מספר שאלות לגבי מסכי ה21:9 החדשים
-
RoeyTNT
- חבר ותיק

- תגובות: 1274
- שם מלא: RoeyTNT
- נתן תודות: 64 פעמים
- קיבל תודות: 22 פעמים
1) קודם כל האם 21:9 זה בדיוק יחס המסך שיש בקולנוע (2.35:1)?
2) בשביל מה זה טוב? הרי אין טלוויזיה אחת שאפשר לראות בה את כל יחסי המסך ללא פסים שחורים.
אם בטלוויזיה הנ"ל אפשר לראות סרטים ביחס מסך של קולנוע ללא פסים שחורים. אז את סרטי ה-16:9 יראו עם פסים שחורים בצדדים.
לדעתי זה טוב רק אם 99% מהצפייה שלך בטלוויזיה היא סרטים ביחס הזה.
3) איך זה עובד מבחינת הרזולוציה? הרי זה לא 1080 על 1920 נכון? (זו רזולוציה שיוצרת יחס מסך של 16:9)
וסרטים שהם ביחס מסך קולנועי פשוט מאבדים מאותם פיקסלים.
2) בשביל מה זה טוב? הרי אין טלוויזיה אחת שאפשר לראות בה את כל יחסי המסך ללא פסים שחורים.
אם בטלוויזיה הנ"ל אפשר לראות סרטים ביחס מסך של קולנוע ללא פסים שחורים. אז את סרטי ה-16:9 יראו עם פסים שחורים בצדדים.
לדעתי זה טוב רק אם 99% מהצפייה שלך בטלוויזיה היא סרטים ביחס הזה.
3) איך זה עובד מבחינת הרזולוציה? הרי זה לא 1080 על 1920 נכון? (זו רזולוציה שיוצרת יחס מסך של 16:9)
וסרטים שהם ביחס מסך קולנועי פשוט מאבדים מאותם פיקסלים.
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
1 - כן, מתמטיקה פשוטה. 1:2.35 = 9:21.
תכפיל כל צד ב- 1:2.35 ב-9 ותקבל 9:21.15.
2 - נכון, רק התכנים הללו ייראו טוב במסך, שאר התכנים יעברו מתיחה או שיהיו פסים שחורים (כמו שתראה 4:3 במסך שהוא 16:9).
3 - הרזולוציה של המסך היא 2560X1080.
תכפיל כל צד ב- 1:2.35 ב-9 ותקבל 9:21.15.
2 - נכון, רק התכנים הללו ייראו טוב במסך, שאר התכנים יעברו מתיחה או שיהיו פסים שחורים (כמו שתראה 4:3 במסך שהוא 16:9).
3 - הרזולוציה של המסך היא 2560X1080.
- smallville4r
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
מסכי ה- 21:9 אמורים להוות מסכים המתאימים לסרטים ביחס מקורי של 2.35:1.
זה טוב רק למי שמתכוון לראות סרטים ביחס הזה. כל יחס אחר יהיה פשוט בלתי נסבל, לפחות לפי דעתי.
הרזולוציה של המסך היא 2560x1080 מה שעדיין עומד בכל סטנדרט לגבי ההגדרה של HD.
הסרטים בקולנוע מצולמים במקור על פילמים של 4K או אפילו 8K (ויש מקרים גם של 16K), כך שהטלוויזיות עדיין לא ממש מתקרבות למיצוי פוטנציאל החדות מהפילם.
זה טוב רק למי שמתכוון לראות סרטים ביחס הזה. כל יחס אחר יהיה פשוט בלתי נסבל, לפחות לפי דעתי.
הרזולוציה של המסך היא 2560x1080 מה שעדיין עומד בכל סטנדרט לגבי ההגדרה של HD.
הסרטים בקולנוע מצולמים במקור על פילמים של 4K או אפילו 8K (ויש מקרים גם של 16K), כך שהטלוויזיות עדיין לא ממש מתקרבות למיצוי פוטנציאל החדות מהפילם.
RoeyTNT,
אתה צודק, אבל גם במסכי ה16:9 שכל כך פופולאריים היום רוב האנשים צופים רוב הזמן בתוכן 3:4 (כמובן שזה בתהליך השתנות), כך שעצם הבעייה הייתה קיימת כבר ובגדול. לעומת מסכי ה16:9 שהם כמעט 100% מהשוק, מסך 21:9 הוא ייצור נדיר ולכן פחות צריך לעורר פליאה.
מסכי ה16:9 בעצם גם לא מתאימים בדיוק לאף סרט קולנוע.
אתה צודק, אבל גם במסכי ה16:9 שכל כך פופולאריים היום רוב האנשים צופים רוב הזמן בתוכן 3:4 (כמובן שזה בתהליך השתנות), כך שעצם הבעייה הייתה קיימת כבר ובגדול. לעומת מסכי ה16:9 שהם כמעט 100% מהשוק, מסך 21:9 הוא ייצור נדיר ולכן פחות צריך לעורר פליאה.
מסכי ה16:9 בעצם גם לא מתאימים בדיוק לאף סרט קולנוע.
משה
-
RoeyTNT
- חבר ותיק

