי היא לבקש מאחותי שבאה מארה"ב להביא איתה מקרן טוב במחיר של 1500$.
1. מהי המלצתכם? היכן אקבל את חוויית הצפיה הקולנועית הטובה ביותר?
2. נניח שלא קיימת האופציה של מקרן מארה"ב - איזה מסך ייתן לי את חוויית הקולנוע הטובה יותר?
3. האם נכון שישנו מרחק שבו כבר אין הבדל בין איך שהעין תופסת FHD לבין HDR? אם כן מהו?
תודה לכל העונים!
יש לי תקציב של 6K פלוס מינוס, ואני מעוניין לקנות אמצעי תצוגה שישדרג את חווית הצפייה שלי.
ב 80% מהזמן אני צופה בסרטים
מרחקי הצפייה שלי בסלון נעים בין 3.4 מטר ל 3.8 מטר
בתקציב הזה חשבתי על שני מסכים: פלזמה 50" LG PQ300R
או 47" FHD LCD LG LH35 האופציה השלישית שלי היא לבקש מאחותי שבאה מארה"ב להביא איתה מקרן טוב במחיר של 1500$.
1. מהי המלצתכם? היכן אקבל את חוויית הצפיה הקולנועית הטובה ביותר?
2. נניח שלא קיימת האופציה של מקרן מארה"ב - איזה מסך ייתן לי את חוויית הקולנוע הטובה יותר?
3. האם נכון שישנו מרחק שבו כבר אין הבדל בין איך שהעין תופסת FHD לבין HDR? אם כן מהו?
תודה לכל העונים!
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
לגבי שאלתך השלישית התשובה היא כן. רק שהמרחק הזה תלוי בגודל המסך.
לפי HDGURU, עבור מרחק צפייה 3.4 מטר (לקחתי את המינימום שלך), גודל המסך לצפייה אופטימלית בתכני 1080p הוא כ-"86 (ולתכני 720p הוא כ-"57).
בהנחה שאתה מדבר על מסך "50, אז ממרחק של 3.4 מטר להערכתי בקושי תבחין בהבדל... זה כבר די סובייקטיבי ותלוי בראייה שלך.
לפי HDGURU, עבור מרחק צפייה 3.4 מטר (לקחתי את המינימום שלך), גודל המסך לצפייה אופטימלית בתכני 1080p הוא כ-"86 (ולתכני 720p הוא כ-"57).
בהנחה שאתה מדבר על מסך "50, אז ממרחק של 3.4 מטר להערכתי בקושי תבחין בהבדל... זה כבר די סובייקטיבי ותלוי בראייה שלך.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
איינשטיין תודה רבה...
לפי מה שאתה כותב למעשה חווית ה FHD לא רלוונטית לרוב האנשים שאני מכיר.... אם 2.15 מטר הוא המרחק האופטימלי לצפייה בגודל מסך 50" אומר שאתה צריך סלון ממש פצפון או מסך בגודל מוטרף לכל סלון סביר....
ואם זה כך, מוזר לי כל ההייפ סביב FHD שכן אני לא מכיר אף אחד שקנה מסך גדול מ 50" או שיש לו סלון קטן מ 2.15.......
למעשה, אם התשובה שלך מדוייקת, היא כבר עונה לשאלה השניה שלי משום שאם המרחק אצלי הוא כזה שכבר לא רואים בו הבדל בין המסכים אני אעדיף את הפלזמה שהיא גם גדולה יותר בכמה אינטצ'ים, גם זולה יותר בכאלף ש"ח, וגם לפי מה שהבנתי - נותנת צבעים טבעיים יותר ורמות שחור עדיפות בסרטים (האם אתה מסכים לאמירה האחרונה?)
תודה!
לפי מה שאתה כותב למעשה חווית ה FHD לא רלוונטית לרוב האנשים שאני מכיר.... אם 2.15 מטר הוא המרחק האופטימלי לצפייה בגודל מסך 50" אומר שאתה צריך סלון ממש פצפון או מסך בגודל מוטרף לכל סלון סביר....
ואם זה כך, מוזר לי כל ההייפ סביב FHD שכן אני לא מכיר אף אחד שקנה מסך גדול מ 50" או שיש לו סלון קטן מ 2.15.......
למעשה, אם התשובה שלך מדוייקת, היא כבר עונה לשאלה השניה שלי משום שאם המרחק אצלי הוא כזה שכבר לא רואים בו הבדל בין המסכים אני אעדיף את הפלזמה שהיא גם גדולה יותר בכמה אינטצ'ים, גם זולה יותר בכאלף ש"ח, וגם לפי מה שהבנתי - נותנת צבעים טבעיים יותר ורמות שחור עדיפות בסרטים (האם אתה מסכים לאמירה האחרונה?)
תודה!
- bitton71
- חבר ותיק

- תגובות: 1118
- שם מלא: דודי ביטון
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
לגבי השאלה הראשונה,
כמובן שמקרן יתן לך את חווית הצפיה הקולנועית הטובה ביותר By far...
הבעיה שמקרנים הם לא מתחרים ישירים במסכים דקים, יש להם את המוגבלויות שלהם.
יש הרבה מאמרים על מקרנים באתר, תעשה חיפוש.
כמובן שמקרן יתן לך את חווית הצפיה הקולנועית הטובה ביותר By far...
הבעיה שמקרנים הם לא מתחרים ישירים במסכים דקים, יש להם את המוגבלויות שלהם.
יש הרבה מאמרים על מקרנים באתר, תעשה חיפוש.
we learned more from a three minute record
than we ever learned in school
than we ever learned in school
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
אני לא מכיר ספציפית את הדגמים האלו של LG, כך שאיני יכול לחוות עליהם דיעה.
לא הייתי קובע באופן גורף את ההבדלים שציינת בין פלזמה ל-LCD כנכונים להשוואה בין כל פלזמה לכל LCD. צריך להשוות בין הדגמים הספציפיים.
בדרך כלל (על פי נסיוני), באותו ס"ג של תקציב למסכים בגודל זה, ניתן לקבל תמורה טובה יותר מפלזמה.
לא הייתי קובע באופן גורף את ההבדלים שציינת בין פלזמה ל-LCD כנכונים להשוואה בין כל פלזמה לכל LCD. צריך להשוות בין הדגמים הספציפיים.
בדרך כלל (על פי נסיוני), באותו ס"ג של תקציב למסכים בגודל זה, ניתן לקבל תמורה טובה יותר מפלזמה.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!