מתי נקבל שידורי טלויזיה באיכות נורמלית?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
bijo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 148
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

אהלן חברים,
כפי שניתן לראות כמה שרשורים מטה (או מעלה), אני מחפש טלויזיה שתיתן מענה טוב ביותר לשידורי הטלויזיה בארצנו (הוט). האם למישהו ממכם יש מושג מתי אמורים השידורים האלו להשתפר מבחינת איכותם? או שמא זה קרב אבוד עבורנו כצרכנים?

תודה

sky1sky10
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3357
נתן תודות: 874 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #2 

אם משווים שידורי לווין (צלחת פרטית) עם שידורי הוט מקבלים שאיכות התמונה
בשידורי הלווין בהרבה הרבה יותר טובה ואיכותית על אותו LCD מאשר מה שהוט מעבירה.

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #3 

יש אנשים שמאמינים שהערוץ הראשון יתחיל לשדר ב HD בתוך 10 חודשים. אתה יכול להצטרף אליהם (אבל יש יותר מסיכוי סביר שתצא אהבל). לדעתי האישית יש יותר סיכוי שתצטרך להחליף טלויזיה עוד פעם לפני שנראה את זה.

נ.ב. עדיין אין רפורמה ברשות השידור והמכרז שהיה אמור לצאת? אפשר לחפש במרתפי הרשות.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

sky1sky10 כתב:אם משווים שידורי לווין (צלחת פרטית) עם שידורי הוט מקבלים שאיכות התמונה
...
מה עדיף:
לקבל מידע מהאויר שאין גבול לכמות השידור (יש אבל לא נכנס לזה עכשיו) או לקבל מידע על ידי כבל קטן, צר ולא איכותי?

שידורי הלויין אתה מקבל מהאויר, שידורי הוט עוברים בכבלים RJ11 בתוך אדמת ארצינו, כמות המגברים, הפיצולים והסיבוכים היא עצומה.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3627
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 482 פעמים

שליחה #5 

JEXY כתב:
sky1sky10 כתב:אם משווים שידורי לווין (צלחת פרטית) עם שידורי הוט מקבלים שאיכות התמונה
...
מה עדיף:
לקבל מידע מהאויר שאין גבול לכמות השידור (יש אבל לא נכנס לזה עכשיו) או לקבל מידע על ידי כבל קטן, צר ולא איכותי?

שידורי הלויין אתה מקבל מהאויר, שידורי הוט עוברים בכבלים RJ11 בתוך אדמת ארצינו, כמות המגברים, הפיצולים והסיבוכים היא עצומה.
...
אתה בטוח ששידורי הכבלים עוברים דרך RJ11?

לא נראה לי...

Batnun

.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #6 

לפי ההגיון הזה שידורי ה DTT היו צריכים להיות באיכות מצויינת (והם לא) ושידורי ה HD של הוט ברמה גרועה (והם לא).
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78927
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #7 

לא ממש הבנתי על איזה שיפור אתה מדבר. מעבר ל hd? שיפור הערוצים הקיימים?

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #8 

מה קשור הכבל? השידורים דיגיטליים. או שהם עוברים או שלא. אם הם עוברים, הם במלוא האיכות שהתכוונו אליה (נמוכה או גבוה, תלוי בשידור, אבל לא בכבלים). חוץ מזה, נניח שהולכים לפי השיטה שלך, למה RG11 ברחבי הארץ זה יותר גרוע מלקלוט לוויין שנמצא במרחק 36000 קילומטר ממך, ומשדר בעוצמה של משהו כמו 100 וואט?

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5348
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #9 

JEXY כתב:
...
מה עדיף:

...
JEXY,

המצב לא בדיוק במו שאתה מתאר.

יס מוגבלת ברוחב הפס שהיא מסוגלת לשדר, הן בגלל מגבלות טכנית והן בגלל שכל אלומה (Transponder) עולה לה המון כסף.
יתרה מזו, חלק מהשידורים נדחסים ביס בצורה מוגזמת והם נחותים ממה שמשודר בהוט.

ברמה הטכנולוגית, עד כמה שידוע לי, ליס יתרון בתשתיות במרכז השידור. שמעתי פעם שה- encoders שלהם יותר איכותיים (אך לדעתי הם מנצלים את זה לפעמים לרעה כשמורידים ביטרייט למינימום).

sky1sky10
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3357
נתן תודות: 874 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #10 

תאמינו לי או לא אבל לי היה HOT ואני יודע מה זה איכות השידור. מהגרועים שראיתי.

