http://www.catgenie.co.il/Hebrew/
לאוהבי החתולים.
-
NK
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1994
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
ל Gizmodo דווקא לא הייתה חוות דעת חיובית במיוחד http://gizmodo.com/5306837/catgenie-lit ... iscontents
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- MuliGome
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 318
לי יש את המכשיר הזה ואני מאוד מרוצה. אני מגדל שני חתולים והמכשיר הזה פשוט שידרג לי את החיים. בביקורת שהבאת פה מדובר בגרסה הישנה של המכשיר. החברה כל הזמן עובדת ומשפרת וגם השירות שלהם אחלה בעיקר בארץ (חברה ישראלית).
- Pavelz
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
נראה מעניין מאוד.
מה המחיר?
מה המחיר?
Need more cowbell
- MuliGome
-
- חבר פעיל מאוד

אני קניתי לפני כחצי שנה במבצע היכרות 1500 ש"ח לדעתי המחירים עלו מעט, אבל שווה לבדוק. באתר הרשמי שפורסם פה יש רשימה של חנויות משווקות.
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

גם ככה היחסים ביני לבין חתולשלי די רעועים בזמן האחרון בעקבות הכנסת הרומבה לבית. אני לא חושב שהוא יקבל עוד מכשיר חשמלי שעושה רעש וזה עלול להסתיים רע עבורי.
- MuliGome
-
- חבר פעיל מאוד

החתול שלך יודה לך בסוף... ארגז חול נקי כל הזמן זה תענוג גם בשבילו. אתה יכול לקבוע כמה פעמים ביום לבצע ניקוי.גם ככה היחסים ביני לבין חתולשלי די רעועים בזמן האחרון בעקבות הכנסת הרומבה לבית. אני לא חושב שהוא יקבל עוד מכשיר חשמלי שעושה רעש וזה עלול להסתיים רע עבורי....
לגבי הרעש, יש מצב שזה קצת ירתיע בהתחלה אבל הם מתרגלים לזה מהר מאוד.
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

כמה זמן באמת אורך הניקוי? מהכתבה של Gizmodo הבנתי שזה גם תהליך ארוך וגם לא חסכוני במיוחד מבחינת חשמל
- MuliGome
-
- חבר פעיל מאוד

התהליך אורך כ-40 דקות, מעט ארוך אבל אם מכוונים את ההפעלה לשעות נכונות (שעות שבהן גם אתם וגם החתולים ישנים) אז זה לא מורגש. לגבי צריכת חשמל, אני מאמין שמדובר על צריכה גבוהה רק בזמן תהליך הייבוש - פיזור אוויר חם שאורך לא יותר מרבע שעה. אבל הבנתי שהיצרן טוען שהמכשיר מאוד ידידותי לסביבה, לכן זו שאלה טובה עד כמה הוא חסכוני בחשמל או לא.
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

