למה מותר דיוני usenet ולא דיוני torrent?
היי...
אני מצטער אם השאלה נשאלה כבר פשוט החיפוש לא מצא שום דבר רלוונטי.
אני רואה המון דיונים שיש שאלות על כל מיני דברים הקשורים ליוזנט שהם פעילים וגם המנהלים לוקחים חלק בהם.
לעומת זאת, נפתח דיון על טורנטים והוא נסגר די מהר.
הנה הוא: http://tinyurl.com/mmsea7
מה ההבדל? השימוש שאנו עושים גם בטורנטים וגם ביוזנט הוא דומה.
אני מצטער אם השאלה נשאלה כבר פשוט החיפוש לא מצא שום דבר רלוונטי.
אני רואה המון דיונים שיש שאלות על כל מיני דברים הקשורים ליוזנט שהם פעילים וגם המנהלים לוקחים חלק בהם.
לעומת זאת, נפתח דיון על טורנטים והוא נסגר די מהר.
הנה הוא: http://tinyurl.com/mmsea7
מה ההבדל? השימוש שאנו עושים גם בטורנטים וגם ביוזנט הוא דומה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78934
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
המקום הנכון לשאול זה דווקא בפורום הכללי.
השימוש זה לא ההבדל.
אין בעיה לדבר על BT, על הטכנולוגיה וכו'.
מה שאסור זה לינקים לתוכן לא חוקי או אתרים שמחזיקים תוכן לא חוקי. במקרה של BT, זה תופס לצערי 100% מהאתרים.
ב-USENET יש תוכן חוקי למהדרין וכל השירותים הם סגורים (קרי: אין בעצם לינקים לאתרי תוכן לא חוקיים). המקבילה ב-USENET זה שם מלא של קובץ וגם את זה אנחנו לא רוצים שישימו כאן.
לכן, דיבורים על טכנולוגיות או אפילו שמות של אתרי TORRENT (מינינובה, PIRATE BAY) חוקי ואפשרי בהחלט.
רבים יגידו שאנחנו יותר אדוקים מהאפיפיור, אבל הסיבה לכל זה פשוטה - בסופו של יום, אנחנו רוצים להתמקד בתוכן חוקי ולא בתוכן לא חוקי.
השימוש זה לא ההבדל.
אין בעיה לדבר על BT, על הטכנולוגיה וכו'.
מה שאסור זה לינקים לתוכן לא חוקי או אתרים שמחזיקים תוכן לא חוקי. במקרה של BT, זה תופס לצערי 100% מהאתרים.
ב-USENET יש תוכן חוקי למהדרין וכל השירותים הם סגורים (קרי: אין בעצם לינקים לאתרי תוכן לא חוקיים). המקבילה ב-USENET זה שם מלא של קובץ וגם את זה אנחנו לא רוצים שישימו כאן.
לכן, דיבורים על טכנולוגיות או אפילו שמות של אתרי TORRENT (מינינובה, PIRATE BAY) חוקי ואפשרי בהחלט.
רבים יגידו שאנחנו יותר אדוקים מהאפיפיור, אבל הסיבה לכל זה פשוטה - בסופו של יום, אנחנו רוצים להתמקד בתוכן חוקי ולא בתוכן לא חוקי.
יוזנט קיים כבר קרוב ל30 שנה, עוד לפני המצאת הווב.yairf כתב:לא ברור לי איך יוזנט יכול להיות חוקי?...
זה כמו שתגיד "לא ברור לי איך דוא"ל יכול להיות חוקי". (גם בדוא"ל אפשר לשלוח תוכן לא חוקי)
אם כבר, איך הוא יכול להיות לא חוקי?
משה
- esloan
- חבר ותיק