איך זה עומד בסדרנט של HD (ביתי)?!smallville4r כתב: הרזולוציה של המסך היא 2560x1080 מה שעדיין עומד בכל סטנדרט לגבי ההגדרה של HD....
אני לא מבין.
אני לא מכיר שום מכשיר שתומך ברזולוציה הזו.
אם אני אשים סרט ביחס מסך 21:9 בבלו-ריי ואחבר את הבלו-ריי לטלוויזיה כזו:
1) אני לא יודע אם הבלו-ריי ידע להקרין את הסרט על כל המסך ללא פסים שחורים
אבל נגיד שכן עם איזה קימבון של הגדרות במסך.
כל סרטי הבלו-ריי ביחס מסך הזה הם ברזולוציה של 1920X1040 או רזולוציות דומות.
כלומר גם אם אני אראה את הסרט על כל המסך יהיה איבוד של האיכות מפני שיש מן זום לתמונה. כמו ב-DVD על מסך LCD. (לא בדיוק, אבל אותו רעיון)
מה זה אומר? שסוני צריכים לעשות שחרורים מחדש לסרטים?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
RoeyTNT, הכוונה של smallville4r היא כפי הנראה שזה עומד בהגדרות המפורטות בתקני ה HD Ready ו HD Ready 1080p (הידוע גם כ FHD) שדורשים רק שלמסכים יהיה לפחות 720 שורות במקרה של HD Ready ולפחות 1080 שורות במקרה השני ושיהיו ביחס רחב.
הם בכוונה השאירו את זה כך ולא פירטו יחס מסך מיוחד כדי לאפשר ליצרנים להציע מסכים ביחס רחב יותר מ 16:9
לפי ההגדרה הזו ובמידה שהמסך עומד ביתר דרישות התקן, גם מסך 21:9 בעל רזולוציה של 2560X1080 רשאי לשאת את הלוגו HD Ready 1080p
הם בכוונה השאירו את זה כך ולא פירטו יחס מסך מיוחד כדי לאפשר ליצרנים להציע מסכים ביחס רחב יותר מ 16:9
לפי ההגדרה הזו ובמידה שהמסך עומד ביתר דרישות התקן, גם מסך 21:9 בעל רזולוציה של 2560X1080 רשאי לשאת את הלוגו HD Ready 1080p
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
ראיתי אותו בחו"ל לא מזמן. עם סרטים הוא פשוט מדהים. אין מילים. מי שמתכנן לראות אפילו חמש דקות ביום תכני 4:3 שישכח ממנו, אין מה לדבר על מתיחה, עדיף לא למתוח ולראות תמונה קטנטנה ובודדה באמצע המסך. נראה ממש מצחיק. לתכני 16:9 זה איכשהו עובר למרות שאישית הייתי מעדיף לא למתוח בכלל או לעשות קצת זום. בקיצור, זה לחובבי סרטים מושבעים.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78907
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
- israeli1948
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 517
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
זה מסך פרימיום
המיוצר לסיבה אחת מערכות קולנוע והקרנה ביתיים.
למרות שאם תישאלו אותו צריך לעשות אותם קצת יותר גדולים...
אין שום כוונה שבמסך הזה ינגנו שידורים רגילים או שהשימוש בו יהיה למסך המרכזי בבית.
יש הרבה אנשים שמשקעים עשרות אלפים על חדרי הקרנה ביתיים אז יש פה שוק תאמינו או לא.
למרות שאם תישאלו אותו צריך לעשות אותם קצת יותר גדולים...
אין שום כוונה שבמסך הזה ינגנו שידורים רגילים או שהשימוש בו יהיה למסך המרכזי בבית.
יש הרבה אנשים שמשקעים עשרות אלפים על חדרי הקרנה ביתיים אז יש פה שוק תאמינו או לא.
-
RoeyTNT
- חבר ותיק

אף אחד לא מבין אותי?
אני לא מדבר על המתיחה שתתבצע כראוי כנראה.
אני מדבר על זה. שהיום סרטי בלו-ריי ביחס מסך 21:9 לא רק שהם לא באים עם רזולוציה גבוהה מ-1080 על 1920
הם באים עם רזולוציה נמוכה מזה!
אז אני שואל שוב, איפה יש להשיג סרטים ברוזלוציה 2560X1080?
אני לא מדבר על המתיחה שתתבצע כראוי כנראה.
אני מדבר על זה. שהיום סרטי בלו-ריי ביחס מסך 21:9 לא רק שהם לא באים עם רזולוציה גבוהה מ-1080 על 1920
הם באים עם רזולוציה נמוכה מזה!
אז אני שואל שוב, איפה יש להשיג סרטים ברוזלוציה 2560X1080?
- Corwin
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 287
- נתן תודות: 30 פעמים
- קיבל תודות: 19 פעמים
תקן הבלוריי תומך ברזולוציה זו, אולם מחוסר עניין לציבור אין כרגע כותרים הממשים זאת.
עקב כך, למסך יכולת עיבוד תמונה אשר חותכת את התמונה ומותחת אותה לכל המסך (יחס התמונה הוא מתאים ולכן פרופורציות התמונה נשמרות).
זהו כמובן מוצר נישה המיועד לסרטי קולנוע ואכן נראה שהוא מקדים את זמנו.
אף על פי כן הרעיון הוא יפה והביצוע מוצלח.
עקב כך, למסך יכולת עיבוד תמונה אשר חותכת את התמונה ומותחת אותה לכל המסך (יחס התמונה הוא מתאים ולכן פרופורציות התמונה נשמרות).
זהו כמובן מוצר נישה המיועד לסרטי קולנוע ואכן נראה שהוא מקדים את זמנו.
אף על פי כן הרעיון הוא יפה והביצוע מוצלח.