אני חושב שהטענה של מכשיר חסכוני וידידותי לסביבה לא ממש מתיישבת עם המספרים היבשים בהשוואה לשיטה הקונבנציונלית
עם ארגז חול רגיל בחישוב ל 5 שנים אנו נזדקק ל:
ארגז חול 1 יח' = 150 שקל
יעה 1 יח' = 9.90 שקל
חול פרמיום = 12 חבילות של 5 ק"ג לשנה = 60 יח' סה"כ בעלות 79.90 ש"ח ליחידה = 4,794 ש"ח
מבשם לחול = 12 חבילות לשנה = 60 חבילות סה"כ בעלות 29.90 ש"ח ליחידה = 1,794 ש"ח
סה"כ הוצאה במשך 5 שנים = 6,747.90 ש"ח
עם ה CatGenie אנו נזדקק ל:
CatGenie יחידה אחת בעלות של 1,900 ש"ח
גרגירים נשטפים = 2 יחידות לשנה = 10 יחידות סה"כ בעלות 80 ש"ח ליחידה = 800 ש"ח
מחסנית = 6 יחידות לשנה = 30 יחידות סה"כ בעלות 60 ש"ח ליחידה = 1,800 ש"ח
חשמל = לפי 20 דקות לכל ניקוי פעמיים ביום = 1095 שעות בצריכה של 1.16KWh בתעריף של 51 אג' ל קוט"ש = 653.01 ש"ח
סה"כ הוצאה במשך 5 שנים = 5,153.01 ש"ח
בשני המקרים השתמשתי במחירון המופיע באתר של ג'ונגל שהם הראשונים ברשימת המפיצים באתר החברה.
בתכל'ס עלות ההפעלה מסתכמת ביתרון של כ 1,600 ש"ח בחמש שנים לכל היותר בהנחה שהחתול באמת מבקר בארגז החול פעמיים ביום בלבד ובחרתם לתת לו את החול המשובח. אין לי מושג כמה מים המתקן צורך אבל אתפלא מאוד אם זה פחות מ 5 ליטר כך שבאותו חישוב נגיע לצריכה של כ 18 קוב מים בחמש שנים.
לא שיש לי משהו נגד הקידמה ובאמת שתיתקשו למצוא חובב חתולים גדול ממני, אבל לעניות דעתי אין כאן חיסכון גדול בכסף ובטח שלא בידידותיות לסביבה.
עם ארגז חול רגיל בחישוב ל 5 שנים אנו נזדקק ל:
ארגז חול 1 יח' = 150 שקל
יעה 1 יח' = 9.90 שקל
חול פרמיום = 12 חבילות של 5 ק"ג לשנה = 60 יח' סה"כ בעלות 79.90 ש"ח ליחידה = 4,794 ש"ח
מבשם לחול = 12 חבילות לשנה = 60 חבילות סה"כ בעלות 29.90 ש"ח ליחידה = 1,794 ש"ח
סה"כ הוצאה במשך 5 שנים = 6,747.90 ש"ח
עם ה CatGenie אנו נזדקק ל:
CatGenie יחידה אחת בעלות של 1,900 ש"ח
גרגירים נשטפים = 2 יחידות לשנה = 10 יחידות סה"כ בעלות 80 ש"ח ליחידה = 800 ש"ח
מחסנית = 6 יחידות לשנה = 30 יחידות סה"כ בעלות 60 ש"ח ליחידה = 1,800 ש"ח
חשמל = לפי 20 דקות לכל ניקוי פעמיים ביום = 1095 שעות בצריכה של 1.16KWh בתעריף של 51 אג' ל קוט"ש = 653.01 ש"ח
סה"כ הוצאה במשך 5 שנים = 5,153.01 ש"ח
בשני המקרים השתמשתי במחירון המופיע באתר של ג'ונגל שהם הראשונים ברשימת המפיצים באתר החברה.
בתכל'ס עלות ההפעלה מסתכמת ביתרון של כ 1,600 ש"ח בחמש שנים לכל היותר בהנחה שהחתול באמת מבקר בארגז החול פעמיים ביום בלבד ובחרתם לתת לו את החול המשובח. אין לי מושג כמה מים המתקן צורך אבל אתפלא מאוד אם זה פחות מ 5 ליטר כך שבאותו חישוב נגיע לצריכה של כ 18 קוב מים בחמש שנים.
לא שיש לי משהו נגד הקידמה ובאמת שתיתקשו למצוא חובב חתולים גדול ממני, אבל לעניות דעתי אין כאן חיסכון גדול בכסף ובטח שלא בידידותיות לסביבה.
נערך לאחרונה על ידי Catskinner ב 10/09/2009 15:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
- MuliGome
-
- חבר פעיל מאוד

