סוני משחררת טכנולוגיית זיהוי קולי למפתחי ה PS3

חדשות ועדכונים של HT Magazine
שלח תגובה
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73402
שם מלא: ערן
נתן תודות: 649 פעמים
קיבל תודות: 3170 פעמים

שליחה #1 

http://playstation.joystiq.com/2009/09/ ... -in-upcom/

למי שעדיין לא ידוע, ה PS3 יודע לבצי זיהוי קולי כבר כיום. ב"משחק" שנקרא SINGSTAR השחקן יכול לבחור שירים מתוך רשימה עי ביטוי שם השיר או שם האומן. סוני משחררת את הפונקציה הזו לשאר החברות שמפתחות משחקים ל PS3 ובהחלט יתכן שנראה יישום של הטכנולוגיה הזו גם במשחקים אחרים.

בנוסף משחררת החברה למפתחי ה PS3 גם טכנולוגיה המאפשרת ביצוע ZOOM מהיר ואיכותי על תמונות עצומות במימדהן, ובנוסף מאפשרת שילוב ווידאו בתמונה. כנסו ללינק וצפו בווידאו ועל מנת להבין על מה מדובר.

ד"א - אני מאוד התרשמתי מהזיהוי הקולי. אם התוכנה יודעת לזהות מילים אנגליות המבוטאות ע"י יפני - אני מוריד בפניה את הכובע :lol:

gorelshv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1243
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #2 

זיהוי קולי כבר מיושם מזה זמן מה. ב-end war למשל.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #3 

אין מה להשוות את מה שראו בסרטון ומה שהולך ב endwar.
בסרטון הוא פשוט מבין מלים - אין גבול לכמות האמנים והשירים שיהיו ב singstar.
לעומת זאת, ב endwar הוא צריך לזהות בערך 20 מלים (5-6 מיקומים, מספר מצומצם של פקודות ומספר מצומצם של יחידות), וגם בזה הוא מפשל.

gulmer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 433
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #4 

זה דווקא נראה כמו אותו הדבר: מדובר הרי בבנק מילים שמובנה מראש ורק אותו המחשב מסוגל לזהות. זה לא זיהוי של שפה טבעית.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73402
שם מלא: ערן
נתן תודות: 649 פעמים
קיבל תודות: 3170 פעמים

שליחה #5 

אני מסכים עם MAL. מה שהראו בסירטון זה זיהוי קולי ברמה גבוה (הוא מצליח להבין מילים אנגליות שמבוטאות במבטא יפני כבד ועילג - תקשיבו). לעומת זאת עם הזיהוי קולי ב ENDWAR אני אישית ממש לא הסתדרתי, לא ממש עובד נכון.

gulmer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 433
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #6 

האמת היא שראיתי גם בעיות בEndwar בזיהוי מבטא ישראלי, אבל מצד שני שמתי לב שהוא עובד מצויין עם מבטא צרפתי כבד. כנראה שהזיהוי הקולי תלוי בעיקר מאיפה המפתחת... :D

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”