- תגובות: 2796
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
עופר,
אני מבין את הרצון להמנע מלדון בנושאים אלו (וכן, אני הוא זה שפרסם את ההודעה המקורית בשרשור שזיו נעל) - ובאמת שאין לי בעיה עם זה. אני מכבד את החלטתכם.
עם זאת, איני ממש מבין את הגבול הדק של מה מותר ומה אסור.
יש כאן עשרות שרשורים אשר מפנים למבצעים של giganew, astraweb ואשר לכולם ברור שאנו לא הולכים להשתמש בהם לתקשור אוניברסיטאי ושיתוף מחקרי.
מה ההבדל בין שרשור NEWS שכזה, לבין השרשור הנ"ל שמפנה את חברי האתר לשירות סגור, אשר ההרשמה והאחריות לשימוש נאות מוטלת עליהם, ללא התעסקות במה יש שם ומה הולכים לעשות עם זה?
אני חייב לציין את העניין הרב שהשרשור עורר וזאת כפונקציה של כמות ההודעות הפרטיות שקיבלתי בהקשרו. משמע, אם אין פה באמת בעיה חוקית (ואם כן אזי היא צריכה להיות גורפת ולא בחצי קריצה), אז לטובת המשתתפים באתר, ומתוקף העניין של חברי האתר בנושא, הייתי שוקל שנית האם לנעול שרשור שכזה.
אני בהחלט מסכים שאם הדיון "מדרדר" לתחומים האפורים, רצוי ומומלץ לסגור אותו, אבל כל עוד הדיון תמים יחסית ומאידך בעל עניין, יש, לדעתי כמובן, לשקול ביתר שאת טרם נעילתו או מחיקתו.
אין בכתוב מכדי לגרוע בסמכות שבבעלותכם, כבעלי האתר וכחייבים פוטנציאלים בדין, לעשות בתכנים כרצונכם ולפי מיטב שיקולכם.
ארז
אני מבין את הרצון להמנע מלדון בנושאים אלו (וכן, אני הוא זה שפרסם את ההודעה המקורית בשרשור שזיו נעל) - ובאמת שאין לי בעיה עם זה. אני מכבד את החלטתכם.
עם זאת, איני ממש מבין את הגבול הדק של מה מותר ומה אסור.
יש כאן עשרות שרשורים אשר מפנים למבצעים של giganew, astraweb ואשר לכולם ברור שאנו לא הולכים להשתמש בהם לתקשור אוניברסיטאי ושיתוף מחקרי.
מה ההבדל בין שרשור NEWS שכזה, לבין השרשור הנ"ל שמפנה את חברי האתר לשירות סגור, אשר ההרשמה והאחריות לשימוש נאות מוטלת עליהם, ללא התעסקות במה יש שם ומה הולכים לעשות עם זה?
אני חייב לציין את העניין הרב שהשרשור עורר וזאת כפונקציה של כמות ההודעות הפרטיות שקיבלתי בהקשרו. משמע, אם אין פה באמת בעיה חוקית (ואם כן אזי היא צריכה להיות גורפת ולא בחצי קריצה), אז לטובת המשתתפים באתר, ומתוקף העניין של חברי האתר בנושא, הייתי שוקל שנית האם לנעול שרשור שכזה.
אני בהחלט מסכים שאם הדיון "מדרדר" לתחומים האפורים, רצוי ומומלץ לסגור אותו, אבל כל עוד הדיון תמים יחסית ומאידך בעל עניין, יש, לדעתי כמובן, לשקול ביתר שאת טרם נעילתו או מחיקתו.
אין בכתוב מכדי לגרוע בסמכות שבבעלותכם, כבעלי האתר וכחייבים פוטנציאלים בדין, לעשות בתכנים כרצונכם ולפי מיטב שיקולכם.
ארז
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
גם אתרי טורנטים ואימיול הם חוקיים בדיוק כמו יוזנט. גם הם מפנים לתוכן לא חוקי, בדיוק כמו יוזנט. גם לי לא ברורה ההפרדה הזו.
Silence speaks louder than words
ההשוואה בין אתרי טורנטים לASTRAWEB וGIGANEWZ לא נכונה. השוואה נכונה יותר תהיה לינק לאתר להורדת קליינט ביטורנט כמו UTORRENT
וזה חוקי לגמרי.
מה שכן עפר, אני זוכר שממש לא מזמן היה דיון הזמנות לNEWZBIN וזה אתר כמו כל אתר טורנטים בסגנון פיירט ביי ואחרים. או שגם הוא נסגר בסוף אחרי השתתפות של כל מנהלי האתר?
עריכה: להפנות לפיירט ביי זה לא חוקי בדיוק כמו שאם אני אפנה מישהו לNZBMATRIX זה לא חוקי. להפנות לאתר שנותן לך את השרות שהוא כשלעצמו חוקי זה מקביל ללינק להורדת קליינט ביטורנט - ואת שניהם אפשר לעשות.
וזה חוקי לגמרי.
מה שכן עפר, אני זוכר שממש לא מזמן היה דיון הזמנות לNEWZBIN וזה אתר כמו כל אתר טורנטים בסגנון פיירט ביי ואחרים. או שגם הוא נסגר בסוף אחרי השתתפות של כל מנהלי האתר?
עריכה: להפנות לפיירט ביי זה לא חוקי בדיוק כמו שאם אני אפנה מישהו לNZBMATRIX זה לא חוקי. להפנות לאתר שנותן לך את השרות שהוא כשלעצמו חוקי זה מקביל ללינק להורדת קליינט ביטורנט - ואת שניהם אפשר לעשות.
נערך לאחרונה על ידי flsh ב 08/09/2009 16:22, נערך פעם 1 בסך הכל.
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

כלומר, כל ההבדל הוא שביוזנט אני לא חייב לשתף? זה לא הופך את זה לחוקי, אתה עדיין מוריד תכנים לא חוקיים, לא?
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5920
- נתן תודות: 143 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
MetalliJoe כתב:כלומר, כל ההבדל הוא שביוזנט אני לא חייב לשתף? זה לא הופך את זה לחוקי, אתה עדיין מוריד תכנים לא חוקיים, לא?...
זה לא שרק מוריד תכנים לא חוקים, אתה גם משלם עבור אפשרות להוריד אותם:-) לי נראה פשוט לא הגיוני לשלם עבור תוכן גנוב
גונב מגנב...
נערך לאחרונה על ידי dima_vy ב 08/09/2009 17:38, נערך פעם 1 בסך הכל.
- oferlaor
- מנהל

