עצה בנוגע להתנהלות מול חברת סימליין
-
badigard
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 116
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
שלום לכולם,
אבקש את עצתכם במאבקי בחברת סימליין.
לפני שנתיים וקצת רכשתי טלוויזיית LCD דגם 40R81B במחיר של 10K, ולפני כחודשיים התחילה לעשות בעיות: רעשים, פסים על המסך ועוד.
לאחר 3 פעמים שהטלוויזיה בילתה במעבדת "רטפון", גם המעבדה וגם היבואן הודיעו כי אינם מסוגלים למצוא את הבעיה ולתקנה.
היבואן הסכים לספק לי טלוויזיה חדשה מסדרת B350 או B530 בצירוף 900 או 1300 שח בהתאמה.
כעת הדילמה:
1. מחיר הטלוויזיות הללו כיום הוא כמחצית מה ששילמתי לפני כשנתיים. האם הן שוות ערך לאותה רמה של טלוויזיה שברשותי? האם אני לא אמור לקבל טלוויזיה באותו סכום כסף (בערך) ששילמתי בעת הקניה?
2. לפי החישוב שלי, היבואן מתמחר את הטלוויזיה שלי כיום ב-4K. האם המחיר שהוא מבקש להוסיף הגיוני? מדוע עליי להוסיף בכלל סכום כלשהו? הלא משמעות האחריות היא שהיבואן אמור לספק טלוויזיה מבלי להוסיף שום סכום.
4. מה הייתם עושים במקומי.
תודה רבה על כל העזרה.
לפני שנתיים וקצת רכשתי טלוויזיית LCD דגם 40R81B במחיר של 10K, ולפני כחודשיים התחילה לעשות בעיות: רעשים, פסים על המסך ועוד.
לאחר 3 פעמים שהטלוויזיה בילתה במעבדת "רטפון", גם המעבדה וגם היבואן הודיעו כי אינם מסוגלים למצוא את הבעיה ולתקנה.
היבואן הסכים לספק לי טלוויזיה חדשה מסדרת B350 או B530 בצירוף 900 או 1300 שח בהתאמה.
כעת הדילמה:
1. מחיר הטלוויזיות הללו כיום הוא כמחצית מה ששילמתי לפני כשנתיים. האם הן שוות ערך לאותה רמה של טלוויזיה שברשותי? האם אני לא אמור לקבל טלוויזיה באותו סכום כסף (בערך) ששילמתי בעת הקניה?
2. לפי החישוב שלי, היבואן מתמחר את הטלוויזיה שלי כיום ב-4K. האם המחיר שהוא מבקש להוסיף הגיוני? מדוע עליי להוסיף בכלל סכום כלשהו? הלא משמעות האחריות היא שהיבואן אמור לספק טלוויזיה מבלי להוסיף שום סכום.
תודה רבה על כל העזרה.
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
badigard כתב:שלום לכולם,
כעת הדילמה:
תודה רבה על כל העזרה.[/quote
badigard שלום לך .
אני מבין שגודל המסך שלך הוא 40 אינצ' או שאני טועה .
היבואן צריך לתת לך מסך תמורת מסך ללא תשלום .
זה שאין לו מה לתת לך תמורת המסך שלך זו בעיה שלו .
תאמין לי שם הוא ירצה הוא ימצא לך איזה שהוא מסך מאחד התצוגות שלו של דגמים משנה שעברה .
פשוט הוא רוצה להכניס קצת מזומנים לכיס .
דרוש מסך תמורת מסך מאחד התצוגות שיש ברשותם .
אין לך שום סיבה להוסיף כסך להחלפה של מסך פגום שהם לא מצלחים לתקן אותו בתקופת האחריות שיש למסך .
יום טוב ובהצלחה ....