כעת אני משווה לשידורי הלווין (לא YES) ויש ערוצים בלווין שהם SD משודרים יותר טוב בהרבה

משידורי HOT. נראה לי שאין מה להשוות. אפילו אם השידור של הוט דיגיטלי,

השאלה בכמה דחסו אותו על מנת להגיע אל משתמש הקצה. הדחיסה מורידה באיכות.

טכנאי הוט שהגיע לסדר לי האינטרנט נדהם לראות איכות שידורי הלווין.

בהתחלה חשב שזה HD. (כמובן הוא חושב כך יחסית לשידורי הוט).

ברור שזה לא HD אבל יש ערוצים שמאוד כיף להסתכל עליהם. (ומדובר ב LCD).

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #11 

האיכות תשתפר כשלמרבית מבתי האב בארץ תהיה טלויזית HD. אני לא חושב שיש טעם לשפר את האיכות של SD כשהמגמה מצביעה על HD. כשלרוב האנשים תהיה טלויזיית HD יהיה אינטרס לתת עוד ערוצים כאלה.
עכשיו שאלת מיליון הדולר, מה אחוז החדירה של טלויזיות HD בארץ?

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #12 

flsh כתב:האיכות תשתפר כשלמרבית מבתי האב בארץ תהיה טלויזית HD. אני לא חושב שיש טעם לשפר את האיכות של SD כשהמגמה מצביעה על HD. כשלרוב האנשים תהיה טלויזיית HD יהיה אינטרס לתת עוד ערוצים כאלה.
עכשיו שאלת מיליון הדולר, מה אחוז החדירה של טלויזיות HD בארץ?
...
לא מסכים איתך.
האיכות לא תשתפר כל עוד יעדיפו "כמות על איכות".
הבעיה היא רוחב הפס. ככל שדוחסים יותר ערוצים האיכות יורדת ובפרט ב- HD.

הפיתרון הוא לפנות מקום ולהעיף את ערוצי הזבל או לעבור לטכנולוגיה שבה לא משדרים את כל הערוצים לכולם כל הזמן:
IPTV או Switched Broadcast.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78927
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #13 

yaronkle,

צודק 100%, בארה"ב יש יותר ויותר מעבר ל-2WAY ו-STV שזו שיטה למנוע שידור של ערוצים באיזור מסויים אם אף אחד לא רואה אותם בפועל (וכך ניתן לנצל את רוחב הסרט לדברים אחרים).

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

יש לי שאלה אליך - לרוב האנשים, עדיף איכות או כמות? כשאני מסתכל בטלויזיה אני לא אוהב את האיכות כי יש לי מסך גדול שחושף את הפרטים ובנוסף הוא HD ככה שיש לי גישה לתכנים שנראים הרבה, הרבה יותר טוב. לעומת זאת, בטלויזיה הממוצעת בישראל האיכות היא בסדר (מסך קטן, מרחק צפייה גדול ביחס לגודל, רזולוציה נמוכה ויחס מסך 3:4). במקרה כזה המהלך הכלכלי הנכון הוא לפנות לכמה שיותר אנשים, וכרגע השיקול הנכון הוא לתפוס את מרבית האוכלוסיה שאלה אנשים עם טלויזיות SD ולתת להם כמה שיותר ערוצים שיפנו לכל קהל היעד.
כשיהיו ליותר אנשים HD יהיה אינטרס לשפר את האיכות שפתאום מאוד תפריע לאנשים.
להעיף ערוצי ***? מה זה ערוץ *** בדיוק? מבחינתי כל הערוצים מלבד ה4-5 שאני צופה בהם הם ערוצי ***. תעיף אותם ותיתן לי 1080P עם 5.1 באיכות של בלו ריי בשביל זה?
*** של אחד הוא אוצר של אחר. תעיף את ערוץ VIVA או איך שלא קוראים לערוץ הטלנובלות היום ופגעת באוכלוסיה שתעבור למתחרה. תעיף את הערוץ ההודי ופגעת באוכלוסיה שתעבור למתחרה. תעיף ערוץ ספורט קולג'ים באמריקה ותפגע במכורי ספורט שיעברו למתחרה. תעיף את כל אלה ותוזיל לי את התשלום החודשי בשקל ואני אהיה מאושר כי הדבר היחיד שהערוצים האלה עושים זה מפריעים לי בזפזופ. נראה לי שהוט מעדיפה את האופציה שאומרת שאני אהיה מחוייב בעוד כסף ועוד אנשים יתחברו אליה מאשר להוזיל לי את העלות. והם צודקים.