לפי החישוב שלך אכן ישנו חיסכון כלכלי עם הארגז של CatGenie.
אבל מבחינת החישובים שלך, הרשה לי לתקן בכל זאת:
את ה- CatGenie עצמו אפשר להשיג במחיר זול יותר אין לי ספק.
מבחינת גרגרי חול, אין צורך להחליף מאחר וזה חול שטיף. כן יש צורך למלא מאחר והארגז מתרוקן לאט לאט עם השימוש.
אני השתמשתי בקושי בשתי קופסאות חול בחצי שנה (לשני חתולים) אז קח בחשבון 4 או גג 5 קופסאות חול בשנה.
לגבי מחסנית, המחסניות הן של 120 שטיפות (ה-60 יוצא מפס הייצור) , 2 שטיפות ביום זה אומר סה"כ 6 מחסניות עלות כל אחת כ-100 ש"ח.
אז כבר הגדלתי את הפער עם החישוב שלי לטובת CatGenie.
יותר מזה אני יכול לומר שגם אם החישוב הכלכלי היה מביא לשיוויון עדיין הייתי מעדיף להסתלבט במקום לנקות *** של חתולים כל יומיים...
אבל מבחינת החישובים שלך, הרשה לי לתקן בכל זאת:
את ה- CatGenie עצמו אפשר להשיג במחיר זול יותר אין לי ספק.
מבחינת גרגרי חול, אין צורך להחליף מאחר וזה חול שטיף. כן יש צורך למלא מאחר והארגז מתרוקן לאט לאט עם השימוש.
אני השתמשתי בקושי בשתי קופסאות חול בחצי שנה (לשני חתולים) אז קח בחשבון 4 או גג 5 קופסאות חול בשנה.
לגבי מחסנית, המחסניות הן של 120 שטיפות (ה-60 יוצא מפס הייצור) , 2 שטיפות ביום זה אומר סה"כ 6 מחסניות עלות כל אחת כ-100 ש"ח.
אז כבר הגדלתי את הפער עם החישוב שלי לטובת CatGenie.
יותר מזה אני יכול לומר שגם אם החישוב הכלכלי היה מביא לשיוויון עדיין הייתי מעדיף להסתלבט במקום לנקות *** של חתולים כל יומיים...
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

אולי לא שמת לב אבל התחשיב בודק את עלות ההפעלה במשך 5 שנים ונתוני הצריכה מתיישבים עם מה שאתה אומר.
בכוונה השתמשתי בנתונים שהם פרסמו ובכוונה הלכתי למפיץ שהם ציינו ושאבתי משם את כל המחירים. אם יש טענה שהצריכה המוצהרת של מחסניות וגרגרים היא מוגזמת אז צריך להפנות אותה ליצרן ולא אלי.
אין לי ספק שאפשר להשתמש במתקן בעלות פחותה ממה שחישבתי, אבל למען הסר ספק העלות שלי לאחזקת החול לשנה קטנה בהרבה ממה שחישבתי הן בכמות והן במחיר לאריזת חול. אני לא משתמש בחבילת חול בתדירות שציינתי בחישוב ובוודאי שלא באריזת מבשם אחת כל חודש ובטח שלא במחירים המופיעים באתר המפיץ גם את CatGenie.
לעניות דעתי היתרון היחיד של המכשיר זה ההבטחה שלא צריך להתעסק בחול של החתול. לשם כך צריך לקבל שלא יהיה מי יודע מה חיסכון כספי (אם בכלל) ושתצטרך ללמוד לחיות עם מתקן גדול ומגושם, שדורש חיבור למים, ביוב וחשמל וצורך מהם לא מעט.
בכוונה השתמשתי בנתונים שהם פרסמו ובכוונה הלכתי למפיץ שהם ציינו ושאבתי משם את כל המחירים. אם יש טענה שהצריכה המוצהרת של מחסניות וגרגרים היא מוגזמת אז צריך להפנות אותה ליצרן ולא אלי.
אין לי ספק שאפשר להשתמש במתקן בעלות פחותה ממה שחישבתי, אבל למען הסר ספק העלות שלי לאחזקת החול לשנה קטנה בהרבה ממה שחישבתי הן בכמות והן במחיר לאריזת חול. אני לא משתמש בחבילת חול בתדירות שציינתי בחישוב ובוודאי שלא באריזת מבשם אחת כל חודש ובטח שלא במחירים המופיעים באתר המפיץ גם את CatGenie.
לעניות דעתי היתרון היחיד של המכשיר זה ההבטחה שלא צריך להתעסק בחול של החתול. לשם כך צריך לקבל שלא יהיה מי יודע מה חיסכון כספי (אם בכלל) ושתצטרך ללמוד לחיות עם מתקן גדול ומגושם, שדורש חיבור למים, ביוב וחשמל וצורך מהם לא מעט.
- MuliGome
-
- חבר פעיל מאוד