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
אל תיכנס לצרה שאח'כ לא תוכל לצאת ממנה
מה שאני מתכוון זה אם תתעקש בסוף יסדרו לך את המכשיר ע'י אילתורים ויחזיק לך מעמד עוד חצי שנה עד תום האחריות ואז כשיתקלקל כבר לא תוכל לתקן אותו וזה יהיה ממש לזרוק את הכסף לפח
לא מיניליין ולא רטפון לא פרירים
תקבל מהם את ההצעה
ותדע שיש לך מסך טוב לפחות לשלוש שנים הבאות
בהצלחה
מה שאני מתכוון זה אם תתעקש בסוף יסדרו לך את המכשיר ע'י אילתורים ויחזיק לך מעמד עוד חצי שנה עד תום האחריות ואז כשיתקלקל כבר לא תוכל לתקן אותו וזה יהיה ממש לזרוק את הכסף לפח
לא מיניליין ולא רטפון לא פרירים
תקבל מהם את ההצעה
ותדע שיש לך מסך טוב לפחות לשלוש שנים הבאות
בהצלחה
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
חד וחלק, אתה לא צריך להוסיף אפילו אגורה שחוקה לקבלת מסך אחר שווה ערך מפני שהם לא יודעים או לא יכולים לתקן אותו. כדי לתת להם בראש תנסה לפנות ליצרן (שאות לקוחות העולמי) עם הבעיה ותתאר בדיוק את השתלשלות העניינים. בסוף תשאל האם זאת האיכות של המוצר שהם משווקים או איכות השירות שהם נותנים. מניסיון של חבר עם יבואן אחר, היבואן "קבל בראש" מהיצרן וגם סיפק דגם חדש של מסך ללא שום תשלום נוסף כולל אחריות מלאה על המסך החדש כאילו נקנה באותו היום.
אתה בפירוש לא צריך לסבול בשום צורה מאי יכולת של היצרן או היבואן או המעבדה בשירות היבואן. לקחת כסף הם ידעו במעמד הקניה וזה כדי לתת לך שירות מלא. שילמת בשביל זה.
בהצלחה.
אתה בפירוש לא צריך לסבול בשום צורה מאי יכולת של היצרן או היבואן או המעבדה בשירות היבואן. לקחת כסף הם ידעו במעמד הקניה וזה כדי לתת לך שירות מלא. שילמת בשביל זה.
בהצלחה.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
אין שום חובה לתת לך מסך חדש או את/בשווי הסכום המקורי שבו קנית את המסך, החובה של נותן האחריות היא לספק לך מסך תקין זהה בתכונותיו ושווה ערך למסך שרכשת. (אלא אם היתה התחייבות למשהו מעבר לזה)
לדעתי אל תתפשר על פחות ממסך באותו גודל ובאותה רמה אבל לא בטוח שתקבל מסך חדש, אם אתה רוצה מעבר לזה מותר להם לדרוש כסף.
לדעתי אל תתפשר על פחות ממסך באותו גודל ובאותה רמה אבל לא בטוח שתקבל מסך חדש, אם אתה רוצה מעבר לזה מותר להם לדרוש כסף.
מסכיםsapir255 כתב:אין שום חובה לתת לך מסך חדש או את/בשווי הסכום המקורי שבו קנית את המסך, החובה של נותן האחריות היא לספק לך מסך תקין זהה בתכונותיו ושווה ערך למסך שרכשת. (אלא אם היתה התחייבות למשהו מעבר לזה)
לדעתי אל תתפשר על פחות ממסך באותו גודל ובאותה רמה אבל לא בטוח שתקבל מסך חדש, אם אתה רוצה מעבר לזה מותר להם לדרוש כסף....
לפי תנאי האחריות הם מחוייבים לספק מסך חלופי שווה ערך (לא נרשם חדש).
אבל לפי שיטת מצליח - להתעקש קודם על חדש ללא תמורה. לא עבד, אז ממליץ בחום להוסיף את ה 900 שח.
הלוואי שבעוד שנתיים אקבל מסך חדש תמורת תוספת 900 שח...
מוכן כל שנתיים כך..
