בעיות בHTPC חדש

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
-Blaze- פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 93
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

מכיוון שצצו בעיות חדשות, והבעיות הישנות נפתרו, החלטתי לערוך את ההודעה לגמרי.

חיברתי את הHTPC החדש לטלויזיה, ויש לי כמה בעיות:

1) כשאני לוחץ על משהו בשלט של הממיר, יש דיליי של כשניה וחצי עד שרואים את התגובה בטלויזיה, זה מחרפן ובלתי אפשרי להשתמש ככה בטלויזיה - למה? (הכרטיס הוא PVR-150 וזה ככה גם בRCA וגם בSVIDEO)

2) אני משתמש בסמסונג R81 בגודל 32 אינץ', לא חשוב איזו רזולוציה אני מגדיר, תמיד יש 2 פסים שחורים בצדי המסך, ברוחב של סנטימטר כל אחד, גם זה מציק מאוד ומפריע לצפייה.

3) כשאני צופה בטלויזיה דרך כרטיס הPVR יש רעש סטטי חזק ופסים אופקיים שעולים למעלה, אני די בטוח שזה עניין של הארקה כי קרה לי דבר דומה עם PS3 פעם, אני אפרק את ההארקה מהמפצל חשמל ואבדוק אם זה עובד, אבל אם אתם מכירים משהו אחר שגורם לבעיה כזאת אשמח לשמוע.

4) איכות הקלט מהממיר (ממיר פשוט של הוט) ירודה לגמרי, פשוט לא כיף לראות ככה... אני כרגע רואה תוכנית (די ישנה אמנם) בערוץ 3 והאיכות מזכירה איכות של צפייה בטלויזיית LCD ישנה ג'נרית...
נערך לאחרונה על ידי -Blaze- ב 12/09/2009 15:42, נערך 3 פעמים בסך הכל.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

1) תגדיר לוג אין אוטומטי (גגל קצת להסברים איך עושים את זה), ותשים העתק של קיצור הדרך למדיה סנטר במחיצת ה-Startup.
2) אני מבין שהצלחת ואין בעייה...
3) בד"כ מנויי יס יכולים להשתמש במובנה של הויסטה מדיה סנטר ללא שום פלאג אין חיצוני. למנויי הוט, בגלל חוסר בכמה ערוצים ראשיים של הוט, עדיף לעבוד עם תוכנה חיצונית כמו ה-MegaEPG.
4) כן, יש. מובנה בתפריטים.

אם יש עוד שאלות עדיף להוסיף הודעה לאותו שרשור ולא לערוך, אחרת השרשור לא יוקפץ ועלולים לא לשים לב לשאלות הנוספות שתכתוב.
בהצלחה!
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

-Blaze- פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

אבל אם אני פשוט מגדיר את הMC כתוכנה שעולה בSTARTUP זה בכל זאת יעלה לי דסקטופ ואז יטען את המדיה סנטר... אי אפשר לעשות את זה יותר אלגנטי?

ועוד שאלה:

האם MC תומך בכתוביות בעברית?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

אתה יכול להשתמש ב shell חלופי או באפליקציה שונה לבצע את האיתחול של ה Media Center. ברם, למיטב ידיעתי אתה לא יכול להפוך את ה Media Center עצמו ל shell ולנוכח המוגבלויות הקשות של ה MC בטיפול בקבצים אני גם לא בטוח שאילו זה היה אפשרי היית באמת רוצה בכך.

מעשית ה Media Center לא תומך בכלל בכתוביות מלבד הצגת כתוביות ב DVD. כדי לגרום להצגת כתוביות אתה זקוק לפילטר חיצוני שישתלב בין שלב הפענוח לשלב בניית התמונה וזה מתבצע על ידי אפליקציה חיצונית כמו ffdshow שדרך אגב תומך יפה מאוד בעברית.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

-Blaze- פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

Catskinner כתב:אתה יכול להשתמש ב shell חלופי או באפליקציה שונה לבצע את האיתחול של ה Media Center. ברם, למיטב ידיעתי אתה לא יכול להפוך את ה Media Center עצמו ל shell ולנוכח המוגבלויות הקשות של ה MC בטיפול בקבצים אני גם לא בטוח שאילו זה היה אפשרי היית באמת רוצה בכך.

