תאכל'ס מה YES MAX עושה שHTPC לא עושה ?
האם ?
ליס מקס יש יכולת להקליט מספר תוכניות ממספר ערוצים בו זמנית ?
האם הוא יכול להקליט ערוץ אחד שבו זמנית אני צופה בערוץ אחר?
אם זה כך ,בקטגוריית ההקלטות HTPC מוגבל לעומתו?
יש למישהו תשובה ?
איך להביא HTPC הכי קרוב ליס מקס ?
ליס מקס יש יכולת להקליט מספר תוכניות ממספר ערוצים בו זמנית ?
האם הוא יכול להקליט ערוץ אחד שבו זמנית אני צופה בערוץ אחר?
אם זה כך ,בקטגוריית ההקלטות HTPC מוגבל לעומתו?
יש למישהו תשובה ?
איך להביא HTPC הכי קרוב ליס מקס ?
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
השאלה שלך צריכה להיות : "איך להביא יס מקס להיות HTPC " , האם ביס מקס אתה יכול לשחק משחקים? להוריד תכנים? לתמוך בפורמטים מתקדמים , לצרוב , ועוד ועוד
2 עולמות שונים , כלל האצבע בהחלטה הוא דרישות השתמש
2 עולמות שונים , כלל האצבע בהחלטה הוא דרישות השתמש
Microsoft Regional Director- Windows Media Center
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
אני יודע שHTPC ברמה הכללית יותר טוב מYES MAX .
ואחרי ששוחחתי עם נציגת YES הבנתי שהמקס יכול לתת לך ערוץ צפייה אחד וערוץ הקלטה אחד.
כדי לקבל את הפונקצייה הזו מ HTPC צריך שני ממירי יס וכרטיס הקלטה בעל שתי כניסות או שני כרטיסים בעלי כניסה אחת.
הבנתי.
ואחרי ששוחחתי עם נציגת YES הבנתי שהמקס יכול לתת לך ערוץ צפייה אחד וערוץ הקלטה אחד.
כדי לקבל את הפונקצייה הזו מ HTPC צריך שני ממירי יס וכרטיס הקלטה בעל שתי כניסות או שני כרטיסים בעלי כניסה אחת.
הבנתי.
- droren
- חבר מביא חבר

אכן הבנת נכון
בהצלחה
בהצלחה
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
ליס מקס יש יתרון אחד גדול: אתה לא צריך לשבור את הראש עם מחשבים, כבלים, כרטיסי מסך וטלויזיה, תוכנות, EPG, סאונד ואלף דברים אחרים. יס מקס - קופסה סגורה ופשוטה לשימוש לא רק לחולי מחשבים .
אבל אתה תהיה מוגבל מאוד עם כל צורך נוסף, אפילו פשוט והגיוני (כמו תמונות, מוסיקה, סרטים שלך על DVD או DIVX, שמירה של סרט מוקלט וכו') - דברים שהופכים טלויזיה רגילה ומחשב כמעט רגיל ל ENTERTAINMENT CENTER אמיתי.
- droren
- חבר מביא חבר

digest ,
סיכמת בצורה יפה מאד את ההבדל המהותי
סיכמת בצורה יפה מאד את ההבדל המהותי
מרוב תשבוחות ל HTPC שכחתם דבר קטן - האיכות...
YES MAX מקליט את השידור הדיגיטלי כמו שהוא, בלי קודם לפענח ואז לדחוס. התוצאה היא שההקלטה היא בדיוק באיכות השידור. ובנוסף, אפשר לצפות עם או בלי תרגום (לכבות את התרגום) בעוד שבהHTPC ההקלטה תהיה עם או בלי תרגום באופן קבוע, לפי מה שהממיר מוציא (אותו דבר לגבי מעטפות של הודעות וכו'). אם איכות זה פרמטר, אז ההקלטה של המקס עדיפה, לפעמים אפילו מאוד.
אני לא משוכנע שההבדל באיכות הוא כזה עצום. יס מקס מקליט שידור של MPEG2 מהלווין שכבר דחוס מספיק. היתרון הוא חסכון בהמרת דיגיטלי-אנלוגי-דיגיטלי שבHTPC פוגעת טיפה באיכות, אבל כמו אורן כבר אמר - לא משמעותית.
הקלטה של כל פסי קול ותירגום בYES MAX זה דבר נכמד מאוד (אתה בטוח שהוא באמת מקליט אותם?, זה לא מעט DATA להוסיף להקלטה). אבל פה ויכוח הוא לא טכני.