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
למרות שסמליין בהחלט חייבים לספק מסך זהה בלי תוספת תשלום, בין שתי האופציות של:
(1) לקבל מסך מדגם זהה שהגיע מאיזו תצוגה ושאלוהים יודע מה עבר.
(2) לקבל מסך מדגם חדש בתוספת תשלום.
אני הייתי מעדיף לקבל מסך חדש בתוספת תשלום (וגם כמובן לקבל אחריות של מסך חדש). מצד שני - אולי, אם תעמוד על זה שאתה לא מוסיף שקל, לא תהיה להם ברירה ותקבל מסך חדש *בלי* תוספת תשלום?
בהצלחה
(1) לקבל מסך מדגם זהה שהגיע מאיזו תצוגה ושאלוהים יודע מה עבר.
(2) לקבל מסך מדגם חדש בתוספת תשלום.
אני הייתי מעדיף לקבל מסך חדש בתוספת תשלום (וגם כמובן לקבל אחריות של מסך חדש). מצד שני - אולי, אם תעמוד על זה שאתה לא מוסיף שקל, לא תהיה להם ברירה ותקבל מסך חדש *בלי* תוספת תשלום?
בהצלחה
ההתלבטות פה לא קלה, אני אציין בפניך דבר אחד מבחינתי, אם אכן המסך החדש שעליו אתה מוסיף כסף נניח 900 ש"ח מגיע עם אחריות חדשה ל- 3 שנים (וזה לא טריוויאלי כמו שאנשים פה רשמו כי הם תמיד יכולים להגיד שהאחריות נותרת כמו המקורית מנסיון) הייתי הולך על זה. כי תחשוב שאחת החברות הייתה שולחת לך מכתב הביתה ואומרת, תשמע האחריות נגמרה אבל אתה יכול לקבל הרחבת אחריות ל- 3 שנים נוספות ב- 300 ש"ח לשנה אזי היית שוקל את זה נכון?
ולכן תעמוד על כך שאתה מקבל אחריות חדשה ל- 3 שנים ואז להערכתי מדובר על עסקה שטובה לכל הצדדים.
ולכן תעמוד על כך שאתה מקבל אחריות חדשה ל- 3 שנים ואז להערכתי מדובר על עסקה שטובה לכל הצדדים.
-
badigard
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 116
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
תודה לכל המגיבים.
לעופר - המסך באחריות לעוד חצי שנה.
חנן - אני אפנה ליצרן, במידה והיבואן לא יסכים. טיפ מצויין, תודה.
riji - רעיון טוב עם האחריות. במידה ואצטרך לשלם תוספת, אעמוד ל עניין הרחבת האחריות.
ממה שאני מבין, על היבואן לספק טלוויזיה זהה או לפחות באותה רמה שיש לי כעת.
מן הסתם, כבר לא מייצרים טלוויזיות מסידרת ה-R כיום, ולכן האפשרויות הן:
1. טלוויזיה יד שניה \ תצוגה \ חזרה מתיקון מסדרת R.
2. טלוויזיה חדשה מסידרה שהחליפה את סידרת הR.
במידה ומדובר באופצייה השניה, שאני מסכים עם כולם שהיא יותר עדיפה:
- איזה דגם שווה ערך לסידרת ה-R כיום? שירות הלקוחות מסרו לי כי המחליפה של סידרת ה-R היא B450, אך אין להם במלאי כרגע טלוויזיה זו.
- האם הדגם המחליף צריך להיות שווה לביצועים של מה שיש לי או למחיר הקניה המקורי?
- כמה נראה לכם הגיוני להוסיף עבור טלוויזיה חדשה (עם שארית האחריות הנוכחית), במידה ולא אוכל לקבל מהיבואן טלוויזיה חדשה ללא תוספת כלל?
- על איזו טלוויזיה הייתם ממליצים? קראתי כאן שיש לכמה חברים גם בעיות עם דגמים נוספים ויקרים יותר (LA40A650) - http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&p=913687.