כמו שאמרתם, הקו מאוד לא ברור ולכן היה צריך לשים אותו באיזה מקום. היינו שמים אותו טיפה שמאלה, היו שואלים מדוע שמאלה, היינו שמים ימינה, היו שואלים מדוע ימינה.
כעיקרון אנחנו לא רוצים להתעסק בדברים לא חוקיים וכאן קבענו את הקו השרירותי.
כעיקרון אנחנו לא רוצים להתעסק בדברים לא חוקיים וכאן קבענו את הקו השרירותי.
- oferlaor
- מנהל

אחת הסיבות, אגב, שטורנטים זה לא דבר שאנחנו מתירים כאן היא סוגיה דרוויניסטית.
אם נתיר דיונים על טורנטים כאן, סביר להניח שהדבר יגרום לאתר להפוך לאתר שיתוף טורנטים כי (אני מניח ש-) יש כאן לא מעט משתפים.
זו לא המטרה של האתר בסופו של יום, וזה גם יביא לסגירתו בידי הרשויות.
מסקנה אחת מכל השרשור הזה קיבלתי ששרשורים של הזמנות לשירותי NEWZBIN.
אם נתיר דיונים על טורנטים כאן, סביר להניח שהדבר יגרום לאתר להפוך לאתר שיתוף טורנטים כי (אני מניח ש-) יש כאן לא מעט משתפים.
זו לא המטרה של האתר בסופו של יום, וזה גם יביא לסגירתו בידי הרשויות.
מסקנה אחת מכל השרשור הזה קיבלתי ששרשורים של הזמנות לשירותי NEWZBIN.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
העמדה האישית שלי ידועה וברורה והיא שהייתי מעדיף שלא ידברו בכלל לא על Usenet ולא על BT או אתרי כתוביות בפורומים. מבחינה זו אני עוד יותר קיצוני מהנהלת האתר והנימוק שלי הוא שהמדיניות הנוכחית היא כסת"ח אחד גדול וגם לא ממש מוצלח.
ברם זו מדיניות האתר ואני כפוף אליה כמו כל אחד אחר ואני גם מחוייב לאכוף אותה גם אם אני לא תמיד מבין או מסכים איתה.
ברם זו מדיניות האתר ואני כפוף אליה כמו כל אחד אחר ואני גם מחוייב לאכוף אותה גם אם אני לא תמיד מבין או מסכים איתה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
שום דבר לא חוקי בהם ולא ראיתי שמישהו בשרשור או במקום אחר טען שתכנים לא חוקיים הם כן חוקיים.yairf כתב:זה שהיוזנט קיים עוד לפני ה-WEB, אני יודע. מה שלא ברור לי זה מה בדיוק חוקי בתכנים שמתרוצצים שם (ואני מתכוון לתכני ה-Binaries למיניהם...)...
משה
לא לדבר בכלל זה כבר פשוט חסימת נושא חם משלחן הדיונים. הדיון בנושא עצמו הוא לגיטימי כמו הדיון הנוכחי בתרגומים. זה שאנשים לא שומרים תמיד חוק זה חלק מהחיים. מידי פעם גם עולה שרשור "האם אתה משלם את האגרה". זה דומה ואני לא חושב שזה או שיתוף הקצבים צריך להיות טבו.Catskinner כתב:העמדה האישית שלי ידועה וברורה והיא שהייתי מעדיף שלא ידברו בכלל לא על Usenet ולא על BT או אתרי כתוביות בפורומים. מבחינה זו אני עוד יותר קיצוני מהנהלת האתר והנימוק שלי הוא שהמדיניות הנוכחית היא כסת"ח אחד גדול וגם לא ממש מוצלח....
איפה שאני מציע לשים את הקו זה לאסור הדרכה איך לעסוק בנושא, כלומר, כמובן שלאסור לינקים ספציפיים לתכנים אבל גם הדרכות טכניות. ברור לי שדעת ההנהלה שונה כי אם אני זוכר נכון אפילו עופר כתב בעצמו מדריך ליוזנט.
צודק, לא טוב להיות קיצוני כמו שהיית במשפט הזהdima_vy כתב:להיות קיצוני זה גם לא טוב, כי אז נגיע למצב, בו נצטרך לסגור את האינטרנט, כי יש שם דברים לא חוקיים, והרבה דברים...
הנושא זה האתר הזה ולא האינטרנט. כמו שהאתר מנסה להיות שונה מאתרים אחרים בהרבה דברים אחרים, הוא יכול להיות שונה גם בנושא הזה.
משה
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

אני מסכים עם Catskinner במובן זה שהגזירה לגבי שתי השיטות צריכה להיות זהה. או שמתירים באופן שווה או שאוסרים הכל.