מעשית ה Media Center לא תומך בכלל בכתוביות מלבד הצגת כתוביות ב DVD. כדי לגרום להצגת כתוביות אתה זקוק לפילטר חיצוני שישתלב בין שלב הפענוח לשלב בניית התמונה וזה מתבצע על ידי אפליקציה חיצונית כמו ffdshow שדרך אגב תומך יפה מאוד בעברית.
...
אתה ממליץ על משהו אחר במקום MC?

ואיך משתמשים בMEGAEPG?
הוא מתעדכן לבד?
כי זה HTPC שאמור לעבוד טוב כמו הממיר ולשרת את כל המשפחה.

-Blaze- פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

ניסיתי להפעיל עכשיו 720P אחרי התקנה של דרייברים לכרטיס המסך, וFFDSHOW, הכתוביות עבדו נהדר, אבל היה קרטוע משמעותי בניגון של הסרט, שזה מאוד מוזר לי כי המקבוק שלי מריץ את זה יפה מאוד עם כרטיס מובנה ומעבד חלש יותר...

מה יכולה להיות הבעיה?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

לגבי "החבאת" העלייה של המחשב, יש על זה מאמר:
http://www.hometheater.co.il/article01479
זה אמנם למדיה פורטל אבל אני מאמין שאפשר לעשות שיהיה גם ל-VMC.

לגבי הקרטועים, זה יכול להיות הרבה סיבות. האם התקנת גירסת stable של FFDShow או גירסת SVN? לפעמים כדאי לנסות גירסה ישנה יותר של FFDShow או גירסה ישנה יותר של דרייברים לכרטיס המסך. ויש עוד ועוד סיבות אפשריות.

-Blaze- פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

ההודעה הראשית נערכה עם שאלות חדשות - תודה

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20181
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

למה לערוך את ההודעה הראשונה? מה יהיה ההגיון של התשובות לאנשים שיקראו את השרשור עכשיו?
למה לא להוסיף את השאלות בתגובה חדשה ואת ההודעה הראשית להשאיר כמו שהיתה?

-Blaze- פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

TheCoolest כתב:למה לערוך את ההודעה הראשונה? מה יהיה ההגיון של התשובות לאנשים שיקראו את השרשור עכשיו?
למה לא להוסיף את השאלות בתגובה חדשה ואת ההודעה הראשית להשאיר כמו שהיתה?
...
חשבתי שככה יהיה יותר קל לאנשים למצוא את השאלות, במקום להתחיל לחפש אותן בכל התגובות בנושא...

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

-Blaze-, הפורום קיים גם כדי שאנשים שלא השתתפו באופן פעיל יקראו וילמדו וזה קשה יותר כשאתה משנה את הודעת הפתיחה בשרשור. אני למשל כבר לא זוכר מה היו השאלות המקוריות שלך ולא מבין איך התשובות מתקשרות להודעה שלך.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #12 

תשובות לשאלות החדשות:
1) זה לא קשור לComposite או S-Video, זוהי מהירות העברת הערוץ ע"י IR Blaster. אין לזה פתרון. ככה זה כשהוט ויס לא מספקות פתרון לקליטה ישירה עם מחשב.
2) האם הגדרת רזולוציה טבעית של הטלוויזיה? בדוק בהגדרות המתקדמות של כרטיס המסך וגם בתפריטי המסך העצמו (בד"כ במצבי זום) overscan/underscan/just scan/pixiel 1:1 ונסה לשחק איתם.
3) נסה לקרוא לטכנאי של הוט שישים לך isolator.
4) תעבור ל-GBPVR, תקבל איכות הקלטה יותר טובה:
http://www.hometheater.co.il/article01552

eyal_123
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 396
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #13 

pixies כתב:תשובות לשאלות החדשות:
1) זה לא קשור לComposite או S-Video, זוהי מהירות העברת הערוץ ע"י IR Blaster. אין לזה פתרון. ככה זה כשהוט ויס לא מספקות פתרון לקליטה ישירה עם מחשב.
...
נראה לי שהוא התכוון שהוא לוחץ על השלט של הממיר(האורגינלי).
-Blaze-, הדיליי נגרם בגלל הכיווץ בחומרה של הכרטיס טלוויזיה והפיענוח שלו, שלוקח את השנייה שתיים..תעביר ערוצים עם השלט של ה HTPC שלך.