גדי
לעופר - המסך באחריות לעוד חצי שנה.
חנן - אני אפנה ליצרן, במידה והיבואן לא יסכים. טיפ מצויין, תודה.
riji - רעיון טוב עם האחריות. במידה ואצטרך לשלם תוספת, אעמוד ל עניין הרחבת האחריות.
ממה שאני מבין, על היבואן לספק טלוויזיה זהה או לפחות באותה רמה שיש לי כעת.
מן הסתם, כבר לא מייצרים טלוויזיות מסידרת ה-R כיום, ולכן האפשרויות הן:
1. טלוויזיה יד שניה \ תצוגה \ חזרה מתיקון מסדרת R.
2. טלוויזיה חדשה מסידרה שהחליפה את סידרת הR.
במידה ומדובר באופצייה השניה, שאני מסכים עם כולם שהיא יותר עדיפה:
- איזה דגם שווה ערך לסידרת ה-R כיום? שירות הלקוחות מסרו לי כי המחליפה של סידרת ה-R היא B450, אך אין להם במלאי כרגע טלוויזיה זו.
- האם הדגם המחליף צריך להיות שווה לביצועים של מה שיש לי או למחיר הקניה המקורי?
- כמה נראה לכם הגיוני להוסיף עבור טלוויזיה חדשה (עם שארית האחריות הנוכחית), במידה ולא אוכל לקבל מהיבואן טלוויזיה חדשה ללא תוספת כלל?
- על איזו טלוויזיה הייתם ממליצים? קראתי כאן שיש לכמה חברים גם בעיות עם דגמים נוספים ויקרים יותר (LA40A650) - http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&p=913687.
גדי
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
א. פנייה לסמסונג - ניסיתי לעזור כאן לחבר אחר עם בעיות: לא עובד, צריך לחפש המון איך להגיע אליהם ולעקוף את שירות הלקוחות - הם יפנו אותך לישראל.
ב. אם בתשלום הוא מקבל שלוש שנים נוספות אחריות - שישלם כמה שפחות ויקח את הB450.
ב. אם בתשלום הוא מקבל שלוש שנים נוספות אחריות - שישלם כמה שפחות ויקח את הB450.
Vocare Ad Regnum
450 הוא "בערך" הדגם המקביל לסדרה R81.
המלצה שלי: או שתתעקש עליו ללא תוספת תשלום ותבקש התחייבות לאספקה מוקדמת ככל האפשר (תבדוק בחנויות אם הוא קיים במלאי, כי יכול להיות שהיבואן מחרטט אותך), או שתיקח את דגם הB530 שנחשב לקצת יותר מתקדם (מציע FULLHD למשל) אבל תתעקש על תוספת תשלום מינימלית או בכלל לא (כי במידה ובאמת אין להם במלאי B450 וגם לא יהיה לתקופה ארוכה, הם צריכים לדאוג לך למסך לא פחות טוב).
אם אתה בכל זאת מוסיף כסף לB530, תתעקש גם שהאחריות תהיה ל-3 שנים מיום הקניה כי מדובר במסך חדש שאתה בפועל מוסיף עבורו כסף.
המלצה שלי: או שתתעקש עליו ללא תוספת תשלום ותבקש התחייבות לאספקה מוקדמת ככל האפשר (תבדוק בחנויות אם הוא קיים במלאי, כי יכול להיות שהיבואן מחרטט אותך), או שתיקח את דגם הB530 שנחשב לקצת יותר מתקדם (מציע FULLHD למשל) אבל תתעקש על תוספת תשלום מינימלית או בכלל לא (כי במידה ובאמת אין להם במלאי B450 וגם לא יהיה לתקופה ארוכה, הם צריכים לדאוג לך למסך לא פחות טוב).
אם אתה בכל זאת מוסיף כסף לB530, תתעקש גם שהאחריות תהיה ל-3 שנים מיום הקניה כי מדובר במסך חדש שאתה בפועל מוסיף עבורו כסף.