איזה מבין הרסיברים הבאים תומך ב HDMI/Standby through

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
albet פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני מעונין לרכוש רסיבר חדש וצימצמתי את הרשימה לרסיברים הבאים:
Yamaha 565.
Onkyo 607.
Denon 1909/1910.

קריטריון שמאד חשוב לי זה שתהא אפשרות לראות טלויזיה מבלי שאצטרך להדליק את הרסיבר (מצב Standby)
אני כמובן מתעתד לחבר את כל המכשירים (Popcorn, ממיר) באמצעות HDMI לרסיבר ולהוציא HDMI לטלויזיה.

נא עזרתכם - חרשתי את האינטרנט ולא העלתי תשובות חד משמעיות (גם ב Manuals של המכשירים - ביאמהה הייתה התייחסות לכך שזה אפשרי).

אשמח מאד באם גם תאמרו לי במי מבין הרסיברים הייתם בוחרים (80% קולנוע ביתי 20% מוזיקה, רמקולים לווינים)

Analizer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498
שם מלא: eran
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #2 

בשני הדנונים אין תמיכה בתכונה הנ"ל.
סאונד טוב לא מחפה על shit music !

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2805
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #3 

Analizer כתב:בשני הדנונים אין תמיכה בתכונה הנ"ל.
...
אתה טועה. דווקא בדנונים יש העברה של סיגנל גם כאשר המכשיר במצב המתנה.

אני חושב שמפריזים בחשיבות התכונה. שלט של הרמוני פותר את הצורך בתכונה זו.
לגבי הבחירה בין הרסיברים, כולם טובים, תלך ותשמע בעצמך.

albet פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

Analizer כתב:בשני הדנונים אין תמיכה בתכונה הנ"ל.
...
לאחר בדיקה ב Manual של Denon נראה לי שאולי הם כן עושים זאת

הסתכלתי בManual של Denon - וראיתי התייחסות ל HDMI control function שבאחד מהמודים של ה Standby
(Standby, HDMI Control ON).

ובפורום מסויים :

"Toggle between "HDMI Control OFF" and "HDMI Control ON" in Menu>Manual Setup>HDMI Setup>HDMI Control. Note: setting HDMI Control to ON enables the 1909 to do an HDMI pass-through of audio and video signals when it is in Standby mode."

eagle75 - כיצד פותרים את זה עם השלט של הרמוני ?

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

אני משתמש בהרמן קרדון 255 שאין לו את היכולת הזאת.
במקום זה, תכנתתי את השלט (הרמוני 720) לפתוח ולסגור את הרסיבר ביחד עם המסך. בשלטים אוניברסלים כדוגמת סדרת הרמוני של לוגי'טק יש אפשרות לתכנת כפתור בודד לבצע מספר פעולות על מכשירים אלקטרוניים שונים.
בדרך זו אישתי לוחצת על כפתור אחד בודד בשלט על מנת לראות כבלים, והשלט כבר דואג לפתוח את הממיר, מסך ואת הרסיבר. כדי לסגור את שלושתם יש כפתור כיבוי. פשוט ונוח.

אגב, אתה מודע לזה שהרסיבר זוכר את המצב האחרון שהיה פעיל? כלומר, אם צפית בסטרימר ואז העברת את הרסיבר למצב המתנה, לא תוכל לצפות בכבלים במצב המתנה, רק בסטרימר. תצטרך לפתוח את הרסיבר, להעביר לכניסה של הכבלים ולהעביר את הרסיבר חזרה למצב המתנה. אני לא רואה מה היתרון בתכונה זו....

albet פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

eagle75 כתב: אגב, אתה מודע לזה שהרסיבר זוכר את המצב האחרון שהיה פעיל? כלומר, אם צפית בסטרימר ואז העברת את הרסיבר למצב המתנה, לא תוכל לצפות בכבלים במצב המתנה, רק בסטרימר. תצטרך לפתוח את הרסיבר, להעביר לכניסה של הכבלים ולהעביר את הרסיבר חזרה למצב המתנה. אני לא רואה מה היתרון בתכונה זו....
...
כן - חפרתי בנושא ועכשיו אני מודע למגבלה הזו שכמעט מייתרת את הצורך בפיטצ'ר הזה אבל עדיין יש יתרון מסויים
בצריכת החשמל. מצ"ב טבלה מתייחסת לדנון :

[left]1[eng]. OFF: No power to any circuit (0 watts)[/left]
[left]2. Standby, HDMI Control OFF: Power supplied to memory circuits (0.3 watts[/left])
[left]3. Standby, HDMI Control ON: Power supplied to memory and HDMI switching (30 watts)[/left]
[left]4. ON: Power to all circuits (60 - 110 watts[/left])[/eng]

מוד הפעולה יהיה כנראה הפעלה של הרסיבר למספר שניות, מיתוג המכשיר המבוקש (ממיר הטלויזיה למשל ) וכיבוי. - אני מודה, זה די מסורבל ולא אלגנטי וייתכן ואפילו מייתר את הפיטצ'ר הזה (עדיף כבר יהיה לחבר את הממיר ישירות לטלויזיה ורק את ה Popcorn למגבר )

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 183 פעמים

שליחה #7 

ה RX-V565 תומך ב HDMI Standby passthrough.

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

ההפרש בוואטים לא משמעותי (אתה הרי הולך להדליק את האור בחדר בזמן שאתה צופה בטלוויזיה, לא?). תוודא שאתה יכול, לדוגמא, לשנות את עוצמת הקול בזמן שהמכשיר ב standby.

אני חוזר על ההצעה שלי לבחור רסיבר על פי שמיעה ולא על פי הפיצ'ר הזה...

Analizer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498
שם מלא: eran
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #9 

אתה טועה. דווקא בדנונים יש העברה של סיגנל גם כאשר המכשיר במצב המתנה.
...
טועה אני לא , מה שכן קיים הוא היכולת לספק מתח לכניסות HDMI גם במצב המתנה .
ברגע שתגדיר את מצב hdmi control כפעיל אתה סה"כ אומר לרסיבר שהוא יקבל שליטה ממכשירים נוספים שמחוברים לכניסת HDMI וגם ידע לשלוח ולתפעל את אותם מכשירים דרך פרוטוקול התקשורת cec שרלוונטי ל HDMI .
במקום זה, תכנתתי את השלט (הרמוני 720) לפתוח ולסגור את הרסיבר ביחד עם המסך.
...
זה מה שקורה ב denon , סוג של פקודת מקרו , נניח שהרסיבר מקושר עם DVD , ממיר , ומסך כשלכולם תומכים ב CEC , יש לך את האפשרות שברגע שתדליק את הרסיבר אוטומטית ידלק המסך ויפנה לכניסת HDMI שאליה מחובר הרסיבר במקביל ה DVD ידלק והרסיבר יפנה לכניסה שאליה מחובר הנגן . זה עדיין מצריך מהרסיבר להיות דלוק ולא רק במצב סטנדביי.
סאונד טוב לא מחפה על shit music !

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”