כיווני ממיר yesmaxhd בחיבור לפלזמה 5090

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
lz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 79
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
יש לי מסך 5090 וממיר yesmaxHD (חדשים שניהם).
הייתי רוצה להנות מניסיונם של חברי הפורום בעלי אותו מסך וממיר:
1.מה כדאי לבחור כיציאת הממיר למסך זה - האם Auto או 1080 או אולי 720p ? האם אני מבין נכון שבמצב 1080 התמונה תמיד תהיה מלאה ולא 4:3, כלומר שהממיר בכל מקרה יעשה מתיחה לתכני 4:3 (ללא קשר למה שאני מכוון באופציית יציאת SD) ? רק כשמתי Auto הצלחתי שהממיר ישדר SD ב 4:3 ושאת המתיחה יעשה המסך (הבנתי שהוא עושה זאת טוב יותר מהממיר - האם נכון ?).
2. כאשר הממיר מוציא 4:3 יש כמה אופציות (pan או center ועוד אחת שאני לא זוכר...) - איזו עדיפה ?
3. הממיר מחובר כרגע ב HDMI למסך וב composite למקליט DVD. האם ניתן גם לחבר את יציאת ה SCART של הממיר לכניסת SCART של ה 5090 על מנת לראות שידורי SD טוב יותר (כך לפחות קראתי שהרבה אומרים בפורומים) ?

תודה רבה !

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2056
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #2 

1. במידה שמסך הטלוויזיה שלך הוא ברזולוציה של 1920x1080 אז תבחר ב- 1080i. אחרת, תשווה בין 1080i ו- 720p ותחליט היכן אתה רואה טוב יותר ושם תישאר. בעיקרון, כל תכני ה- HD ב- yes הם 1080i ולכן לפי דעתי מומלץ לבחור ב- 1080i בכל מקרה כדי שלא יתבצעו עוד עיבודים על התמונה עוד לפני שהיא מגיעה לטלוויזיה. ייתכן, שאם תבחר ברזולוציית 1080i או 720p האופצייה אצלך בטלוויזיה למתיחה חכמה תחסם ולכן באמת מצב Auto יהיה טוב יותר במקרה כזה. לכן, בדוק האם מצב המתיחה החכמה אצלך בטלוויזיה נחסם בהגדרת הממיר על 1080i.

2. אין צורך לכוון את ההגדרות של 4:3 - מדובר בהגדרות המיועדות למקרה שהממיר מחובר לטלוויזיית 4:3 - זה לא המקרה שלך.

3. ניתן לחבר במקביל גם את יציאת ה- SCART, רק לכוון אותה ל- RGB בהגדרות הממיר. במקרה כזה הקומפוננט בממיר ינוטרל, ואם תבחר ברזולוציית 1080i או 720p כל הממשק של הממיר לא יופיע כאשר תהיה על ה- SCART. התפריטים והממשק יעבדו רק במצב Auto במקרה כזה.

lz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 79
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

שלום smallville4r. תודה על עזרתך.
בשאלתי על ה scart התכוונתי האם ניתן לחבר עוד חיבור scart למסך בנוסף לחיבור ה component למקליט DVD. אני מבין מתשובתך שהממיר לא מסוגל להוציא גם component וגם scart באותה עת - האם נכון ?
למה בחיבור scart או component לא רואים את התפריטים כאשר הרזולוציה בממיר היא 1080 או 720 ? זה נראה לי מוזר.

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2056
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #4 

במקרה שאתה משתמש בקומפוננט למקליט DVD, אתה יכול להשתמש ב- SCART כאשר הוא מוגדר כ- S-VHS (למעשה זה S-Video). מסיבות שאינן ידועות לי כאשר ה- SCART מוגדר על RGB הוא מכבה את הקומפוננט.
שים לב שכתבת שחיברת בקומפוזיט - במקרה כזה אין בעיה כלל להגדיר את ה- SCART על RGB.
לצורך ההבדל - קומפוזיט זה שלושה כבלים - צהוב-אדום-לבן וקומפוננט זה חמישה כבלים ירוק-כחול-אדום-לבן-אדום.

בחיבור component כן ניתן לראות את התפריטים ברזולוציות 1080i ו- 720p. ב- SCART אי-אפשר. הסיבה לכך היא שברזולוציות אלה הממשק של הממיר יוצא ברזולוציית 720p - רזולוציה ש- SCART לא יכול להוציא. ה- component כן מסוגל להוציא רזולוציה כזו ולכן לא תהיה בעיה בחיבור זה. גם חיבור קומפוזיט לא יכול להציג את הממשק ברזולוציות 1080i ו- 720p. רק HDMI וקומפוננט יכולים להציג את הממשק ברזולוציות אלה.

בשימוש במצב Auto הרזולוציה של הממשק היא 576i ולכן ניתן לראותו גם ב- SCART וגם בכל היציאות האחרות.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”