שלום,
ראיתי פה בכל מיני הודעות התייחסות לדברים האלה אבל לא ראיתי תשובה חד משמעית:
אם אני מחבר את הרסיבר בכבל HD לטלוויזיה,ונניח שאת ה-DVD לרסיבר בחיבור קומפוננט או כל חיבור אחר שהוא לא HD.
איזה תכונה אני צריך שהרסיבר יתמוך בה כדי שאני אראה את התמונה מה-DVD בלי צורך בחיבור כבל נוסף לטלוויזיה?
תודה.
upscalling ו- upconversion
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
UPCONVERSION אומר שהרסיבר יודע לקבל קומפוננט ולהוציא את אותו סיגנל בדיוק ב-HDMI.
UPSCALING אומר שהוא לא רק יודע לעשות זאת, אלא גם משדרג את איכות התמונה בדרך. כלומר, זה כבר לא אותו סיגנל SD, אלא שזה מעביר אותו ל-HD עבור המסך.
האם זה עדיף? זה תלוי בהמון דברים:
1. UPCONVERSION - לא כל ה-UPCONVERSION זהה. יש כאלה איכותיים יותר ויש כאלה שאיכותיים פחות.
2. UPSCALING - יתכן שהמסך שלך עושה עבודה טובה מהרסיבר בתחום הזה, אז קשה לדעת מי יעשה עבודה טובה יותר באופן כללי.
מנסיוני, ברסיברים בד"כ חוסכים במנגנונים הללו והם לא להיט. יש כאלה שמתגאים ביכולות חזקות בתחום הזה, אבל בד"כ זה מתחיל להיות משמעותי רק כשהרסיבר יקר (קרי: סדרי גודל של 8K וצפונה).
UPSCALING אומר שהוא לא רק יודע לעשות זאת, אלא גם משדרג את איכות התמונה בדרך. כלומר, זה כבר לא אותו סיגנל SD, אלא שזה מעביר אותו ל-HD עבור המסך.
האם זה עדיף? זה תלוי בהמון דברים:
1. UPCONVERSION - לא כל ה-UPCONVERSION זהה. יש כאלה איכותיים יותר ויש כאלה שאיכותיים פחות.
2. UPSCALING - יתכן שהמסך שלך עושה עבודה טובה מהרסיבר בתחום הזה, אז קשה לדעת מי יעשה עבודה טובה יותר באופן כללי.
מנסיוני, ברסיברים בד"כ חוסכים במנגנונים הללו והם לא להיט. יש כאלה שמתגאים ביכולות חזקות בתחום הזה, אבל בד"כ זה מתחיל להיות משמעותי רק כשהרסיבר יקר (קרי: סדרי גודל של 8K וצפונה).
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
בקצרה - אתה צריך UPCONVERSION - רק תשים לב לפירוט - כלומר - יש לפעמים כאלה שעושים רק מחיבורים מסויימים (נניח רק מקומפוננט) ויש כאלה שלא משנה איזה חיבור - הוא עושה UPCONERSION לHDMI.
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
נכון. ברסיבר שלי למשל (DENON 1709) אין המרה מאנלוגי לדיגיטלי, כלומר, הוא עושה UPCONVERSION מCOMPOSITE לS-VIDEO ולCOMPONENT אבל לא ל HDMI -- אנלוגי נשאר אנלוגי ודיגיטלי נשאר דיגיטלי. חבל, ככה אני צריך להשתמש בשני חיבורים בטלוויזיה.