קח בחשבון שלרוב האנשים לא מפריע לראות סרט באיכות DIVX והם יגידו שליס יש איכות יותר טובה מלהוט והם לא מוכנים לסבול את הקקה שמשודר שם ובאותו הזמן יחברו את הממיר למסך בCOMPOSITE שנראה הרבה פחות טוב מSCART עם HOT. בתכלס, אנשים רוצים את השני ערוצים שהם אוהבים לראות. הבעיה היא שכל אחד רוצה משהו אחר וצריך להשאיר את כל ערוצי הזבל בשביל זה וזה פוגע בקמצוץ מהאנשים שכן רוצים עוד ערוצי HD.
הדבר הכי טוב שאני יכול לחשוב עליו זה שאני בטוח שמנכ"ל HOT הוא בעלים של מסך HD וכמובן מחובר לHOT ושם לב לאיכות השידור הגרועה. אבל הוא מבין שכלכלית זה יפגע מאוד בחברה להתקדם בבת אחת לHD ולזנוח את כל הSD.
או בקיצור - קשקשת תכנית לא משנה פה. אין אינטרס כלכלי כרגע לתת איכות טובה יותר. באירופה אולי יש מסיבות כאלה ואחרות - פה אין.

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453
נתן תודות: 411 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #15 

flsh פגעת בול.
אנשים קונים כבל קומפוננט יקר ואיכותי ומחברים להם את המסך בקומפוזיט או בכבל יקר
סקארט לבננות שבעצם זה קומפוזיט פשוט,ובמקרה הטוב משוויצים בכבל אסוידיאו של
מונסטר באורך 60 סנטימטר שעולה כמה מאות שקלים ולא פותר את הצפיה בשידור
באיכות נמוכה שמגיע בגלל אילוצים כלכלים וטכניים ברמות דחיסה ,עד שמקבלים
שידור מפוקסל.
מה רע בערוץ ויוה?או בערוץ הולמרק שמשודר בשעות מסוימות באיכות על הפנים
או ערוץ 64 ריאלטי?

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

לא להעלב לגבי מה שאמרתי על הערוצים (אם לא הבנתי נכון ולא מופנה אלי נא להתעלם ולסלוח לי על ההתפרצות). בסך הכל התכוונתי להעביר מה קורה כשאומרים שצריך לפנות את הזבל שמשודר. אולי אותי זה לא מעניין, אבל אני בטוח שהערוצים האלה מקבלים רייטינג שמצדיק את שידורם ולכן הם לא ***. *** לא שורד מעבר לחוזה השידור עקב העובדה שHOT היא חברה שנועדה לעשות כסף וערוץ שעולה כסף ולא מחזיר כסף נוגד את האינטרס שלה.

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #17 

יס והוט מורידות ומעלות ערוצים כאשר הטיעון הנפוץ הוא בד"כ אחוזי צפייה מועטים.
באופן תאורטי הם יכולים להוריד יותר ערוצים ולשפר את איכות השידור.
בפועל זה לא קורה.

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

באופן תאורטי הם גם יכולים לשדר רק ארבעה ערוצים ב1080P עם 5.1 בביטרייט מטורף. כלכלית זה לא משתלם. גם לשפר את איכות התוכן שאף אחד לא שם לב אליו מלבד כמה אנשים ששידרגו למסכים חדשים על חשבון ערוץ שיכול לתת עוד אחוזי רייטינג ואולי לגנוב כמה אנשים מהמתחרה לא משתלם להם.
תאורטית הרבה דברים אפשר לעשות. מעשית, כעסק, הם מוגבלים מאוד במה שהם יכולים לעשות ברגע זה. כשהשוק יצעק שהוא רוצה HD (במקום המצב הנוכחי שיס וHOT צועקות לשוק שיש להן HD) הרבה מאוד ערוצים יקבלו גירסת HD. לא לפני, ולא במכה אחת. זה יקח הרבה זמן ולפי דרישת השוק.
בכל אופן, אני זוכר שקראתי שHOT הולכת לעשות שני צעדים לשיפור האיכות. הראשון זה לתת לכולם תוכן בצורה דיגיטלית ולא אנלוגית שזה עדיין רוב האנשים ודבר שני שדרוג התשתית שלהם. כשהם יעשו את זה ייפתח להם רוחב פס שאפשר יהיה לשחק איתו. אבל גם כשזה יקרה, אין הבטחה שהם לא פשוט יוסיפו עוד 150 ערוצי "***" שמעניינים רק נישות וכל זה במטרה ללכוד עוד כמה אנשים מיס.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”