-Blaze- כתב:
3) כשאני צופה בטלויזיה דרך כרטיס הPVR יש רעש סטטי חזק ופסים אופקיים שעולים למעלה, אני די בטוח שזה עניין של הארקה כי קרה לי דבר דומה עם PS3 פעם, אני אפרק את ההארקה מהמפצל חשמל ואבדוק אם זה עובד, אבל אם אתם מכירים משהו אחר שגורם לבעיה כזאת אשמח לשמוע.
...
סתם לפני שאתה מפרק שקעים, תוודא שהגדרת למדיה סנטר והממיר את סוג האות הנכון, למשל, אם חיברת את הממיר עם כבל S-VIdeo אז תוודא שזה מה שהגדרת בהגדרות של המדיה סנטר ותוודא שהכבל עצמו לא דפוק.

[/b]

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #14 

אייל, צודק, זה אכן בגלל הדיליי של MPEG2 ולא בגלל מה שכתבתי.
בחיבור IR Blaster ושימוש בשלט של המדיה סנטר זה יהיה אפילו עוד יותר איטי.

-Blaze- פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #15 

אז זה אומר שכל הקטע של HTPC פשוט לא עובד כמו שצריך...
כל לחיצה על השלט תלווה בדיליי של 3 שניות? ו"ככה זה"?
אי אפשר להשתמש בזה ככה זה בלתי אפשרי...

ובקשר לאיכות - גם זה מפריע מאוד, זה מרגיש כמו טלויזיה זולה וישנה מאוד. מעבר לתוכנה אחרת תשפר את האיכות?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #16 

ה-IR Blaster מיועד יותר להעברה אוטומטית לערוץ לפני הקלטה מתוזמנת ופחות לזאפינג.
ההמלצה שלי היא תמיד לחבר את הממיר גם ישירות לטלוויזיה, ולעשות זאפינג מהיר בחיבור הישיר לטלוויזיה.
לגבי האיכות - יש בשרשור המדריכים לינק למדריך לתוכנה שעושה Tweak לכרטיס הטלוויזיה ומשפרת את האיכות. אם זה עדיין לא ישביע רצונך, אפשר לעבור ל-GBPVR, שם ניתן להעלות את הביטרייט ובכך לשפר איכות.

-Blaze- פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #17 

אחד הדברים שהכי הלהיבו אותי בHTPC זה שאפשר לעשו PAUSE וכאלה על שידור חי... ועכשיו מתברר שזה פשוט לא עובד כמו שצריך.

מה הקטע? הכרטיס טלויזיה שלי חלש מדי? או שזה ככה ממש בכל HTPC?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #18 

אם השימוש העיקרי שלך ב HTPC זה הקלטות של שידורי הטלביזיה אז אין מתחרה לפשטות ההפעלה ולנוחות מה YesMax. אתה נמצא ב Hot כך שאולי כדאי לך להתעניין ב HotMagic שלהם.

-Blaze- פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #19 

עדכון:
בחיבור הממיר לPVR-150 עם כבל S-VIDEO במקום RCA הסתדרה בעיית הרעש הסטטי, והאיכות השתפרה פלאים, אבל בעיה מסויימת נשארה - יש גוסטינג מגוחך בערוצי הסרטים של הוט... אני מנסה לעשות את הטוויק הזה עכשיו, אולי זה יעבוד.

בקשר לפסים השחורים בצדדים - העברתי את הטלויזיה לjust scan, אבל עכשיו לא משנה איזה רזולוציה אני מגדיר, התמונה מוצגת בחלון בתוך המסך, עם פסים שחורים מכל הכיוונים. מה עושים?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #20 

בדקת בהגדרות המתקדמות של כרטיס המסך את הפרמטרים של overscan/underscan?
כמו כן, נסה כניסה אחרת של HDMI במסך.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”