אני מסתכל על השורה התחתונה...
קודם היה לי חדר שבו היה ארגז חול, הייתי צריך בכל יומיים לנקות את הארגז (יושב עם כף, חופר ומוציא גללים וגושים של שתן וסובל מריח ואבק של חול שנכנס לפה). במידה והייתי מפספס ביום אחד את הניקיון הייתי זוכה למחאות נחרצות מצד אשתי על הריח שמופץ בחדר או יותר גרוע החתול היה מעניש אותי בכך שהוא משאיר צרכיו מחוץ לארגז.
המצב כיום הוא שאני פשוט לא מתעסק עם הנושא הזה בכלל. הארגז פועל לבדו פעמיים ביום.
הארגז יושב ליד מכונת הכביסה וזורק את השיט ישר לביוב (בדיוק כמו שמכונת הכביסה עושה) וזה לא שיש צורך לנייד אותו כל שעתיים הרי...
לי נשאר רק להינות מהחתולים ולא להתעסק עם הצרכים שלהם יותר.
בזמנו עשיתי את החישוב הכלכלי אומנם לא היה פער מאוד גדול אבל בוא נסכם זאת כך, הרבה פעמים מתקדמים בחיים גם בלי קשר לסיבות כלכליות.
קודם היה לי חדר שבו היה ארגז חול, הייתי צריך בכל יומיים לנקות את הארגז (יושב עם כף, חופר ומוציא גללים וגושים של שתן וסובל מריח ואבק של חול שנכנס לפה). במידה והייתי מפספס ביום אחד את הניקיון הייתי זוכה למחאות נחרצות מצד אשתי על הריח שמופץ בחדר או יותר גרוע החתול היה מעניש אותי בכך שהוא משאיר צרכיו מחוץ לארגז.
המצב כיום הוא שאני פשוט לא מתעסק עם הנושא הזה בכלל. הארגז פועל לבדו פעמיים ביום.
הארגז יושב ליד מכונת הכביסה וזורק את השיט ישר לביוב (בדיוק כמו שמכונת הכביסה עושה) וזה לא שיש צורך לנייד אותו כל שעתיים הרי...
לי נשאר רק להינות מהחתולים ולא להתעסק עם הצרכים שלהם יותר.
בזמנו עשיתי את החישוב הכלכלי אומנם לא היה פער מאוד גדול אבל בוא נסכם זאת כך, הרבה פעמים מתקדמים בחיים גם בלי קשר לסיבות כלכליות.
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

אני מנקה את החול פעם ביום. לוקח לי 3 דקות כל פעם, כולל טאטוא מרפסת השירות. השיקולים שלי בברור שונים משלך כי הגעתי למסקנה הפוכה והיא שהמתקן לא חוסך לי מי יודע מה זמן, כנראה שלא חוסך עבודה היות והביקורות ב Amazon כולן מזהירות שהגרגרים מתפזרים בכול הבית ובטח שלא כסף כי במקרה שלי יש יתרון של כ 1000 שקל בשיטה הישנה והתוצאה הסופית זהה - חול נקי וללא ריח.
כן, ה CatGenie נוח יותר. אבל זה לא ברמת ההשוואה של מכונת כביסה לעומת כביסה ידנית או רומבה לעומת טאטוא ושאיבה, מה עוד שלפי הביקורות ב Amazon הטכנולוגיה הזו עדיין לא ממש בשלה.
כן, ה CatGenie נוח יותר. אבל זה לא ברמת ההשוואה של מכונת כביסה לעומת כביסה ידנית או רומבה לעומת טאטוא ושאיבה, מה עוד שלפי הביקורות ב Amazon הטכנולוגיה הזו עדיין לא ממש בשלה.
- MuliGome
-
- חבר פעיל מאוד

האמת שזה נראה לי מאוד אישי. כנראה שהפטנט הזה לא מדבר לכל אחד. לי באופן אישי לא כזה קליל לנקות ארגז (יכולת להתרשם מהתיאור שלי) לעומת זאת אתה מתאר זאת ככיף חיים. אז אחרי הכל זה באמת עניין של פרספקטיבה. אני מניח שאם כולם היו כמוך החברה הזו כבר לא היתה קיימת. לסיכום כל אחד עושה מה שהוא רואה לנכון ביותר לעצמו.
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

בוודאי שזה עיניין של פרספקטיבה ומובן שזה עניין של שיקולים אישיים ואין כאן עניין של ניצחון. סה"כ כולנו קונים את מה שאנחנו רוצים או שנדמה לנו שאנחנו צריכים. וטוב שזה כך כי אילו כולנו היינו קונים באמת רק את מה שאנחנו זקוקים לו אז המצב היה בכי רע.
- MuliGome
-
- חבר פעיל מאוד