אם YES היתה חברה נורמלית היתי יכול להשתמש באחד ממאות כרטיסי DVB-S בשוק ואחד מעשרות כרטיסי CI ולבחור בין HTPC וYES MAX בצורה שווה. אני חושב שYES צריכה לספק לי שירותי לווין בלבד ולמכור לי מנוי עם CI SMARTCARD אם אני לא רוצה לרכוש את הממירים שלה. אבל כשהיא משתמשת בחומרה סגורה ולא סטנדרטית ומכריחה אותי לרכוש את הפיתרון הבלעדי שלה, אני לא רוצה לעודד את זה, גם בגלל שזה לא יפה ולא הוגן להקים מונופול משימוש בציוד לא סטנדרטי וגם בגלל שלהיות תלוי בפיתרונות סגורים ותעריפים בתנאים מונופוליסטים - זו דרך ללא מוצא. האם תרצה מחר לראות סרט מוקלט בחדר שינה שלך, תשלם עוד 15 ש"ח לחודש? תקנה עוד מכשיר של 2000 ש"ח?
הקלטה של כל פסי קול ותירגום בYES MAX זה דבר נכמד מאוד (אתה בטוח שהוא באמת מקליט אותם?, זה לא מעט DATA להוסיף להקלטה). אבל פה ויכוח הוא לא טכני.
אם YES היתה חברה נורמלית היתי יכול להשתמש באחד ממאות כרטיסי DVB-S בשוק ואחד מעשרות כרטיסי CI ולבחור בין HTPC וYES MAX בצורה שווה. אני חושב שYES צריכה לספק לי שירותי לווין בלבד ולמכור לי מנוי עם CI SMARTCARD אם אני לא רוצה לרכוש את הממירים שלה. אבל כשהיא משתמשת בחומרה סגורה ולא סטנדרטית ומכריחה אותי לרכוש את הפיתרון הבלעדי שלה, אני לא רוצה לעודד את זה, גם בגלל שזה לא יפה ולא הוגן להקים מונופול משימוש בציוד לא סטנדרטי וגם בגלל שלהיות תלוי בפיתרונות סגורים ותעריפים בתנאים מונופוליסטים - זו דרך ללא מוצא. האם תרצה מחר לראות סרט מוקלט בחדר שינה שלך, תשלם עוד 15 ש"ח לחודש? תקנה עוד מכשיר של 2000 ש"ח?
ואל זה נאמר - הגיע הזמן שספקי התוכן ובזק יצרו תשתית אינטרנט רחבת פס 24MBITS להצגת וידאו רציף על פי בקשה...
יעוץ ופיתוח GlobalProtect -
aquarius,
לא ממש. לווין וכבלים משדרים גם ערוצי טלויזיה וVOD בלבד לא יספיק. אולי בעתיד רחוק מאוד, כאשר חברות תוכן של ערוץ 2 ו10 יהיו מסוגלות לשדר תוכנית שאתה בוחר בזמן שאתה בוחר, VOD יחליף את הטלויזיה הרגילה סופית. אבל אז איך הם יחשבו את שעות הPRIME TIME ?
לא ממש. לווין וכבלים משדרים גם ערוצי טלויזיה וVOD בלבד לא יספיק. אולי בעתיד רחוק מאוד, כאשר חברות תוכן של ערוץ 2 ו10 יהיו מסוגלות לשדר תוכנית שאתה בוחר בזמן שאתה בוחר, VOD יחליף את הטלויזיה הרגילה סופית. אבל אז איך הם יחשבו את שעות הPRIME TIME ?
אם התחרות היתה מצדיקה...
אם התחרות היתה מצדיקה, אז מישהו כבר היה מציע רוחב פס מתאים, יס היתה מציעה שידור שאפשר לקלוט בכרטיס, ועוד ועוד. זה המצב, מקבלים רק מה שהשוק תומך בו. ואגב, לגבי האיכות, יש לי גם מקס וגם HTPC, לא משנה כמה אני מקצה להקלטה, תמיד, אבל תמיד, האיכות פחות טובה ממה שנותן לי המקס. וכן, המקס מקליט את פסי התרגום (אישית אני אוהב לראות בלי תרגום כי אנגלית זו שפת אימי, והתרגום רק מפריע לי, אבל אני לא לבד בבית הזה, וכך כל אחד יכול לראות איך שבא לו -- אם אני מקליט ב HTPC בלי תרגום, ישר צועקים עלי...). אין ספק ש HTPC עם כרטיס DVB-S שיקליט בלי דחיסה מחדש יהיה נפלא (אפשר יהיה לעשות חיפוש על התרגום וככה לאתר קטעים בסרטים). בינתיים, זה מה שיש.
לא בהכרח. שוק לא קבע פה שום דבר, YES יחד עם NDS הגדירו מה יהיה בממירים שלנו. זה לא היה, אין ולא יהיה שוק חופשי. איזו סיבה יש לYES להציע משהו פתוח וחינם כאשר אפילו הEPG המסכן זה בעיה עולמית אצלנו? אבל זה שוב, לא ממש שייך לMAX... אני אישית היתי קונה MAX מייד אם היתה לו יציאת ETHERNETיס היתה מציעה שידור שאפשר לקלוט בכרטיס...