דבר "שולי" ששכחתי להתייחס אליו בדיון הסוער הוא שבמקרה שלי מדובר בשני חתולים...
אפילו בחנות לפני הקנייה טרח המוכר לציין שהכדאיות של המכשיר עולה משמעותית מ-2 חתולים ומעלה.
אין לי ספק שבמקרה שלך - חתול אחד - זה אכן קצת מיותר אבל אולי ביום שתצרף לו חבר או חברה זה ישנה את הכדאיות.
אז שיהיה בכיף
אפילו בחנות לפני הקנייה טרח המוכר לציין שהכדאיות של המכשיר עולה משמעותית מ-2 חתולים ומעלה.
אין לי ספק שבמקרה שלך - חתול אחד - זה אכן קצת מיותר אבל אולי ביום שתצרף לו חבר או חברה זה ישנה את הכדאיות.
אז שיהיה בכיף
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

יש רק דבר אחד טוב יותר מחתול וזה שני חתולים
החתולים לשלטון!
החתולים לשלטון!
- danny_din
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 2
litter-robot
כשנמאס לי לנקות את הארגז של שני האדונים, חיפשתי פתרון אוטומטי.
ה-Cat Genie הוא בזבזן מים רציני (כ-15 ליטר מים בכל הפעלה), חיפשתי פתרון "יבש" יותר.
מצאתי את ה-litter-robot.
החברה האמריקאית: http://www.litter-robot.com/
המפיץ הגרמני ממנו מזמינים: http://www.litter-robot.eu/
קצת יותר יקר מה-Genie (בעיקר בגלל עלויות משלוח).
לא נועד לחסכון כספי, אלא חסכון נפשי.
עובד על חשמל בלבד, עם החול המתגבש הרגיל.
פועל אחרי כל "ביקור" (ע"פ חיישנים), כדקה וחצי לסיבוב של ניקוי.
פעם בכמה ימים מחליפים את השקית ומוסיפים מעט חול. וזהו.
קצת מרעיש, אז חיברנו לשעון טיימר כדי שלא יעבוד בלילה.
זו היתה רכישה מוצלחת ביותר.
משרתם מרוצה מאד. גם האדונים מאשרים, עכשיו נקי כל הזמן. מיאו.
ה-Cat Genie הוא בזבזן מים רציני (כ-15 ליטר מים בכל הפעלה), חיפשתי פתרון "יבש" יותר.
מצאתי את ה-litter-robot.
החברה האמריקאית: http://www.litter-robot.com/
המפיץ הגרמני ממנו מזמינים: http://www.litter-robot.eu/
קצת יותר יקר מה-Genie (בעיקר בגלל עלויות משלוח).
לא נועד לחסכון כספי, אלא חסכון נפשי.
עובד על חשמל בלבד, עם החול המתגבש הרגיל.
פועל אחרי כל "ביקור" (ע"פ חיישנים), כדקה וחצי לסיבוב של ניקוי.
פעם בכמה ימים מחליפים את השקית ומוסיפים מעט חול. וזהו.
קצת מרעיש, אז חיברנו לשעון טיימר כדי שלא יעבוד בלילה.
זו היתה רכישה מוצלחת ביותר.
משרתם מרוצה מאד. גם האדונים מאשרים, עכשיו נקי כל הזמן. מיאו.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
פטנט נחמד מאוד.
אנחנו הצלחנו ללמד את החתולה שלנו לעשות צרכיה בשירותים רגילים בעזרת המוצר הפשוט הזה:
http://www.litterkwitter.com/en/index.php
עבודת הלימוד היא קצת קשה ובמקרה של חתול עקשן יכולה גם לתסכל, אבל התוצאה הסופית שווה את זה. אין טיפת חול בבית ואין ריחות לא נעימים.
אנחנו הצלחנו ללמד את החתולה שלנו לעשות צרכיה בשירותים רגילים בעזרת המוצר הפשוט הזה:
http://www.litterkwitter.com/en/index.php
עבודת הלימוד היא קצת קשה ובמקרה של חתול עקשן יכולה גם לתסכל, אבל התוצאה הסופית שווה את זה. אין טיפת חול בבית ואין ריחות לא נעימים.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"